No van egy digit gép az asszonynak, ha igen megkérem elvihetem dógozóba, egyébként nem adja mert itthon kell a csepplyány szép pillanatait lekapni. Kb 5000kép van már
Nemtudom milyen videót készít, de megpróbálom!
Ma az utolsó repcefőd készül majd el, holnap akasztjuk a 6,2-est, van még repcetarló ami úgy maradt ahogy, meg az olajretek tarlókat is nyomatni kell, búza megy bele aztán 1hónap és vetünk, addig felkéne zöldűlnie.
A rövidtárcsával gondoltam a tarlóhanntást de taktikai szempontból most megjárom úszóban a nehéztárcsával meg lehengerezzük cambridge-el ezeket, majd búzavetés előtt sekélyen a röviddel magágykészítés 1 menetben a műtrágyabedolgozással.
Nemtudni milyen lesz az idő, most még jó a munkája a nehéznek is nem mancsol nem hantol nemkell törni fejünket hogy hogyan lehet majd eldolgozni.
Lényeg a lényeg holnap videózok!!!!
Majd bejutúbozom valahogyan és beszúrom Neked!
Na az nagyon jó lenne. 2,5 -ös ben van de csak 120-as. Nekünk ugye meg 127 körül kell. A gyári ami nekem fent van az 2,5 -ös A vasboltban győrben méterben árulják ezeket, van több tekercs , vagy 120-as vagy 140 es de 140-es ből csak 4 mm vastagságban van vagy vastagabb, nem mertem megvenni, de ha neked jó lett akkor veszek belőle 25 cm-ert és felszegecselem, előre is köszönöm ha megméred és csütörtökön tedd ide fel a vastagsági méretet.
jan én csináltam kanalat is, villatartót is. Kicsit elcsesztem. Arra törekedtem hogy minél közelebb legyen a sulypont a géphez és így földre engedett villánál alig tudom magamra billenteni a terhet. Lejtmenetnél néha okoz problémát. Ha megint csinálnám akkor úgy méretezném hogy teljesen leengedett gémnél és felcsukott kanálnál a villa hegye 15-20 centivel a vízszintes felett legyen. Nekem most kb 5 centivel van felette.
Én kombeltéknél vettem egy vászonrétegűt, de már nem emlékszem milyen vastag de talán az is 4mm. Simán jó, felpoppoltam és kész. Csak jó hosszú szegeccsel csináld mert én először olyannal csináltam ami éphogy átért ránézésre tartott de pár nap után leengedett és kezdhettem elölről.. hosszabb szegeccsel azóta jó. Az utolsó nap az oldalsó rugós rögzítőfül hagyta el magát. De feldrótoztam és kész... nem volt kecmec... majd a télen renoválom. Most nem vagyok a gépnél, holnap dolgozom, holnapután megtudom nézni pontosan hogy milyen vastag de szerintem négyes az enyém is.
mi nekünk is most sikerült a bobcat ra szerezni raklap villát csak kocsija nincs ugy látom a tied is csinálva van laposvasból a sín legalábbis!!! mi is erre készülünk
SzJ-nek: Te ha jól emlékszem cseréltél a domin kalászfogó gumit a rostaszekrény hátulján. Hát most megadta magát az enyém is, de csak 4 mm vastag lenne helyette. Fel lehet azt tenni??? Az eredeti 2,5 mm. Te milyet tettél fel?
nálunk a nyuszit meg változtuk összeraktuk előtte tökéletes volt a szivattyú semmi baja se volt még eredeti erre mikor már ráraktuk a fülkét beindítottuk minden átnéz működik e akkor nem működött a hidraulika és lásd csodát a szivattyú tengelye apro darabokra tört és átszürve raktuk bele az olajat minden kimostunk gázolajjal szóval a hidraulika szivattyú az lehet még más is nem kell beparáztatni másokat
