Válasz #634. hozzászólásra Nekem is megvan még a 90-ben újonnan vásárolt elektronikom.
25000 km mentem vele,és csak gumikat meg gyertyát cseréltem rajta.
Ezek a mai kis kerekű robogók nyomába sem léphetnek a Siminek.
Csak sok helyen az kevés már!! Jó moci az tuti, kár hogy senki sem gyártja már pedig a 20 év már eltelt az utolsó gyártásától! Gyerek korunkban mindenki meg volt őrülve érte, az volt a korszak "Yamahája" a suttyó kölyköknél!! Persze nálunk is!!
A Spurit szomszédom forgalmazza. Ő a fő dealer. Én leginkább promócióban kapom, és csak jót tudok mondani róla. Minden belsőégésű motorba használom, a Varán át a láncfűrészig. Gázolajba a pirosat teszem, 1.5X dózisban, benzinbe a kéket használom. Eddig mindenhol bevált, kivéve Iraq, mert ott dupla mennyiségű kékkel se volt hajlandó menni a motor, annyira szörnyű a benzin.
Persze megy az enyém is a 70 et lazán viszi de a fosóhomokot már nem bírja... Meg nem is erőltetem, egyezzünk meg abba hogy simson az nem földesútra való. Meg nálam az verte ki a biztosítékot hogy bármit is csinálok vele ha lerakom ősszel full hibátlanul tavaszra 100% hogy lesz valami baja a karbulátornak most pl nincs alapjárata
Ha jól tudom az yz az full cross a dt-n meg legalább világítás index van. Simson helyett lenne csupán azért hogy jobban menjen, meg én betonon is használnám ezért gondoltam az endurora. Kawákat nem is néztem meg nagyon más típust se Sokat rászánni kezdésnek nem akarok szerintem ez a dt jó lesz továbblépni
Sima volt mérővel lehet mérni vagy valami speckó műszer kell hozzá? Amúgy 15 e km van benne remélem ilyen baja nincs neki mikor látni 50e feletti példányokat is
Én nem értek hozzá, de szerintem mindenképp vizsgáld meg azt, hogy egy nyomon fut -e a gép (vázcsavarodás), a rugóstagok hogy csillapítanak, van -e olajfolyás, vagy levegősöknél úgy általában a csillapítás működik-e, vagy csak visszarugózik, a kormány - nyaknál van-e szorulás, kottyanás, a hátsó lengővillánál szintén, kerékcsapágyak lógnak-e, van- e a vázon általában sérülés deformitáció, esetleges javítás, vagy általában véve gyáriak -e: fényezés és az alkatrészek.(kuplung, fékkar, lábtartók, fékkar ás váltókar)
A féktárcsák nem ütnek-e, tűréshatáron belül van-e a kopásuk, milyen a betétek állapota, dobféknél a kopásjelző hol áll, a kerekek forgatásakor nem -e ütnek a betétek, a telószár nincs- e elhajolva, a króm lepattogva, kopóalkatrészek hogy állnak (légszűrő, a már említett fékbetét, lánc-lánckerekek), működik-e a különolajozás, vagy keveréket kell tankolni, általános esztétikai állapota jó-e? (markolatok, ülés, lábtartó kopása, fényezés, stb.) Motorikusan a kuplung kiemel-e, nem -e csúszik, váltó szépen veszi-e a fokozatokat, nem dobálja -e ki, nyit-e időben a power szelep, stb. Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van még valami amit kihagytam, akkor kérem a hozzáértőbb kollégákat, hogy jelezzék feléd!
yamahaknak motorja a gyenge pontja én amikor yamahat néztem vettem meg a kawasakit nem rég adtam el a sráci aki megvette is yamaha meg kawa között vacilált de meggyözöbb a kawa nem kicsit
amugy meg motor a drága , gumik amik cserések lehetnek lánc lánckerék alap dolgok mindene mukodjön..... én inkabb ha yamaha akkor YZ .......
