Az automata szintezőnek semmi értelme. Semmivel sem rosszabb a sima. Az előre-hátra csillapítás viszont nagyon jó, bár ezt a mechanikusok is tudják. Ami még sokat ér a jobbra-balra csillapítás és az ülés elejének felhajthatása. A combodat így alá tudod támasztani.
Akkor az axiálnál jóval olcsóbb most a grammer. Nemrég az alap levegős 160 +fa volt, most talán 178e.
Megjött az ülés. Beszereltem. Egyszerű mint a faék. Nem vagyok tőle elájulva. Nem automata szintezős. Egyszerűen van rajta egy gomb amivel vagy belepumpálni tudok a légrugóba levegőt vagy kiereszteni belőle. Semmiféle automatika nincs rajta. Van rajta viszont vízszintes csillapítás ami lehet hogy érni fog valamit a gyakorlatban is, majd meglátjuk. Ha strapabíró lesz akkor azért lehet megérte az árát. Viszont nem lehet forgatni az üllőrészt jobbra balra. Az előzőn lehetett bár nem sokat használtam azon se... csak néha mikor már nagyon unatkoztam bálázás közben...
Válasz #172. hozzászólásra
Kite-ék elég érdekesen állnak a dolgokhozNem véletlenül vesszük mi is a JD alkatrészeket az Axiál-tól,Kite-ék bekaphatjákMenyi lett az ülés vége???
Úgy vagyok vele hogy magam alá kell, és a tököm tele van már a xír ülésssel... egy egy hajós nap után olyan a hátsó felem mint a páviáné... nem tudom hogy érdemes e levegősre áldozni de ma megrendeltem egy cobo sc-90et holnap elméletileg hozza a futár. Aztán majd elválik...
Kités csávó bekaphataja, kérdeztem tőle alkatrészt is, ülés is KAB üléseik vannak. Aztmondta visszahív aznap... azóta is várom. Utálom az ilyen kötsögöket... ha meg felhívnám hogy mivan akkor simán rávágná hogy ép hívni akart vagy azt mondaná hogy folyamatban van az ügy még nem kapott visszajelzést. Csessze meg!
A prillingernél kérdezted a grammert?
Gál mobil és a kite is árul különböző üléseket, a márkájukat már nem tudom de régebben tőlük is kértem árajánlatot.
Az ne3m fejtámla. Alapból csak hátad közepéig ér az ülés háttámlája magasítóval meg lapockáig. Mostani ülésem magasítós és nem tudom miylen lenne anélkül.
Anno mi is a két ülés között gondolkodtunk. Az axiálhoz lehozattuk mindkettőt, és beleülve maradtunk a zircon (sears) mellett.
A magasító akkor jó ha nem sokat kell hátra kukucskálni, bár fater akkor sem szereti használni.
Kaptam egy használt "KAB" ülést, torziósrugója törött, és a lengécsillapítója is szét van.. Kite forgamazza kértem árajánlatot az alkatrészekre, tegnapra igérték de le se xarják a fejem. Tróger egy cég.
Sears 3045ös és cobo sc 90es ülés van elérhető áron. A sears valamivel pofásabb és valamivel drágább is. Viszont nincs hozzá háttámla magasítító, a cobohoz van. Töröm a fejem melyiket válasszam ha valakinek van ezekkel tapasztalata szivesen veszem.
Most igért egyik kedves ismerősöm egy 300as rábából kiszerelt újszerű ülést aminek csak a csillapítója van széthullva amúgy tökéletes állapotú. Holnap megyek megnézem milyen lehet. Szerinte valami angol ülés de márkáját nem tudja.
Ha jól emlékszem régebben Feri írta, hogy a landínikben az van és nem rosszak.
Nézd meg még az ikr-nél a sears üléseket is. Az a nyuszikban van. A kis valmetbe olyat vettünk 6-8 éve és kényelmes.