de abba még kismilió dolog van a sebességeken kívül ami kezdhet bekrepáli. tlt, hidraulika hajtás, elsőhajtás, difi,és ha ezekből megáll valami úgy hogy már ne megy akkor nagy lesz a baj. De te tudod...
Tetudod, de lehet most még egy csapágycseréagy fészek felújítással 100ezerből meglenne, aztán pedig 2-3-4millióba fog fájni amikor a ház totál szétmegy, a bennelévő kopóalkatrészekről nem is beszélve.
Lehet nem ígyvan és nincs semmi baja de ezt Neked kell eldöntened.
Egy nap szétkapnátok megnéznétek mi kell bele másnap rendel, harmadnap megérkezik negyednap kicserél összerak.
Ezt kényelmesen nem kapkodva sietve.
Megjöttem.
Letoltam ma 50hektárt lazító után rövidtárcsával klíma nélkül(kilyukadt az elpárologtató)
Kb annyira fárasztott el a meleg és a por mintha kétnapig mentem volna egyhúzamban.
Most meg SK-andinávia felől villámlik mint az állat, vagy esni fog Paldóéknál vagycsak assziszik mostvan augusztus 20
Kibírhatna még két napot, még egy táblát lazítanék holnap holnapután repce alá, most jó roppanós a főd, bár ha esni akar hagy tegye!!!!
Ne rajtam múljon
MF-es!
Nem szokott öntvénypor szerű izééé lenni ilyen váltókban normál esetben. Lehet hallgatni kéne okosabbra mert minden perc komoly ezresekbe fog kerülni ezután.
Nekem van egy 75 loval 80'-as évjáratú Landinim, ez szinte 100%-ba ugyan az mint a Massey Ferguson. Olyan problémám van hogy 'nagy' sebességnél 25-30-nál eléggé süvítő hang jön szerintem a váltóból. De ez kis tempónál vagy épp munka közbe megszűnik. Valami tipp hogy mi lehet a baja? Mert lassan le lesz véve a fülke mert szét van rohadva és akkor ezt is megcsinálnám csak nem tudom merre induljak el. Vagy ez természetes?
Annyi lett volna a kérdésem hogy ha az első gumikat félrekoptatta a gép akkor érdemes átforgatni őket hogy a jó fele kerüljön a kopós oldalra vagy tök mindegy? És hogy összetartást mennyire kell állítani?
Az lehet a power lamelláiból is. Bár azt a szűrőnek fognia kellene. De ha nem onnan van akkor jó lenne tudni hogy honnan. Lehet hogy valami csapágyfészek van kiverődve vagy megforgott valamelyik csapágy?
én még sose csináltam ilyet. Miért kell átmosni? Én többször belenéztem már az enyém belsejébe sose találtam semmit, mindig arany tiszta semmi lerakódás, dzsuva vagy ilyesmi...
Dugattyús van benne? Azt elég jól meglehet "barkácsolni" házilag is. Ha fogaskerék az szívás. De arra is lehet megoldást találni. Csörgess meg, hátha tudok ötletet adni.
Ok. Nézz már be a vetőgépesbe. Ott tettem be fényképet a vogel nyomjelző-vezérlőről. Időnként duplát számol a monitor és így máshová teszi a művelőutat. Szedtél már szét ilyet? lehet valahol érzékenységen állítani?
Mondom mindegy.
Én már túl tettem magam rajta, nem volt nagy dolog, főleg amit már csak nálam dolgozott.
Épp erről beszéltünk ma a Fecóval(karbantartást tartottunk), hogy a carrieren heti 1 tengely bánja.....kicsit gáz........de napi 120 hekit lehúzz, 600 literrel, 9.000.-ért..........minden csak nézőpont kérdése........
24488 hozzászólás
Válasz #11837. hozzászólásra

