Válasz #14620. hozzászólásra
Hello!
A múlt héten feltöltöttük a kamrát.Félidőtájt elővettem a palackot..... Utána olyat követelek rajtam estig......!!!!!
foglalkoztam vele sokat, áttételeztem de gyárilag nemlehet kapni hozzá fogaskerekeket, a 62-es szériához már lehetne...
beszélem linamar-al is kértem tanácsokat végül vette nyers fogaskereket kiesztergáltuk illetve agyakat átszúrtuk ezekbe és kész.
Így már jobban forog 7-el lehet vele aratni simán de amikor bitang az anyag nem merem így tolni mert először kezdte azzal hogy elkezdtek csúszni a kuplungok akármit csináltunk velük, akkor lehegesztettem őket, sőt bal oldalon már nincs is mert fix acél fogaskerék került helyére az áttételezés érdekében (úgyis levolt hegesztve roszabb nemlett)
A törőhengerekkel sokat nemtudok kezdeni öntvény én nemtudok ilyet felhegeszteni sem más a környéken.
Egy sor henger meg 400ezer rá nem kevés és azok is csak felújítottak.
Nincs mindig mindenre idő szezonban hajtok folyamatosan éppenhogy befejezünk valamit kezdödik a következő, gépről műhely műhelyből gépre közben folyamatos hivatalos ügyek intézése anyagbeszerzés tárgyalások akármi.
Ilyenkor kell-ene megvenni az újat és akkor egykét dologgal kevesebb lenne a probléma de nem megy minden főleg most rendesen bebaxtak nálunk, majd egyszer elmesélem...
mi sem a szálas sem a szemes termények hazája nem vagyunk...felénk a gyümölcs és szölő ami hoz egy kis pézt a konyhára...25-35q a búza tengeri nem nagyon van napra az átlagban tudja a 20q-t repce jó ha 3 évből eccer bejön!repcét idén felűl vetik naprával(már ahol lehet)
megéri biztosan mert minden évben ez tartja fent a céget a többi csak vacakság. Napraforgó de inkább a kukorica. 70mázsával úgy hogy a szárítás önköltségű már nagyon jól kilehet jönni! Ez a minimum cél összterület átlagában, 8 az ésszerű elérhet össz termésátlag, táblák szintjén meg a jobbaknál a 100 mázsa a gyengébbeknél a 60-70.
Van azért ráfordítva 5-6mázsa műtrágya, pre és post növényvédelem és felénk mindig később magasabb vízzel kell betakarítani, de akkoris jobb mint a 30-40mázsás búza
Páréve bexarattalak vóna de manapság már nem hajtok annyira.
Akkor volt, hogy nyíregyházáról kaputól kapuig 70perc alatt hazaértem ami 130km. Nem pályán, országúton nem is jó minőségűn, úgy hogy lakotterületen mindenhol betartottam a szűk 60-at
kint meg ami belefért.
Szegény fókusz akkoriban lehellte ki rendszeresen a 200-akat magából azóta már nembír 180-tól gyorsabban menni szerintem(igaz azóta belement plusz 150ezer km ígymár 460 felett jár...)
ezért mondom, hogy összterületileg a 70-80mázsás átlagokkal marhajó kukoricásnak számítunk a környéken!
Van akinek jobb a hektáros átlaga 5-10hektáron mondjuk de 150-en felén e felé még soha senki nem ment,
Idén ha jó idő lenne akkor megpróbálnám még plusz műtrágyával illetve részben lazított területekkel.
Sőt! van 4tábla kb 40hektár összesen ami mocsok kemény talajú, amolyan élettelen vörös tégla jellegű főd.
Sosem lehetett megművelni rendesen namost lazítóval a nagy nagy géppel adtam ezeknek, troppantottam és még ráhúzattam az egyik inassal a nehéztárcsát így két tárcsa közé ment a lazító! Száraz troszka röges lett a tárcsázás után de aprózódott és jól felszakadt repedt a talaj, ősszel meglátjuk mennyivel lesz jobb anyag benne mint legutóbb amikor karcolgattunk alá ekével
emléxel milyen előadást tartott a vezérmű tengelyekről meg a rövid motorokról....
pedig megnéztem vóna milyen tutin vezetnek a tökös borsodi agrofarmerok...
felénk is hasonló a helyzet a vadkár nem nevezhető kicsinek.... a C-ről meg ne is beszéljünk
de max ha minden ok akkor is 70-80 q már nagyon jónak számít..
jobban jártál! Én életvszélyesen vezetek szanbinak meg nincs kocsija vagyis az egyikben meghalt a motor a másiknak meg nem műkszik az ajtaja! :) így maradt a feleségem peugeotja! Így tuti nem ment sehová!
Namost ezek kísérletben voltak igaz több hektáron.
Amit pl.: Ermike is aratott a ferga kombájnnal az nagyparcellás volt(7hektáros tábla nagyrésze kísérlet volt), legroszabb 11 tonnás legjobb 14tonnás volt benne.
Ezek szép számok de egyrészt őriztetni kell, másrészt kevés az ilyen főd.
A többin 5-6tonna van, gyenge a talaj vadkár .....kár ésatöbbi...
és főleg az az átlagromboló amikor pl az út egyik oldalán ahol nincs vadkár 100mázsát ad átlagban a kukorica, az út másik vadkáros oldalán meg 40-et, ugyanaz a főd ugyanaz a mag ugyanaz a technológia, vetésidő... csak éppen többmint a fele a fődre rágva
No az ilyen táblát marha hamar levágtuk
JD-ből is az a fain ami nincsen lehajtva.
Volt aki belenyúlt olyanba mint én a fergába, hogy megvolt nyúzatva bele el is adta nembírt vele és vett egy newhollandot kisebbet újabbat jó gazdától---->jobban járt! ha Lalabácsi ismeri a gépet akkor ne parázz ilyenen.
nemtudom ez nembírta, igaz kevesebbet forog mint kéne sajnos a ferga kihajtása kis fordúlatú, áttételeztem rajta de még ígysem tuti egészen.
15-16tonnásban 4-4,5-el mentem szerintem a kombájn is kivolt használva majdnem
minden évben ilyet szeretnék aratni sok hektárról hehe
hát hidd el apa mert az éven nekem is 10 t felé ment a kukim igaz először! De a haverék (szanberg) már rég óta 10 fölöttieket is tudnak! idén volt talán 14 es is!
NEm nagyüzemiben! ott csak a kisebb táblák esetleg! Sok a c..ány és a vaddisznó!
A bódva folyó partján a középkötött jobb fődeken beszokott jönni a többi partoson meg 5-6tonna így egy 7-8 kijön átlagban és ezzel nagyon jók vagyunk a környéken!
24488 hozzászólás
Válasz #14638. hozzászólásra

