Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Üzemanyag fogyasztás / gázolaj- és benzináremelés új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Monosem NG új
- Traktorvásárlás új
- Agrárkamara új
- Alkatrész új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
Hogyan válasszuk ki a megfelelő meszezőanyagot?
A jól megválasztott készítmények nemcsak a kémhatást javítják, hanem a talaj...
Hirdetés

443 hozzászólás
Válasz #62. hozzászólásra

100-110fok 40c napsütés 12-leveles tarcsa tővig a homokos fődbe repült vele ˙˙100fok a gyáriüzemi hőfok´´
nekem is van ltz-65 de csak jot tudok mondani róla ˙˙köteni minden gépre kell

Szevasztok az én véleményem szerint is a LTZ egy kaki.Tavaly nyáron aratáskor az eggyik embernek ltz-je a máskina meg egy sima 50-es mtz-je.Addig addig vitatkoztak hogy melyik a job hogy összekötötték öket.Az 50-es simán elrángatta homokban is meg közuton is.Azon röhögtem hogy utána az 50-es simán feéhuzta a domba egy hw60-11-est mig az ltz-t meg ugy kellet felsegiteni.Nekem csak ennyi hozzáfüzni valom van.Csak eggyetlen ltz volt 40,40am.Azokba van olyan bika.
Válasz #89. hozzászólásra

Szeva.
Jobb üzletet kötöttél az tuti,mintha LTZ-t vásároltál volna!
Ez az ár mindenképpen baráti,pláne,hogy az udvarba hozták.
Jó egészséget hozzá!
Sziasztok.
Köszönöm hogy segítettetek az ltz 55-el kapcsolatban.
Kivertem a fejemből. Igen sok traktort néztem meg élőben az elmúlt 3 hónapban de találtam egy 550 mtzt 80-as motorral.vittem magammal egy hozzá értő ismerőst ahogy mondtátok és meg is vettem. Látszik rajta hogy nem keveset dolgoztak a géppel de van rajta egy kcr 2010-es daru, jó a motor váltó, 1986-pirosrendszámos, az olajat engedi a hidraulika na meg még ki tudja mik jönnek elő munka közben.Szerintem nem volt rossz vétel 660-ra sikerült lealkudni úgy hogy haza is hozták.
Válasz #82. hozzászólásra
Egy tanácsot adnék de azt fogadd is meg kerüld el de jó nagy ívben az ilyen kíntronákat valami kis öreg MTZ-ben vagy Zetorban gondolkozz és akkor nagyon nem tévedsz .
Egy tanácsot adnék de azt fogadd is meg kerüld el de jó nagy ívben az ilyen kíntronákat valami kis öreg MTZ-ben vagy Zetorban gondolkozz és akkor nagyon nem tévedsz .
Válasz #66. hozzászólásra
Nem tudom hogy mire gondoltál, de a motorolaj 90, a hajtómű és hidraulika olaj pedig 105-110 Celsius fok felett nem teljesíti azt amit tudnia kell.Az olaj hőfokokra jó oda figyelni mert könnyen pórul lehet vele járni, és akkor lehet szidni a gyártót.Minden hová ajánlatos az elő írt, vagy azzal meg egyező teljesítményű olajat használni mert zsebbe nyúlás lesz előbb utóbb a vége.
Válasz #84. hozzászólásra
100%-ban igazad van. Nálunk a faluban 2 embernek volt ltz, nekem mag egy másik tagnak. Az enyém nagyon rossz volt, a kuplungja évente 1-2X szétszedve, 1500 üö-nál hüvely csere, mert elrepedt az egyik permetezés közben, nem lehetett normálisan terhelni, mint az mtz-t. A másik tag nem dolgozik vele sokat, csak permetez meg pótkocsizik, neki tökéletesen bejött.
Ha nem erőlteted akkor is előjöhetnek a hibák, ami akár elég komoly is lehet. Sztem jobban jársz egy 550es vagy 80as mtz-vel.

