Fórum
- Búza termény felvásárlási árak új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Szakmai rendezvények új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Direktvetés, no-till. új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Napraforgó ára új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Családban marad? Gazdaságátadás a mezőgazdaságban új
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
KWS MIKADOS – Bajnoki teljesítmény minden évben, megbízhatóan!
Átlag feletti hozam, stabilitás és kiemelkedő alkalmazkodóképesség jellemzi.
Hirdetés

2643 hozzászólás
Válasz #1141. hozzászólásra

Én fel is veszem nyugi
Válasz #1138. hozzászólásra
Itt felénk is kevés volt, most sincsen sok de azért már akad jobban kb. úgy mint ahogy Te írod.
Volt egy Activa 07-ben vették annó igaz elment a hólével...
Aztán nekem a 38-as, szomszédok vettek Challengert ami Beta kombájn csak sárgára pacsmagolva.
Egy nagyobb cég aki mozog észak kelet MO-n sokezer hektáron nekik volt/van 7272-es, Activa igaz ezmeg fendt színű, illetve egy rotoros 9895-ös.
Miskolc tájékán is akadtak gépek.
Szlovákok viszont sokkal régebben fergáztak és ott ma is sokkal több ez mint nálunk
Válasz #1140. hozzászólásra

de számíts rá hogy ezentúl zaklatni foglak éjjelente
aki ügyeletes annak a feje mellett a teló
Válasz #1137. hozzászólásra

volt aki fel is vette
Azt elfelejtettem írni hogy pár éve egy se volt belőlük!
Idén kicsit körbe érdeklődtem Massey Ferguson kombájn téren,van azért pár db,2-rotoros 1-Beta 1- Activa 1Centora 1-38-as 2-Cerea az enyémmel együtt ez nyolc darab 40km-es körzetben!Csak kezdenek ráérezni az emberek!

Válasz #1135. hozzászólásra

bammeg be volt baxva éjjel 1 kor csengetett
Válasz #1134. hozzászólásra

Én még egyiket se láttam pedig jártam már egy pár helyen.Hódmezővásárhelyen voltam jópár évvel ezelött ott láttam 38-40-es kombájnt 8db vagy még többet.
Válasz #1132. hozzászólásra

Éjszaka is tudtam volna
Válasz #1133. hozzászólásra
hűűűha most megfogtál!
Sok dán kombájn van mindenfelé.
Aztán mintha láttam volna 7274-est egy dobbal is, de mérget nem vennék rá!
Válasz #1132. hozzászólásra
Szanberg mennyi 7274 és 7278-as lehet az országba,ez már mind a kettő Rs?
Na mivan tsávók!?!

mindenki alszik???
Ádé ha fent vagy majd írjál már rám,köszi!

Válasz #1129. hozzászólásra
Ja ha talán látok valahol 8-soros napra adaptert használtan írjatok!Köszi!
Bírja 10km-el a Nas de itt 80%-ban 25q megállítja a naprát ezért hajlanák a 8 felé,abba meg csukhatós lenne az igazi mert ithon a sajátomban megoldható a vonulás a 8-al is de bérmunkánál nem.Ha mindig kocsizni kell akkor nem halad az pedig 3 vonulásnál kb 3-5 heki minusz naponta.
Válasz #1121. hozzászólásra
száraz jó makukában repül a 8sorossal, viszont zöld lucskos szivacsállományú anyagnál óvatosan kell, bár itt minden géppel oda kell figyelni nincs mese.
8sorral még annyit kalkulálj be hogy vagy csukhatót veszel vagy húzod magad után mert az már nagy, 6sorral ellehet mászkálni jobban.
mondjuk nem tudom mennyivel lehet menni ezekkel a NAS-okkal de ha 10-et bírja akkor 6sorral sem rossz a terület teljesítmény
Válasz #1126. hozzászólásra

Most nézem 8 soros is van
Válasz #1123. hozzászólásra
Nézd meg ezt az adaptert ennek a munkájáról küldtem képet is. Igaz 6 soros nem halad úgy mint a 8-asal de ezzel egy munkával le is zúzod. Sok időt meg lehet vele spórolni.
NAS PSM
Az igen akkor volt idő kártyázni a kocsiban

Egyszerü a megoldás!! Vegyél 8 soros asztalt és ha kell vágj vele 6 sort ha a helyzet úgy hozza!!
Válasz #1117. hozzászólásra

megbeszéltük
Válasz #1122. hozzászólásra
Oké megnézem,kösz.Ja tegnap 2óra alatt tettünk meg 80métert a kapuig!

küldtem mailt!
Szerintetek a 72-es cereára milyen adaptert vegyek? 6-soros napra adapter és nincs gond a csatlakozósorokkal de nincs leterhelve a kombájn,vagy 8sorost de ha rossz a csat sor akkor sokat szívhatok viszont teljesít a gép,melyik lenne a jobb megoldás?
Válasz #1118. hozzászólásra

Eszi szépen ami nem igazán tetszik az a (hosszú) szíj hajtások. PL mega vs tucáno. A demósok jelezték először hogy valami bibi van mert a tuki előbb (eldobja) magát. Hmmm én is mindig agyalok hogy mi lehetne a jobb.
Felkéne tenni plafonba nekem is a monitort!
Sokat kitakar az asztalból karfa melett.
Ott volt kiállításon mámma is felkerested e???
Válasz #1115. hozzászólásra
megvan kössz
Válasz #1114. hozzászólásra

