Válasz aratinga #20938. hozzászólásáraSzia azért mondtam ezt a verziót amit nekem csináltak mert olcsóbb bárhol lehet venni hozzá alkatrészt viszont valóban az összehangolása kicsit macerásabb de Ennyi pénzért Megéri szerintem
sikerült találnon egy new holland alkatreszboltba egy olajvezérelt fékszelepet csak egy gond van vele 185 000 +áfa valaki nem tudja más márkához nincs olcsóbb??
köszi
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni mégpedig olyan ügyben hogy a klímámból egy cső elpukkanása miatt elment a gáz, fel szeretném töltetni viszont nem tudom hogy hány gramm gáz kell bele, vki megtudná mondani vagy hol tudnám ezt megkérdezni? (MF3065-ről van szó) Másik kérdésem pedig az lenne hogy a múltkor trágyát hordtam a masinával és jól megrakott pótnál azt vettem észre hogy ha odaléptem neki akkor mintha csúszott volna a kuplung, a motor vette a lapot viszont nem érzetem h gyorsulna, sőt. Vagy csinálhatja a power is, esetleg abban vannak a lamellák elkopva?
Előre is köszönöm a válaszokat
Válasz tri #20934. hozzászólásáraigen ilyen fékszelepet szeretnék venni amilyet leirtál de a boltba azt mondják hogy csak cikkszám vagy pontos tipus szerint tudnak csak rendelni
nem értem miért de mindegy....
pedig ez gondolom tipustól független.
Válasz aratinga #20933. hozzászólásáraSzerintem a bovdenes verziót felejtsd el, soha nem fogod tudni normálisan összehangolni a vontatóval (ne toljon és ne legyen túlfékezett se). 60-80e Ft egy fékszelep amit a traktor fékkörébe kell kötni és azzal arányos vezérli ki a pótkocsira a levegőt... Plusz van rajta egy kar, ami bovdennel a kézifékre köthető és akkor megvan oldva a rögzítőfék is.
Válasz feri6 #20929. hozzászólásárailyen wabco szelepet hol lehet venni??
voltam az axialnal meg az agro alfanal és azt mondták hogy csak cikkszam alapján tudnak rendelni
esetleg le tudnátok pontossan írni hogy milyen??
Válasz aratinga #20928. hozzászólásáraSzia a fékszelep mint mondtam zetor típusú azt hiszem tettem is fel róla képet de ha nem akkor holnap teszek. A bowden egyik végét a fékpedálhoz rögzíted a másikat a szelephez.
a kompressort meg a tartályt sikerült felszerelni
olyan segítség kellene hogy a fékszelepet hogyan működteted bovdennel?? esetleg képeket tudnál készíteni??
lehetséges-e olyan fékszelepet felszerelni amit nem bovden működtet hanem a fék olalynyomás??
köszönöm a segítséget
Válasz Bandika86 #20926. hozzászólásárakösd le róla az áramot ideiglenesen, és próbáld megy úgy. Kapcsolgat akkor is? Ha nem akkor elektromos hiba: Kábelezés, kapcsoló.
Sziasztok olyan problémám lenne hogy a Power fokozat mindig magától bekapcsolt. Kiszedtem a szelepet majd kis nézegetés után szetszedtem kitakarítottam elég sok kosz volt benne ugyhogy nem ártott neki majd visszatettem és láss csodát jó lett. Egy dbig mert permeteztem és kb a 2 forduló után megint bekapcsolt magától. Kérdés mi lehet az oka??? A kapcsoló jól működik és a mágnes szelepig is elmegy az áram ha működtetem a kapcsolót akkor le is veszi rá is adja. a szelep lenne rossz?
Válasz Bandika86 #20922. hozzászólásáraValószínűleg rosszul rakták össze a számlálót, mikor belebirizgáltak. A háromszög, meg a négyszög lépked a bal szélső gyűrűn mikor jár a motor?
