Mi onnan vettünk 5.2 méterest simítóval előtte eddig semmi gond se levelekkel (90kg darabja) és a vázzal sem .
Hidraulikusan nyit és csuk, de semmi szakadás.
Csak húzni kell.
Jó van már, nem kell úgy felvágni az új traktorokkal! Ez nem sípol. És alapból én is megnézem mnidig hogy ki e van engedve mielőtt elindulok. De mikor kisbálázás közben elkezd xopatni a bálázó gyenge domboldalon és ki kell szálni félpercenként és azon agyalok hogy hol a hiba akkor nem a kéziféken jár burám és volt már hogy úgy marad. És béka 1-2 abcd-be qrvára nem veszi észre a gép hogy be van húzva a kézi akkor se ha vadiúj betétek vannak benne. Ma meg pl sötétedett rám és leszakadt a magtakaró a vetőgépről gépről. Kiszáltam gyors szétakasztottam hogy ne vonszoljam magam után félkeresztbe. Aztán poroltam tovább de megint behúzva maradt kézifék. Elindul az ember akkor előbb-utóbb odanyúl és megnézi hogy rendben van e de van hogy ez 5 méter és van hogy 100 mire végiggondolja a dolgokat.
Nekünk is sípolt amíg 10 üzemóránál be nem döglött a sípoló hehe. Azóta figyelni kell a kézifék visszajelzőt és rögtön arra gondolni, hogy azért nem megy, mert bevan húzva hehe.
Különbenha volna két szál 8méteres vasúti sínem akkor egy jó másfél méteres lánccal összekötném őket vagy 4helyen meg egy vonóláncot heggesztenék rá és kész is lenne a 8méteres simító. Nehéz erős nemkopik örök.
Vontatni meg hosszában lehetne.
A mostani is így működik, csak itt annyi a baj hogy a két simítósor között kevesebb a hely így egyikről a másikra is átmászik a főd. Mondjuk azért nemszámít mert van mi húzza kisebb gépnél tud ilyenkor hőkölés lenni
Ez is csak dolgozik. Csak mérgesítő mikor gyári áron adják el az embernek azt amit valami vietkong kirág a fogával a bambuszkunyhó pincéjében. Át csomoagolják ferga emblémásra és tessék itt a gyári alkatrész.
Itt volt egy csávó régebb rábával az egész oszlopokat húzgálta vezetékestül, míg el nem törtek. Volt hogy egyszerre négyet is. De azok mind álltak földön míg meg nem "húzatta" őket. Már hangról ismerték őt a lábatlani betongyárban ha odatelefonált hogy megint szeretne 1-2 dbot rendelni.
Kezdek morci lenne a fergára. Motorolaj gomba volt már nálam cserélve, megint ereszt. Kézifék gomba is volt már nálam cserélve szinte újkorától xarakodik. Nem működik, ujjal megpiszkálom működik, 50x behúzom a kéziféket próbából működik, 10 perc mulva megállok behúzom nem működik. Elég bosszantó mikor egy ilyen 3-4000ft os faxság miatt baxom szét a kézifékem meg az olajat a váltóba. Ha már megkérik az árát miért nem tudnak minőségi alkatrészeket gyártani?!
és olyan erős olyan jól megy hogy el is rakta az árpát seperc alatt.
(egyébként amikor kétköbméter főd felhúzódik a gerendelyekre boronákra akkor kell neki a kakaó, olyankor a T150-es már hőkölt, meg a crystál same mind)
No letoltam ma egy szűk 30hektárt a simítósboronával Xtra gépezettel.
Egyik táblában sok nagy kő volt és pont itt lehetett jó gyorsan menni. Egy fog hajlott meg egy picit egyik oldalsó táblán, az fogott egy követ tuti mert egyszer rendesen felrepült egy levél rajta. Egyébként nem kopnak nem hajlanak jók lesznek, pedig lengyel cucc azok meg általában nem annyira jó anyagúak szerintem...
Elhúzza jól a szántást igaz egy fokkal még fogósabb a talaj mint optimálisabb lenne de cinálni kell mert jó a munka! Csak az egyk tábla szárazabb volt ott műkdött igazian a szerkezet ott folyamatosan folyt a főd rajta, vetéskész talajt hagyott maga után egymenettel, igaz a többit is lehetne vetni csak a csatlakoásoknál csíkol egy picit. Úgyis dolgozódik majd be a műtrágya egy vékonysor műveletet még kapni fog rá vetés előtt
Ma már senkiben sem lehet megbízni szinte. Szomorú de a legtöbben csak kókányolnak ebben az országban ráadásul azt állítják, hogy ők gyártják a legjobbat.
Remélem nem olyan lesz mert akkor visszais viszem mindet!
De elég masszívnak néz ki vastag jó a cucc szerintem, viszont a vonórésze az gyenge kis lánccal volt gyárilag megoldva az első lécről.
