Hirdetés
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Forgatás nélküli talajművelés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AÖP-Agrár Ökológiai Program új
- Forgóboronák új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Renault traktorok. új
- MTZ 920.3 traktorok új
Cikkajánló

Brüsszel behúzza a féket: új korlátok az ukrán agrárexportra
Az EU tagállami nyomásra ideiglenesen korlátozza az ukrán agrárexportot.
Sajtóközlemény

1282 hozzászólás
Válasz #381. hozzászólásra
Ifá-kon használatos ez a méretű gumi abban 6-7 közé szoktuk felfujni
Válasz #380. hozzászólásra
Állapottól függően 5-5,5 bar. De azért fosok pumpáláskor. Viszont így 70-80q-nál sem szokott melegedni, meg eldurranni...
Az enyémen is 8.25x20-as gumik vannak, és ha fújtatom, akkor kb 4,5- 5 bárt tolok bele, de ha jó gumik vannak rajta, akkor 6 bár is mehet bele, sőt szerintem annyi is kell bele. A 9X20-as guminak a belső átmérője nagyobb kb vagy 20-25 milivel.
Válasz #377. hozzászólásra

Enyémen 8.25x20 van. De lehet h rámenne a szélesebb is. 4-4.5 bart bele szoktam nyomni.
Válasz #377. hozzászólásra
És amit venni akarsz le van engedve?????????,de a gumi állapotától függ 4-6 bar
Helló fórumozók!
Megkérdezhetem hogy 6.5t pótkocsin milyen méretü gumiabroncs van? 9x20?
2 hogy hány bárra kell felfujni a gumiabroncsot 6.5t nál?
Most akarok venni egyet!Köszönöm!
Válasz #375. hozzászólásra