átlöktem SMS-ben
Válasz #1113. hozzászólásra
Kellene egy telószám aki intézte a masinát
Válasz #1111. hozzászólásra
Azértmondom, hogy nagyfrászok ezek, azt írnak ki amit akarnak.
Lényegi nagy különbségek viszont nincsenek ezek között.
KÍváncsi vagyok egy S690 JD-nek mekkora, a ládásoknak elég kicsi az tény.
Válasz #1111. hozzászólásra

dobos helyett ládást akartam írni...
Válasz #1109. hozzászólásra
Hát nem tudom , ma is kérdezősködtem , de megy a kábítás...
Szerintem ez a valóság:
Lexi(rotoros)6,2m2
Lexi(dobos) 5,8m2
Nh CR -5,8-6m2(becsültem)
Nh CX 6,2(becsültem)
Valahogy így néz ki a dolog . Sajnos a katalógusban leírtak nem igen valósak . Claas-éknál igen !!!
Már korábban írtam. Volt nyúzón egy nagy cr 12 soros kuk asztal. Egésznap kínlódtak vele mert gondolt egyet és dőlt ki a rostán az anyag ! Úgyhogy nem jött be a demó !
Válasz #1108. hozzászólásra

A kiállított CR-ben biztos, hogy nincs akkora!
Ebben az esetben kb 160x 240cm-esnek kellene lennie a felső rostának kb, namost szélességre olyasmi majdnem de hosszára rövidebb az rendesen!
Az alsó rosta meg mindig kisebb jócskán mint a felső.
A régebbiben van CX-ben akkor nagyobb lehet, bár teljesítményben ez az etalon azthiszem
Válasz #1102. hozzászólásra
Na , levettem az infót rosta terén...
Lexi 6,2m2-mérve !!!
Nh (6,5m2)valamivel kevesebb mert a valóságban nincs annyi állítólag...
Kb egyformák.
De ettől függetlenül így is ez a két legnagyobb.
Válasz #1106. hozzászólásra

Azt ne kérdezd hogy milyen tömegü volt a kukszi de hogy le dibolták vele az tuti!!!
Válasz #1105. hozzászólásra

Na hát itt kezdődik az ellenfél számomra
Válasz #1104. hozzászólásra

Amivel le tudnak vágni 75 HA kukoricát egy müszakban az csaknem el dobni való
Válasz #1103. hozzászólásra

Megmondom őszintén nemvolt még alkalmam belebújni STS-be és úgy megnézni-felmérni mint most ezeket.
de ami késik nem múlik
Magára a méretekre rendszerre kíváncsi vagyok nagyonis.
Az biztos, hogy amit eddig láttam közülük a leg egyszerűbb és robosztusabb gép a nagy rotoros Ferga/Challenger. Biztosan lesznek felhasználásban olyan dolgok amik nem number one kategória, még nem tudom majd néhány teli szezon után elmondom ha rájöttem ilyesmire, de így a látottak alapján ez a meglátásom.
JD-től sokat várnék és biztos vagyok benne az robosztus jól megépített szeker lesz, majd megvizsgáljuk
Válasz #1102. hozzászólásra
Hát igen....a netes vidiken is az amcsi gépek javarészt kukoricás videókon szerepelnek. Hiába nem egyszerű a választás ! Mi a véleményed a JD S szériáról.
Megnéztem a konkurens rotoros kombájnokat!
Egy 380lovas 7130 IH volt meg a CR nyuszi.
Rostafelületeket néztem, az IH-nak lehangolóan kicsi 4,4négyzetméter, kb mint a W540-es johndeernak volt azt is megnéztem, talán picit nagyobb attól.
Nem teccett a gép egyébként, gagyi hatása volt az alkatrészeinek nemvolt benne komoly géphez méltó elegancia olyan giccsesnek tűnő valami...
A rotorja olyan rövid hogy a rosták felénél már a szecskázó van e felett persze, és a rostára megy a szár törekből is rendesen, igaz a vége megvolt erősítve a pillangós lamelláknak de akkoris nemtudom ez mennyire jó technika. Illetve ezen a gépen egyszerűen nemlehet kikapcsolni a szecskázót...
A CR nyuszi meg olyan szinten bonyolult mint állat, minden minden mögött fut átláthatatlanul és bitangmódon rejtve keverve, nem is értem...
és ennek sem feltűnően nagy a rostája kb akkorának láttam mint a Centorráét hiába írnak 6,5négyzetmétereket rájuk a rosta ténylegesen nincsen akkora.
Ettől függetlenül biztosan jól mennek meg dolgoznak csak ezeket észrevételeztem mondom leírom a kombájnosoknak hehe
Válasz #1098. hozzászólásra

Volt jó felhozatala Fergának is, bár megmondom őszintén ezeket néztem legkevésbé
Egyrészt mert a kiállító személyekhez mentem beszélgetni nem a gépeket nézni, másrészt ismerem is ezeket a szerkezeteket nagyjából képben vagyok belőlük meg az újakat már láttam franciában a gyárlátogatáson-szántóföldi bemutatón.
Eszközöket nézegettem jobban, bár pl a komondor mulcskultivátort nem láttam de megakartam nézni, meg egykét cucc még kimaradt. Leragadtam Pistabátyjámnál meg a fórumosokkal agroinformnál aztán akikkel mentem indultak és siettem a végén.

egy e-mail címet ha adsz akkor küldöm is!

Szia! A Kétkata honlapján van egy pár kép a kiállításról, lesznek gépek... szerintem több lesz mint tavaly volt. Priv.-ben küldöm a megbeszélt képeket!
Szanberg milyen volt a kiállítás, volt sok MF?
Válasz #1096. hozzászólásra

elküldtem privát üzenetben.
Válasz #1095. hozzászólásra

Küld el a számod holnap megcsörgetlek.
Válasz #1094. hozzászólásra
Gazdálkodunk, kisebb területen, de küldök üzenetet privátban.
Válasz #1092. hozzászólásra

De jól láttad én vagyok az,te merre laksz,gazdálkodsz is?