Nem kell mindent elhinni nekem, szerintem vedd elő a vhr-t, és olvasd előre hátra, oda, vissza, stb. Az él olvasatomban ez azt jelenti, amit leírtam, de olvass utána, nehogy gond legyen...
igen. Ha 60% fölött valósítod meg, akkor nincs semmi.
50% ls 60% között annyi százalékot vonnak el a jogos támogatásból is, amennyivel alatta maradtál. (pl. ha 50% van meg, akkor a megvalósított részre is csak 12,5% a támogatás.
Ha 50% alatt vagy, akkor semmit nem hívhatsz le, fizetned kell x % büntetést, mert elfoglaltad a helyet más elől, és minden további pályázatból kitiltanak 2013-ig. (ez vonatkozik a már megítélt, de le nem hívott pályázatokra is...)
Szerintem félreérted, az értékelésben az a sok plusz pont az új munkahelyekre vonatkozik, sokan nem lesznek , akik új munkahely teremtést mernek bevállalni.
Tolongás az biztos lesz, de a listában én 359 települést számoltam össze (ha nem számoltam el magam), tudom nem a legjobb vetítési alap, de állítólag 3200 település van Magyarországon.
Ráadásul a nagy gazdaságokkal szemben a kicsiknek esélye sem lesz szerintem, mert dolgozók létszámtól és az árbevételtől függően plusz pontokat kapnak. Ez megint a volt tsz-elnököknek, stb. kedvez.
külön keretszámok vannak megadva a jogcímekre. pl. a mezőgazdaságnak országos szinten 7 mrd, de le van határolva régiókra is. (azt nem tudom, hogy milyen összegekkel), a többire, mint a mikrovállalkozások, vagy a falumegújítás jóval kisebb számok vannak. Ez egyébként nem sok pénz, mivel bekerültek a magtárak, tárolók, géptárolók, szárítók is, ez gyorsan lehúzható (pl. mi anélkül rakunk bele közel 100 milliós beruházást, hogy új elemeket tartalmazna. Mikor elindult a fantáziánk, hogy mit lehetne még csinálni, a támogatásigény is meghaladta ezt az összeget... Azért ha valaki megnézni, az ország legfejlettebb régiói termeltek cukorrépát, szóval korábban volt 22 mrd 25%-os támogatásra, most majdnem ugyanennek a körnek 3x akkora célterületre van 7 mrd 40%-os támogatásra....
Szerinted milyen nagy lesz a tolongás?
az egyetlen vissza tartó erő a rendszerben a 90%-os lehívási kötelezettség...
Lehet, hogy az EU azt mondja, hogy van egy keret, amit ilyen meg ilyen feltételekkel lehet pályáztatni. És nincs variáció. Ha jól tudom viszont az erre fordítható keret csak bő fele a tavaszi 25%-os pályázatnak. És akinek van egy csepp esze, az mind pályázik. És ha a mezőgazdászok mellett a fogorvosok is, akkor lehet, hogy lesz ám szórás, nem is kicsi!
Azért ez nem teljesen így van. pl. nekem azért nem volt répám, mert nem voltam jó viszonyban az integrátorral (nekem is kellett volna, hogy adjon a haszonból, ő pedig nem akart), de ugyanakkor a szaktudásom, tőkém, stb. meg lett volna hozzá. Mire megnőttünk akkorára, hogy a gyár szóba álljon velünk, akkorra bezárták, pedig a cukorrépa iszonyat nagy pénz volt.
