Fórum
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- Rövidtárcsák új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Direktvetés, no-till. új
- Gázágyú új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
_fill_540x300_0.jpg)
Elindul az őszi kalászosok vetése – felkészült a vetőmagszektor
A szakmai szövetség szerint a kínálat bőséges, az árak mérsékelten emelkednek,...
1837 hozzászólás
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1767573353336676&id=616850525075637
Válasz Bigyófelügyelő #1385. hozzászólásáraElég karcsú árak!!!
Válasz Dekalb #1382. hozzászólásáraItt 160 a száras és 80 ft a szára nélküli ....
Válasz bakone67 #1383. hozzászólásáracsak rosszabb lesz,a barátomnak 11 ha van egy lengyel sem kereste
Válasz Dekalb #1382. hozzászólásáraKöszönöm. Nem biztató a kezdet!
Válasz bakone67 #1381. hozzászólásáramifelénk 120ft/kg nettoval kezdenek az érdivel,a száras 200 netto de 22mm plusszos legyen ...szép napot
Sziasztok!Hogy alakulnak az idei árak?
Sziasztok!
Lassan indul a szezon.... Vagyis már érik a korai.kb 2héttel hamarabb és lassan ráérik az érdi is......
Esetleg valaki valami infót az idei szezonról? veszik már valahol??
Válasz Radocz #1378. hozzászólásáraEz a feldolgozóra és a felvásárlóra vonatkozik....
Ha közvetlenül nem a feldolgozónak adod el akkor szerintem ránk termelőkre nem vonatkozik. Szerintem.
http://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/mezogazdasagi-termeles/96799-iden-is-kotelezo-meggyfelvasarlasi-szerzodest-kotni

http://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/mezogazdasagi-termeles/96799-iden-is-kotelezo-meggyfelvasarlasi-szerzodest-kotni
Akinek "7 db" meggyfája van az mit tud a terméssel kezdeni?
(Eddig megettük megittuk de már lassan mindenről leszokik az ember lánya).
Válasz Isu17 #1374. hozzászólásáraApáti Úrtól reális termésbecslést sosem hallottam még. Valamiért mindig sokat híresztel ) Nem tudom miért?!
Válasz ICE #1375. hozzászólásáraTe merre gazdálkodsz? Nekünk a meggy a szabolcsi homokon van. Én egy jó közepes termésre számolok.
Válasz Isu17 #1374. hozzászólásáraNálunk közepes a kötés, sajnos vannak elfagyott részek is. Valamint kezd elég jól potyogni és sárgulni a kis meggy, szóval nem sok jóval kell számolni. Nem lesz egy rekord termés meggyből, pedig a FruitVeb azt nyilatkozta. Az árakról még mindenki hallgat mélyen... :(
Sziasztok! Milyen termés várható meggyből? Hallott valaki a felvásárlási árral kapcsolatban valami infót?
Válasz N.. Tamás #1365. hozzászólására majd most megbütykölik hogy jövőre jó ár legyen csak nem tudom kinek a termelőnek a feldolgozónak vagy a kereskedőknek . Vajon kinek lesz nagyobb lobbyja merre hajlik az a kéz kit fog támogatni Néhány éve alakult meg a Magyar Meggytermelők Szövetsége, amely több ember kitartó munkája nyomán idén már jelentős sikereket tud felmutatni. A szövetség, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a kormányzat együttműködésével megteremtett, az értékesítési fegyelem elősegítését célzó intézkedés ugyanis biztosan közrejátszott a felvásárlási árak emelkedésében és az eddigieknél tisztább piaci viszonyok kialakításában. Rendkívül előremutató volt Győrffy Balázs elnök úr egy gyümölcstermesztési osztályülésen elhangzott gondolata, miszerint „a magyar termelő mondja meg, hogy mennyi legyen a magyar meggy ára."a gondolat szép de ez sajnos nem így van

Válasz 9020 #1371. hozzászólásárameglátjuk mert most kapott a két nap alatt kb.25mm esőt is
Válasz dnepr1 #1370. hozzászólásáraNa majd kíváncsi lennék a visszajelzésedre
Válasz 9020 #1369. hozzászólásáraAdtam neki Amalgerolt hátha segít rajta vagy legalább nem jön ki több fán.
Válasz dnepr1 #1368. hozzászólásáraAszály és napégés okozta tünetek. Nekem a homokos ültetvényekben volt jelen. Öntözéssel lehetne enyhíteni a tüneteket vagy ilyen fiatal ültetvényben sokat segít egy esetleges zöld válogatás májusban
Üdv mindenkinek.

