Most nálunk is így állnak a gyepek. De itt hamar elissza. Ez volt az első rendes eső április óta.
Meg nekünk nincs kint bála.....
Csak egy csomó luci - renden.
De most azt sem sajnálom.
Válasz #356. hozzászólásra
aug.15 ig állitolag ilyen esöt igérnek,utána akarjuk mi is vágni,ha lesz mit..mi szárazon akarjuk.ha szénát 90 nyomom,zölden mennyivel javaslod?lehet maj nekem is kell bérbe nyomnom zöldbe a sarjut.
Válasz #352. hozzászólásra
ez azért durva!nálunk ennyire nem szar a helyzet.ma néztem a kaszálót,nem áll rajta sehol a viz,de a sarju is alig akar nöni.valahol éppenhogy csak megfakadt.az a 3 hét 35-38 fok betett neki....
Ha nem akarod akkor nem szeded ki de szalma bálázáskor sok a por és a tepsi hamar megtelik és néha bosszantó,hogy egy nagy kupac por van a gumi henger és a háló közelében ,,és ugye egy csöppet tűz veszélyes is.
viszont ha kétkatáék honlapján megnézed a "mchalt" az nagyon szép bálákat csomagol, könyebb velük bánni csomagolva is úgy tűnik. Nem tudom mennyivel lehet drágább. Ismerősöm egyesével lepakolja a telepen a betonút mellé a csomagolt bálákat. Télen könnyű hozzájuk férni sárba latyakba sincs gond. Bajuk meg nem lesz.
Ismerősömnek sipma van. Nem felszedősm rakni kell, de meg van vele elégedve és párszázezer volt újonan. És ő rengeteget csomagol. Első kaszálást vagy silózza vagy csomagolja.
Válasz #326. hozzászólásra
oké köszi,énis valami ilyesmit csináltam,csak nem lett az igazi:ha rámegyek ey buckára ,megemelkedik a gé eleje,megfeszült a bálázó vonórudja,vagyis nincs elég mozgástér.ettöl a megfeszülésektől lehet baja bálázónak?amugy szerinted masszivak ezek a gépek?
.Fix pótkocsi vonófej át van alakítva úgy,hogy a gumibak ki van szedve és a fejet megrögzítettük,forogni tud de a le fel mozgást megakadályoztam.Az eső most nem esik de a mai adag már megvolt.
Válasz #315. hozzászólásra
igy van ahogy mondod!olasz,meg a portádon se szivesen látnád,legalább is a kronék mellet(szerintem is)erre az olaszra visszatérve neked milyenek a kardánjaid a kronékon?nekem bondioli(olasz)a valkon ezzel adta.
Válasz #310. hozzászólásra
nem lett töle medve(mármint selejt bálátol)széttlöködtem kézzel,második felezve szedtem ujra fel.csak azért kérdem, mert itt nálunk van1ferraboli150es(nemtudom ismered e)na ilyet nemakartam venni... ennek is feltekerte a hálot,áállitolag összerántotta a tengelyeket(4et)meg elment a vezérlése is szerinted van ilyen?
Válasz #308. hozzászólásra
ezt nemrtem ám.a takács jános osztálytársamat a jopek2 nek irtam,aki ismeri a sárbogárdi comprimást
akkor kb te már nem vagy mai butor darab
1661 hozzászólás
Válasz #351. hozzászólásra

Minek ide a traki, ide kétéltű kellene!!!
Válasz #351. hozzászólásra

Most nálunk is így állnak a gyepek. De itt hamar elissza. Ez volt az első rendes eső április óta.
Meg nekünk nincs kint bála.....
Csak egy csomó luci - renden.
De most azt sem sajnálom.
Válasz #356. hozzászólásra
aug.15 ig állitolag ilyen esöt igérnek,utána akarjuk mi is vágni,ha lesz mit..mi szárazon akarjuk.ha szénát 90 nyomom,zölden mennyivel javaslod?lehet maj nekem is kell bérbe nyomnom zöldbe a sarjut.
Válasz #357. hozzászólásra

jaja
én nem vagyok nagy bálázós, de aki ilyet vásárolt nem fog mást venni utána abban biztos vagyok.
Persze Tibibácsi így van a Krone-val, más a Rollant-al meg akármivel is, mert már egyiksem a 20éves hsston é ez a lényeg!!!!
de tényleg egy egyszerű robosztus kőkemény gép ez a "mekkhalok"
Válasz #350. hozzászólásra
Mc-hale-t a parasztnak
Válasz #354. hozzászólásra

Itt meg úgy néz ki a helyzet,hogy mind a 300hekit újra lehet kaszálni augusztus közepén úgy ,hogy lesz mit csomagolni.
Válasz #353. hozzászólásra
igazad van!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #352. hozzászólásra
ez azért durva!nálunk ennyire nem szar a helyzet.ma néztem a kaszálót,nem áll rajta sehol a viz,de a sarju is alig akar nöni.valahol éppenhogy csak megfakadt.az a 3 hét 35-38 fok betett neki....
Válasz #346. hozzászólásra
Ha nem akarod akkor nem szeded ki de szalma bálázáskor sok a por és a tepsi hamar megtelik és néha bosszantó,hogy egy nagy kupac por van a gumi henger és a háló közelében ,,és ugye egy csöppet tűz veszélyes is.
Válasz #350. hozzászólásra