Elvileg nem szabad beletenni akármilyen üléseket a traktorokba, csak ami oda passzol. Én akartam most venni ülést és szétnéztem nagyjából. Légrugós Grammer Maximo, vagy valami lyesmi nevű 260 ezer körül van a légrugósban. Mechanikusban feleannyi. Ami jó ülés most még és az új gépe,mben ilyen van az az MTZ Lux ülés. Bírja a silyt is és jól szivacsolt, nem olyan gagyi, mint az olaszok, bár ónem tudom, milyen gépbe kellene.
Itt nézz szét, nagyon jó áraik vannak:
http://webaruhaz.habi.hu/
Ma megint bekrepált az ülésem. Vett mostanában valaki valamilyen ülést? Milyet érdemes venni? És mennyiért? A légrugósak érnek annyival többet mint amennyivel többe kerülnek?
A legtöbb kamionban ISRI vagy Grammer ülés van. Ezek használtan 40-60.000 ft között vannak, de ha kimegy a szelep, akkor ugyan ennyibe kerül az új szelep.
Ha kamion ülést vennél, szerintem Liaz ülést (20-60.000 ft közt) vegyél, ahoz egy új légrugó kb 10-15 ezer.
Az ikr forgalmazza a sears üléseket, amik a nyuszikba vannak, azok is kedvezőbb árban vannak mint a grammer. Itt megtalálod a típusokat is: http://www.searsseating.net/hungary/intro.htm
A grammernél vigyázni kell egy kicsit, mert a mechanikusnak meg az alap levegősnek kicsi az ülőlapja, és lejt egy kicsit előre, emiatt csúszol kifelé az ülésből. Ha még magas, hosszú lábú is vagy, akkor nem támasztja jól alá a combod.
Amelyik grammer a trakiban volt, azon sokkal nagyobb és vastagabb volt az ülőlap. A kényelmes grammerek az xl-től kezdődnek, az kb 220+fa.
Alapjába véve nem rossz a cobo csak ha veszel az axiáltól nézd meg előtte mikori gyártású. Én tavaly ( 2010) vettem náluk egy sc 90-est M98-as alsó résszel és itthon vettem észre, hogy 2007-es gártású 3 évig állt a raktárba és volt pofájuk újnak eladni teljes áron. Ja és ereszt a szelepnél egy picit, leenged 4-5 nap alatt, volt garanciális javításon, de nem lett sokkal jobb. Hagyom ahogy van így is jó.
axial nál vannak cobo ülések ócsóbbak mint a gramer. xarok vagy megérik az árukat?
Esetleg nincs valakinek megmekkelni vlaó traki ülése? Enyémet már ex mekkeltem de most már kezd teljesen szétmenni. Félek 3. mekkelés már rázós lesz. Szétkoptak a sínek benne.
Normálisat sehol. Én is kerestem sokáig, a végén vettem anyagot és megvarrtam anyám varrógépén. Igaz majd 2 napomba telt a 3 részt megcsinálni, de szerintem nagyon jó lett ahhoz képest hogy semmi közöm a varráshoz.
Egy alap ülésre aminek nem mozgatható külön az ülőrésze, és nincs kihúzható háttámlája sem, arra egyszerű csinálni. Egy a lényeg, mindent fixen le kell kötni, a gumis rögzítések nem jók, mert elcsúsznak.
Régen csináltuk, de valahol van olyan szelep amivel a légkör nyomást mértük a rendszerbe ,mintha onnan vittük volna. Ha nincs a légtartály elé egy elosztó. Rég volt...
A 6-os IFAmba akarok egy légrugós Liaz ülést tenni,a véleményeteket, kérném, hogy honnan érdemes levegőt vinni, mert szabad légvezetékem a fülkébe nincs, a mérőműszerek,a hidraulika kapcsolóm meg a bubu kap levegőt. Szerintetek honnan a legegyszerűbb?
1081 hozzászólás
Válasz #179. hozzászólásra
Az automata szintezőnek semmi értelme. Semmivel sem rosszabb a sima. Az előre-hátra csillapítás viszont nagyon jó, bár ezt a mechanikusok is tudják. Ami még sokat ér a jobbra-balra csillapítás és az ülés elejének felhajthatása. A combodat így alá tudod támasztani.
Akkor az axiálnál jóval olcsóbb most a grammer. Nemrég az alap levegős 160 +fa volt, most talán 178e.
Válasz #179. hozzászólásra

