Válasz #3148. hozzászólásra
a vetes valtas nem csak a bogarak es a termeskieses miatt indokolt. ha nem tartod be, nem kapsz tamogatast!
50/2008. (IV. 24.) FVM rendelet - Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa;
b) Egymás után legfeljebb három évig termeszthető: kukorica és dohány
c) Több évig termeszthető maga után: évelő kertészeti kultúrák, évelő takarmánynövények, fűmagtermesztés, méhlegelő céljából vetett növények, illetve energetikai hasznosítás céljából vetett többéves növények, valamint a rizs;
d) Minden egyéb növény egy évig termeszthető.
Azert a bogarakkal vigyazz, mert a nagybatyamnak is egy teruleten van mindig... Es iden mar eleg jol kiragtak belole a fergek... Na ja...o meg a vetogepest gyanusitotta, hogy allitott az Spc-n az o foldjen:-))) Pedig sztem a sracnak csak egy tarcsaja van hozza...
Sziasztok! Szerintetek mennyire baj ,hogy 2éve kukorica van a földeim egy részében és idén ott lesz ahol eddig tehát akkor már 3éve mennyire látszik a termésen? Idén csak azért lesz ugyanott mert nem birtam bele vetni a viz miatt mert még most is áll rajta ezért a gabona máshova került és itt ujra a kukorica marad.
Válasz #3135. hozzászólásra
eszméletlen áron :5.600ft/q +komp.
Malmi búza -sikértart.30 felett.
Azt hiszem aki eddig kitartotta az tudhatta ,hogy nagyon nem lesz a malmoknak elég.
-DKC440 vihar kb 30%-át megdöntötte, illetve májusi vetés rossz gyomirtással párosulva: 40q/ha 28% vízzel
-DKC440 időben vetve, jól gyomirtva gyenge tápanyagutánpótlással, vihar nem károsította 65q/ha 22% vízzel
-Pio reseda vihar 30%-át megdöntötte időben vetve, jól gyomirtva 85q/ha 21% vízzel
-DKC3511 időben vetve, jól gyomirtva, műtrágyázva 95q/ha 22% vízzel
Véleményeket szeretnék kérni ki,hogy gondolja,érdemes-e betárolni,meddig mehet fel az ára,vagy esetleg lefele,vagy most el kell adni. A kuki le van szárítva be va tárolva.
Sziasztok. Ha minden jol megy szerdán aratunk egy 20 hibridböl állo kisérletet, pio és syngenta kisérlet, ha lesznek eredmények majd irom. Arattunk amugy piot eddig olyan eredmények vannak,hogy pio N01 120q/ha átlag /16ha/ 28%-os viz, szintén N01 egy másik helyen 85q/ha /14ha/ 25%-os vizzel és ugyanazt kapták technologiailag 160kg nitrogén hatoanyag vetés elött.
Srácok olvasva a hozászolásokat azt a következtetést vonom le hogy az idei évben nem kifejezeten a kukorica fajtáján mulott a jó ill a rosz termés!! Véleményetek szerint hejtáló a következtettés??
Ismerősnek vágtam Furio-t az is ilyen volt, hogy hiába vettem össze a dobhézagot, maradt a csutkán szem, egyszerűen nem akarta lemorzsolni normálisan, de ez legalább nem tört.
gondoltam, a hosszú szemü PIÓknak ez a bajuk
nekem is volt K67 még első évben mikor megjelent , kva sokat termett , de az is nagyon fuzis volt ,
jövőre ki akartam próbálni a 9494-et mert rohadtul dícsérik , de asszem ,most lebeszéltél róla
gombás szemek vannak benne. de nagyon durva. ilyet még a k67 produkált, de nem annyira
6 ürités az f73-ból(1 kamion) 248 mázsa volt, mig a 9494-ből 225-230q
Na a 3511 nek is ez volt a baja , sok szár volt amit még korán elrágott a moly és azokra a csövekre szinte rászáradt a szem és nagyon nehezen jött le , más hibridnél ezt nem vettem észre
Nk Kansas volt, 20hektár átlagában közel 100q/ha jött le nyersen vegyes területről. Volt egy 9 hektáros tábla egyben, ennek negyede lapos volt, de kellemesen csalódtunk. Ami szar volt benne, hogy nagyon törte a kombájn...
Itt azonos körülmények között a 3511 igaz csak pár q val de rávert az N01 nek , volt 1 két cslódás is pl . DKC4795 ,4490 , ezeket mind elverte a 3511 . Ez utóbbinak meg az a baja , hogy gyenge a szára, de legalább terem mint az állat ,legalábbis itt nálunk .
Terület függők voltak amiket vágtam.30-110g-ig de még a harmincnak is örült a tulaj,legalább visszajött a bemunkálás.Az átlagos 70-85-ig,de ezek kisgazda területek.
67 ha 72q/ha nettóban.
A vetett fajták értékelhetetlenek az idén nálam .
A mélyebb területeken 5t körüli termés, a magasabb nem belvízzel nem sújtott földeken 10t körüli kuk, fajtától függetlenül.
+ elakadtak -volt ugyhogy sorra 1másután.
Kezdték unni 1 kicsit -hiába láncos ill. gumihevederes vagy 4 kerékhajtás --ha qvára süpped a talaj ott nincs mit xarozni.
Válasz #3104. hozzászólásra
A szálitást azt megértem!! De az aratásal mi van?? Én látam sokat talpas dominatort na az nem ugy nézet ki mint ami csak enyit vágna!! Talán még rizsböl is töbet vág.. Pedig ott soká tud elindulni.. És az meg pláne ritkán fordul elö hogy a talpas is megakad!! De ha megakad na ott aztán kibb nagy a baj.. Ott aztán lehet variálni mire ki tudják szedni!!
Válasz #3101. hozzászólásra
Na mesélj csak!! Lasan kukorica termesztésre adom a fejem... Ismerve az adotságainkat ajánlj már nekem valami hozánk való kukoricát!! Te már rég óta nyomod igy képben vagy!! Nekem az utóbbi 10 év igencsak kiesett mióta mi kiszáltunk a termesztésböl!! De az idei pazi nagy bevétel igencsak arra ösztönöz hogy megprobálkozak ismét vele.
Válasz #3103. hozzászólásra
de +. feladták .Gondoldd el , hogy volt olyan hogy max. napi 6-7 hekit tudtak learatni.
De viszont a pótokat be a táblára 2 nagygép(Rába+jd 8300)húzogatja.
Persze a kombik is sorra elakadnak.
24903 hozzászólás
Válasz #3152. hozzászólásra