Válasz ano #20916. hozzászólásáraIlyen esetekre megvan könyvelésen a papír, hogy külföldről vettük így a gépet hehe és persze már rajta volt ez
de az amorf tréfát félretéve, ugyanolyan keresztmetszetű minőségi S355-ös acélból lett legyártva mint a gyárija lenne, adja magát mert a csapok közé kell betolni így nagyobbat nem tudtunk csinálni pedig azt akartam elsőkörben.
No a lényeg, hogy a végén a villa rész ami közé akasztom azt az ominózus tárcsát azt meg sokkal erősebbre gyártottuk, mert ugyanolyan vastag anyagból van mint a hashúzó maga, továbbá hátulról 20mm-vastag kazánlemezből csináltam még egy támasztót is rá, hivatalosan csomólemezt ami meg nincs is a gyárin, sőt a villa másik fele is csak egy csavarral van a hashúzóhoz kötve. Ez sokkal erősebb maradjunk ennyiben.
Ja meg a menetirány szerinti elején van ugye egy furat amin keresztül tolod fel azt a csapot ami a géphez rögzíti a húzót magát és adja át az erőt neki. Szóval ez a furat a gyári húzón egészen közel van a húzó első pereméhez, én meg hagytam rá anyagot ott is bőven. Nyílván nemfog a gyári vékonynak maradt fal sem kiszakadni ilyen keresztmetszetek esetében mint ami ezen van, de még ide is adtam neki egy kis plusszt.
Szóval nyugi, ez megvan csinálva, lehet vinni a gyári mellé nyúzópróbára akarmilyen masínába meglehet vizsgálni
Válasz VMisi #20915. hozzászólásáraegyrészt sosem lehet tudni, mi, mikor szakad el (ismerősöm kocsijába csapódott közúton egy bálázó...),másrészt ha szabályos terheléssel gyárit szab le a képzett szakember, akkor azért nem jár letöltendő. de a kókányért szakadás nélkül is jár, ha meg leszakad, akkor meg még szappant se adnak mellé, és tegyük hozzá, ez így is van rendjén!
Válasz ano #20914. hozzászólásáraEgy alsó húzó nem hinném, hogy majd szállítás közben adja meg magát, miközben 250 lóval húzza a tárcsát a tarlón. Amúgy meg mindent szét lehet törni, még a gyárit is, vannak erre "képzett szakemberek".
Válasz Bandika86 #20911. hozzászólásáraHát ez az, amúgy a barkácsolás is tetszik, de most semmi időm hozzá, viszont annál sürgősebben kellene. Holnap meg is kérdezem az MTZ boltba.
Sziasztok egy kis érdekesség mai nap pótkocsival billentettem az 1 csatlakozási pontba dugtam a tömlőt fel is billentette viszont hiába állítottam le a gépet mégsem engedte le a platót, majd átdugtam a 2 csatlakozási pontba és ott szépen leengedte de csak járó motornál, viszont próbáltam utána ugyancsak felbillentei ott viszont nem emelte fel A bal oldali függőleges sor az alsó csatlakozójába dugtam 1. Ott emelt (1 csatlakozási pont) aztán leengedni a második függőleges sor alsójába (2 pont)
Válasz Berkó_ #20905. hozzászólásáraA nagytraktorra gyártattam. Illetve levágattam az alapanyagot aztán összeállítottuk hegesztettük a vonófej részét, évek óta jó
Válasz aratinga #20901. hozzászólásáraSzia, a turbó nem onnan kapja az olajat ott csak a műszerfalon lévő visszajelzőnek van egy gomba betekerve, én arra gondolok. A fékszelep egy zetor típusú, teszek fel ma ide róla képet
Sziasztok, pár hete egy fura hanot figyeltem meg az 5455-ön, hidegen még nem kezd el melegedni a motor egy enyhe "fújtó" hang hallatszik kint 1
Mi lehet ez szerintetek? kb 2 éves és 900 üzemóra körül van benne, eddig ez nem volt, most is jól megy a gép, de zavar ez a hang. Egy másik dolog, néha a vátó 2 sebesség között marad, nem gyakori de megesik úgy havi szinten egyszer, hogy a csoportváltón két sebességcsoport is világít, ez megoldom úgy h leváltogatok 1A-ig aztán működik rendesen, de van amikor el kell h zárjam a gépet újragyújtok és megy megint, ez jellemző a Masseyekre? Vagy csak nálam történik ez?