kitelik belőle....
fogadjunk hogy vett is neki műanyagos kis trakit játszani...
Válasz #14634. hozzászólásra

Hát persze mán! Remélem nem traktorost akarsz belőle nevelni!!!!!
és jó alvó

Válasz #14634. hozzászólásra

azé ennyire má nem kéne a fergát is bevonni...
Válasz #14632. hozzászólásra
No végre egy jó kép! A LÁNYODRÓL!!!!!!!
Válasz #14632. hozzászólásra

őszintén gratula
az annyjának meg
Válasz #14630. hozzászólásra
Te Máté Szalonnán ki árúl 900*20-as gummákat ???
Megbízható ficko????
Válasz #14629. hozzászólásra
Motorostársak, Tibi meg Zoli de egri banda amúgy!
Viszont verpeléten meg újra motoroznak!
Válasz #14628. hozzászólásra

kiknek a gépei vannak NÁLAD????
De azért amit eddig magam megjavítottam jól szuperál azóta is!
pl.: Atis-éktól mostis két krosszgép van a műhelyemben orvoslásra várnk illetve egyik elkészül nemsokára
(ezért is nemhalad a kocsi ost mert mellette ilyenekkel foglalkozom én marha)
Válasz #14624. hozzászólásra

ez a lényeg
Válasz #14622. hozzászólásra

Hát,itt mindíg regényeket ír a megcsinálásról!
Válasz #14623. hozzászólásra

Válasz #14622. hozzászólásra

A csepplyányomat!
Az olyan szép aranyos hogy párja nincsen!
Válasz #14620. hozzászólásra

Hello!
A múlt héten feltöltöttük a kamrát.Félidőtájt elővettem a palackot..... Utána olyat követelek rajtam estig......!!!!!
Válasz #14618. hozzászólásra