No ez úgylett megoldva, hogy húszas köracélból lettek hajtva fülek amelyek hosszúak és nemcsak az első keresztlécre van hegesztve hanem a másodikra is hogy több helyen adja át a vontatást, bár elég vaskos laposvasakból van.
Én attólfélek nem e fog fellazúlni a fog munka közben???
egy keresztkulcsot viszek ki magammal és közben ránézek mi a helyzet de nemszoktak ezek a boronák fellazulni szerintem.
Azabaj az Xtra-n nincsen kompresszor, pedig kivittem volna a légkulcsomat meg egy 10méteres tömlőt és azzal seperc alatt könnyen végigtudnám húzgálni, így ha esetleg lazúlna saját erőből kell megoldani hehe.
De nemfog az. Jó nagy talpa van a fogaknak nagy platnyis rész ami jól felfekszik a lecekre ennek bírnia kéne
Nem akarom én bántani ha neked bevált akkor jó! Nekem nem sok bizodalmam lenne hozzá. Gruberon nekem is nagy masszív pálcás henger van de a mélységtartáson kívül más haszna nincsen.
Ma megtörtem a csendet a határban.
6497-el rövidtárcsáztam árpa talajt készítettem.
Igaz egyik táblába elvetettük direktbe az anyagot, olyan jó puha megkelt volt hogy felesleges lett volna rá plusz művelés, jó 5centire beletette szépen a vogel a magot nedvesbe majd le is hengereződött rögtön utána.
A másik táblát megcsináltam mert az keményebb volt jó fődje lett igaz ittott vadvíz foltokban tapadt kicsit de 90%-ban fínom vetőágya van a táblának, ez holnap vetődik ma pirúl kicsit még az este is aztán ez levan tudva. Talajkészítés ünnep és folytatjuk zab vetéssel utána hétvégén.
Holnap meg az Xtrával megyek ki simítózni telephely melletti szántásokat lezárogatom, kíváncsi vagyok hogyan fonak máködni az új 60kilos boronák, jó 20centis fogaik vannak elég keményen néz ki a kopott régiek után a simítóvasak mögött
kár hogy nemsikerült megtódani és így csak 6méteres.... node mindegy egy kicsit kevesebb lesz meg naponta
Most néztem meg a videódat... nem tudom, én a merev lapfelfügesztéssel és a pille hengerrel nem vagyok kibékülve. Felénk az ilyen pálcás hengerek csak mélységtartásra jók. Munkájuk szinte semmit nem ér se rögtörésre se tömörítésre.
A belinkelt hengerrel nem forgalmazzák magyarországon.Egy pár ilyen henger jött be,azt a gyár ki is cserélte komolyabbra.Én a mason,meg Etyeken az összes rövidtárcsát átnéztem,egy kaptafára készül mind.Ezek az apró szármaradványt,és a nagy menetsebességet díjazzák.
Müszerfalban már leskelődtem, mert kerestem h mire való az a kapcsoló ami jobboldalt be van szerelve, és aludobozt nem láttam a biztositéktábla fölött, tehát nem 1 es autotronic valoszinüleg.
Nem akarom lehúzni más gépét de azt mindenféleképp vedd figyelembe hogy ezen az általad belinkelt gépen nem rugóznak külön a tagok, gömbsüveges lapok vannak rajta és elég halovány henger van utána. Márpedig a bevált rövidtárcsáknak pont ezek az ismérveik,hogy kúpos lap, gumibakos felfüggesztés, nagyon masszív henger utánuk. Állítom a carier sehol se lenne egy pálcás hengerrel. De ezzel a acélhengerrel nem nagyon lehet utolérni a munkáját. Arugózásról csak annyit hogy sík laza talajon meg kell nézni mennyit dolgoznak a gumibakok és aki látja biztosan nem fogja azt mondani hogy felesleges rá.
Nem mondom hogy cariert ne van olcsóbb kategória is ami ilyen elvek szerint van szerkesztve. Pl: unia.
Ha autotronic egyesed van akkor még van a műszerfalban, a biztosíték tábla fölött is egy alu doboz az vezérli külön a dínót de annak is kellenek a jelek az autotronictól. Az autotronic II.-III. hoz már nincs aludoboz azokba benne van a dínóvezérlés is egyben.
Értem, ezek szerint jól elvan rejtve valahová ez az autotronic, mert sehol se láttam a gépen, azért is gondoltam h a jobboldali oszlopban levő szerkezet, mert nekem nincs datatronicom.
Nem, a jobb oldali oszlopban a datatronic kijelzője/kezelője van. De igazából az is kapcsolatban van az autotronical. Az autotronic kb. ezeket vezérli: PTO, 4wd, diff.zár, nyúl/béka
24488 hozzászólás
ma elvitték a 6280-at
Válasz #15283. hozzászólásra