Válasz Bandika86 #20900. hozzászólásáraköszi a segítséget mi is egy ifa kompresszort szeretnénk felszerelnib
csak azt nem tudtam pontosan hogy az olajnyomás gomba elé be lehet-e kötni mert onnan megy a turbohoz is.nem lesz baja a turbonak?
a fékszelep milyen típus arról esetleg tudnál képet küldeni?
Válasz aratinga #20898. hozzászólásáraJa még azt elfelejtettem írni meg azóta megkerestem hogy nekem is Gábor81 segített a 20655 hozzászólást nézd meg ott vannak képek igaz gyári kompresszorról de sokat segítenek. Ha mégse menne lefotózom az enyémet.
Válasz aratinga #20898. hozzászólásáraSzia nekem pont egy olyanom van. Gondolom azért kell mert utólag lesz rátéve. Nekem is utólag lett rátéve nekem egy szerelő csinálta IFA kompresszorral. Az olajat a olajnyomás gomba elé tett egy T közcsavart (8X1 vagy 10x1-es menet van rajta-benne) A kompresszorból kijövő olajat pedig a motorolaj beöntőbe kötötte be. A gombát a motor bal oldalán találod meg az indítómotor előtt az adagoló felé. Ha kell lefotózom neked. Remélem Segítettem.
valakinek van MF3065 levegő kompresszor??
Az olajzást honnan veszitek le a motorról??
Csak a túrbó olajkivezetét találtuk a motoron arra meg nem lehet rákötni elvileg :D
Válasz pati #20895. hozzászólásáraA fostalicska apró szivatyúja az életbe nem tölti meg a böszme munkahengereit.
Mi a ráknak vetté ilyen traktort, megkérdezté vóna, megmondtam vóna, hogy ne vegyé 5465 fergaszonyt hehe.
Válasz MFM #20891. hozzászólásáraVan 3 potméter, de egyik sem azt állítja.
Akinek van ilyen traktorja mindenki azt mondja, hogy ez ilyen lassan emel.
De én ezt nem akarom elhinni.
24488 hozzászólás
Válasz aratinga #20938. hozzászólásáraSzia azért mondtam ezt a verziót amit nekem csináltak mert olcsóbb bárhol lehet venni hozzá alkatrészt viszont valóban az összehangolása kicsit macerásabb de Ennyi pénzért Megéri szerintem
sikerült találnon egy new holland alkatreszboltba egy olajvezérelt fékszelepet
csak egy gond van vele 185 000 +áfa valaki nem tudja más márkához nincs olcsóbb??
köszi
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni mégpedig olyan ügyben hogy a klímámból egy cső elpukkanása miatt elment a gáz, fel szeretném töltetni viszont nem tudom hogy hány gramm gáz kell bele, vki megtudná mondani vagy hol tudnám ezt megkérdezni? (MF3065-ről van szó) Másik kérdésem pedig az lenne hogy a múltkor trágyát hordtam a masinával és jól megrakott pótnál azt vettem észre hogy ha odaléptem neki akkor mintha csúszott volna a kuplung, a motor vette a lapot viszont nem érzetem h gyorsulna, sőt. Vagy csinálhatja a power is, esetleg abban vannak a lamellák elkopva?
Előre is köszönöm a válaszokat
Sziasztok!
Érdeklődnék MF traktorok után. Nézelődtem én 100-120 lovas gépeket régebbi típusokat és ezekről szeretnék infót mennyire megbízható gépek. 3000 szériából találgattam masinákat. Mindenes masinának használnám.
Előre is köszönöm.
Válasz tri #20934. hozzászólásáraigen ilyen fékszelepet szeretnék venni amilyet leirtál de a boltba azt mondják hogy csak cikkszám vagy pontos tipus szerint tudnak csak rendelni
nem értem miért de mindegy....
pedig ez gondolom tipustól független.