mongyá valamit amit annyira megcsinált
Válasz #14618. hozzászólásra
foglalkoztam vele sokat, áttételeztem de gyárilag nemlehet kapni hozzá fogaskerekeket, a 62-es szériához már lehetne...
beszélem linamar-al is kértem tanácsokat végül vette nyers fogaskereket kiesztergáltuk illetve agyakat átszúrtuk ezekbe és kész.
Így már jobban forog 7-el lehet vele aratni simán de amikor bitang az anyag nem merem így tolni mert először kezdte azzal hogy elkezdtek csúszni a kuplungok akármit csináltunk velük, akkor lehegesztettem őket, sőt bal oldalon már nincs is mert fix acél fogaskerék került helyére az áttételezés érdekében (úgyis levolt hegesztve roszabb nemlett)
A törőhengerekkel sokat nemtudok kezdeni öntvény én nemtudok ilyet felhegeszteni sem más a környéken.
Egy sor henger meg 400ezer rá nem kevés és azok is csak felújítottak.
Nincs mindig mindenre idő szezonban hajtok folyamatosan éppenhogy befejezünk valamit kezdödik a következő, gépről műhely műhelyből gépre közben folyamatos hivatalos ügyek intézése anyagbeszerzés tárgyalások akármi.
Ilyenkor kell-ene megvenni az újat és akkor egykét dologgal kevesebb lenne a probléma de nem megy minden főleg most rendesen bebaxtak nálunk, majd egyszer elmesélem...
Válasz #14619. hozzászólásra
Szia!!!
Igazad van sajnos...
Válasz #14617. hozzászólásra
Elég szélsőséges ez a kis ország,ilyen téren is!
Válasz #14616. hozzászólásra

Hát,mindent annyira meg tudsz csinálni.Akkor azt MIÉRT NEM?????????
Válasz #14615. hozzászólásra
mi sem a szálas sem a szemes termények hazája nem vagyunk...felénk a gyümölcs és szölő ami hoz egy kis pézt a konyhára...25-35q a búza tengeri nem nagyon van napra az átlagban tudja a 20q-t repce jó ha 3 évből eccer bejön!repcét idén felűl vetik naprával(már ahol lehet)
Válasz #14613. hozzászólásra
lasabban forog mint kéne valamennyivel plusz elvannak kopva a törőhengerek, már a törőlecek mellé is lett hegesztve fém pálca.
Ha tudnám tolni neki szétszakadna ígyis elment valahol a hajtásában valami.
Válasz #14609. hozzászólásra
megéri biztosan mert minden évben ez tartja fent a céget a többi csak vacakság. Napraforgó de inkább a kukorica. 70mázsával úgy hogy a szárítás önköltségű már nagyon jól kilehet jönni! Ez a minimum cél összterület átlagában, 8 az ésszerű elérhet össz termésátlag, táblák szintjén meg a jobbaknál a 100 mázsa a gyengébbeknél a 60-70.
Van azért ráfordítva 5-6mázsa műtrágya, pre és post növényvédelem és felénk mindig később magasabb vízzel kell betakarítani, de akkoris jobb mint a 30-40mázsás búza
Válasz #14608. hozzászólásra

majdnem írtam valamit erre
Válasz #14610. hozzászólásra
Egy oroson mi lehet rossz??????
Válasz #14607. hozzászólásra

eger-vp ezerkettes zsiga 7 perc
Válasz #14602. hozzászólásra

JD
Hát nem tod???
Válasz #14606. hozzászólásra
de ahhoz akkor jó asztal kell!!!
Válasz #14605. hozzászólásra
Máté mennyi ezeknek a hektár költsége????
Megéri????
Válasz #14606. hozzászólásra
nem mondtam még senkinek! egyébként egy 2258 es 250 es moci szerintem egybevolt a gép!!!!
Válasz #14604. hozzászólásra

Páréve bexarattalak vóna de manapság már nem hajtok annyira.
Akkor volt, hogy nyíregyházáról kaputól kapuig 70perc alatt hazaértem ami 130km. Nem pályán, országúton nem is jó minőségűn, úgy hogy lakotterületen mindenhol betartottam a szűk 60-at
kint meg ami belefért.
Szegény fókusz akkoriban lehellte ki rendszeresen a 200-akat magából azóta már nembír 180-tól gyorsabban menni szerintem(igaz azóta belement plusz 150ezer km ígymár 460 felett jár...)
Válasz #14595. hozzászólásra