sínt még lehet én is tudok szomszédba van vagy 20 méter
Válasz #15286. hozzászólásra
köszi
Válasz #15274. hozzászólásra

Mi onnan vettünk 5.2 méterest simítóval előtte eddig semmi gond se levelekkel (90kg darabja) és a vázzal sem .
Hidraulikusan nyit és csuk, de semmi szakadás.
Csak húzni kell.
Válasz #15281. hozzászólásra
Te valami igen xar nemtudom milyen piacos fergát kaphattál ami tuti nem felelt meg a minőségbiztosításon, azért kaptad hehe
Itt a legnagyobb az 8éves még mindig működik a sípolója meg a többinek is sőt a 15éves kombájnon is...
Válasz #15278. hozzászólásra
Ez nem sípol. És alapból én is megnézem mnidig hogy ki e van engedve mielőtt elindulok. De mikor kisbálázás közben elkezd xopatni a bálázó gyenge domboldalon és ki kell szálni félpercenként és azon agyalok hogy hol a hiba akkor nem a kéziféken jár burám és volt már hogy úgy marad. És béka 1-2 abcd-be qrvára nem veszi észre a gép hogy be van húzva a kézi akkor se ha vadiúj betétek vannak benne. Ma meg pl sötétedett rám és leszakadt a magtakaró a vetőgépről gépről. Kiszáltam gyors szétakasztottam hogy ne vonszoljam magam után félkeresztbe. Aztán poroltam tovább de megint behúzva maradt kézifék. Elindul az ember akkor előbb-utóbb odanyúl és megnézi hogy rendben van e de van hogy ez 5 méter és van hogy 100 mire végiggondolja a dolgokat.
Jó van már, nem kell úgy felvágni az új traktorokkal!
Válasz #15282. hozzászólásra

Majd jövőre koma!
idén ezzel dógozom, nemkellett extra költségbe verni magunkat igaz az 5borona nettó 160-ba fájt nodehát ami kell az kell.
Szóval idén ezzel tudjuk le megint(mint már vagy 20éve)
lassan elkopik a 260mm magas I-vas
Válasz #15276. hozzászólásra
megnézzem neked hátul az udvarban?vanni van csak a hosszát nem tudom
Válasz #1732. hozzászólásra
Nekünk is sípolt amíg 10 üzemóránál be nem döglött a sípoló hehe. Azóta figyelni kell a kézifék visszajelzőt és rögtön arra gondolni, hogy azért nem megy, mert bevan húzva hehe.
Válasz #15279. hozzászólásra
Csak egy csavarja. Képet akartam róla betenni de gyengélkedett a szerver. Majd megpróbálom megint rögtön.
Válasz #15277. hozzászólásra
melyik fórumba írtad, hogy szétszakadt a carriered, vagy mi történt? lehet többet tudni?
Válasz #15277. hozzászólásra
ha ezeken bevan húzva a kéziferi vagy bevan kapcsolva a parklock akkor akármilyen fokozatba kapcsolsz nemfogja hagyni elindítani magát, csak sípol.
Válasz #15273. hozzászólásra

