Mennyire éri meg Fergákat venni? Nem magára a traktorra gondolok mert az szerintem ár-érték arányban a legjobb, de inkább a szervízre-alkatrészutánpótlásra gondolok. Ugye kb minden megyében más--más kis cég forgalmazza a márkát..Sajnos nincs egy olyan országos szervízhálózat mint Agrotec vagy Axiál pl. Amúgy szerintem sokkal többet is eladhatnának belőle ha ez meglenne de rengeteg embert eltántorít a vásárlástól hogy mindenféle apró cég forgalmazza..
Illetve csak az adott megye hivatalos kereskedőjétől lehet a gépet beszerezni vagy bármelyik cég bárhova az országban szállít?
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-felett/mccormick-tmx-200/h_7048090?ref=feb4b403 pl ebben 2011ben volt 7600 óra 2015ben 2500 tehát egy 10 ezressel több, mint a hirdetésben.
Válasz máris szomszéd #23375. hozzászólásáraMegnéztem a jszp-n, ott valósnak tűnik a gyanúsan kevés üzemóra. Ezt mindig megnézem egy gépnél. Láttam olyan fergát is, amiben már fordult óra.... Azt hiszem 6497es volt talán.. de már nincs fent
Válasz Celtises #23382. hozzászólásáraDe ha Magyarország a mozgástér, a mi Fergáinkkat két cég, a Veloxker és a Két Kata gondozza (mielött jönnének a piszkálódások, olajcsere, meg egy injekor valahol 5-6 ezer üó között). Rendben vannak mindketten.
Válasz VMisi #23379. hozzászólásáraakkor nem tudom. Nekem a 8280as powercontrol, 18/8as ful terhelésalatt kapcsolható. a 3655dynashift 4terhelésalatti és 2x4mechanikus + mechanikus irányváltó így 32/32 a 3115 speedshift 2terhelésalatti és 2x mechanikus+ mechanikus irányváltó na ennek a terhelésalatti része eléggé gyengécske. amúgy ha működik jól használható az is.
Válasz VMisi #23372. hozzászólásáraA powercontrol az a full terhelésalatti 18/8.Csak a a 82XX szériában és esetleg a 8170széria végében volt. Az kistrakikban nem volt szerintem. dynashift után jött a dyna4 és a dyna6 ha jól gondolom de nem vagyok vele 100% tisztában. A dyna 4 és dyna 6 a dynashift tovább fejlesztett változata. De a dynashift is nagyonjó dolog és bírja is.
Válasz mtzdanika #23370. hozzászólásáradynashift van az oldalára írva. És A-B-C-D terhelés alatti fokozatokat tudsz kapcsolni. A kormányoszlop baloldalán egy "indexkapcsoló" szerű karral és a műszerfal jobb felső részén kijelzi zöld ledekkel (ABCD), hogy ép melyik fokozatban van.
Ha a jobb oldali konzolon van egy terhelés alatti gomb ( az összkerék és a difizár gomb mellett amivel csak két fokozatot tudsz kapcsolni akkor az speedshift. Az felejtős.
Válasz mtzdanika #23365. hozzászólásáraspeedshiftes váltós felejtős. Csak a dynashiftest. Speedshiftet ki is szokták herélni belőlük. Illetve nem tudom, hogy fullmechanikus változatú létezik e ezekből és ha igen az mennyire kezelőbarát?
Válasz mtzdanika #23365. hozzászólásáraHa az első hajtás végén nincs kardáncsukló akkor a királycsap persely kopásánal lemennek a bordák, de az első híd féltengelye is könnyen cserélős. Ha meg nagyon megkopott akkor könnyen a ház is.
Válasz jamo #23360. hozzászólására Szia hiába húzom bara csak nyúl van bent teknös nincs vagy a régi tulaj elkötöt valamit nem tudom de elméletileg ugy váltana át nem
Válasz Sötét Paraszt #23353. hozzászólásáraHosszabb csővel sem lehetne ellenkező írányból jóra megcsinálni ? Eszedbe ne jusson ragasztgatni mert nekem pont a fűtéscsap miatt majd nem leszáradt a szebbik részem. Vagy 3 eurós mtz csapot belekötni valahol a csövekbe,a mostani csaphelyét meg áthidalni ?
