- Kukorica várhatóan........! új
- Napraforgó gyomirtás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Poénok új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Öntözés új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
Cikkajánló
Hirdetés

Fenntartható termesztéstechnológiai megoldások repcében – Online bemutató
A vetéstől a betakarításig minden lépés számít – a KITE bemutatja, hogyan lehet...
1157 hozzászólás
Válasz pamko #806. hozzászólásáraUgy az 50 fordítás az 100 méter. Leméred a grammot, ami 2 darab csőből lejön, majd felszorzod 6666, mert ugye ez 2 nem egy sor! (1 sornál 13333, mert ugye annyi folyóméter van 1 hektárban 75 cmes sortávnál)
Nem használtuk eddig a a microgranulátum szórót,viszont holnap beüzemelnénk.
Az applikáció nem fogalmaz számomra elég egyértelműen....műtrágya leforgatást úgy irja "mérje meg a felfogott műtrágya mennyiséget"
A micro viszont ,ami engem érdekel azt irja "mérje meg a két kifolyásból felfogott mennyiséget"
Tehát ugye 3 adagoló van, ami 6 felé ágazik,de akkor jól értelmezem,hogy csak 1 adagolónak a két csőkifolyásának az összértéke kell ,
az 50 kerékleforgatás alatt?
Válasz Lackó #803. hozzászólásáraIgy már érhető.
Válasz zsoltrs #802. hozzászólásáraA 30" (col/hüvelyk/inch) az 76,2 mm, ezt szokták alkalmazni a gépgyártók. Sok 2 mm pedig már cm, dm, m... De mivel úgysem mm-pontos a GPS, és valószínűleg ugyanolyan széles sorközművelő és kukoricaadapter lesz használva, mint a vetőgép, ezért bőven elegendő a 76 cm.
Válasz zsoltrs #802. hozzászólásáraMert 762 mm pontosan 30 hüvelyk, vagy 2.5 láb.
Az ng plus 6 verziónak mennyi a sortavja elméletileg 76 vagy 76.2cm
Nem is tudom minek oda az a 2mm..
Válasz Zsolesz83 #800. hozzászólásáraKöszi
Válasz zsoltrs #799. hozzászólásáraMellé és alá!Az apró hajszál gyökérnek ártalmas a hirtelen műtrágya.Egy kicsit erősôdnije kell,mire eléri.
Azt tudom h a műtrágyát legalább a 5 centire a mag mellé kell tenni.
De alá is 5 centi vagy mehet vele síkban?
Válasz opticum. #797. hozzászólásáraNem jött... nem értem.feri86217@gmail.com-re megpróbálod? Köszönöm
Válasz Spice007 #786. hozzászólásáraSiker?
Válasz A.I. #795. hozzászólására60assal tudsz kb 380e vetni(3,5 cm tőtáv), 72vel kb 440e(3 cm tőtáv).
C6 állással.
A magnorma így súlyt tekintve (180g/1000maggal) 70-80 kg.
Válasz Ndr #793. hozzászólásáraAzzal nem! A szója az 60 v 72 fúratszám, furatátmérő 4! Kukoricáé 5 de szerintem nem biztos hogy jó vele, mondjuk én szóját soha nem vetettem, így tárcsás sincs, de mondjuk 4-500 ezer tő állomány szerintem, ahhoz kell tárcsás keresni(ez a tőallomány lehet hogy nincs is csak mondjuk 80-90kg)!
Hátha befut még valaki, aki használ is így monosemet, és tud valami konkrétabban, nem csak amit a könyv ír!
Válasz Spice007 #789. hozzászólásáraA felső az csusztatható de holnap megnézem pontosabban és írok
Válasz A.I. #792. hozzászólásáraÉrtem ^^

De gondolom, azért szükséges hozzá szója tárcsa...
Napraforgó, illetve kukorica tárcsával nem nagyon fog összejönni ?
Válasz Ndr #791. hozzászólásáraMeg kell tudni, hogy az mennyi mag/ha, aztán már egyszerűen!
Üdv kedves kollégák!