Lemaradt a "hehe"
Válasz #11837. hozzászólásra

No van egy digit gép az asszonynak, ha igen megkérem elvihetem dógozóba, egyébként nem adja mert itthon kell a csepplyány szép pillanatait lekapni. Kb 5000kép van már
Nemtudom milyen videót készít, de megpróbálom!
Ma az utolsó repcefőd készül majd el, holnap akasztjuk a 6,2-est, van még repcetarló ami úgy maradt ahogy, meg az olajretek tarlókat is nyomatni kell, búza megy bele aztán 1hónap és vetünk, addig felkéne zöldűlnie.
A rövidtárcsával gondoltam a tarlóhanntást de taktikai szempontból most megjárom úszóban a nehéztárcsával meg lehengerezzük cambridge-el ezeket, majd búzavetés előtt sekélyen a röviddel magágykészítés 1 menetben a műtrágyabedolgozással.
Nemtudni milyen lesz az idő, most még jó a munkája a nehéznek is nem mancsol nem hantol nemkell törni fejünket hogy hogyan lehet majd eldolgozni.
Lényeg a lényeg holnap videózok!!!!
Majd bejutúbozom valahogyan és beszúrom Neked!
Válasz #11836. hozzászólásra
Vegyél inkább valamit amivel fel tudod venni.
390Km-re vagy vazze.
A tengerpart közelebb van.
Válasz #11835. hozzászólásra
gyere el a hétvége felé úgyis lesz jó partos főd tárcsázva vele majd meglátod!
Azért kiváncsi lennék, hogy megy valaki hegynek felfele 6.2 IH tárcsával hehe.
Válasz #11833. hozzászólásra
Ok. Csütürtökön meglesz. Az tuti hogy vastagabb a gyáritól.
Válasz #11831. hozzászólásra
Na az nagyon jó lenne. 2,5 -ös ben van de csak 120-as. Nekünk ugye meg 127 körül kell. A gyári ami nekem fent van az 2,5 -ös A vasboltban győrben méterben árulják ezeket, van több tekercs , vagy 120-as vagy 140 es de 140-es ből csak 4 mm vastagságban van vagy vastagabb, nem mertem megvenni, de ha neked jó lett akkor veszek belőle 25 cm-ert és felszegecselem, előre is köszönöm ha megméred és csütörtökön tedd ide fel a vastagsági méretet.
Válasz #11830. hozzászólásra
jan én csináltam kanalat is, villatartót is. Kicsit elcsesztem. Arra törekedtem hogy minél közelebb legyen a sulypont a géphez és így földre engedett villánál alig tudom magamra billenteni a terhet. Lejtmenetnél néha okoz problémát. Ha megint csinálnám akkor úgy méretezném hogy teljesen leengedett gémnél és felcsukott kanálnál a villa hegye 15-20 centivel a vízszintes felett legyen. Nekem most kb 5 centivel van felette.
Válasz #11829. hozzászólásra
nem volt kecmec... majd a télen renoválom. Most nem vagyok a gépnél, holnap dolgozom, holnapután megtudom nézni pontosan hogy milyen vastag de szerintem négyes az enyém is.
Szia!
Én kombeltéknél vettem egy vászonrétegűt, de már nem emlékszem milyen vastag de talán az is 4mm. Simán jó, felpoppoltam és kész. Csak jó hosszú szegeccsel csináld mert én először olyannal csináltam ami éphogy átért ránézésre tartott de pár nap után leengedett és kezdhettem elölről.. hosszabb szegeccsel azóta jó. Az utolsó nap az oldalsó rugós rögzítőfül hagyta el magát. De feldrótoztam és kész...
Válasz #11827. hozzászólásra
mi nekünk is most sikerült a bobcat ra szerezni raklap villát csak kocsija nincs ugy látom a tied is csinálva van laposvasból a sín legalábbis!!! mi is erre készülünk
SzJ-nek: Te ha jól emlékszem cseréltél a domin kalászfogó gumit a rostaszekrény hátulján. Hát most megadta magát az enyém is, de csak 4 mm vastag lenne helyette. Fel lehet azt tenni??? Az eredeti 2,5 mm. Te milyet tettél fel?
Válasz #11810. hozzászólásra