Válasz _NB_ #23352. hozzászólásáraNekem olyan kell amin alul felül 90 fok könyök van megfelelő irányba.
A linken egyik se jó.
Hol a rákba gyártják ezeket, valami denso volt ráírva az új feketére, de mán visszaküldtem, azza együtt ami másodjára jött, azt ki se bontottam.
Kik ragasztják?
neked valamiért pont azt a típust küldték amiben egy deka 5000-es sincs felsorolva.
A poén az, hogy azt a csonkot ők is ragasztják, egyszerűbb lett volna ha odaadják az embernek darabokban meg egy mini tubus ragasztót és a csonkon meg a csapon volnának jelek amiket mindenki egybeforgat és úgy ragaszt be.
Ha a régiről lefejted a csapot a csonkra vigyázol az újból meg kifabrikálod a csonkot és a csapra vigyázol akkor a két ép alkatrészből és nem tudom milyen ragasztóval, de tudsz egy szinte gyári csapot csinálni.
Válasz Sötét Paraszt #23350. hozzászólásáraÉrtem,de ha nincs jobb?Akkor meg kell oldani!
Valami méretes csővel kell csinálni,ami szorosan megvezeti a két felet!A ragasztó meg tömíti.Jó lesz az!
Válasz lakatos gabesz #23336. hozzászólásáraNálunk a 10. szezonja a 8270 xtrának, apró cseprő kopó alkatrészek voltak zömében cserélve. Van ki bexopta vele, de van aki a 8000-es jd-vel is.
Egy az igaz, öregek.
Jót egyre nehezebb...
24488 hozzászólás
Válasz Lackó #23384. hozzászólásáraMá többször gondolkodtam külföldi vásárlások, de nem mertem belevágni.
Mennyire éri meg Fergákat venni? Nem magára a traktorra gondolok mert az szerintem ár-érték arányban a legjobb, de inkább a szervízre-alkatrészutánpótlásra gondolok. Ugye kb minden megyében más--más kis cég forgalmazza a márkát..Sajnos nincs egy olyan országos szervízhálózat mint Agrotec vagy Axiál pl. Amúgy szerintem sokkal többet is eladhatnának belőle ha ez meglenne de rengeteg embert eltántorít a vásárlástól hogy mindenféle apró cég forgalmazza..
Illetve csak az adott megye hivatalos kereskedőjétől lehet a gépet beszerezni vagy bármelyik cég bárhova az országban szállít?
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-felett/mccormick-tmx-200/h_7048090?ref=feb4b403 pl ebben 2011ben volt 7600 óra 2015ben 2500 tehát egy 10 ezressel több, mint a hirdetésben.
Válasz máris szomszéd #23375. hozzászólásáraMegnéztem a jszp-n, ott valósnak tűnik a gyanúsan kevés üzemóra. Ezt mindig megnézem egy gépnél. Láttam olyan fergát is, amiben már fordult óra.... Azt hiszem 6497es volt talán.. de már nincs fent
Válasz mtzdanika #23365. hozzászólásáraEz volt az első traktorom a Homman Endre cimborámtól
Évekig bírta éjjel-nappal de utána a váltó miatt minél előbb el kell dobni...
Ennyire volt tervezve
Válasz Celtises #23382. hozzászólásáraDe ha Magyarország a mozgástér, a mi Fergáinkkat két cég, a Veloxker és a Két Kata gondozza (mielött jönnének a piszkálódások, olajcsere, meg egy injekor valahol 5-6 ezer üó között). Rendben vannak mindketten.
Válasz Celtises #23382. hozzászólásáraNémetországból

Onnan hoztam / hozom én is
Honnan érdemes most Massey Ferguson traktort vásárolni? Melyik cégnek jobb a szervize?
Válasz jamo #23380. hozzászólására
Válasz VMisi #23379. hozzászólásáraakkor nem tudom. Nekem a 8280as powercontrol, 18/8as ful terhelésalatt kapcsolható. a 3655dynashift 4terhelésalatti és 2x4mechanikus + mechanikus irányváltó így 32/32 a 3115 speedshift 2terhelésalatti és 2x mechanikus+ mechanikus irányváltó na ennek a terhelésalatti része eléggé gyengécske. amúgy ha működik jól használható az is.