ja mert azokban nincs kakaó és ha befeljetve hagyod a féket el se bír indulni még mászóba se.
Válasz #15269. hozzászólásra
Különbenha volna két szál 8méteres vasúti sínem akkor egy jó másfél méteres lánccal összekötném őket vagy 4helyen meg egy vonóláncot heggesztenék rá és kész is lenne a 8méteres simító. Nehéz erős nemkopik örök.
Vontatni meg hosszában lehetne.
A mostani is így működik, csak itt annyi a baj hogy a két simítósor között kevesebb a hely így egyikről a másikra is átmászik a főd. Mondjuk azért nemszámít mert van mi húzza kisebb gépnél tud ilyenkor hőkölés lenni
Válasz #15273. hozzászólásra

Ez is csak dolgozik. Csak mérgesítő mikor gyári áron adják el az embernek azt amit valami vietkong kirág a fogával a bambuszkunyhó pincéjében. Át csomoagolják ferga emblémásra és tessék itt a gyári alkatrész.
Hajdúszovátról nem vett valaki boronát?

Mi vettünk most onnan leveleket, remélem nem gyenge anyagból van
Válasz #15270. hozzászólásra

mindez csak a perkins motorosoknál lehet amelyikben sisu van azok csak dolgoznak
még a kéziferire is kihat....
Már hangról ismerték őt a lábatlani betongyárban ha odatelefonált hogy megint szeretne 1-2 dbot rendelni. 
Itt volt egy csávó régebb rábával az egész oszlopokat húzgálta vezetékestül, míg el nem törtek. Volt hogy egyszerre négyet is. De azok mind álltak földön míg meg nem "húzatta" őket.

Az is megoldás
Kezdek morci lenne a fergára. Motorolaj gomba volt már nálam cserélve, megint ereszt.
Kézifék gomba is volt már nálam cserélve szinte újkorától xarakodik. Nem működik, ujjal megpiszkálom működik, 50x behúzom a kéziféket próbából működik, 10 perc mulva megállok behúzom nem működik. Elég bosszantó mikor egy ilyen 3-4000ft os faxság miatt baxom szét a kézifékem meg az olajat a váltóba. Ha már megkérik az árát miért nem tudnak minőségi alkatrészeket gyártani?!

Válasz #15268. hozzászólásra

ma láttam egy kollégát egy félbetört beton villanyoszlopot huzigállt a főldön
Válasz #15267. hozzászólásra

Mert az vetett!
és olyan erős olyan jól megy hogy el is rakta az árpát seperc alatt.
(egyébként amikor kétköbméter főd felhúzódik a gerendelyekre boronákra akkor kell neki a kakaó, olyankor a T150-es már hőkölt, meg a crystál same mind)
Válasz #15266. hozzászólásra