NA NA:!!!!!!!!!!
Válasz #349. hozzászólásra

krone hol tud ilyen bálát csinálni!!!!!?!?!?!?!?!!!
Tibibácsi csak fűvet teker...
Válasz #348. hozzászólásra
ez nem is krone!
Válasz #347. hozzászólásra
hali 1kicsit homályos a kép de azért jo neked is kronéd van?
Válasz #345. hozzászólásra
oké köszi!a felfogo lemezt a gépkönyv szerint ki kell venni szalmán,szénára lucernára vissza.miért?te is igy csinálod?
Válasz #344. hozzászólásra
A comprima 44q pedig körben a burkolat műanyag,
Harminc valamennyi máza, annyi mint egy mtz,,elég erős.
Válasz #342. hozzászólásra
oké köszi szépen!csak megijjedtem,ez a feszülés nehogy elhúzodjon a bálakamráig is akár...ennek önhordo alváza van,egy picit nekem gyengének tünik.
Válasz #341. hozzászólásra
milyen gyártmány? olasz?
nem ismerjük
Válasz #340. hozzászólásra

Letörhet a bálázóról a vonószem,tegyél bele kopottabb csapot és akkor tud mozogni.Az ,hogy stabil-e ez a gép,még nem hegesztettem semmit se rajta.
Warfama bálázóról tudnátok információt mondani.
hali mindenkinek!Diesel Tibor majd ha lesz időd válaszolsz a 326 kérdésemre?köszi
Válasz #338. hozzászólásra
az nagyon szép bálákat csomagol, könyebb velük bánni csomagolva is úgy tűnik. Nem tudom mennyivel lehet drágább. Ismerősöm egyesével lepakolja a telepen a betonút mellé a csomagolt bálákat. Télen könnyű hozzájuk férni sárba latyakba sincs gond. Bajuk meg nem lesz.
viszont ha kétkatáék honlapján megnézed a "mchalt"
Válasz #337. hozzászólásra

ÉN is egy bele rakóst nézegettem itt hirdetik 470+fa és már van is ilyen a faluba és nagyon bevált.
Válasz #336. hozzászólásra
Ismerősömnek sipma van. Nem felszedősm rakni kell, de meg van vele elégedve és párszázezer volt újonan. És ő rengeteget csomagol. Első kaszálást vagy silózza vagy csomagolja.
Válasz #334. hozzászólásra

Néha jó lenne,de most egy csomagolót szeretnék.
Válasz #333. hozzászólásra
Ezzel a bagerral rakják de olyan vékonyak a tüskéi hogy nem látszanak.
Vékony tüske ,na az belemegy.
Válasz #332. hozzászólásra
Kardános-rotoros sodróban nem gondolkodtál?
Válasz #330. hozzászólásra

abba a bálába a 3ik képen nem tudom hogy szúrták bele a tüskét!!!!
Válasz #331. hozzászólásra
Ez a régi ,a másik egy új de nem lelek róla fotót.
FAZA 9 csillag kerekes van kettő.
Válasz #330. hozzászólásra

Jól néz ki!
Neked milyen sodród van?
Válasz #327. hozzászólásra

Egy kis zöld lucerna bálázás mai délután 6orakor.
Érdeklődni szeretnék az új(pzk 9 )csillagos rendsodroról tapasztalat,vélemények,előre is köszönöm.
csá Dusi fönt vagy te is?
Válasz #326. hozzászólásra
oké köszi,énis valami ilyesmit csináltam,csak nem lett az igazi:ha rámegyek ey buckára ,megemelkedik a gé eleje,megfeszült a bálázó vonórudja,vagyis nincs elég mozgástér.ettöl a megfeszülésektől lehet baja bálázónak?amugy szerinted masszivak ezek a gépek?
Válasz #324. hozzászólásra

.Fix pótkocsi vonófej át van alakítva úgy,hogy a gumibak ki van szedve és a fejet megrögzítettük,forogni tud de a le fel mozgást megakadályoztam.Az eső most nem esik de a mai adag már megvolt.
esik ez a szar esö,a tisza mellett is?
ha mtz vel huzom a round packot,mire a legcélszerübb a felakasztani?

Nem a Te neved hanem a falud neve. Tiszacsegét nem az Őrségbe keresném a térképen.
Válasz #320. hozzászólásra

Csatlakozom,jó éjt
Válasz #320. hozzászólásra
hali neked is!meg mindenkinek!
Válasz #317. hozzászólásra

Az RP-én olasz nekem is egész jó, az újon viszont már német.Mentem aludni ,jó éjt mindenkinek aki még fenn van.
ebből volt,meg van is még vita. a magtár walterscheid-dal adja(original német)
Válasz #316. hozzászólásra
Jopek2:köszi szépen!
Válasz #315. hozzászólásra
igy van ahogy mondod!olasz,meg a portádon se szivesen látnád,legalább is a kronék mellet(szerintem is)erre az olaszra visszatérve neked milyenek a kardánjaid a kronékon?nekem bondioli(olasz)a valkon ezzel adta.
Válasz #314. hozzászólásra
Tudomásom szerint Tácon dolgozik 1mg.i vállalkozónál.
Válasz #313. hozzászólásra

A nevéből ítélve olasz,jobb ha ilyen nincs a portán nekem van két króne kaszám és két króne bálázóm ,nagyon megvagyok elégedve velük .
Válasz #311. hozzászólásra
igen,kb akkor végeztünk seregélyesen.most mit tudsz rola?
Válasz #310. hozzászólásra
nem lett töle medve(mármint selejt bálátol)széttlöködtem kézzel,második felezve szedtem ujra fel.csak azért kérdem, mert itt nálunk van1ferraboli150es(nemtudom ismered e)na ilyet nemakartam venni... ennek is feltekerte a hálot,áállitolag összerántotta a tengelyeket(4et)meg elment a vezérlése is szerinted van ilyen?
ezt nemrtem ám.a takács jános osztálytársamat a jopek2 nek irtam,aki ismeri a sárbogárdi comprimást
akkor kb te már nem vagy mai butor darab