Ez egy elmés kérdés.
Hogy mennek a 6.5t pótkocsik? gurulnak a 4 kerekeken!
Hali!
Valakinek nincsen esetleg az Mbp pótkocsiba lánc oldal kihajlás ellen? Mert ezeknél a pótkocsiknál láttam olyat hogy mint egy gömbvas hosszanti irányba kivan marva és abba megy bele felülről egy biztosító képet esetleg valaki? Köszönöm!
Sziasztok. Kb mennyibe kerülhet egy fix platós lovaskocsi vázas pótkocsit billenősre megcsinálni? mert a munkahengert azt úgy tudom, de a plató többi részét, azt árban nem annyira tudom. köszönöm.
Tegnap este sikerült összerakni és jó lett :)
Még a régivel is jó volt, igaz az enged egy kicsit a karnál.
Jövőhéten lesz az éles próba menetközben is, mert most csak álóhelyzetben próbálgattam.
Válasz #370. hozzászólásra
Akkor egyformán gondolkodtunk!
Akkor a puding próbája az evés remélem jó lesz.
Rozsda, föld és a csőgörény nagyon nehezen ment bele.
Majdnem beletörtem...
A kutyafej valószínűleg jó mert csak ha a kutyafej + gumicső van rajta tökéletes volt.
"Érdemes azt is kipróbálni hogy összeakasztod és amig a vezérlőszelepet be nem kötöd ugy megnézni hogy megy-e rendesen hátra levegő." Én is pont erre gondoltam tegnap, így derült ki, hogy valami gond van a fém vezetékkel.
Válasz #368. hozzászólásra
Remélem csak ennyi baja volt hogy eldugult a cső bár én még ilyet nem hallottam hogy légféknél dugulás legyen.
Milyen jellegü szennyezés volt a csőben? Rozsda olajsár? Sár?
A két uj kutyafej is okozhat galibát mert szörnyű a mai kisipari minőség.
Érdemes azt is kipróbálni hogy összeakasztod és amig a vezérlőszelepet be nem kötöd ugy megnézni hogy megy-e rendesen hátra levegő.
A szűrőt csak írtam mert elvileg lenni kellene de az mbp ből lehet kispórolták gyárilag.
Fordítva nem lehet bekötni a szelepet. Teljesen máshova esnek a vezetékek.
A csövet tegnap este kitisztítottam egy csőgörénnyel és kimostam vizzel, horpadást, törést nem találtam és most már szájjal is át tudom fújni (eddig nem ment, legalábbis amikor levettem nem bírtam).
A kutyafej teljesen új, mind a két része.
A fékszelepen van 3 furat (gondolom ott jön ki a felesleges levegő, de belülről nem tudom hogy hogyan kell kiszitítani, de kivülről tisztának tűnik és persze van egy új és egy régi is. A pótkocsin, hol kellene, hogy legyen szűrő (én nem láttam sehol)?
Délután visszaszerelem és még a másik csővet is leveszem (ami a fékkazánokhoz megy) kitisztítom és teszt. Remélem jó lesz.
Válasz #365. hozzászólásra
szerintem meg fordítva vannak rákötve a szelepre a vezetékek
Válasz #365. hozzászólásra
Ved le a kutyafejet és fuvasd meg levegővel.
Ellenőrizd nem horpadt-e be valahol a fém csövezés .
A kutyafej is lehet hibás de előbb a csövezést ellenőrizd.
Azt irtad a tartályban van nyomás ez oké de lehet nagyon kis átmérőn jön bele és amikor fékezel akkor a nyomásvesztés is nagyon lassú ezért nem reagál semmire a féked.
Lehet van szűrő is a póton ? Mert ha van azt is takarítsd ki és emlékezetem szerint van szűrő vagy szellőző a vezérlőszelepen is.
Talán megvan a hiba. Az feltöltő cső lehet hogy el van dugulva. Holnap megpróbálom kitisztitani.
Mivel tudnám kitakarítani (átfújni nem lehet :) )?
Felcsatlakoztattam a pótkocsit 5-6 percig.
Óra szerint 6 Bar van a rendszerben.
Lecsatlakoztattam, de nem jön vissza levegő és a fékek sem fognak be.
Megpróbáltam csavarni a csavaron (karon) és ha balra eltekerem könnyen mozog (gondolom meglazul a másik végén az anya). Ha benyomom akkor sem történik semmi (elég könnyen be tudom nyomni, nem kellene ott nyomásnak lenni, mert a régit sehogy sem tudom olyankor benyomni (ha fel van csatlakoztatva)).
Ötlet?
Üvd.
Most kezdem el szétszedni újra...
Csak még annyi feltünt, hogy az újon és a régin is nagyon nehezen mozog az a csavar amin a "kar" van.
Az nem gond?
Ha lecsatlakoztatom a pótkocsit nem történik semmi, pedig a tartályban van levegő, de nem tudom mennyi (hiszen azon nincs mérő).
Válasz #361. hozzászólásra
Igen be!
Köszönöm a válaszokat, délután kipróbálom az ötleteket, de ha jól gondolom ha lecsatlakoztatom a pótkocsit automatikusan be kell fogni a féknekeknek nem ?
Válasz #357. hozzászólásra
A traktor fékszelepe így szívatott meg egyszer!Töltötte a levegőt ,de nem vezérelt semmit.
Válasz #357. hozzászólásra
Szóval akkor ha a 5-8 barra töltött tartálytól leveszed a levegőt akkor nem történik semmi.
A levegő nem jön vissza a töltő vezetéken mikor lecsatlakoztatod és nem is megy a fékhengerekhez a csövön? Ha nem akkor csak a fékszeleppel van gond.
Van hátul egy csavar, amin egy kis kar van. Azt nézd meg, hogy ott belül nem-e csavarodott ki a kis csavar a fékszelep belsejében.
Esetleg hogyan tudom letesztelni a fékszelepet hogy jó-e? Az újra és régit is.
Meg az új benyomható része nehezen jár és mintha nem is lenne benne rugó (vagy nem is kell hogy legyen benne?)
Üdv. Mindenki
Jelenleg egy MBP 6,5-l küzdök és segítségre lenne szükségem.
A gond a fékkel van, vagyis a fékszeleppel.
A traktorban van levegő óra szerint 5-8 bar.
Felcsatlakoztatom a pótkocsit, hallom hogy feltöltődik a tartálya (van egy leeresztő rajta ha azt megnyomom jön belőle levegő).
A gond ott kezdődik hogy ha megnyomom a féket a traktoron vagy lecsatlakoztatom a pótkocsit nem történik semmi.
Ötlet?
A fékszelep új, de egy régi is próbáltam amiben ki vannak cserélve a tömítések, stb.
A fékkazánok is elvileg jók, kézzel tudom mozgatni őket de nem hallom hogy mennem bennük a levegő vagy engednének.
Szóval kis segítségre szorulok.
Thx. Roland
Üdv Kék Villám!
Érdekelne az mbp-vonófej, ha még megvan.Tel számom:20/220
3881.
Farkas A.
Sziasztok!
Én felszeretném újjítani mbp 6,5 -ös pótkocsim és azt szeretném megkérdezni tudtok e olyan helyet ahonnan érdemes alkatrészt vennni meg azt szeretném megkérdezni hogy az mbp felnit látom már mások már más felnivel helyetesítik és így kamion gumi is rámegy z milyen felni és hol lehet vásárolni és mennyiért?
Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok
Pótkocsi vásárlás előtt állok. MBP 6.5 nézegettem, de mire érdemes odafigyelni? Törés ne legyen az alvázon, de azon kívül van e valami típushiba? Ha hegesztve van az alváz meg se vegyem, mert nem megy át műszakin? Az 5. kerék mennyire bírja? Vagy jobbak a HW 60-11-esek?
sziasztok!
Megszeretném kérdezni hogy honnan tudnék MBP 6.5 tonnás pótkocsihoz papírt vásárolni mert én már régebben vásoltam egyet papírmnélkül de az alvázszám már nem olvasható annyira rozsda ette és most leszeretném műszakiztatni és ehhez kéne nekem papír, vagy estleg hogy lehetne az ilyen papír nélküli pótokat újra papírozni tudna ebbe valaki segíteni nekem?
Válasz #351. hozzászólásra
Nincs összekopva a pofa és a dob . ezért csak kis felületen érintkeznek ami kevés.
Ha nem sürgős akkor állitsd egyformára a fékkulcsokat és idővel össze fog kopni.
Ha műszakira megy akkor menj vele egy kört és fékezgess sokat ezzel kopik befelé.
Aztán vedd le a dobot és nézd meg hogy hol fog.
Ahol fog onnan csiszolj le a betétből csiszolópapirral mert ott domb van a betétben.
Aztán megint próba . Ez szívós meló mert sokszor kell levenni a dobot .
Szakiknak szokott lenni tengelycsonkra szerelhető betét eszterga amit kézzel pörgetnek és egy menetes orsón megvezetve egy esztergakéssel körkörösre tudják esztergálni a betétet .
Vagy ha meg tudod oldani bárhogyan hogy az az egy fék fogjon állandóan mondjuk a fékkulcsot a vázhoz kikötöd egy spaniferrel .Csak lazán fogjon és mész vele néhány kört kis pihenőkkel amikor ellenőrzöd hogy a dob nem melegszik nagyon. Ez is pepecs munka mert sok ideig tart de ezt híívják vasalásnak.Addig koptatják a féket amíg az jó nem lessz.
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! MBP 6,5 pótkocsin fékproblémával küszködöm! A bal első kerékre nem tudok féket csinálni. Új a fékhenger, új a pofa, a dobnak semmi baja, a fékkulcs már teljesen rá van állítva, de nem csúszik meg.
a jobb első pedig satuzik. mi lehet a probléma?
Válasz #349. hozzászólásra
Matt
Válasz #346. hozzászólásra
Ez amúgy fényes vagy matt színt ad?
Válasz #347. hozzászólásra
Most 5 literes kiszerelésű body-t vettünk
Nem tudom még pótkocsit nem festettünk vagyis igen de a 13,6 hosszú volt. Egy kistakira kb 1,5-2 liter szokott elmenni ha jól tudom
Válasz #346. hozzászólásra
Kb. hány liter festék mehet el az alvázra?
Válasz #345. hozzászólásra