csak azt nem értem,miért nem a bivalyerős 5455-el huzgálod
No letoltam ma egy szűk 30hektárt a simítósboronával Xtra gépezettel.
Egyik táblában sok nagy kő volt és pont itt lehetett jó gyorsan menni. Egy fog hajlott meg egy picit egyik oldalsó táblán, az fogott egy követ tuti mert egyszer rendesen felrepült egy levél rajta. Egyébként nem kopnak nem hajlanak jók lesznek, pedig lengyel cucc azok meg általában nem annyira jó anyagúak szerintem...
Elhúzza jól a szántást igaz egy fokkal még fogósabb a talaj mint optimálisabb lenne de cinálni kell mert jó a munka! Csak az egyk tábla szárazabb volt ott műkdött igazian a szerkezet ott folyamatosan folyt a főd rajta, vetéskész talajt hagyott maga után egymenettel, igaz a többit is lehetne vetni csak a csatlakoásoknál csíkol egy picit. Úgyis dolgozódik majd be a műtrágya egy vékonysor műveletet még kapni fog rá vetés előtt
Válasz #15264. hozzászólásra
Ma már senkiben sem lehet megbízni szinte. Szomorú de a legtöbben csak kókányolnak ebben az országban ráadásul azt állítják, hogy ők gyártják a legjobbat.
Ezek zsír új borona levelek nemkéne baxakodni velük úgygondolom.
Annyi anyám nemlesz holnap hogy kontrázni tudjam őket, úgyhogy kimegyek így ahogy van gyárilag és bízom a rugósalátétekbe hehe
Válasz #15262. hozzászólásra
Csőkulcs + pajszer kell a meghúzáshoz, fontos hogy jól belefeküdjön a négyszög, plusz tettünk midre kontra anyát.
Válasz #15261. hozzászólásra
Remélem nem olyan lesz mert akkor visszais viszem mindet!
De elég masszívnak néz ki vastag jó a cucc szerintem, viszont a vonórésze az gyenge kis lánccal volt gyárilag megoldva az első lécről.
No ez úgylett megoldva, hogy húszas köracélból lettek hajtva fülek amelyek hosszúak és nemcsak az első keresztlécre van hegesztve hanem a másodikra is hogy több helyen adja át a vontatást, bár elég vaskos laposvasakból van.
Én attólfélek nem e fog fellazúlni a fog munka közben???
egy keresztkulcsot viszek ki magammal és közben ránézek mi a helyzet de nemszoktak ezek a boronák fellazulni szerintem.
Azabaj az Xtra-n nincsen kompresszor, pedig kivittem volna a légkulcsomat meg egy 10méteres tömlőt és azzal seperc alatt könnyen végigtudnám húzgálni, így ha esetleg lazúlna saját erőből kell megoldani hehe.
De nemfog az. Jó nagy talpa van a fogaknak nagy platnyis rész ami jól felfekszik a lecekre ennek bírnia kéne
Válasz #15259. hozzászólásra

Nehogy úgy járj mint mi a Szeged melletti rugókovács boronafogaival.
Annyira szarok voltak, hogy pár órás munka után kb. a 30%-a hátrahajlott!
Válasz #15258. hozzászólásra
Nem akarom én bántani ha neked bevált akkor jó! Nekem nem sok bizodalmam lenne hozzá. Gruberon nekem is nagy masszív pálcás henger van de a mélységtartáson kívül más haszna nincsen.
Ma megtörtem a csendet a határban.