Válasz jamo #23377. hozzászólásáraA 6200 oldalára power control van írva, abban 4 power van és 32/32.
https://www.agronaplo.hu/szakfolyoirat/2001/4/pr/mf-technologia-2001 egy írás ezekről.
MF 4200 52-110 LE 12/12 irányváltós („Power Shuttle” 24/24)és 18/6 „Speedshift” váltók
MF 6200 75-135 LE „Dynashift”(„Power Control”) 32/32 irányváltós váltó
MF 8200 145-260 LE „Dynashift”(„Power Control”) 32/32 és „Powershift Plus” 18/8 váltó
Válasz mtz zoli #23364. hozzászólásáraIgen úgy. Hívj fel. hetven 335 hatvanhat 65
Válasz VMisi #23372. hozzászólásáraA powercontrol az a full terhelésalatti 18/8.Csak a a 82XX szériában és esetleg a 8170széria végében volt. Az kistrakikban nem volt szerintem. dynashift után jött a dyna4 és a dyna6 ha jól gondolom de nem vagyok vele 100% tisztában. A dyna 4 és dyna 6 a dynashift tovább fejlesztett változata. De a dynashift is nagyonjó dolog és bírja is.
Válasz mtzdanika #23370. hozzászólásáradynashift van az oldalára írva. És A-B-C-D terhelés alatti fokozatokat tudsz kapcsolni. A kormányoszlop baloldalán egy "indexkapcsoló" szerű karral és a műszerfal jobb felső részén kijelzi zöld ledekkel (ABCD), hogy ép melyik fokozatban van.
Ha a jobb oldali konzolon van egy terhelés alatti gomb ( az összkerék és a difizár gomb mellett amivel csak két fokozatot tudsz kapcsolni akkor az speedshift. Az felejtős.
Esetleg valakinek van erről információja?
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-felett/massey-ferguson-5465-traktor-elado/h_7087459?ref=09499ac4
Válasz VMisi #23373. hozzászólásáraköszönöm a válaszod
Válasz mtzdanika #23371. hozzászólásáraTalán ha egy padkának vagy valami hasonlónak nekimész akkor látod a kottyát, de ezt a szakik majd jobban leírják.
Válasz jamo #23368. hozzászólásáraA dyna nem a power control után jött?
Válasz VMisi #23366. hozzászólásáravételnél meg tudom nézni vagy csak ha felemelem a hidat?
Válasz jamo #23368. hozzászólásáramelyik a speedchiftes?honnan tudom ?
Válasz mtz zoli #23363. hozzászólásáraÉs mi a kérdés?
Válasz mtzdanika #23365. hozzászólásáraspeedshiftes váltós felejtős. Csak a dynashiftest. Speedshiftet ki is szokták herélni belőlük. Illetve nem tudom, hogy fullmechanikus változatú létezik e ezekből és ha igen az mennyire kezelőbarát?
Valaki cserélt már Senstronic sensor-t fergusonba?
Válasz mtzdanika #23365. hozzászólásáraHa az első hajtás végén nincs kardáncsukló akkor a királycsap persely kopásánal lemennek a bordák, de az első híd féltengelye is könnyen cserélős. Ha meg nagyon megkopott akkor könnyen a ház is.
sziasztok 3080 vásárlás elött álok mit érdemes megnézni rajta rejtett hibái esetleg vagy amire érdemes odafigyelni ??válaszokat előre is köszönöm

Válasz jamo #23360. hozzászólására Szia hiába húzom bara csak nyúl van bent teknös nincs vagy a régi tulaj elkötöt valamit nem tudom de elméletileg ugy váltana át nem
Válasz jamo #23360. hozzászólására igen az 4es
Válasz jamo #23361. hozzászólásáraNem fér el sajnos.
Válasz Sötét Paraszt #23341. hozzászólásárafejjel lefelé nem lehetne beszerelni?
Válasz mtz zoli #23356. hozzászólásáradynashift
Válasz _NB_ #23357. hozzászólásáraEz az agrogalaxis kép alapján jónak tűnik.
