Tudtok már árakat? Én úgy tudom 5000 körül megy. Mennyi a jó víz tartalom, és mennyiért megy most a szárítás ? Az egyik neves napilap szerint most 7-8000 ért megy a kuki, a szója 12500 ért. Mit szóltok hozzá?
ma itt 5500 at halottam táskás emberektől kukoricára 24 es vízzel viszik kamion számra ugyan ez napraforgónál 1150 és a kamion a föld végén is meg vár!!!
Még valami. Hallottam olyat, hogy tárgyalnak arról, hogy az állam segíti a gazdákat és ha nem tudja teljesíteni a lekötést, a különbözetet kifizeti az állam a kereskedőnek. Erről tud valaki valamit?
Valaki tudja mi van akkor,ha a víz elvitte a termés egy részét és nem valószínű, hogy be tudjuk vinni a lekötött mennyiséget. Elvileg nincs ködbér ha időjárás miatt. Ez mennyire helytálló?
hidd el nekem sokat megmértem már , de se a piónál se a dkc nél nem találkoztam még 75 fölöttivel a többi nemesitő cég hibridjeit még nem mértem , a nagy átlag 72-73 13-as nedvességnél
nekünk 75000-el vetett kukoricán olyan 220-230g-os csövek vannak, van benne viharkár is a kombájn fog belőle otthagyni,majd kézzel szedetjük barna munkaerővel majd a kombájn elnyeli, nem fogjuk 40-45ezres kukit a földön hagyni
ha lenne olyan télállóságú és későbben vethető triki mint a jó búzák akkor ez jó módszer lenne.Amúgy lehet hogy van csak én nem ismerem őket mert mostanában nem vetettem,amik korábban voltak trikik azokkal nagyon rossz a tapasztalatom:vetettem novemberbe kuk után és egy szálig kifagyott,mellette a búzán meg 5 tonna lett.
mondjuk én még életemben nem hallottam olyanról, aki kalászos után vetette volna a borsót. Ha könyvben olvastad megsúgom: minden növényre azt írják, hogy "lehetőleg kalászos után következzen", de ez teljesíthetetlen akár AKG-ben, akár máshol. Nekem pl. pont azért kell hüvelyes a vetésszerkezetbe, mert kukorica után nem nagyon lehet mást vetni..
zöldrtágyát vethetsz repce, borsó, sőt korai napraforgó vagy tök után is, ha nagyon szorít a cipő, még kukorica után is...
Válasz #2252. hozzászólásra
nem értettem félre csak jobban belegondoltam.
A hüvelyes elé ajánlatos a gabona elővetemény
az alternatívnak legjövedelmezőbb a repce-ennek is gabona elővetemény kell
a zöldtrágyának is gabonatarló kell
ezek miatt összességében jó ha max 25% kukoricát tudnák vetni.
Elviekben engedi a 3 évet meg a max 60 %-ot de a gyakorlatban nem ennyire egyszerű szerintem,főleg ilyen földeken amiken mi is vagyunk.
szerintem is jobb beruházás egy száritó meg raktár mint akármilyen szántóföldi gép.Nekünk magtár már van de a szárítón erősen agyalok.Ha kinyitják újból az akgt hasonló feltételekkel mint most akkor befellegzik a kukoricának mert a terület max 20%-a lehet az.A kukit gabonára kell váltani és igy a tenyészideje se lehet túl hosszú.
Még az energetikai paramétereket kéne reálisan látni hogy melyiknek mekkora a fogyasztása.
elvileg úgy van ahogy írod. csak nálunk 20 km-re van a szárító. oda-vissza elég költséges a játék. ha meg nem hozom haza, akkor meg nyomott áron kell eladni. na meg vannak minden féle trükközések a szárítóknál. ha nekem lenne szárítóm már nyomnám bele a 25-ös 9400-at és vinnék azonnal kp-re 50-ért. a szárítós meg hetekig szotyázik még
24982 hozzászólás
Válasz #2280. hozzászólásra

