Van póttank is, azt nemtudom mennyi fér a kettőbe együtt. Rávoltam álva már a mérőre, de a falugazdász hívott kedden, hogy küldjem el a földhasználati lapokat a jövedéki igényléshez így megint ugrott 60e.
Szerintem terhelésnél simán bevág 27 litert.
Az 55-is megeszik 24-et (valami ostoba nebraska teszt szerint) hehehe. Namost ha be van terhelve mint atom(szánt rendesen) ideje 10 százalékát forgózza, akkor meddig tart neki egy 120 lityós tank????
és neked is 120 literes a tankod, vagy póttank, vagy hogyisvan? mert póttankkal együtt kinyomni 8 óra alatt 200 littyót 7 ha-ra, hát az eléggé kesernyés történet...
Válasz #15676. hozzászólásra
Az a baj, eddig nem néztem mennyi folyt bele. 500 forint után mindent nézni fogok hehe.
Ami biztos, hogy 8 óránál többet eddig nem mertem vele szántani mert akkor már fél órája 0-án áll a mutató (úgy, hogy reggel csurig volt)hehehehe. Ja és 7 hektónál többet eddig soha nem sikerült lenyomni egy műszakba hehe. Azon gondolkozom, hogy a póttank bezavarhat-é az üzemanyag szintjelzőnek, de nem hiszem hehe. Vetésbe stb elmegy két műszakot is simán. Tárcsázásba megint meg lehet vele etetni a tankot igaz akkor lemegy 20+ hektár.
Emlékeim szerint mielőtt megvettük(a csodálatos fergussont hehe) 10e l/év alatt voltunk, tavaly 13 lett.(a terület talán 10 hektóval nőt hehe) Persze megint rengeteg mindentől függhet, mitől nőt meg a fogyasztás hehe. Lehet az egy éven belüli kétszer szántás nyomta meg hehe.
Mindenki írja ide a sok okosságot fogyasztást illetően, iden nekem is be kell szereznem valami mérőt, azt majd akkor megmondom a tutit.
Tavaly 2 új Axion 720-al dolgoztam végig az évet, amig nem jöt meg az új trakesz, DE igaz keméynek voltak a földek a szárazság miatt 35-40 Literrel szántottam... Én azt tapasztaltam hogy a motor sokat evett, a mostani Deutz motor lényegesen kevesebbel működik, Az is lehet ami az Axionba van nem a legújabb motor vagy nagyon a határon volt, de nem volt szimpi...
A fergások legfőbb érve a JD ellen az, hogy sokat zabál.
Nálunk a Claasban 4 szelepes 6,8-as CR JD motor van, ugyanaz, mint a 6000-es JD-okban.
Teljes terheléssel a fogyasztás 27 liter/óra, az elvégzett munka pl. 28-30 cm-es szántásban 1,1 ha/óra.
Lehet számolni. Az itteni földekben más gépekkel összehasonlítva ez eég fa..a.
nekem tier 2 5455 van és a télen csillaglaci írta, hogy mit fogyaszt a tier3-ja. majd leestem a székről. nem sokat dolgoztam a 6480-al, de sokallom nagyon a fogyasztást. most egyik havernál be van zárva a gép éjszakára, hogy biztos lehessek, hogy nem jár valaki a tankomra
Egyébként ma szerelni kellett a 6497-et.
Elsőhídban olajat cseréltünk mert már 2000óra volt benne (oldalhajtásokban 1000-ként cserélem) ami lejött belőle egyenesúton mtz váltóolaj szintrehozásába került, tökéletes tiszta és szilánkmentes téma foly ki belőle kár volt cserélni szó szerint.
Ja meg a klímarendszer tavaly nyár óta nem működött egy helyen elengedte a gázt azt javítottuk ki két kis gumigyűrű cseréjével. Most majd keresek valakit aki feltölti normálisan és nem pesten lakik...
Elsőhídban olajat cseréltünk mert már 2000óra volt benne (oldalhajtásokban 1000-ként cserélem) ami lejött belőle egyenesúton mtz váltóolaj szintrehozásába került, tökéletes tiszta és szilánkmentes téma foly ki belőle kár volt cserélni szó szerint.
Ja meg a klímarendszer tavaly nyár óta nem működött egy helyen elengedte a gázt azt javítottuk ki két kis gumigyűrű cseréjével. Most majd keresek valakit aki feltölti normálisan és nem pesten lakik...
aszondod 10 liter gurulóba és majdnem 20 munkába?
jó, akkor már csak a 6480-as kéne... egy rekesz sör, ha átmész Mézgához, és kifényképezed a gépéből :):):)
Ebbe egyrészt még soha nembírtunk beletankolni 110 litertől többet mert 120-as az a tank ahogy mondod.
Egyébként nemtudom hogy egy 100literes tankoláshoz mennyi órát kell mennie talajon, ha dogozok egyszer rajta akkor megmondom de nemtudom mikor fogok éncsak a köcsög munkákat végzem el vele a rossz maszek fődeket vetem amin a traktorosom kiállna a vallásából így inkább megyek én hogy ne hallgassak hetekig milyen rossz volt a fődje ésatöbbi...