nálunk a nyuszit meg változtuk összeraktuk előtte tökéletes volt a szivattyú semmi baja se volt még eredeti erre mikor már ráraktuk a fülkét beindítottuk minden átnéz működik e akkor nem működött a hidraulika és lásd csodát a szivattyú tengelye apro darabokra tört és átszürve raktuk bele az olajat minden kimostunk gázolajjal szóval a hidraulika szivattyú az lehet még más is nem kell beparáztatni másokat
ma átforgattam az első gumikat a trakin. De felniméretet se az első se a hátsó felnibe nem találtam.
egyedül lazán 1,5 óra alatt megfordítottam a két gumit. 

Amúgy hogy mire jó a kis rakodó: pl gumiszerelőgépnek is
Válasz #11822. hozzászólásra
de abba még kismilió dolog van a sebességeken kívül ami kezdhet bekrepáli. tlt, hidraulika hajtás, elsőhajtás, difi,és ha ezekből megáll valami úgy hogy már ne megy akkor nagy lesz a baj. De te tudod...
Válasz #11820. hozzászólásra

Válasz #11820. hozzászólásra
Max ha van még egy 70 km/h-ás szembeszél
. Ott valami más hiba van csak nem tudom hogy mi 
Jah! Gondolhatod 30-nál mekkora menetszél van!
Válasz #11822. hozzászólásra
Tetudod, de lehet most még egy csapágycseréagy fészek felújítással 100ezerből meglenne, aztán pedig 2-3-4millióba fog fájni amikor a ház totál szétmegy, a bennelévő kopóalkatrészekről nem is beszélve.
Lehet nem ígyvan és nincs semmi baja de ezt Neked kell eldöntened.
Egy nap szétkapnátok megnéznétek mi kell bele másnap rendel, harmadnap megérkezik negyednap kicserél összerak.
Ezt kényelmesen nem kapkodva sietve.
Majd ha megáll.Minden sebesség megvan,szépen veszi,megy.Az tuti,kopott,9800 ü.óra van benne.
Megjöttem.

Letoltam ma 50hektárt lazító után rövidtárcsával klíma nélkül(kilyukadt az elpárologtató)
Kb annyira fárasztott el a meleg és a por mintha kétnapig mentem volna egyhúzamban.
Most meg SK-andinávia felől villámlik mint az állat, vagy esni fog Paldóéknál vagycsak assziszik mostvan augusztus 20
Kibírhatna még két napot, még egy táblát lazítanék holnap holnapután repce alá, most jó roppanós a főd, bár ha esni akar hagy tegye!!!!
Ne rajtam múljon
MF-es!
Nem szokott öntvénypor szerű izééé lenni ilyen váltókban normál esetben. Lehet hallgatni kéne okosabbra mert minden perc komoly ezresekbe fog kerülni ezután.
Válasz #11819. hozzászólásra

menetszél?
Hello!
Nekem van egy 75 loval 80'-as évjáratú Landinim, ez szinte 100%-ba ugyan az mint a Massey Ferguson. Olyan problémám van hogy 'nagy' sebességnél 25-30-nál eléggé süvítő hang jön szerintem a váltóból. De ez kis tempónál vagy épp munka közbe megszűnik. Valami tipp hogy mi lehet a baja?
Válasz #11817. hozzászólásra