Érdeklődnék, hogy a monosem vetőgéppel, hogyan tudok kivetni 100-110 kg/ha szóját ?
Válaszokat előre is köszönöm!!
Válasz Spice007 #787. hozzászólásáraA két kis láncfeszítő fogaskerék közt kel vezetni a láncot
Válasz szazol0213 #788. hozzászólásáraÖö, tehát a felső lánckerék fix állású, azt nem kell eltolni, hogy a lánc mindig egyenesen fusson?
Válasz Spice007 #787. hozzászólásáraHa jol emlékszem az csúszkál a tengelyen a belső görgőre akkor van szükség ha a legnagyobb átmérőjű lánckeréken van a lánc alul és akkor nem ér bele . Állitani meg egyszerü a felső láncfeszítő az rugós ellenkező irányba eltolod és meglazul a lánc igy át tudod rakni a láncot a megfelelő lánckerékre .
Sziasztok. Ng plus3 vetőgépen a műtrágya felső fogaskerekét mi rögzíti a tengelyre? Hogyan kell azt állítani? Valamint a képen látható láncfeszítők közül a vázhoz közelebbi akkor kell, pl ha alul-felül a legkisebb kereket hasznàlom? Akkor kell befűzni oda is? Viszont akkor nekem beleér a vázba a lánc... köszönöm

Válasz opticum. #784. hozzászólásáraSzia. Sikerült? Valami miatt nem jött meg. Ha megkérlek, újraküldenéd? Köszönöm!
Még mindig keresi gazdáját a monitor.Most még egy százasba beszorul...

Válasz Spice007 #783. hozzászólásáraEstefelé elküldöm
Válasz opticum. #726. hozzászólásáraSzia. Nekem is küldenél seedmaster monitor kezelésit? Feri86217@webmail.hu. köszönöm.
Üdv. Urak!
Teleszkópos vázat szedett már szét valaki? Én még nem. Egy idős gazdatárs hívott, hogy folyat a munkahenger, szét akarja húzni, kivette a csapszeget, de nem jön szét.
Kétségbeesve hívott h mi lehet a csízió. Permetezek ilyen szép időben, folytatnám is még, nem érek rá most egyebekre. Tud valaki valami hasznosat üzenni neki? Köszönöm!
Válasz zsoltrs #780. hozzászólásáraKöszönöm. Sajnos ezt pont tudom mert nekünk is kis tartályos volt, csak most váltottunk nagy tartályosra, és az teljesen más.
Válasz prjricsi #778. hozzászólásáraMiénk n ilyen..
Válasz Bzsr #776. hozzászólására16mm
Válasz prjricsi #774. hozzászólására
Ilyen van nekünk.
Válasz Bzsr #776. hozzászólásáraA tengely átmérőjét most hirtelen nem tudom, de mo mindenhova donghua 083as láncot raktunk.
Megtudnátok mondani, hogy a microsem lánckerék tengely átmérője mekkora és milyen lánc kell rá?

Válasz prjricsi #774. hozzászólásáraHolnap küldök, ha addig senki.
Sziasztok. Vettünk egy monosem gépet, csak le volt róla szedve a műtrágya meghajtó lánc. Valaki tudna nekem képet küldeni, hogy hogy fűzzem be láncot. Köszönöm [kep1]
Monosem PNU vetőgéphez egy VRM 10 CornControl monitor van.