6497-el rövidtárcsáztam árpa talajt készítettem.
Igaz egyik táblába elvetettük direktbe az anyagot, olyan jó puha megkelt volt hogy felesleges lett volna rá plusz művelés, jó 5centire beletette szépen a vogel a magot nedvesbe majd le is hengereződött rögtön utána.
A másik táblát megcsináltam mert az keményebb volt jó fődje lett igaz ittott vadvíz foltokban tapadt kicsit de 90%-ban fínom vetőágya van a táblának, ez holnap vetődik ma pirúl kicsit még az este is aztán ez levan tudva. Talajkészítés ünnep és folytatjuk zab vetéssel utána hétvégén.
Holnap meg az Xtrával megyek ki simítózni telephely melletti szántásokat lezárogatom, kíváncsi vagyok hogyan fonak máködni az új 60kilos boronák, jó 20centis fogaik vannak elég keményen néz ki a kopott régiek után a simítóvasak mögött
kár hogy nemsikerült megtódani és így csak 6méteres.... node mindegy egy kicsit kevesebb lesz meg naponta
Válasz #15257. hozzászólásra
Valóságba nézd azt a pille hengert!Nekem megfelel.Nézd meg miket gyártanak a kisiparba,tárcsa után,omikron metalwof,stb.Ahhoz képest komoly.
Válasz #15255. hozzászólásra
Most néztem meg a videódat... nem tudom, én a merev lapfelfügesztéssel és a pille hengerrel nem vagyok kibékülve. Felénk az ilyen pálcás hengerek csak mélységtartásra jók. Munkájuk szinte semmit nem ér se rögtörésre se tömörítésre.
Válasz #15250. hozzászólásra
Katt a nevemre.
Válasz #15252. hozzászólásra
A belinkelt hengerrel nem forgalmazzák magyarországon.Egy pár ilyen henger jött be,azt a gyár ki is cserélte komolyabbra.Én a mason,meg Etyeken az összes rövidtárcsát átnéztem,egy kaptafára készül mind.Ezek az apró szármaradványt,és a nagy menetsebességet díjazzák.
Válasz #15251. hozzászólásra
Müszerfalban már leskelődtem, mert kerestem h mire való az a kapcsoló ami jobboldalt be van szerelve, és aludobozt nem láttam a biztositéktábla fölött, tehát nem 1 es autotronic valoszinüleg.
Válasz #15247. hozzászólásra
Alakitgatás nélkül simán találná a mtz orrsúlya?
Válasz #15250. hozzászólásra
Nem akarom lehúzni más gépét de azt mindenféleképp vedd figyelembe hogy ezen az általad belinkelt gépen nem rugóznak külön a tagok, gömbsüveges lapok vannak rajta és elég halovány henger van utána. Márpedig a bevált rövidtárcsáknak pont ezek az ismérveik,hogy kúpos lap, gumibakos felfüggesztés, nagyon masszív henger utánuk. Állítom a carier sehol se lenne egy pálcás hengerrel. De ezzel a acélhengerrel nem nagyon lehet utolérni a munkáját. Arugózásról csak annyit hogy sík laza talajon meg kell nézni mennyit dolgoznak a gumibakok és aki látja biztosan nem fogja azt mondani hogy felesleges rá.
Nem mondom hogy cariert ne van olcsóbb kategória is ami ilyen elvek szerint van szerkesztve. Pl: unia.
Válasz #15246. hozzászólásra
Ha autotronic egyesed van akkor még van a műszerfalban, a biztosíték tábla fölött is egy alu doboz az vezérli külön a dínót de annak is kellenek a jelek az autotronictól. Az autotronic II.-III. hoz már nincs aludoboz azokba benne van a dínóvezérlés is egyben.
Válasz #15248. hozzászólásra
Adnál egy e-mailt esetleg? lenne pár kérdésem az eszközzel kapcsolatban.
Válasz #15246. hozzászólásra
jobb oldali létra felfogatásánál a padlólemezre csavarozva kivülről egy lemeztepsi borítja.
Válasz #15236. hozzászólásra
Nekem van,4 méteres 2 soros.
Válasz #15241. hozzászólásra
MTZ orrsúlyt!
Válasz #15245. hozzászólásra
Értem, ezek szerint jól elvan rejtve valahová ez az autotronic, mert sehol se láttam a gépen, azért is gondoltam h a jobboldali oszlopban levő szerkezet, mert nekem nincs datatronicom.
Válasz #15238. hozzászólásra
Nem, a jobb oldali oszlopban a datatronic kijelzője/kezelője van. De igazából az is kapcsolatban van az autotronical. Az autotronic kb. ezeket vezérli: PTO, 4wd, diff.zár, nyúl/béka
Válasz #15243. hozzászólásra
használt 5465-ös 6300órával 1 tulajdonos,nincs leélve,a fünyírót csak elbírja majd
marha nagy a kiváncsiság
Válasz #15242. hozzászólásra

nyomjad
mert ha nem MFMátéusszzzz megőrül az infóhiánytul
ma megalkudtam a cég 3. fergusonjára,remélem nem nyúltam nagyon mellé
Keresnék orrsúlyokat MF 3085-hez, ha valaki tudna nekem segiteni, hogy esetleg hol találnék elfogadható áron azt megköszönném.
Válasz #15237. hozzászólásra
Igen a rövid tárcsa lenne érdekes. De igazábol nem nagyon találtam még használtat sem. Kellene róla valami kis info meg tapasztalat.