Szeretnék tanácsot kérni, hogy mi lehet ez és mivel tudom kezelni ( 3 éves telepítés )csak lekókad a levél, és elszárad, van olyan aminek a levél hegyétől beszárad. ( nincs pajor )
Érdeklődnék,van-e valakinek szabad rázógép kapacitása? Heves megye Heves település.
.
Válasz Nskype #1364. hozzászólásáraKisvárda és környéke 220
Válasz Lurkoo #1363. hozzászólásáraVan valami változás az árakban?
pletyka szintű a hír, hogy emelkedik az ára holnaptól
Vásárosnamény környékén ( Gyüre ) 220 Ft a szár nélküli meggy felvásárlási ára
itt 220 netto
Válasz Lacihunt84 #1359. hozzászólásáraSajna nem. Ez komp feláras őstermelői ár
Válasz ...:::Pisti:::... #1358. hozzászólásáraEz netto ár?
Válasz ...:::Pisti:::... #1357. hozzászólásáraEgy napig tartott a 220. 180 ra csökkent. Gondolom, hogy a pestieknek be tudják adni, megtömtük a parasztok zsebét
Csenger környéke
Fürtös 220
Ipari 100
Cigány 100
Válasz agrocsepkft #1355. hozzászólásáraNem
Válasz Garfield #1354. hozzászólásáraEZ NEKEM A VÁLASZOD? GONDOLOM RÁZOTT MEGGY VOLT.
240+fa ennyit kaptam érte szár nélkül.
Üdvözletem. Kérdezném a fórumozókat, hogy volt-e már valakinek értékesítési kapcsolata a hírdetést feladóval? https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/elelmiszer/gyumolcs/meggy-cseresznye-sargabarack-szilva-es-bodza-felvasarlas/h_6755957?ref=fb212656
Van -e tapasztalata valakinek?
Ha valaki még nem olvasta volna.
A forrás: https://www.agrarszektor.hu/novenytermesztes/rengeteg_iden_a_meggy_kar_hogy_gyenge_a_minoseg.7953.html
A nettó piaci árak jelenleg az I. osztályú árura vonatkozóan
• Konzerv- és fagyasztóipari meggy (hazai feldolgozóba beszállítva): 200-240 Ft/kg
• Lengyel export (fagyasztóipari alapanyagnak): 0,85-0,95 €/kg
• A német nyers export (konzervipari alapanyag), előhűtve, Németországba kiszállítva: 1,00-1,20 €/kg
•A német nyers export (konzervipari alapanyag), előhűtve, a feladó magyarországi telephelyén kamionba rakva: 245-265 Ft/kg
• A cigánymeggy (hazai feldolgozóba beszállítva): 170-190 Ft/kg
• Az Oblacsinszka meggy ára (ültetvényben, vagyis „kerti ár”): 170 Ft/kg
• A gyengébb minőségű lémeggyek ára: 120-140 Ft/kg
Válasz Scipio #1349. hozzászólásáraHát te tudsz jobb ajánlatot??
Üdv!
Pest környékéről keresnék meggyet nagyobb tételben!
Kézzel szedett szár nélküli érdekelne.
Válasz Bigyófelügyelő #1347. hozzászólásáraÚgy hogy téged nagyon átvernek az idén...
Keress jobb vevőt!
Nálunk (Vásárosnamény környéke) mától 200Ft/kg, a szárral szedett 290Ft/kg!
Válasz N.. Tamás #1346. hozzászólásáraEz egy elég jó kérdés... Ha lémeggynek jó minden minőségtelen meggy 170 + áfáért akkor a kézzel szedett minőségi, kukac és moníliamentes hogy lehet nálunk 190 bruttó ?
Válasz Keczkó Péter_48913 #1345. hozzászólásáraÉs mi a helyzet a nem lémeggy minőséggel? A minőségi rázott vagy szára nélküli kézzel szedett meggyel??? ?
Meggytermelők! Mai napon megkezdtük a lémeggy felvásárlását Nagycserkeszen. Ára: 170.-Ft/kg + ÁFA. Mivel a Tészünk tagjainak a termésmennyisége jóval kevesebb mint a piaci lehetőségeink így nem tag termelőktől is vásárolunk idei évben meggyet. Minimálisan szállítandó mennyiség alkalmanként 2000kg. M10 rekesz cserét biztosítunk. Fizetés csak átutalással 15 naptári napon belül.Lémeggynek átveszünk fajtától függetlenül minden meggyet, ami kukacos, moniliás, jégvert is lehet. Átvétel helye Nagycserkeszen a Penta TÉSZ telephelye.
Átálási, még nem bio meggy mert még nem járt le a 3 évem, arra esetleg tud valaki valami üzletet? olyat aki felvásárol ilyet? :)
KÖSZÖNÖM
Hol maradnak a 280Ft+áfa árak???? Vagy ki viszi a hasznot???
Válasz ...:::Pisti:::... #1338. hozzászólásáraÉrdi szár nélkül 200 őstermelőire.
Válasz ...:::Pisti:::... #1338. hozzászólásáraSzabolcsban 250 a száras ....pwrsze 22 vagy a feletti méret....
Válasz ...:::Pisti:::... #1338. hozzászólásáraSzia Pisti!
Kecskemét: 220-ért méri a termelő akitől szoktam venni.
üdv, deflektorosokk
Senki?