Van valakinek ehhez a monitorhoz használati utasítása?
Várom a segítségeteket, üdv:
Imre
Válasz opticum. #771. hozzászólásáraSzia! Azt nagyon megköszönném!
Email címem: lajos_magyar@freemail.hu
Válasz Bobi82 #770. hozzászólásáraE-mailre tudok küldeni ha megfelel
Válasz jozef19 #734. hozzászólásáraÜdv!
Nemrég vásároltam egy mascar vetőgépet ilyen vetésellenőrzője van,nincs hozzá véletlenül kezelési útmutatód?,vagy nem tudod hol lehetne beszerezni.Köszönöm.
Válasz zsoltrs #768. hozzászólásáraÁltalában amit megad a vetőmag előállító, hogy xy tőszám, az betakarításkori szám, ha jól tudom, szerintem arra 10%, mert van csírázási hiba, vannak ilyen olyan kártevők!
Naprát 60600, vagy 57970, kukoricát 70170nel szoktuk vetni, de ez annyira fajta, meg talaj, meg minden függő, mégha mi nem is lakunk túl messze egymástól akkor is!
Válasz A.I. #767. hozzászólásáraIgen
Válasz zsoltrs #766. hozzászólásáraArra gondolsz, hogy mennyivel sűrítsd?
Válasz A.I. #765. hozzászólásáraNem gond, elég jó írás.
Vmi dekalbos oldalon olvastam, hogy ha valahol rakeresel(megkerded az üzletkotot?) a vetőmag fémzárszámára akkor ott megtudod a csirazasi értéket.
Vagy kb 95%-kal kell számolni és kész?
Válasz zsoltrs #763. hozzászólásáraSzia, már nem töltögetem, nekem is ez az elektronikus könyv van még, mint amit Papa951 feltöltött, abban megtalálsz mindent!
Szerintem jó kis vető, jól választottál!
Válasz zsoltrs #762. hozzászólásáraLétezik hozzá elővágó, meg sortisztító is, majd meglátod, kell-e, legrosszabb esetben legfeljebb megállsz egy-két napra, amíg megveszed és felszereled. Mulcshoz inkább sortisztító, szármaradványhoz inkább elővágó a jó. Ha ezek komolyabban érdekelnek, akkor a talajkímélős, vagy a forgatásnélküli topicokban hamarabb kapsz ehhez segítséget.
A csúszócsoroszlya csak egy félreértés volt a részemről, így tárgytalan, de ha érdekel, mi az, gúglizz rá!
Válasz Papa951 #761. hozzászólásáraKöszi az infókat
Úgy írja a könyve h min. 5centire a mag mellé és alá kell műtrágya.
Válasz Bárány #760. hozzászólásáraAmi a műtrágyát vezeti a földbe azt hívja a gyártó késes csoroszlyanak. Azt n tudom h a kukorica maradványokkal h fog boldogulni.
Válasz zsoltrs #753. hozzászólására
Monosem_gepkonyv
22. oldal 75 cm-nél nézed a kivetendő magmennyiséget, felül megnézed ahhoz milyen cm-enkénti tőtáv tartozik, visszamész a 20. oldalra, tárcsa lyukszámot választasz, felül van a betűjel, számmal. Ha nincs olyan, közelítőt nézel.
pl: 60600 75 cm-nél felül 22 cm-es tőtávot ad, a 22 csm 24 lyukú tárcsánál B1.
Amire figyeljél: műtrágya csoroszlya tényleg legyen meg a bő öt centi, mert jártak ebből pórul a faluban.
A csoroszlyák mélysége is egyenlő legyen, mert ahol lentebb van, jobban dúr, mélyebbre kerül a mag, vegyes kelés a többi sorhoz képest (így mi jártunk...)
Láncok kenése, bár ezt sztem nem kell mondani, cuppántoknál hajlamos törni, alapvetően ez nem egy robosztus vetőgép, nem is szoktuk túlterhelni, dűlőn műtrágyát, kocsikban sok vetőmagot vinni benne.
A magvezető cső szokott még viccelődni, ha egy kis föld ráragad, vagy sérül, hajlamos a mag ide-oda pattogni, egyenetlen kelésképet ad. (mi úgy is jártunk, hogy az egyik soré valahogy összedeformálódott, megpattant a sodron a mag, rápattant a nyitótárcsára, az felkapta és hátul szó szerint kiköpte. jó darabig néztük hogy miért nincs a magárokban betemetve a mag.)
540-el nem szoktuk forgatni (csemege vetésnél pláne nem) ehhez az kell, hogy ne szívjon fals levegőt sehol, meg jó legyen a szíj.
Így hirtelen ennyi a saját tapasztalat.
jó munkát hozzá!
Válasz zsoltrs #758. hozzászólásáraAkkor nejed dupla tárcsás csoroszlyád van. Valamit félreértettem, bocs!
Válasz zsoltrs #758. hozzászólásáracsúszócsoroszlya... Elnézést
Válasz Bárány #755. hozzászólásáraKöszi az appot.

Ezt a csuszocsoroszjat mire érted?
Ugye a magárkot 2 tárcsa nyitja, közte van az a kék csoroszlya szerűség ami belevezeti a magot.
Úgy mond, h én még életemben n vetettem