Mondjuk amiket rendeltem azok is jónak tűntek kép szerint.
Válasz Sötét Paraszt #23353. hozzászólásáraHosszabb csővel sem lehetne ellenkező írányból jóra megcsinálni ? Eszedbe ne jusson ragasztgatni mert nekem pont a fűtéscsap miatt majd nem leszáradt a szebbik részem.
Vagy 3 eurós mtz csapot belekötni valahol a csövekbe,a mostani csaphelyét meg áthidalni ?
Válasz Sötét Paraszt #23353. hozzászólásáraOké akkor van egy 4.-ik változat is.
Akkor ez a 16-os kellenelink
És akkor pl itthonra ezt dobta guglilink
Válasz jamo #23355. hozzászólására Szia a váltó ugyan az mint a tiéd nem tudom
Válasz mtz zoli #23354. hozzászólására3655?
Sziasztok van itt a csoportba akinek van Messy ferguzon 3690es
Válasz _NB_ #23352. hozzászólásáraNekem olyan kell amin alul felül 90 fok könyök van megfelelő irányba.
A linken egyik se jó.
Hol a rákba gyártják ezeket, valami denso volt ráírva az új feketére, de mán visszaküldtem, azza együtt ami másodjára jött, azt ki se bontottam.
Kik ragasztják?
Válasz Sötét Paraszt #23345. hozzászólására
Milyen cikkszámmal rendelted ?
Ahogy elnézem van 3 féle kivitel van
befelé néző, kifelé néző és egyenes
link
neked valamiért pont azt a típust küldték amiben egy deka 5000-es sincs felsorolva.
A poén az, hogy azt a csonkot ők is ragasztják, egyszerűbb lett volna ha odaadják az embernek darabokban meg egy mini tubus ragasztót és a csonkon meg a csapon volnának jelek amiket mindenki egybeforgat és úgy ragaszt be.
Ha a régiről lefejted a csapot a csonkra vigyázol az újból meg kifabrikálod a csonkot és a csapra vigyázol akkor a két ép alkatrészből és nem tudom milyen ragasztóval, de tudsz egy szinte gyári csapot csinálni.
Válasz Sötét Paraszt #23350. hozzászólásáraÉrtem,de ha nincs jobb?Akkor meg kell oldani!
Valami méretes csővel kell csinálni,ami szorosan megvezeti a két felet!A ragasztó meg tömíti.Jó lesz az!
Válasz medikus #23348. hozzászólásáraLehet az lesz, kicsit megsmirglizve beleragasztva. Szar dolog a 25e-res új dolgot vagdalni.
Válasz medikus #23348. hozzászólásáraLemaradt!Jó irányba fordítva,utána ragasztva!
Válasz Sötét Paraszt #23345. hozzászólásáraVágd el,és belülről tegyél bele egy méretes réz csövet,és ragaszd össze vinilfix-el!Én így csinálnám!Biztos olcsó dolog lehet!
Válasz Sötét Paraszt #23346. hozzászólásáramár csak, (még)kettő van.
Válasz Wilde #23343. hozzászólásáraEzé ne legyen 3 házad, ha egyet se bírsz újítani.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #23344. hozzászólásáraNem lehet beszerelni 5465-be, me nem úgy állnak a csövei.
Rendetem mégegyet az is ugyanolyan.
Válasz Sötét Paraszt #23341. hozzászólásáraA fekete miért nem jó??? Melyik MF-hezvaló? Átereszt ez is??
Válasz Sötét Paraszt #23341. hozzászólásárajó a lapozás mester.
Egyik ismerősöm 5711 global trakit akar venni, mit lehet róla tudni? Árban szinte verhetetlen, igaz az országba 1 db van már csak mert kifutó széria.
A világos fűtéscsapot hol lehet esetleg beszerezni?
Válasz lakatos gabesz #23336. hozzászólásáraNálunk a 10. szezonja a 8270 xtrának, apró cseprő kopó alkatrészek voltak zömében cserélve. Van ki bexopta vele, de van aki a 8000-es jd-vel is.
Egy az igaz, öregek.
Jót egyre nehezebb...