Az szerinted igazságos, hogy aki évtizedeken keresztül ebből élt, az utánna megkapta a nagyösszegű kártérítést (közel 1 millió/ha), és most megint csak neki lehessen támogatása? Ez pontosan azt jelentené, hogy megint a régi rendszer droidjai tennék el a pénz zömét, akik máig a tsz-es elnöki, agronómusi, párttitkári poziciójukban megszerzett kapcsolati tőkéjükből élnek. Mert igen kevesen voltak cukorrépatermesztők rajtuk kívül...
én is pályázok, pedig sosem volt cr-ám.
De ez még semmi! Bárki pályázhat, aki nem mg-ban tevékenykedik. Akár a fogorvos is. Röhej. Mi köze ennek a cr termeléshez??? Vagy talán szegény a falu, mert nincs már cr termesztés? Nem is kézimunka-igényes!!! Vagy szegény fogorvos nem tud cr-t termelni, ezért támogassuk a fogászatban?
Ez a diverzifikációs program megint tipikus példája annak, hogy amit meg lehetne csinálni ésszerűen, megcsinálják inkább 25 csavarral. Nem az lenne a logikus, hogy pl. az pályázhatna, aki valaha életében legalább 1x termelt cukorrépát? Ehelyett Batka Jóska, aki lehet, hogy életében nem is látott még cukorrépát, de olyan településen lakik, az kaphat támogatást, a másik ember, aki szintúgy soha nem termelt, az meg nem. Ez nem hátrányos megkülönböztetés?
de mit akarsz megkrülni? tényleg nem értem, hogy mi a baj? ez egy még ki nem hirdetett jogszabály tervezete, ami ha kikerül, utána az kap 4 millió Ft-ot, aki azt mondja hogy neki kellene, visszatérítendő támogatásként... nem rossz dolog ez...
Erről tud e valaki valami többet:
http://www.fvm.gov.hu/main.php?folderID=2376&ctag=articlelist&iid=1&articleID=15143
Illetve a most kint lévő a volt cukorgyáriak támogatását jó gyorsan kellett szétosztani. Csak azt nem értem hogy a szomszéd városban miért kap valaki tőlem amúgy 1-2 km-re mikor ő se és én se termeltem soha cukorrépát. Gépvásárlás ha jól tudom 40%-os támogatással. Nagy szemétség az egész...
Ezek még rendesek is voltak velem. Azt mondták semmi gond ha kapom a támogatást majd fizetek.Addig simán ketyeg tovább a kamat és kész. De már hetente hívnak hogy mi van mert hogy már okt. 20tól fizetik a támogatásokat. Én miért nem fizetek. Szerintem kezdik azt hinni hogy átakarom cseszni őket pedig eszem ágában sincs. :s
Őszinte részvétem!Nekem is volt ilyen.A naprapénzt mind elvitték+átutaltam a kukipénzből 2,6 millát termeltetési volt.Búzapénzt meg kaptam kézhez 13000ft/ha.
Most kérdeztem a falugazdászt a túligénylések egyeztetésével kapcsolatban. A velem egy blokkban lévő két szélhámos nem tudott megegyezni. Bíróságra mennek. Amíg nincs bírósági itélet addig lóvét én se látok. Kiszopatnak rendesen! :s
Én is úgy tudom, hogy egyáltalán nem foglalkoznak már az idén az akg-val.
Itt lesznek a géppályázatok kifizetései.
Jönnek az új pályázati címek:szárító, kertészet, állattartás.
Állítólag most november vége a határidő amit kitűztek maguk elé. :S
A pályázatok állítólag már ki vannak értékelve fel vannak küldve a központba ott összesítenek és meghúzzák a ponthatárokat hogy mennyire jut lé. Aztán majd egyszer csak szólnak...
3636 hozzászólás
Válasz #431. hozzászólásra
60%-ig lehetett volna csökkenteni ??????????????????
Hol írták le ezt a balfa..k !!!!!??????
Válasz #427. hozzászólásra