de vetőgépnél vagy vegyszerezésnél ez nem járja majd ősszel az eke előtt meglátjuk, de 8óra alatt kiszippantja a 120-at minden bizonnyal mert Ermike párszor már tankolt ki hehe
de most akkor emlékezz vissza, hogy embered 8 órát szokott vele óvatoskodni, és reggelenként lehúz 140 litert? vagy sose nézted meg, hogy hova tankol 140 litert a 120 literes tankba?
hát csak tudod, hogy kb. mi szokott kifogyni belőle, és nem dekára vagyok kíváncsi, hanem 14 vagy 20?
elfogadom a 6480-at, ha azt írja ide, hogy a te 17 litered alatt van, amit élete során beletankolt, és nem csak műtrágyázott vele...
de ha erre jár, akkor te is megkérhetnéd, hogy ő is keresgélje ki a gépből, de gondolom az emlékezetében is megvan...
Erre senkisem fog tudni választ adni.
Miért? mert ez nem mutatja nem számolja, minden egyes számlát összekéne adni aztmeg tudod kifogja megtenni...
kikeresni a sok közűl...ááááááá
Esetleg aki újkora óta számlálja az de abból meg keves lehet hehe
Válasz #15684. hozzászólásra
Jó a gondolat ,de ilyen számot nem tud senki...Én a 6480ra szavaznék,Fecoéknakis az van nem???A 6930 a (lehetne)tökéletes ,csak ha talaj munkázik hamar meghal
...a fergára max szavaznék ,de venni nem vennék,mert mégis csak mindenek van határa és "ennél lejebb már nemlehet süllyedni"...bocs ,most látom mit írtam,mármint az árra gondoltam
24488 hozzászólás
Válasz #15738. hozzászólásra
azzal már 190 lityó
Válasz #15734. hozzászólásra
Van póttank is, azt nemtudom mennyi fér a kettőbe együtt. Rávoltam álva már a mérőre, de a falugazdász hívott kedden, hogy küldjem el a földhasználati lapokat a jövedéki igényléshez így megint ugrott 60e.
Szerintem terhelésnél simán bevág 27 litert.
Az 55-is megeszik 24-et (valami ostoba nebraska teszt szerint) hehehe. Namost ha be van terhelve mint atom(szánt rendesen) ideje 10 százalékát forgózza, akkor meddig tart neki egy 120 lityós tank????
Válasz #15729. hozzászólásra
nem csak a kaja. az ára, az alkatrész, a szervíz. viszont a traki jól tartja az árát
Válasz #15734. hozzászólásra
150-es tankja van sötinek
nem csak az a lényeg, hogy mit eszik teljes terhelésnél, hanem könnyebb munkáknál ne zabáljon sokat
Válasz #15733. hozzászólásra
és neked is 120 literes a tankod, vagy póttank, vagy hogyisvan? mert póttankkal együtt kinyomni 8 óra alatt 200 littyót 7 ha-ra, hát az eléggé kesernyés történet...
Válasz #15676. hozzászólásra
Az a baj, eddig nem néztem mennyi folyt bele. 500 forint után mindent nézni fogok hehe.
Ami biztos, hogy 8 óránál többet eddig nem mertem vele szántani mert akkor már fél órája 0-án áll a mutató (úgy, hogy reggel csurig volt)hehehehe. Ja és 7 hektónál többet eddig soha nem sikerült lenyomni egy műszakba hehe. Azon gondolkozom, hogy a póttank bezavarhat-é az üzemanyag szintjelzőnek, de nem hiszem hehe. Vetésbe stb elmegy két műszakot is simán. Tárcsázásba megint meg lehet vele etetni a tankot igaz akkor lemegy 20+ hektár.
Emlékeim szerint mielőtt megvettük(a csodálatos fergussont hehe) 10e l/év alatt voltunk, tavaly 13 lett.(a terület talán 10 hektóval nőt hehe) Persze megint rengeteg mindentől függhet, mitől nőt meg a fogyasztás hehe. Lehet az egy éven belüli kétszer szántás nyomta meg hehe.
Mindenki írja ide a sok okosságot fogyasztást illetően, iden nekem is be kell szereznem valami mérőt, azt majd akkor megmondom a tutit.
csókolunk ezért a postért, teljesen korrekt info, köszönet érte.
Válasz #15730. hozzászólásra
Axion 820 nem 720 :)
Tavaly 2 új Axion 720-al dolgoztam végig az évet, amig nem jöt meg az új trakesz, DE igaz keméynek voltak a földek a szárazság miatt 35-40 Literrel szántottam... Én azt tapasztaltam hogy a motor sokat evett, a mostani Deutz motor lényegesen kevesebbel működik, Az is lehet ami az Axionba van nem a legújabb motor vagy nagyon a határon volt, de nem volt szimpi...
A fergások legfőbb érve a JD ellen az, hogy sokat zabál.
Nálunk a Claasban 4 szelepes 6,8-as CR JD motor van, ugyanaz, mint a 6000-es JD-okban.
Teljes terheléssel a fogyasztás 27 liter/óra, az elvégzett munka pl. 28-30 cm-es szántásban 1,1 ha/óra.
Lehet számolni. Az itteni földekben más gépekkel összehasonlítva ez eég fa..a.
Válasz #15727. hozzászólásra