Hidd el nagyon jó dolog a hosszanti csillapítás is,én legalább is nagyon tudom értékelni
Válasz #176. hozzászólásra
Megjött az ülés. Beszereltem. Egyszerű mint a faék. Nem vagyok tőle elájulva. Nem automata szintezős. Egyszerűen van rajta egy gomb amivel vagy belepumpálni tudok a légrugóba levegőt vagy kiereszteni belőle. Semmiféle automatika nincs rajta. Van rajta viszont vízszintes csillapítás ami lehet hogy érni fog valamit a gyakorlatban is, majd meglátjuk. Ha strapabíró lesz akkor azért lehet megérte az árát. Viszont nem lehet forgatni az üllőrészt jobbra balra. Az előzőn lehetett bár nem sokat használtam azon se... csak néha mikor már nagyon unatkoztam bálázás közben...
Válasz #177. hozzászólásra

tegnap eladták sajna,erröl lemaradtunk
Válasz #170. hozzászólásra

engem érdekel ha jófajta
Válasz #175. hozzászólásra
KIszállítással cakli-pakli brutto 150150ft. Keletagrótol. Axiálnál netto egy tizessel drágább lett volna ugyanez az ülés.
Azt még elárulhatná aki csinált már ilyet hogy honnan szokták levenni az ülésnek a 12 voltot?
Válasz #172. hozzászólásra

Nem véletlenül vesszük mi is a JD alkatrészeket az Axiál-tól,Kite-ék bekaphatják
Menyi lett az ülés vége???
Kite-ék elég érdekesen állnak a dolgokhoz
Válasz #170. hozzászólásra
Úgy vagyok vele hogy magam alá kell, és a tököm tele van már a xír ülésssel... egy egy hajós nap után olyan a hátsó felem mint a páviáné... nem tudom hogy érdemes e levegősre áldozni de ma megrendeltem egy cobo sc-90et holnap elméletileg hozza a futár. Aztán majd elválik...
Válasz #169. hozzászólásra

Gál mobilt nem kérdeztem, az kimarad.

Utálom az ilyen kötsögöket... ha meg felhívnám hogy mivan akkor simán rávágná hogy ép hívni akart vagy azt mondaná hogy folyamatban van az ügy még nem kapott visszajelzést. Csessze meg!

Kités csávó bekaphataja, kérdeztem tőle alkatrészt is, ülés is KAB üléseik vannak. Aztmondta visszahív aznap... azóta is várom.

Prilingert kérdeztem. gram maximo levegős net. 233 mechanikus net. 219.
Válasz #168. hozzászólásra
mindenképpen légrugós kell? mert tudok egy grammer ülést(kék plüss) 10 óra van a trakiban csak sima rugós 58+fa
Válasz #168. hozzászólásra
A prillingernél kérdezted a grammert?
Gál mobil és a kite is árul különböző üléseket, a márkájukat már nem tudom de régebben tőlük is kértem árajánlatot.
sears3045 van 150ért és cobo AS90 120ért. A sears dizájnosabb. Jobb a sears annyival szerintetek?
Válasz #165. hozzászólásra
jah bocs nekem fejtámlás van de nagyon zavar meg sosem dőlök hátra teljesen ez grammer
Válasz #163. hozzászólásra
Nekem is sears a szimpatikusabb. Sokkal kiforrottabb benyomást kel bár csak képen láttam mindkettőt.
Válasz #164. hozzászólásra