NE BAX FEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én visszaléptem a nyert határozatból az utolsó napon, ezzel megástam a sírom 2013-ig !!!!???????????????
Válasz #433. hozzászólásra
Nem kell mindent elhinni nekem, szerintem vedd elő a vhr-t, és olvasd előre hátra, oda, vissza, stb. Az él olvasatomban ez azt jelenti, amit leírtam, de olvass utána, nehogy gond legyen...
Válasz #431. hozzászólásra
Az enyém 52%-os.
Válasz #429. hozzászólásra
Sziasztok!
A határozat kézhezvétele után azt hiszem 14 napig szankciómentesen le lehetett mondani.
Válasz #428. hozzászólásra
A VHR még 80% és 50% közé tette a százalékos szankciót, és én úgy hallottam, hogy ezt könnyítették 60% -ig, de még így is maradt valamennyi...
de lehet rosszul tudom....

te most az EMVA-s 25% os géptámogatásról írsz?mert ez nekem vadiúj ,csak az 50%os megvalósítási határról tudtam eddig.
hát az jó nagyon..... ki tudta akkor mikor be lett adva hogy a bevételünk kb25%át még most se fizették ki..hitelt meg azért nem veszünk fel.
50% felett nincs szankció, tudtommal!!!
Válasz #426. hozzászólásra
igen. Ha 60% fölött valósítod meg, akkor nincs semmi.
50% ls 60% között annyi százalékot vonnak el a jogos támogatásból is, amennyivel alatta maradtál. (pl. ha 50% van meg, akkor a megvalósított részre is csak 12,5% a támogatás.
Ha 50% alatt vagy, akkor semmit nem hívhatsz le, fizetned kell x % büntetést, mert elfoglaltad a helyet más elől, és minden további pályázatból kitiltanak 2013-ig. (ez vonatkozik a már megítélt, de le nem hívott pályázatokra is...)
üdv!
az lenne a kérdésem hogy aki a nyert a 25% os támogatáson, de nem valósítja meg akkor van e valami szankció utána?
Először pályázok,ha nyerek,beruházok.Úgy lehet?
Válasz #421. hozzászólásra
Szerintem félreérted, az értékelésben az a sok plusz pont az új munkahelyekre vonatkozik, sokan nem lesznek , akik új munkahely teremtést mernek bevállalni.
Tolongás az biztos lesz, de a listában én 359 települést számoltam össze (ha nem számoltam el magam), tudom nem a legjobb vetítési alap, de állítólag 3200 település van Magyarországon.
Válasz #421. hozzászólásra
sosem adjuk fel!!!
Válasz #416. hozzászólásra
Ráadásul a nagy gazdaságokkal szemben a kicsiknek esélye sem lesz szerintem, mert dolgozók létszámtól és az árbevételtől függően plusz pontokat kapnak. Ez megint a volt tsz-elnököknek, stb. kedvez.
Válasz #418. hozzászólásra
amúgy még kormányautomatikát és gps-t teszek bele.
Válasz #418. hozzászólásra
idő, az biztos. De ilyen pályázatnál én nem csináltatom píróval, mert az tényleg pénzkidobás.......remélem.
Válasz #417. hozzászólásra
Ok, ez a többinél is így van, de úgysem akkor jössz rá, hogy a 8 tételből csak 7-et tudsz megcsinálni, hanem a 7. után, amikor már késő...
amúgy is, ha nem vagy biztos a dolgodban, minek adnád be, az is pénz meg idő, meg energia, mire összeáll egy ilyen pályázat...
Válasz #416. hozzászólásra
A nyertes határozat után 45 munkanapig még vissza is léphetsz.
Válasz #414. hozzászólásra
külön keretszámok vannak megadva a jogcímekre. pl. a mezőgazdaságnak országos szinten 7 mrd, de le van határolva régiókra is. (azt nem tudom, hogy milyen összegekkel), a többire, mint a mikrovállalkozások, vagy a falumegújítás jóval kisebb számok vannak. Ez egyébként nem sok pénz, mivel bekerültek a magtárak, tárolók, géptárolók, szárítók is, ez gyorsan lehúzható (pl. mi anélkül rakunk bele közel 100 milliós beruházást, hogy új elemeket tartalmazna. Mikor elindult a fantáziánk, hogy mit lehetne még csinálni, a támogatásigény is meghaladta ezt az összeget... Azért ha valaki megnézni, az ország legfejlettebb régiói termeltek cukorrépát, szóval korábban volt 22 mrd 25%-os támogatásra, most majdnem ugyanennek a körnek 3x akkora célterületre van 7 mrd 40%-os támogatásra....
Szerinted milyen nagy lesz a tolongás?
az egyetlen vissza tartó erő a rendszerben a 90%-os lehívási kötelezettség...
Válasz #413. hozzászólásra