a nemzetközi tőzsdéken elkezdett csökkenni az ár, ezt követte a BÉT árfolyama is,
Nekem Dk 440 van és ma mérettem a vizét és 23, elég sok.....
Tudtok már árakat? Én úgy tudom 5000 körül megy. Mennyi a jó víz tartalom, és mennyiért megy most a szárítás ?
Az egyik neves napilap szerint most 7-8000 ért megy a kuki, a szója 12500 ért. Mit szóltok hozzá? 
Válasz #2276. hozzászólásra
hozzám is jöhetne egy ilyen nagy táskával
Válasz #2277. hozzászólásra
jó kérdés! annyit mondott haver hogy mindegy nekik a vize csak viszik de attól lehet szárazra számolják nem akarok hülyeséget mondani nem tudom !
Válasz #2276. hozzászólásra
vizesen ennyi vagy szárazra számolva?
ma itt 5500 at halottam táskás emberektől kukoricára 24 es vízzel viszik kamion számra ugyan ez napraforgónál 1150 és a kamion a föld végén is meg vár!!!
Még valami. Hallottam olyat, hogy tárgyalnak arról, hogy az állam segíti a gazdákat és ha nem tudja teljesíteni a lekötést, a különbözetet kifizeti az állam a kereskedőnek. Erről tud valaki valamit?
Valaki tudja mi van akkor,ha a víz elvitte a termés egy részét és nem valószínű, hogy be tudjuk vinni a lekötött mennyiséget. Elvileg nincs ködbér ha időjárás miatt. Ez mennyire helytálló?
Akkor nem erölködöm...
Válasz #2266. hozzászólásra
szóval hadd a faxba Jancsika vidd el és méresd meg nedvességmérővel, mert pontos infód csak úgy lessz
Válasz #2270. hozzászólásra

gk
hidd el nekem sokat megmértem már , de se a piónál se a dkc nél nem találkoztam még 75 fölöttivel a többi nemesitő cég hibridjeit még nem mértem , a nagy átlag 72-73 13-as nedvességnél
Válasz #2269. hozzászólásra
lap közepe
Válasz #2268. hozzászólásra

78-as fajsúly kukoricánál ...hmmmm ez nekem sok 1 kicsit
a hektolitertömeg a fajtától és a beltartalomtól függően 70-78 között lehet. de fordítsd meg: tedd be sütőbe, és a súlyvesztését nézd...
de ez hibridenként változik, úgyhogy ebböl nem fogod megtudni soha a nedvességét
a 24-esnek 69 deka a fajsúlya, a 14-esnek 73, épp ma mértem
Azt tudja valaki hogy mennyi 1liter 14es kukinak a súlya???És hogy dekánként mennyivel nő a víztartalom???Ki akarnám számolni mennyi lehet a vize...
Ki ígér 47-48 Kaposvár környékén?
Válasz #2262. hozzászólásra
47-48 ezer Kaposvár környékén
Válasz #2262. hozzászólásra
Úgy hallottam ma, hogy a kite 45-ért köt.
tud valaki uj kukoricára ára?
nekünk 75000-el vetett kukoricán olyan 220-230g-os csövek vannak, van benne viharkár is a kombájn fog belőle otthagyni,majd kézzel szedetjük barna munkaerővel majd a kombájn elnyeli, nem fogjuk 40-45ezres kukit a földön hagyni
én is morzsoltam egy átlagos DKC 3511-es csövet, súlya 220 g, a vize olyan 20-25 körül lehet, 62 ezres tőszámmal vetve az nem sok
Válasz #2258. hozzászólásra
nekem még nem volt problémám a későbbi vetéssel trikinél. bár november elejéig mindig végzek vele
Válasz #2257. hozzászólásra
ha lenne olyan télállóságú és későbben vethető triki mint a jó búzák akkor ez jó módszer lenne.Amúgy lehet hogy van csak én nem ismerem őket mert mostanában nem vetettem,amik korábban voltak trikik azokkal nagyon rossz a tapasztalatom:vetettem novemberbe kuk után és egy szálig kifagyott,mellette a búzán meg 5 tonna lett.
Válasz #2256. hozzászólásra
10% lucerna legalább. a 60%-ban vegyesen szotyi és nagyrészt kukorica. maradékban egyéb pl. triki, de lehetne akár repce, mustár, olajtök stb.
Válasz #2254. hozzászólásra
te hogy csinálnád meg akkor az akg-s vetésváltást?
Válasz #2253. hozzászólásra
mondjuk én még életemben nem hallottam olyanról, aki kalászos után vetette volna a borsót. Ha könyvben olvastad megsúgom: minden növényre azt írják, hogy "lehetőleg kalászos után következzen", de ez teljesíthetetlen akár AKG-ben, akár máshol. Nekem pl. pont azért kell hüvelyes a vetésszerkezetbe, mert kukorica után nem nagyon lehet mást vetni..
zöldrtágyát vethetsz repce, borsó, sőt korai napraforgó vagy tök után is, ha nagyon szorít a cipő, még kukorica után is...
Válasz #2253. hozzászólásra
nálam nincs repce meg hüvelyes. búza sincs
Válasz #2252. hozzászólásra
nem értettem félre csak jobban belegondoltam.
A hüvelyes elé ajánlatos a gabona elővetemény
az alternatívnak legjövedelmezőbb a repce-ennek is gabona elővetemény kell
a zöldtrágyának is gabonatarló kell
ezek miatt összességében jó ha max 25% kukoricát tudnák vetni.
Elviekben engedi a 3 évet meg a max 60 %-ot de a gyakorlatban nem ennyire egyszerű szerintem,főleg ilyen földeken amiken mi is vagyunk.
Válasz #2251. hozzászólásra
valamit te félreértettél! szó nincs az akg-ban 20%-ról a kukoricánál. akár 60%-ig is vethető. és egymás után 3-szor is egymás után vethető
Válasz #2250. hozzászólásra
szerintem is jobb beruházás egy száritó meg raktár mint akármilyen szántóföldi gép.Nekünk magtár már van de a szárítón erősen agyalok.Ha kinyitják újból az akgt hasonló feltételekkel mint most akkor befellegzik a kukoricának mert a terület max 20%-a lehet az.A kukit gabonára kell váltani és igy a tenyészideje se lehet túl hosszú.
Még az energetikai paramétereket kéne reálisan látni hogy melyiknek mekkora a fogyasztása.
Válasz #2249. hozzászólásra