Válasz aratinga #20933. hozzászólásáraSzerintem a bovdenes verziót felejtsd el, soha nem fogod tudni normálisan összehangolni a vontatóval (ne toljon és ne legyen túlfékezett se). 60-80e Ft egy fékszelep amit a traktor fékkörébe kell kötni és azzal arányos vezérli ki a pótkocsira a levegőt... Plusz van rajta egy kar, ami bovdennel a kézifékre köthető és akkor megvan oldva a rögzítőfék is.
Válasz feri6 #20929. hozzászólásárailyen wabco szelepet hol lehet venni??

voltam az axialnal meg az agro alfanal és azt mondták hogy csak cikkszam alapján tudnak rendelni
esetleg le tudnátok pontossan írni hogy milyen??
köszönöm
Válasz Bandika86 #20931. hozzászólásáraIgen tettem jól emlékeztem a 20904-es hozzászólás
Válasz aratinga #20928. hozzászólásáraSzia a fékszelep mint mondtam zetor típusú azt hiszem tettem is fel róla képet de ha nem akkor holnap teszek. A bowden egyik végét a fékpedálhoz rögzíted a másikat a szelephez.
Válasz feri6 #20929. hozzászólásáraWabco?? Ezzel sokat nem segítettel
kicsit pontosabban leirni köszi
Válasz aratinga #20928. hozzászólásáraLétezik wabco bárhol tudsz venni.
Válasz Bandika86 #20904. hozzászólásárahelló

a kompressort meg a tartályt sikerült felszerelni
olyan segítség kellene hogy a fékszelepet hogyan működteted bovdennel?? esetleg képeket tudnál készíteni??
lehetséges-e olyan fékszelepet felszerelni amit nem bovden működtet hanem a fék olalynyomás??
köszönöm a segítséget
Válasz Bandika86 #20926. hozzászólásárakösd le róla az áramot ideiglenesen, és próbáld megy úgy. Kapcsolgat akkor is? Ha nem akkor elektromos hiba: Kábelezés, kapcsoló.
Sziasztok olyan problémám lenne hogy a Power fokozat mindig magától bekapcsolt. Kiszedtem a szelepet
majd kis nézegetés után szetszedtem kitakarítottam
elég sok kosz volt benne ugyhogy nem ártott neki majd visszatettem és láss csodát jó lett. Egy dbig mert permeteztem és kb a 2 forduló után megint bekapcsolt magától. Kérdés mi lehet az oka???
A kapcsoló jól működik és a mágnes szelepig is elmegy az áram ha működtetem a kapcsolót akkor le is veszi rá is adja.
a szelep lenne rossz?
Válasz Bandika86 #20922. hozzászólásáraAkkor nem a generátorból jövő jellel van a gond. Az órában van a hiba.
Válasz Mfpisti #20923. hozzászólásáraNem mozog
Válasz Bandika86 #20922. hozzászólásáraValószínűleg rosszul rakták össze a számlálót, mikor belebirizgáltak. A háromszög, meg a négyszög lépked a bal szélső gyűrűn mikor jár a motor?
Válasz Gábor81 #20921. hozzászólásáraigen működik csak az üzemóra számláló nem megy
Válasz Bandika86 #20918. hozzászólásáraFordulatszám mérő jó?
Válasz jozef19 #20919. hozzászólásáraEz gondolom egy csatlakozási pont a generátoron.Köszönöm a választ
Válasz Bandika86 #20918. hozzászólásáraGenerator 61...
Sziasztok üzemóra számláló honnan kapja a jelet? Nem megy
Válasz ano #20916. hozzászólásáraIlyen esetekre megvan könyvelésen a papír, hogy külföldről vettük így a gépet hehe és persze már rajta volt ez
de az amorf tréfát félretéve, ugyanolyan keresztmetszetű minőségi S355-ös acélból lett legyártva mint a gyárija lenne, adja magát mert a csapok közé kell betolni így nagyobbat nem tudtunk csinálni pedig azt akartam elsőkörben.