Buda primert használunk az vöröses színű
Milyen festéket/alvázvédőt ajánlanátok pótkocsihoz, amiben van piros színű is? (Alvázra.)
Nem kell valakinek egy mbp 6.5 vonórúdfej kompletten?
Válasz #342. hozzászólásra
Kb. 120e HUF kornyeke lehet...
Mibe kerülhet mostanság egy ilyen pótra megcsináltatni a piros rendszámot?
(Mondjuk ha műszakilag jó állapotban van.)
fogj egy csovet flekszelj ra negykismakot hogy paszoljon es lenyomvatartva kitudo csavarni ha kicsit szuszogot a gomigyürü cserevel lehethogy megjavul a felsö csavart is szedki a gumikuptol aszemetet de a javitasi felujitasi eredmeny max 13 szazalek legegyszerüb es hatekogy 1 deci fekolaj a tömlövegbe fekezgetni vagy h-v szelepre cserelni a mostani ujak sokszor selejtek
Válasz #339. hozzászólásra
Barátom - én is kerestem robbantott ábrát mindenhol, és sehol sem találtam, ez vagy 3 évvel ezelőtt volt, de szerintem nem nagyon fox találni, de ha találsz rajzot, értesítsél már légy szíves! Egyébként azt a műanyagot én sem tudtam egyben kiszedni a sajátomból, de szerencsém volt - 1 másik szelepből könnyedén ki tudtam szedni. De ha kitalálod a levegő útját, s hogy mikor mit csinál a levegő, akkor össze tudod rakni. Sok sikert hozzá!
igen egy menetes anya. de nem jött ki szépen, így drasztikusan kellett kiszedni. valószínűleg egy új állja a helyét. mondjuk egy robbantott ábrát szívesen megnéznék erről a szelepről!
Válasz #335. hozzászólásra
Amennyire en emlekszem, az egy anya, amit valami kormos kulccsal kellene kitekerni. Nekem meg egyet sem sikerult. Havernak van egy olyan, amiben ez aluminiumbol van. Na azt ki lehetett venni.
Válasz #336. hozzászólásra
nem próbáltam de szerintem esélytelen. elforgatni sem bírom. így bele lenne rohadva??
Válasz #335. hozzászólásra

Ha szétszedted, nem tudod megnyomatni levegővel???
valaki esetleg tudja hogy kell a magyar fékszelepből kiszedni a dugattyút vagy mit? (arra a nagy műanyagra gondolok ami mozog benne) valahogy nem megy. be van szorulva vagy nem tudom....
Vennék olcsón jó állapotú platót! Ha valaki tud segíteni irjon.
Köszi szépen!