Persze, mert nem tud megszabadulni tőle
Válasz #15725. hozzászólásra
neked is fergád van
Válasz #15724. hozzászólásra

Főleghogy sárga van neki, egy igazi hű áruló hehe
Válasz #15719. hozzászólásra

Ezek mind ilyen elvakultak
most már a fogyasztás sem számít
...nekik
Arra gondolsz hogy megvadította a gazdáját a színe???
Válasz #15718. hozzászólásra

hát sokat. ez köztudott
Válasz #15719. hozzászólásra
nekem tier 2 5455 van és a télen csillaglaci írta, hogy mit fogyaszt a tier3-ja. majd leestem a székről. nem sokat dolgoztam a 6480-al, de sokallom nagyon a fogyasztást. most egyik havernál be van zárva a gép éjszakára, hogy biztos lehessek, hogy nem jár valaki a tankomra
Válasz #15720. hozzászólásra
szerintem is de kicsiben és perkinsben többet kajol mint a régebbi adagolós perkinsek ez is tény.
Válasz #15716. hozzászólásra
És melyik az?
Szerintem egyébként sokkal jobb a cr mint az adagolós motor.
Válasz #15716. hozzászólásra
noh, azt mondod, hogy nem az igazi? ennyire éhes, vagy csak erős volt ebbe a két napba a festék?
Válasz #15709. hozzászólásra

És azt honnét tudod, hogy jd mennyit öszik !!!!????
Válasz #15712. hozzászólásra

a jd-os életérzést meg kell fizetni
ahogy a jd-osok mondanák. "az erőhöz kakaó kell!"
Válasz #15714. hozzászólásra
nyugi. az a kicsi 4 hengeres is szereti a hasát. ez a tier 3 perkins nem a fönyeremény
Válasz #15713. hozzászólásra
de csak holnap
Válasz #15710. hozzászólásra
Noés neked laci mit mutat a kijelző???
hány liter hány óra?
Válasz #15710. hozzászólásra
ne fojtsd magadba :)