Na ebben is van igazság. Ha nem lennék ebből kizárva, biztos én se mérgelődnék!
Válasz #412. hozzászólásra
Ha jól tudom viszont az erre fordítható keret csak bő fele a tavaszi 25%-os pályázatnak. És akinek van egy csepp esze, az mind pályázik. És ha a mezőgazdászok mellett a fogorvosok is, akkor lehet, hogy lesz ám szórás, nem is kicsi!
Lehet, hogy az EU azt mondja, hogy van egy keret, amit ilyen meg ilyen feltételekkel lehet pályáztatni. És nincs variáció.
Válasz #411. hozzászólásra
Azért ez nem teljesen így van. pl. nekem azért nem volt répám, mert nem voltam jó viszonyban az integrátorral (nekem is kellett volna, hogy adjon a haszonból, ő pedig nem akart), de ugyanakkor a szaktudásom, tőkém, stb. meg lett volna hozzá. Mire megnőttünk akkorára, hogy a gyár szóba álljon velünk, akkorra bezárták, pedig a cukorrépa iszonyat nagy pénz volt.
Az szerinted igazságos, hogy aki évtizedeken keresztül ebből élt, az utánna megkapta a nagyösszegű kártérítést (közel 1 millió/ha), és most megint csak neki lehessen támogatása? Ez pontosan azt jelentené, hogy megint a régi rendszer droidjai tennék el a pénz zömét, akik máig a tsz-es elnöki, agronómusi, párttitkári poziciójukban megszerzett kapcsolati tőkéjükből élnek. Mert igen kevesen voltak cukorrépatermesztők rajtuk kívül...
Válasz #411. hozzászólásra

én is pályázok, pedig sosem volt cr-ám.
De ez még semmi! Bárki pályázhat, aki nem mg-ban tevékenykedik. Akár a fogorvos is. Röhej. Mi köze ennek a cr termeléshez??? Vagy talán szegény a falu, mert nincs már cr termesztés? Nem is kézimunka-igényes!!! Vagy szegény fogorvos nem tud cr-t termelni, ezért támogassuk a fogászatban?
Válasz #405. hozzászólásra

Ez a diverzifikációs program megint tipikus példája annak, hogy amit meg lehetne csinálni ésszerűen, megcsinálják inkább 25 csavarral. Nem az lenne a logikus, hogy pl. az pályázhatna, aki valaha életében legalább 1x termelt cukorrépát? Ehelyett Batka Jóska, aki lehet, hogy életében nem is látott még cukorrépát, de olyan településen lakik, az kaphat támogatást, a másik ember, aki szintúgy soha nem termelt, az meg nem. Ez nem hátrányos megkülönböztetés?
Válasz #409. hozzászólásra
de mit akarsz megkrülni? tényleg nem értem, hogy mi a baj? ez egy még ki nem hirdetett jogszabály tervezete, ami ha kikerül, utána az kap 4 millió Ft-ot, aki azt mondja hogy neki kellene, visszatérítendő támogatásként... nem rossz dolog ez...
Válasz #407. hozzászólásra
Na mesélj hogy lehet megkerülni...
Válasz #403. hozzászólásra