sokan várták hogy lemenjen 20% alá a vize, most aztán várhatják , de leginkább baxhatják
Elég furcsa helyzet adódhat a még kint levö kukoricával!!

Szerintem lesznek régiók ahol ezel az esözónával befejezödöt a kukorica idei betakaritása!!

a vetes valtas nem csak a bogarak es a termeskieses miatt indokolt. ha nem tartod be, nem kapsz tamogatast!
50/2008. (IV. 24.) FVM rendelet - Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa;
b) Egymás után legfeljebb három évig termeszthető: kukorica és dohány
c) Több évig termeszthető maga után: évelő kertészeti kultúrák, évelő takarmánynövények, fűmagtermesztés, méhlegelő céljából vetett növények, illetve energetikai hasznosítás céljából vetett többéves növények, valamint a rizs;
d) Minden egyéb növény egy évig termeszthető.
Azert a bogarakkal vigyazz, mert a nagybatyamnak is egy teruleten van mindig... Es iden mar eleg jol kiragtak belole a fergek... Na ja...o meg a vetogepest gyanusitotta, hogy allitott az Spc-n az o foldjen:-))) Pedig sztem a sracnak csak egy tarcsaja van hozza...
Semmi baj nincs azzal! Nekem 6 évig is volt egy területbe ! Nem vettem észre terméskiesést!
Sziasztok! Szerintetek mennyire baj ,hogy 2éve kukorica van a földeim egy részében és idén ott lesz ahol eddig tehát akkor már 3éve mennyire látszik a termésen? Idén csak azért lesz ugyanott mert nem birtam bele vetni a viz miatt mert még most is áll rajta ezért a gabona máshova került és itt ujra a kukorica marad.
Tőzsde:
Párizs újra emelkedett 208 euro (56990ft/t)
Csikágó újra emelkedett 5,9dollár (46000ft/t)
Válasz #3135. hozzászólásra