No a lényeg, hogy a végén a villa rész ami közé akasztom azt az ominózus tárcsát azt meg sokkal erősebbre gyártottuk, mert ugyanolyan vastag anyagból van mint a hashúzó maga, továbbá hátulról 20mm-vastag kazánlemezből csináltam még egy támasztót is rá, hivatalosan csomólemezt ami meg nincs is a gyárin, sőt a villa másik fele is csak egy csavarral van a hashúzóhoz kötve. Ez sokkal erősebb maradjunk ennyiben.
Ja meg a menetirány szerinti elején van ugye egy furat amin keresztül tolod fel azt a csapot ami a géphez rögzíti a húzót magát és adja át az erőt neki. Szóval ez a furat a gyári húzón egészen közel van a húzó első pereméhez, én meg hagytam rá anyagot ott is bőven. Nyílván nemfog a gyári vékonynak maradt fal sem kiszakadni ilyen keresztmetszetek esetében mint ami ezen van, de még ide is adtam neki egy kis plusszt.
Szóval nyugi, ez megvan csinálva, lehet vinni a gyári mellé nyúzópróbára akarmilyen masínába meglehet vizsgálni
Válasz VMisi #20915. hozzászólásáraegyrészt sosem lehet tudni, mi, mikor szakad el (ismerősöm kocsijába csapódott közúton egy bálázó...),másrészt ha szabályos terheléssel gyárit szab le a képzett szakember, akkor azért nem jár letöltendő. de a kókányért szakadás nélkül is jár, ha meg leszakad, akkor meg még szappant se adnak mellé, és tegyük hozzá, ez így is van rendjén!
Válasz ano #20914. hozzászólásáraEgy alsó húzó nem hinném, hogy majd szállítás közben adja meg magát, miközben 250 lóval húzza a tárcsát a tarlón. Amúgy meg mindent szét lehet törni, még a gyárit is, vannak erre "képzett szakemberek".
Válasz szanberg #20906. hozzászólásáraamíg el nem szakad, aztán beletarol a buszváróba
25 év
Válasz Bandika86 #20904. hozzászólásáraköszönöm a képeket
Válasz Bandika86 #20911. hozzászólásáraHát ez az, amúgy a barkácsolás is tetszik, de most semmi időm hozzá, viszont annál sürgősebben kellene. Holnap meg is kérdezem az MTZ boltba.
Válasz Berkó_ #20910. hozzászólásáraNagyon pompás, a turboséról kaptam de még ha veszed is olcsóbb mint a gyári
Válasz Bandika86 #20908. hozzászólásáraMtz hashúzó? Egyre jobb ötletek!
Válasz szanberg #20906. hozzászólásáraJó ezt olvasni, pont ilyenen agyaltam én is csak nem tudtam csinált e már valaki ilyet, és hogy mit bír.
Válasz Berkó_ #20905. hozzászólásáraÉn MTz- ét tettem rá csak a rögzítő csapnak kell nagyobbra furni a lyukat
Sziasztok egy kis érdekesség mai nap pótkocsival billentettem az 1 csatlakozási pontba dugtam a tömlőt fel is billentette viszont hiába állítottam le a gépet mégsem engedte le a platót, majd átdugtam a 2 csatlakozási pontba és ott szépen leengedte de csak járó motornál, viszont próbáltam utána ugyancsak felbillentei ott viszont nem emelte fel
A bal oldali függőleges sor az alsó csatlakozójába dugtam 1. Ott emelt (1 csatlakozási pont) aztán leengedni a második függőleges sor alsójába (2 pont)
Válasz Berkó_ #20905. hozzászólásáraA nagytraktorra gyártattam. Illetve levágattam az alapanyagot aztán összeállítottuk hegesztettük a vonófej részét, évek óta jó
Alsó hashúzót honnan lenne érdemes megvenni?eddig csak egy céget kérdeztem, de jó lenne megérdeklődni máshol is, mert nem olcsó.?