Válasz #11816. hozzászólásra
Válasz #11815. hozzászólásra

nincsmit!
Válasz #11814. hozzászólásra
a mi?
Válasz #11813. hozzászólásra
nyézasto!
Válasz #11812. hozzászólásra

ok. Köszi az infót!
Válasz #11811. hozzászólásra
forgasd át, és állíts 3-5 mm széttartást
És hogy összetartást mennyire kell állítani?
Üdv!
Annyi lett volna a kérdésem hogy ha az első gumikat félrekoptatta a gép akkor érdemes átforgatni őket hogy a jó fele kerüljön a kopós oldalra vagy tök mindegy?
Válasz #11808. hozzászólásra
Laci!
Azt a váltót nagyon szét kéne kapni!
A hidraulika szivattyú már okozat, és nem kéne tovább feszíteni, mert további problémákok lesznek!
Válasz #11808. hozzászólásra
Lehet hogy valami csapágyfészek van kiverődve vagy megforgott valamelyik csapágy?
Az lehet a power lamelláiból is. Bár azt a szűrőnek fognia kellene. De ha nem onnan van akkor jó lenne tudni hogy honnan.
Válasz #11807. hozzászólásra
Ebbe van üledék,mintha öntvénypor lenne.
Válasz #11806. hozzászólásra
én még sose csináltam ilyet. Miért kell átmosni? Én többször belenéztem már az enyém belsejébe sose találtam semmit, mindig arany tiszta semmi lerakódás, dzsuva vagy ilyesmi...
Válasz #11805. hozzászólásra
Át kellene mosni a rendszert olajcsere előtt,tudsz valami olcsó tippet?
Válasz #11804. hozzászólásra
Hááát az a baj hogy az ilyenek rendesen megkérik az árát és nem egy nagy dolog rendebe tenni amúgy. Kiváncsi leszek rá mennyibe fog kerülni.
Válasz #11803. hozzászólásra
Hidraulika javító bt.ell lett küldve,azt mondták olyan szivattyú nincs,amit ne tudnának felújítani.Axiáldugattyús.
Válasz #11802. hozzászólásra
Dugattyús van benne? Azt elég jól meglehet "barkácsolni" házilag is. Ha fogaskerék az szívás. De arra is lehet megoldást találni. Csörgess meg, hátha tudok ötletet adni.
Válasz #11752. hozzászólásra
Valószínű szivattyú.CSak 90 bart tud a 190 helyett.
Válasz #11799. hozzászólásra

jajjaj azon a sárga vackon olyan kis gurigák vannak?
Ezen koma 42-es a felni!
Szóval tárgytalan, mégha ócsón adnád is
Válasz #11795. hozzászólásra

momentán lövésem sincs, de asszem egy nyomásgomba van bent.Nyomáshullámot számol. Jobban nem lehetett volna bonyolítani
Válasz #11798. hozzászólásra

R38.
42 ????? mi az, betegség, életkor ????
Válasz #11797. hozzászólásra
írjad mi a moresz!
650/65 R42 amúgy?
Válasz #11794. hozzászólásra

Válasz #11793. hozzászólásra

Válasz #11787. hozzászólásra
Ok. Nézz már be a vetőgépesbe. Ott tettem be fényképet a vogel nyomjelző-vezérlőről. Időnként duplát számol a monitor és így máshová teszi a művelőutat. Szedtél már szét ilyet? lehet valahol érzékenységen állítani?
Válasz #11791. hozzászólásra

gondoltam, te ZSD vagy mindent drágán adnál pedig igen ócsón kaptad
Válasz #11790. hozzászólásra
korrekt hozzáállás
Válasz #11790. hozzászólásra
milyen tengelye törik???
Válasz #11788. hozzászólásra

Még az is lehet.............de ennek ára lesz ám........
Válasz #11786. hozzászólásra

Mondom mindegy.
Én már túl tettem magam rajta, nem volt nagy dolog, főleg amit már csak nálam dolgozott.
Épp erről beszéltünk ma a Fecóval(karbantartást tartottunk), hogy a carrieren heti 1 tengely bánja.....kicsit gáz........de napi 120 hekit lehúzz, 600 literrel, 9.000.-ért..........minden csak nézőpont kérdése........