No,hát csak nem mondtam marhaságot!
Válasz #14603. hozzászólásra
ezért mondom, hogy összterületileg a 70-80mázsás átlagokkal marhajó kukoricásnak számítunk a környéken!
Van akinek jobb a hektáros átlaga 5-10hektáron mondjuk de 150-en felén e felé még soha senki nem ment,
Idén ha jó idő lenne akkor megpróbálnám még plusz műtrágyával illetve részben lazított területekkel.
Sőt! van 4tábla kb 40hektár összesen ami mocsok kemény talajú, amolyan élettelen vörös tégla jellegű főd.
Sosem lehetett megművelni rendesen namost lazítóval a nagy nagy géppel adtam ezeknek, troppantottam és még ráhúzattam az egyik inassal a nehéztárcsát így két tárcsa közé ment a lazító! Száraz troszka röges lett a tárcsázás után de aprózódott és jól felszakadt repedt a talaj, ősszel meglátjuk mennyivel lesz jobb anyag benne mint legutóbb amikor karcolgattunk alá ekével
Válasz #14601. hozzászólásra

emléxel milyen előadást tartott a vezérmű tengelyekről meg a rövid motorokról....
pedig megnéztem vóna milyen tutin vezetnek a tökös borsodi agrofarmerok...
Válasz #14600. hozzászólásra

felénk is hasonló a helyzet a vadkár nem nevezhető kicsinek.... a C-ről meg ne is beszéljünk
de max ha minden ok akkor is 70-80 q már nagyon jónak számít..
Válasz #14601. hozzászólásra

DE MONDJAD MÁN JELLEGGEL A ZŐD TÍPUSÁT BAKKER!
Válasz #14599. hozzászólásra
jobban jártál! Én életvszélyesen vezetek szanbinak meg nincs kocsija vagyis az egyikben meghalt a motor a másiknak meg nem műkszik az ajtaja! :) így maradt a feleségem peugeotja! Így tuti nem ment sehová!
Válasz #14596. hozzászólásra

Namost ezek kísérletben voltak igaz több hektáron.
Amit pl.: Ermike is aratott a ferga kombájnnal az nagyparcellás volt(7hektáros tábla nagyrésze kísérlet volt), legroszabb 11 tonnás legjobb 14tonnás volt benne.
Ezek szép számok de egyrészt őriztetni kell, másrészt kevés az ilyen főd.
A többin 5-6tonna van, gyenge a talaj vadkár .....kár ésatöbbi...
és főleg az az átlagromboló amikor pl az út egyik oldalán ahol nincs vadkár 100mázsát ad átlagban a kukorica, az út másik vadkáros oldalán meg 40-et, ugyanaz a főd ugyanaz a mag ugyanaz a technológia, vetésidő... csak éppen többmint a fele a fődre rágva
No az ilyen táblát marha hamar levágtuk
Moderálta: (3932) 2013-11-13 14:24:09
Válasz #14597. hozzászólásra

én kutyáékkal már letárgyaltam,hogy együtt megyünk...
Pedig Máté felajánlotta hogy levisz...
JD-ből is az a fain ami nincsen lehajtva.
Volt aki belenyúlt olyanba mint én a fergába, hogy megvolt nyúzatva bele el is adta nembírt vele és vett egy newhollandot kisebbet újabbat jó gazdától---->jobban járt! ha Lalabácsi ismeri a gépet akkor ne parázz ilyenen.
Válasz #14596. hozzászólásra

még fizetett is érte hogy velem utazhatott!!!!
Igaz én meg hallgathattam végig! De mivel megtalálta a zsák a foltját így nem bántam!!!!!
Válasz #14594. hozzászólásra
15 tonnás kikid van és Ermike hozott a fórumtalira???
hihetetlen,már bocsánat
Válasz #14590. hozzászólásra

2. teljes linde 10-11km/ó
Válasz #14590. hozzászólásra

nemtudom ez nembírta, igaz kevesebbet forog mint kéne sajnos a ferga kihajtása kis fordúlatú, áttételeztem rajta de még ígysem tuti egészen.
15-16tonnásban 4-4,5-el mentem szerintem a kombájn is kivolt használva majdnem
minden évben ilyet szeretnék aratni sok hektárról hehe
Válasz #14589. hozzászólásra
Nem rossz gépek a jd kombik de fogyasztásban a legnagyobb étvágyúak saját tapasztalat
jd 2056kontra 218cd
Válasz #14588. hozzászólásra
hát hidd el apa mert az éven nekem is 10 t felé ment a kukim igaz először! De a haverék (szanberg) már rég óta 10 fölöttieket is tudnak! idén volt talán 14 es is!
NEm nagyüzemiben! ott csak a kisebb táblák esetleg! Sok a c..ány és a vaddisznó!
Moderálta: ermike (2235) 2012-02-06 22:32:33
Válasz #14585. hozzászólásra
A bódva folyó partján a középkötött jobb fődeken beszokott jönni a többi partoson meg 5-6tonna így egy 7-8 kijön átlagban és ezzel nagyon jók vagyunk a környéken!
Válasz #14583. hozzászólásra
Egy oros asztalnak 10 t kukiban 8-al mennie kell,minden sufni-tunying nékül símán!!!!! (még 10-el is...)