lehet az se marad el
Válasz #2244. hozzászólásra
Szóval ezért marad el a kombájn....?
Válasz #2247. hozzászólásra
A saját biztosan megvárja a november eleji indulást, aztán hogy lesz-e több, vagy sem, az majd kiderül...
Válasz #2242. hozzászólásra
kész lessz batakarításig?
és a lényeg, hogy lessz mit szárítanija?
Válasz #2245. hozzászólásra
olyan venné aki teriti a környékbeli táposokat. 17 altt kell lennie a víznek
Válasz #2243. hozzászólásra

Akinek adnád 50-ért !!!!
Válasz #2240. hozzászólásra

szárító-tisztitó és egy raktár nem rossz befektetés. általában a nyereség itt realizálódik
Válasz #2241. hozzászólásra
kinek?
Válasz #2238. hozzászólásra
most épül Tornum...
Válasz #2239. hozzászólásra

Add oda nyersen 4300-ért oszt azt vigyék !
Válasz #2239. hozzászólásra

na én most pont ezt csinálom
Válasz #2234. hozzászólásra
elvileg úgy van ahogy írod. csak nálunk 20 km-re van a szárító. oda-vissza elég költséges a játék. ha meg nem hozom haza, akkor meg nyomott áron kell eladni. na meg vannak minden féle trükközések a szárítóknál. ha nekem lenne szárítóm már nyomnám bele a 25-ös 9400-at és vinnék azonnal kp-re 50-ért. a szárítós meg hetekig szotyázik még
Válasz #2236. hozzászólásra
nem tapasztaltuk még , Nektek milyen száritótok van?
Válasz #2233. hozzászólásra
Ha ez átlag cső lenne, akkor 60ezres termő tő mellett is közel nettó 138 q termést jelentene... (ha most pl 36- os a víz)
Válasz #2235. hozzászólásra
amúgy ezeknél nem lesz "füstös" a kukorica? Toronyszárítókál amelyik olajjal fűt állítólag füstös-kormos maradhat a kukoricaszem...
Válasz #2234. hozzászólásra
bizonybizony ezeknél az üzemanyag majdnem annyiba kerül mint amennyi máshol a száritási díj
Válasz #2223. hozzászólásra

mennyi???
viccesz? az kb. 60 FT!!!!! drágább csak az üzemanyag, mint ha beviszed valahová!
Válasz #2218. hozzászólásra

Szia
Morzsolva 300g
Üdv Zsolt