eszméletlen áron :5.600ft/q +komp.
Malmi búza -sikértart.30 felett.
Azt hiszem aki eddig kitartotta az tudhatta ,hogy nagyon nem lesz a malmoknak elég.
Válasz #3145. hozzászólásra
ok
köszi
Válasz #3144. hozzászólásra
Akkor beszélj a Csukával
Válasz #3143. hozzászólásra

az jó. adnék én is olyat
Válasz #3141. hozzászólásra
telephelyi ár,semmi levonás
Válasz #3109. hozzászólásra
-DKC440 vihar kb 30%-át megdöntötte, illetve májusi vetés rossz gyomirtással párosulva: 40q/ha 28% vízzel
-DKC440 időben vetve, jól gyomirtva gyenge tápanyagutánpótlással, vihar nem károsította 65q/ha 22% vízzel
-Pio reseda vihar 30%-át megdöntötte időben vetve, jól gyomirtva 85q/ha 21% vízzel
-DKC3511 időben vetve, jól gyomirtva, műtrágyázva 95q/ha 22% vízzel
Válasz #3140. hozzászólásra
vinni kell valahová?
és nincs vízlevonás?
Válasz #3139. hozzászólásra
35,22 vízzel
Válasz #3132. hozzászólásra
mennyi az a jó ár?
Válasz #3132. hozzászólásra
mennyi az a jó ár?
Válasz #3134. hozzászólásra

Én az 5000-nek is örülnék a 6000 meg pláne
hát 2007 ben tavaszra olcsóbb lett.
60 ról vissza ment szépen 38 ra.
Szerintem hamarosan a búza bomba is robani fog!!

Lesz még 6000 is a kuki.
Én tuti még vártam volna vele (ha lenne tárolóm)
Válasz #3131. hozzászólásra

5000ft/q vagy afelett már eladnám
Válasz #3130. hozzászólásra
Én meg eladok mindent nedvesen,jó árak vannak
Válasz #3130. hozzászólásra

Na és mennyiért válnál meg tőle
Válasz #3129. hozzászólásra

Szerintem feljebb fog menni de ez csak az én véleményem. Én is várok vele :
Véleményeket szeretnék kérni ki,hogy gondolja,érdemes-e betárolni,meddig mehet fel az ára,vagy esetleg lefele,vagy most el kell adni. A kuki le van szárítva be va tárolva.
Válasz #3127. hozzászólásra

Király!
Várjuk szeretettel az eredményeket
Sziasztok. Ha minden jol megy szerdán aratunk egy 20 hibridböl állo kisérletet, pio és syngenta kisérlet, ha lesznek eredmények majd irom. Arattunk amugy piot eddig olyan eredmények vannak,hogy pio N01 120q/ha átlag /16ha/ 28%-os viz, szintén N01 egy másik helyen 85q/ha /14ha/ 25%-os vizzel és ugyanazt kapták technologiailag 160kg nitrogén hatoanyag vetés elött.
Srácok olvasva a hozászolásokat azt a következtetést vonom le hogy az idei évben nem kifejezeten a kukorica fajtáján mulott a jó ill a rosz termés!!
Véleményetek szerint hejtáló a következtettés??