Ez még jo is mert a buzábol -40e/ha lett nekem!
Válasz #406. hozzászólásra

Te is alkalmas vagy rá csak járd körbe, vannak lehetőség, megoldások !!!!!!!
Válasz #405. hozzászólásra
http://www.fvm.gov.hu/main.php?folderID=2376&ctag=articlelist&iid=1&articleID=15143
Erről tud e valaki valami többet:
Illetve a most kint lévő a volt cukorgyáriak támogatását jó gyorsan kellett szétosztani. Csak azt nem értem hogy a szomszéd városban miért kap valaki tőlem amúgy 1-2 km-re mikor ő se és én se termeltem soha cukorrépát. Gépvásárlás ha jól tudom 40%-os támogatással. Nagy szemétség az egész...
Válasz #403. hozzászólásra
Ezek még rendesek is voltak velem. Azt mondták semmi gond ha kapom a támogatást majd fizetek.Addig simán ketyeg tovább a kamat és kész. De már hetente hívnak hogy mi van mert hogy már okt. 20tól fizetik a támogatásokat. Én miért nem fizetek. Szerintem kezdik azt hinni hogy átakarom cseszni őket pedig eszem ágában sincs. :s
Válasz #402. hozzászólásra
Őszinte részvétem!Nekem is volt ilyen.A naprapénzt mind elvitték+átutaltam a kukipénzből 2,6 millát termeltetési volt.Búzapénzt meg kaptam kézhez 13000ft/ha.
Válasz #401. hozzászólásra
De ez termeltetési szerződés ami lejárt aug. 31én. :(
Válasz #400. hozzászólásra
Az én bérbeadóim is akkor kapják,ha megjön a maradék.
Válasz #399. hozzászólásra
Szó szerint! Kiváncsi vagyok mi lesz a vége. :s Nekem meg itt égnek a körmömre a tartozások...
Válasz #398. hozzászólásra

Ez a mutatvány lehet 2-3 év is. Na ez a nagy cumi!!!!!!!
Most kérdeztem a falugazdászt a túligénylések egyeztetésével kapcsolatban. A velem egy blokkban lévő két szélhámos nem tudott megegyezni. Bíróságra mennek. Amíg nincs bírósági itélet addig lóvét én se látok. Kiszopatnak rendesen! :s
Válasz #393. hozzászólásra
Hangot kell adni ennek is,hogy nem jó taktika,csak küldjék szépen.
Válasz #395. hozzászólásra
Ez itt a hiba! Hogy mindenhol ott vannak. :( És amíg mindenhol ott vannak addig nem lesz változás. :(
Válasz #394. hozzászólásra

Hát akkor mi??????? Netán zsobbik, mert van ám ott is kanyaros orrú emberke!!!!!!!
Válasz #393. hozzászólásra

se maszop,se zsidesz!
Válasz #388. hozzászólásra

A maradékot majd választási kampánynak fogják küldeni talán, ezt könyveld el!!!!!! Hajrá MASZOP!!!!!!
Válasz #389. hozzászólásra
Ez akor frankó lesz.. Nekünk is enyire kelene betartani csak az AKG-t..
Én is úgy tudom, hogy egyáltalán nem foglalkoznak már az idén az akg-val.
Itt lesznek a géppályázatok kifizetései.
Jönnek az új pályázati címek:szárító, kertészet, állattartás.
a maradék 30% mondták már egyből hogy majd csak februárba... :s Nekem már a előző 70%-is nagyon jól jönne! :)
biztos forrásból tudom, hogy idén se akg kifizetés nem lesz, se a maradék 30%

Várok mint eddig is tettem. Csak ebből nehéz megélni.
Válasz #385. hozzászólásra
Állítólag most november vége a határidő amit kitűztek maguk elé. :S
A pályázatok állítólag már ki vannak értékelve fel vannak küldve a központba ott összesítenek és meghúzzák a ponthatárokat hogy mennyire jut lé. Aztán majd egyszer csak szólnak...