Az ne3m fejtámla. Alapból csak hátad közepéig ér az ülés háttámlája magasítóval meg lapockáig. Mostani ülésem magasítós és nem tudom miylen lenne anélkül.
Válasz #162. hozzászólásra
szerintem se ér semmit a fejmagasító, fejtámla!
Válasz #162. hozzászólásra
Anno mi is a két ülés között gondolkodtunk. Az axiálhoz lehozattuk mindkettőt, és beleülve maradtunk a zircon (sears) mellett.
A magasító akkor jó ha nem sokat kell hátra kukucskálni, bár fater akkor sem szereti használni.
Kaptam egy használt "KAB" ülést, torziósrugója törött, és a lengécsillapítója is szét van.. Kite forgamazza kértem árajánlatot az alkatrészekre, tegnapra igérték de le se xarják a fejem. Tróger egy cég.
Sears 3045ös és cobo sc 90es ülés van elérhető áron. A sears valamivel pofásabb és valamivel drágább is. Viszont nincs hozzá háttámla magasítító, a cobohoz van. Töröm a fejem melyiket válasszam ha valakinek van ezekkel tapasztalata szivesen veszem.
Válasz #160. hozzászólásra

Köszi! Már megtaláltam én is.
Válasz #159. hozzászólásra
Itt a választék
Válasz #158. hozzászólásra
Ennek a searsnak holnap végére járok.
Köszi! Sokat segítettél!
Válasz #157. hozzászólásra
Igen levegős. Régebben még zircon néven futott.
Válasz #156. hozzászólásra
Köszi az infót! A sears az levegős?
Most igért egyik kedves ismerősöm egy 300as rábából kiszerelt újszerű ülést aminek csak a csillapítója van széthullva amúgy tökéletes állapotú. Holnap megyek megnézem milyen lehet. Szerinte valami angol ülés de márkáját nem tudja.
Válasz #155. hozzászólásra
Ha jól emlékszem régebben Feri írta, hogy a landínikben az van és nem rosszak.
Nézd meg még az ikr-nél a sears üléseket is. Az a nyuszikban van. A kis valmetbe olyat vettünk 6-8 éve és kényelmes.
cobo ülés senkinek sincs?
cobo légrugós ülésről van valakinek tapasztalata? Kényelmesek, bírják a strapát, javíthatók?
Válasz #151. hozzászólásra
Bocsi , neked szól az előző írásom.
Válasz #150. hozzászólásra
Elvileg nem szabad beletenni akármilyen üléseket a traktorokba, csak ami oda passzol. Én akartam most venni ülést és szétnéztem nagyjából. Légrugós Grammer Maximo, vagy valami lyesmi nevű 260 ezer körül van a légrugósban. Mechanikusban feleannyi. Ami jó ülés most még és az új gépe,mben ilyen van az az MTZ Lux ülés. Bírja a silyt is és jól szivacsolt, nem olyan gagyi, mint az olaszok, bár ónem tudom, milyen gépbe kellene.
Itt nézz szét, nagyon jó áraik vannak:
http://webaruhaz.habi.hu/
előre hozom ezt a topicot.
Vett mostanában valaki valamilyen ülést? Milyet érdemes venni? És mennyiért? A légrugósak érnek annyival többet mint amennyivel többe kerülnek?
Ma megint bekrepált az ülésem.
A legtöbb kamionban ISRI vagy Grammer ülés van. Ezek használtan 40-60.000 ft között vannak, de ha kimegy a szelep, akkor ugyan ennyibe kerül az új szelep.