Szeva.
2 fajta LTZ tulaj létezik.
1-ik isteníti,a másik szídja,és szabadulni akar tőle.
Állítólag a fogyasztása nagyon kedvező,viszont nem 1 precíz szerkezet,a pótalkatrész drága.
Én inkább MTZ-ét vennék,mert minden faluban van legalább 1 szaki aki konyít hozzá.
Ha akármilyen használt gépet veszel szinte biztos, hogy valamit szerelni kell rajta. Hiába néz ki jól egy gép a korából kifolyólag lesz rajta elöregedésből származó hiba ( tömítések, csövek, szimeringek, elektromos hibák, stb. ). Egy használt gépet ki kell fogni, mert nem látsz bele, használat közben élesben jönnek ki a hibái. Vásárláskor mész vele pár száz méter abból csak a nagyon durva hibák derülnek ki vagy rosszabb esetben azok sem. Ha venni akarsz akármilyen trakit vigyél magaddal hozzáértő embert. Van egy szerelő ismerősöm aki azt monda nekem, hogy egy traktor véget nem érő szerelés. ( igaza van )
Nem tudom meg vegyem e az ltz 55-öst. 24 éves vagyok
Életem első traktora lenne. De nem szeretném
úgy kezdeni hogy a kis munkáimat nagy szerelések kövessék. Persze biztos minden traktoron van mit csinálni, de erről a típusról sok jót nem hallottam. Az egyik barátom egy 50-esre de inkább egy 80 asra beszél rá. Engem nagyon csábít az összkerék.Na meg az ára. Annyira csak nem lehet szar.Na meg ha nem erőltetném? A pótkocsit csak húzza. Szerintetek?
Válasz #80. hozzászólásra
Szerencsés ember hogy így oda van azért a kíntornáért .
Válasz #79. hozzászólásra

Ilyen időbe biztos bírna,keresztfaternak van egy ilyen gépe pár évesen vette,azt hiszem 800 órával,igaz csak 5 hektár szántója ,meg 6 kektár lucernája van,szánt ,vet,bálázik,kaszál,de eddig még bontatlan,és 10 éve van meg neki és 2800 órás a gép,azt hisezm kuplungos volt egyx ,meg az első hajtással volt vmi prücök,igaz ő nagyon szereti is ,mindig olajcsere minden évbe mindenütt,meg zsírzás,szóval rendbe is tartja.és ami a legfontosabb fűtött garázsa van neki,a juhhodályba áll be télen,amibe az alternetív energiaforrás a 300 birka,-20 fokba is 15 fok van bennt,így téln is pöcröfre indul.
Sziasztok.
ltz 55 91 évjáratú szerintetek hogy birná ha mondjuk egy 800-as szalagfürészt hajtattnák vele. Bírná a kihajtás vagy melegedne a motor?
Válasz #76. hozzászólásra
Ha az enyém lenne ez az ócska vas már rég a Méh telepen lenne mert nálam ez fél órát nem bírna ki .
Válasz #74. hozzászólásra
Anno mikor vették (2001)lett volna egy 5611-es felújított motorral de enyhén hiányos kasznival 3-szög rendszámmal 250-be de ők inkább vették ezt mert ez fiatalabb (95)és összkerekes 1 milláért . Utána évben már generálozni kellett a motorját mert átvágták őket meg tavaly is volt egy generálja . Állandó fékproblémák rajta .
De a srác szerint a 80 fok az forrás mert lehet hogy 90-100 fok között vinné egésznap az ekét .
Válasz #75. hozzászólásra