Válasz aratinga #20901. hozzászólásáraSzia ahogy ígértem csináltam képet a fekszelepről próbáltam a tábláját is de közel volt a legtartály.

Válasz aratinga #20901. hozzászólásáraSzia, a turbó nem onnan kapja az olajat ott csak a műszerfalon lévő visszajelzőnek van egy gomba betekerve, én arra gondolok. A fékszelep egy zetor típusú, teszek fel ma ide róla képet
Sziasztok, pár hete egy fura hanot figyeltem meg az 5455-ön, hidegen még nem kezd el melegedni a motor egy enyhe "fújtó" hang hallatszik kint 1
Mi lehet ez szerintetek? kb 2 éves és 900 üzemóra körül van benne, eddig ez nem volt, most is jól megy a gép, de zavar ez a hang. Egy másik dolog, néha a vátó 2 sebesség között marad, nem gyakori de megesik úgy havi szinten egyszer, hogy a csoportváltón két sebességcsoport is világít, ez megoldom úgy h leváltogatok 1A-ig aztán működik rendesen, de van amikor el kell h zárjam a gépet újragyújtok és megy megint, ez jellemző a Masseyekre? Vagy csak nálam történik ez?
Válasz Bandika86 #20900. hozzászólásáraköszi a segítséget mi is egy ifa kompresszort szeretnénk felszerelnib
csak azt nem tudtam pontosan hogy az olajnyomás gomba elé be lehet-e kötni mert onnan megy a turbohoz is.nem lesz baja a turbonak?
a fékszelep milyen típus arról esetleg tudnál képet küldeni?
Válasz aratinga #20898. hozzászólásáraJa még azt elfelejtettem írni meg azóta megkerestem hogy nekem is Gábor81 segített a 20655 hozzászólást nézd meg ott vannak képek igaz gyári kompresszorról de sokat segítenek. Ha mégse menne lefotózom az enyémet.
Válasz aratinga #20898. hozzászólásáraSzia nekem pont egy olyanom van. Gondolom azért kell mert utólag lesz rátéve.
Nekem is utólag lett rátéve nekem egy szerelő csinálta IFA kompresszorral. Az olajat a olajnyomás gomba elé tett egy T közcsavart (8X1 vagy 10x1-es menet van rajta-benne) A kompresszorból kijövő olajat pedig a motorolaj beöntőbe kötötte be. A gombát a motor bal oldalán találod meg az indítómotor előtt az adagoló felé. Ha kell lefotózom neked. Remélem Segítettem.
valakinek van MF3065 levegő kompresszor??
Az olajzást honnan veszitek le a motorról??
Csak a túrbó olajkivezetét találtuk a motoron arra meg nem lehet rákötni elvileg :D
köszönöm a segítséget
Válasz pati #20892. hozzászólásáraNekem régen 3120 csinálta ezt,szivattyú cserébe fájt.
Válasz pati #20895. hozzászólásáraA fostalicska apró szivatyúja az életbe nem tölti meg a böszme munkahengereit.
Mi a ráknak vetté ilyen traktort, megkérdezté vóna, megmondtam vóna, hogy ne vegyé 5465 fergaszonyt hehe.
Válasz tri #20894. hozzászólásáraSajnos nem.
De azt vettem észre, hogy amikor még hidegebb az olaj, akkor talán valamivel gyorsabban emel.
Válasz pati #20890. hozzászólásáraGázadásra gyorsul?
Válasz pati #20892. hozzászólásáraLassan emel igen, a potik a sülly. sebességet, emelési magasságot, és helyzet erő szab. állítják.
Válasz MFM #20891. hozzászólásáraVan 3 potméter, de egyik sem azt állítja.
Akinek van ilyen traktorja mindenki azt mondja, hogy ez ilyen lassan emel.
De én ezt nem akarom elhinni.
Válasz pati #20890. hozzászólásáraKell lennie egy pótméternek amin lehet állítani.
MF 5465 Dyna 4- nél lassan emel a hidraulikája.
Lehet azon valamit állítani, vagy barátkozzak meg vele?