Válasz #3123. hozzászólásra

én se vetek az 7 szentség
megszopatott a legjobb földemben
lehet száraz évben jól produkálna.
Válasz #3119. hozzászólásra
Ismerősnek vágtam Furio-t az is ilyen volt, hogy hiába vettem össze a dobhézagot, maradt a csutkán szem, egyszerűen nem akarta lemorzsolni normálisan, de ez legalább nem tört.
Válasz #3121. hozzászólásra
gondoltam, a hosszú szemü PIÓknak ez a bajuk
nekem is volt K67 még első évben mikor megjelent , kva sokat termett , de az is nagyon fuzis volt ,
jövőre ki akartam próbálni a 9494-et mert rohadtul dícsérik , de asszem ,most lebeszéltél róla
Válasz #3118. hozzászólásra
a kansas nálam nem volt beteg egyáltalán. volt kisérletben és annyit adott, mint az n01
Válasz #3118. hozzászólásra
gombás szemek vannak benne. de nagyon durva. ilyet még a k67 produkált, de nem annyira
6 ürités az f73-ból(1 kamion) 248 mázsa volt, mig a 9494-ből 225-230q
Válasz #3119. hozzászólásra
Na a 3511 nek is ez volt a baja , sok szár volt amit még korán elrágott a moly és azokra a csövekre szinte rászáradt a szem és nagyon nehezen jött le , más hibridnél ezt nem vettem észre
Nehezen jött le a csutkáról, meg valamiért a szemek nagyon törtek. A kombájnos is mondta, hogy ritkán lát ilyet.
Mi volt a szar benne?
Netán a fuzáriumos szemek?
Nk Kansas volt, 20hektár átlagában közel 100q/ha jött le nyersen vegyes területről. Volt egy 9 hektáros tábla egyben, ennek negyede lapos volt, de kellemesen csalódtunk. Ami szar volt benne, hogy nagyon törte a kombájn...
Itt azonos körülmények között a 3511 igaz csak pár q val de rávert az N01 nek , volt 1 két cslódás is pl . DKC4795 ,4490 , ezeket mind elverte a 3511 . Ez utóbbinak meg az a baja , hogy gyenge a szára, de legalább terem mint az állat ,legalábbis itt nálunk .
Ja és a vadkár se elhanyagolható volt

Szárítva 82q/ha össz. átlag.
Mind Pioneer vetőmag volt.
A24 - N01 azonos körülmények között fej fej mellett 85q.(jég által ritkítva)
Ugyanilyen körülményekkel
Styra 60-75q.
A24 belvizes 60-80q között.
A24 friss istálló trágyával 90-95q.(kissé belvizes területen)
Styra friss istállótrágyával 110q.
Nagyjából ilyen elosztásban. Pontosan hogy mi hány hektáron volt az passz, de az össz átlag annyira jött ki.
Terület függők voltak amiket vágtam.30-110g-ig de még a harmincnak is örült a tulaj,legalább visszajött a bemunkálás.Az átlagos 70-85-ig,de ezek kisgazda területek.
67 ha 72q/ha nettóban.
A vetett fajták értékelhetetlenek az idén nálam .
A mélyebb területeken 5t körüli termés, a magasabb nem belvízzel nem sújtott földeken 10t körüli kuk, fajtától függetlenül.
Az átlag 73 mázsa / hektár nyersen! közepes termés!Sokhelyen megnyomta a víz meg a KWS krabas egy nagy szar volt!
Kiváncsi lennék a kukorica terméseredményekre. Ahol sikerült betakarítani, ott milyen mázsák születtek?
Válasz #3105. hozzászólásra
szia barátom bendeguz! hát ami nálunk beteg lett az nálad a lekvárban biztos nem jön be.
ajánlom próbáld meg az nk octet-et
jó lehet nálad az nk kansas, nk lucius és a pr ..n01 is
Válasz #3106. hozzászólásra

+ elakadtak -volt ugyhogy sorra 1másután.
Kezdték unni 1 kicsit -hiába láncos ill. gumihevederes vagy 4 kerékhajtás --ha qvára süpped a talaj ott nincs mit xarozni.
Válasz #3104. hozzászólásra

Én látam sokat talpas dominatort na az nem ugy nézet ki mint ami csak enyit vágna!! Talán még rizsböl is töbet vág.. Pedig ott soká tud elindulni.. És az meg pláne ritkán fordul elö hogy a talpas is megakad!! De ha megakad na ott aztán kibb nagy a baj..

Ott aztán lehet variálni mire ki tudják szedni!!
A szálitást azt megértem!! De az aratásal mi van??

Ismerve az adotságainkat ajánlj már nekem valami hozánk való kukoricát!!

Te már rég óta nyomod igy képben vagy!! Nekem az utóbbi 10 év igencsak kiesett mióta mi kiszáltunk a termesztésböl!! 
De az idei pazi nagy bevétel igencsak arra ösztönöz hogy megprobálkozak ismét vele.
Na mesélj csak!! Lasan kukorica termesztésre adom a fejem...
Válasz #3103. hozzászólásra

de +. feladták .Gondoldd el , hogy volt olyan hogy max. napi 6-7 hekit tudtak learatni.
De viszont a pótokat be a táblára 2 nagygép(Rába+jd 8300)húzogatja.
Persze a kombik is sorra elakadnak.