Szerintem nem HÚZza addig mint egy 50-es.
Nem éri + a veterán kort.
Egy ilyen LTZ55 traktor huz annyit mind egy MTZ50?
Akkor nem is csodálom, hogy melegszik, mert ez a gép nem egy ekkora ekére van kitalálva, sztem ez inkább kertészeti traki, mint szántóföldi.
Válasz #72. hozzászólásra
Ez a gép egy 2 fejes ekét húz 90cm fogással 30 centi mélyen és van rajta egy 7 tagos gyűrűshenger .
Válasz #71. hozzászólásra
Igen van rajta olajhűtő és tényleg többet kellene bírnia. Én szántottam vele augusztus végén, nagy melegben, és nekem nem ment feljebb 90nél.
Válasz #70. hozzászólásra
Olajhütő van azon a traktoronn?
Amúgy tudom hogy az egész gép egy rakás szar de ennél akkor is többet kell bírnia .
Válasz #68. hozzászólásra
Semmi nem forr csak a srác azt állítja hogy forr és ezért elég sűrűn meg áll hogy hűtse az olajat . Szegény apja meg velem csináltatja lassan a földjeit hogy viszonylag időben kész legyenek .
Válasz #67. hozzászólásra
Jaaaaaaa bocsánat!!!!!!!!!!
De hátt akkor a másiknak mi forrik 80 fokonn?
Válasz #66. hozzászólásra
pszt! (ez léghűtéses)
Válasz #63. hozzászólásra
110-fok ig nem szabad forrnia ha jó a hütés renszer de ehhez kell egy kis nyomás is a rendszerbenn.
Válasz #60. hozzászólásra

Ja akkor ide :) 120C, csak legyen még olajnyomás
Válasz #63. hozzászólásra
100at simán ki kell bírnia, a mostani olajoknak!
Válasz #62. hozzászólásra
Csak azért kérdem mert a szomszéd srácnak van egy ilyen és rossz nézni amilyen kínosan és lassan dolgozik vele . Az ő állítása szerint 80 Foknál már forr a motor és mindig megáll a hűteni . Szerintem ez hülyeség , szerintem 100 fokig elmehet de nem vaygok benne biztos ezért kérdem itt .
Nekem anno 80-90 fokot is mutatott az óra és mégis húzta az axiált, tehát nekem azt még bírta és nem volt semmi baja.
Válasz #60. hozzászólásra

Az lenne a kérdesem hogy ennél a tipusnál a motorolaj max hány fokos lehet hogy még a motornak ne legyen baja .
Válasz #41. hozzászólásra
Amúgy a rokona vok.
Válasz #56. hozzászólásra
Ok. köszi.
Válasz #56. hozzászólásra
és megterem gazdaságosan?
Válasz #51. hozzászólásra
Nem ,nálunk a takarmányborsó se megy
Válasz #54. hozzászólásra
Nem lehet, mondom.
Jó lenne itt is lehelgetni na de...........
Válasz #53. hozzászólásra
Szerintem menj át oda is és vigyél életet a fórumba! :)
Válasz #49. hozzászólásra
Én oda nem mehetek.
Nekem az TÚL KOMOLYAN SZAKMAI lenne.
Én nem azt a stílust képviselem. Sajna.
Igen vagy két napra átmenne a törzs rögtön pörögne az esemény ott is! :)
Én kitartok ennél a fórumnál!
Tavaszal is azért nem irkáltam oda mert napokig nem pörögtek az események!
Hello Fan ! Ismersz e olyan embert aki valamikor termelt vagy termel zöldborsó vetőmagot, termeltetési szerződéssel?
vagy küldjük át Paldoo-t, elötte az egész éjszaka
:-))))))))))))))))))))))))))
Válasz #47. hozzászólásra
Egy kicsit át kellene menni megnyomni a témákat mert elég lanyhatag a forum
Válasz #46. hozzászólásra
Van fantáziája a Krisztának! :)
Válasz #46. hozzászólásra
Valamikor a tavasszal irtam be oda de már nem is emlékszem a felhasználó névre! Lehet ott felveszem a Paldoo bácsika stílusát! :)
Válasz #45. hozzászólásra
Ennyit a fantáziárol
Válasz #44. hozzászólásra
mtz550 nem én vagyok hanem Kriszta az!
Válasz #43. hozzászólásra
Én is ,csak kiváncsi voltam