köllött neked Cater motor

köllött neked Cater motor
Válasz #15708. hozzászólásra
6445-ös adatokat tudok
Válasz #15708. hozzászólásra
annyit eszik, mint egy jd
Válasz #15707. hozzászólásra
ahhh, új gép...
másvalaki akinek ilyenje van?
átlagfogyasztás?
Válasz #15706. hozzászólásra
most tankoltam tele először. már egyszer tankoltam bele 100 lityót. az nem sokáig volt elég
Válasz #15705. hozzászólásra
hoppá, azt meg tudod mondani, hogy átlagban mennyit tankoltál el bele, és hogy csak talajmunkára, vagy mindenes gépként használod?
Válasz #15695. hozzászólásra

a 6480-nak erősebb az első hídja. üres tankkal 6500 kg
ma teletankoltam, 266 lityót raktam bele
Válasz #15701. hozzászólásra
jah, azt hittem ő is szomszédod
Válasz #15700. hozzászólásra
jólvan csak 300km nemtöbb
Válasz #15699. hozzászólásra
aszondod 10 liter gurulóba és majdnem 20 munkába?
jó, akkor már csak a 6480-as kéne... egy rekesz sör, ha átmész Mézgához, és kifényképezed a gépéből :):):)
Válasz #15696. hozzászólásra

Ebbe egyrészt még soha nembírtunk beletankolni 110 litertől többet mert 120-as az a tank ahogy mondod.
Egyébként nemtudom hogy egy 100literes tankoláshoz mennyi órát kell mennie talajon, ha dogozok egyszer rajta akkor megmondom de nemtudom mikor fogok éncsak a köcsög munkákat végzem el vele a rossz maszek fődeket vetem amin a traktorosom kiállna a vallásából így inkább megyek én hogy ne hallgassak hetekig milyen rossz volt a fődje ésatöbbi...
de vetőgépnél vagy vegyszerezésnél ez nem járja majd ősszel az eke előtt meglátjuk, de 8óra alatt kiszippantja a 120-at minden bizonnyal mert Ermike párszor már tankolt ki hehe
Válasz #15693. hozzászólásra

..."másra"

Erre találták ki a "gépkönyvet",baxa meg...Tudod mennyit gépkönyvet ill üzemeltetési naplót vettem máár??? de mindig elhasználták
Mézga!

(beindúl a gép aktiválod a kuplung pedállal és a baloldali kis kijelőn léptetsz 4-et jobbra ottlesz)
Válasz #15693. hozzászólásra
de most akkor emlékezz vissza, hogy embered 8 órát szokott vele óvatoskodni, és reggelenként lehúz 140 litert? vagy sose nézted meg, hogy hova tankol 140 litert a 120 literes tankba?
hát csak tudod, hogy kb. mi szokott kifogyni belőle, és nem dekára vagyok kíváncsi, hanem 14 vagy 20?
Válasz #15694. hozzászólásra

ő szerintem eléggé hülye hozzá csak a gázt tudja nyomni mint süket a csengőt
Válasz #15689. hozzászólásra
elfogadom a 6480-at, ha azt írja ide, hogy a te 17 litered alatt van, amit élete során beletankolt, és nem csak műtrágyázott vele...
de ha erre jár, akkor te is megkérhetnéd, hogy ő is keresgélje ki a gépből, de gondolom az emlékezetében is megvan...
Válasz #15692. hozzászólásra
Erre senkisem fog tudni választ adni.
Miért? mert ez nem mutatja nem számolja, minden egyes számlát összekéne adni aztmeg tudod kifogja megtenni...
kikeresni a sok közűl...ááááááá
Esetleg aki újkora óta számlálja az de abból meg keves lehet hehe
Válasz #15688. hozzászólásra
és az 5455-öd?
Válasz #15684. hozzászólásra
...bocs ,most látom mit írtam,mármint az árra gondoltam

Jó a gondolat ,de ilyen számot nem tud senki...Én a 6480ra szavaznék,Fecoéknakis az van nem???A 6930 a (lehetne)tökéletes ,csak ha talaj munkázik hamar meghal
...a fergára max szavaznék ,de venni nem vennék,mert mégis csak mindenek van határa és "ennél lejebb már nemlehet süllyedni"
Válasz #15689. hozzászólásra
Az 5480-as 4 hengeres, de a 6480-as már 6 pipás.