Ha kamion ülést vennél, szerintem Liaz ülést (20-60.000 ft közt) vegyél, ahoz egy új légrugó kb 10-15 ezer.
Válasz #147. hozzászólásra
Egy merci actros ülést szerezzél sofőrhaverok szerint annak vannak a legkényelmeseb ülései
Válasz #144. hozzászólásra
Az ikr forgalmazza a sears üléseket, amik a nyuszikba vannak, azok is kedvezőbb árban vannak mint a grammer. Itt megtalálod a típusokat is:
http://www.searsseating.net/hungary/intro.htm
A grammernél vigyázni kell egy kicsit, mert a mechanikusnak meg az alap levegősnek kicsi az ülőlapja, és lejt egy kicsit előre, emiatt csúszol kifelé az ülésből. Ha még magas, hosszú lábú is vagy, akkor nem támasztja jól alá a combod.
Amelyik grammer a trakiban volt, azon sokkal nagyobb és vastagabb volt az ülőlap. A kényelmes grammerek az xl-től kezdődnek, az kb 220+fa.
Válasz #145. hozzászólásra
Érdeklődtem már. Régi fajta és nem gyártják már. Nincs hozzá semmi.
Alapjába véve nem rossz a cobo csak ha veszel az axiáltól nézd meg előtte mikori gyártású. Én tavaly ( 2010) vettem náluk egy sc 90-est M98-as alsó résszel és itthon vettem észre, hogy 2007-es gártású 3 évig állt a raktárba és volt pofájuk újnak eladni teljes áron. Ja és ereszt a szelepnél egy picit, leenged 4-5 nap alatt, volt garanciális javításon, de nem lett sokkal jobb. Hagyom ahogy van így is jó.
prillingernél sokminden van az üléshez, érdeklődd meg náluk,hátha kilehet javitani uj alkatrészekkel
axial nál vannak cobo ülések ócsóbbak mint a gramer. xarok vagy megérik az árukat?
Esetleg nincs valakinek megmekkelni vlaó traki ülése? Enyémet már ex mekkeltem de most már kezd teljesen szétmenni. Félek 3. mekkelés már rázós lesz. Szétkoptak a sínek benne.
Válasz #141. hozzászólásra
Normálisat sehol. Én is kerestem sokáig, a végén vettem anyagot és megvarrtam anyám varrógépén. Igaz majd 2 napomba telt a 3 részt megcsinálni, de szerintem nagyon jó lett ahhoz képest hogy semmi közöm a varráshoz.
Egy alap ülésre aminek nem mozgatható külön az ülőrésze, és nincs kihúzható háttámlája sem, arra egyszerű csinálni. Egy a lényeg, mindent fixen le kell kötni, a gumis rögzítések nem jók, mert elcsúsznak.
Válasz #141. hozzászólásra
biztos találsz neked valót is
Itt van pár db
http://webshop.keletagro.hu/index.php?search_group=1&search_word=%C3%BCl%C3%A9shuzat
Hol lehet traktorra, légrugós üléshez üléshuzatot kapni? Mert én nem találok sehol. Az autós üléshuzatok pedig nem igazán jók rá.
Válasz #139. hozzászólásra

Biztos csak már alig emlékszem ..... látni kellene.... tudod a kor..
Válasz #137. hozzászólásra

itt hosszú vezeték kellene a tartálytol,van ott közelebb is levegő,
csak ez bukófülkés ,
Köszönöm kollégák!

Ha meglesz, teszek egy képet róla!
Jó éjt!
Luke
Válasz #134. hozzászólásra
Ha nincs a légtartály elé egy elosztó. Rég volt...

Régen csináltuk, de valahol van olyan szelep amivel a légkör nyomást mértük a rendszerbe ,mintha onnan vittük volna.
Én is szereltem bele ,de már régen,és nem emléxem pontosan,szerintem a legközelebbi helyröl ,ami valószinüleg a bubu
sztem valamelyik légtartály elé kéne tenni egy elosztót és arról levezetni
Sziasztok!

A 6-os IFAmba akarok egy légrugós Liaz ülést tenni,a véleményeteket, kérném, hogy honnan érdemes levegőt vinni, mert szabad légvezetékem a fülkébe nincs, a mérőműszerek,a hidraulika kapcsolóm meg a bubu kap levegőt. Szerintetek honnan a legegyszerűbb?
Köszönöm a segítséget!
Szevasztok!
Luke
Válasz #132. hozzászólásra
kösz
Válasz #131. hozzászólásra
Netto 200 körül,de őket kérdezd inkább