Motor ne csörögjön se hidegen se melegen,fékeken tudod mit kell nézni első teleszkópokról felhúzni a harangot megnézni nem ereszti-e a villa az olajat, hátsó rugóstagnál ugyanez.Vázat átnézni nem volt-e javítgatva különösen a fejcsőnél.Ja vigyetek műszert mérjetek rá ,hogy van rendes töltés ,nagy szopás ha tekercszárlatos, más nem jut az eszembe.Ja és ha megvan akkor tolni fel a képeket.
Van kinézve egy 125-ös yamaha dt tervek szerint jövő hét vasárnap megyünk megnézni Idáig egy simsonom volt szoval ez lesz az első komoly motorom Ezért kérném a segítségeteket hogy vásárláskor mit érdemes megnézni?? Milyen hangokra figyeljek?? és minden tanácsot szivesen fogadok
Van kinézve egy 125-ös yamaha dt tervek szerint jövő hét vasárnap megyünk megnézni Idáig egy simsonom volt szoval ez lesz az első komoly motorom Ezért kérném a segítségeteket hogy vásárláskor mit érdemes megnézni?? Milyen hangokra figyeljek?? és minden tanácsot szivesen fogadok
Fejes Gabesz, Ő pedig hódmezővásárhelyi egyébként. Ő kétüteműzik SX250-je volt legutóbb pedig XC300-as ktm úgy emlékszem.
Azt nem is tudtam, hogy Viktor újra ktm-ezik, sokáig a 450-bergel motorozott.
Tegnap sokan elővették a vasakat, sokadik tél űző motoros felvonulás Kiskunhalason.
Minden évben ez már hagyomány bábu égetés Utcai motoros show.
töbszáz motor, talán ennyien még nemvoltak soha.Szemet gyönyörködtető járgányokal.
jó kis gépek azok is azért az sokkal jobban megy!én ezt 14 évessen vettem simson helyett ez volt az első motorom.régen havernak is volt dt-je sokat mentünk együtt motorozni egyenesben mindig elment de kanyarokban mindig utolértem:))))de ha most kellene vennem valamilyen szaladgálós motort akkor én dr 250 dual sportot tt-r 250(ezek drágák)ezekben meg van 25-30 le van mennünk nyomaték mert ugye 4t.ezekkel már bárhova fellehet jutni a jó a pilóta rajtuk!ha nem volna a bazuka a akkor biztos ezeket venném mert strapabíró,igénytelen keveset fogyaszt meg az a le már elég még romániában is el lehet vele boldogulni!
Igen van meg ott is lehet aludni volt hogy sikerült 2 napra is menni!Bár mi csak akkor megyünk be a kempingbe ha több napra mentünk.van közelebb hely is mint gyorok...meg van egy kis fogadó is ahol ha szólunk akkor még kaját is csinálnak mire vissza érünk.Kikel mentél név szerint nagy a valószínűsége hogy ismerem őket!?
Igen ha neked sokat kellet utazni akkor nem volt így kellemes
Zaránd mellett van egy tábor, ahonnan indultunk mi is fel a hegyekbe amikor kint voltam szeged környéki haverokkal.
Nekem marha messze van, vezettem vagy 1000km-et, motoroztam egy egész napot és nem aludtam semmitsem 24óra alatt amikor ott motoroztam.
Amúgy jó, csak nekünk itthon közvetlen környezetben akad ilyen domborzat szóval nem éri meg egy fél napot utazni lefelé.
EZ egy kinai motor Bazuka b 12 ez egy honda licensz blokk paioli olasz telókkal AJP fékkel!kicsi fogyasztással nekem 2006 óta van meg de az utóbbi pár éveb nem használtam 20,000 km fölött van benne semmi baja nem volt idáig!
Amik közelebb vannak kb 5-20km belül az domaszéki,mórahalmi ,és a bordányi meg ott volt a hattyasi de azt nem csinálja senki!akkor 20-45 km körzetben van a kiskunmajsai ,hódmezővásárhelyi 2 db,akkor van még csongrádon....stb.úgy hogy viszonylag sok pálya van a közelben!
Meg hát hozzánk romániai is viszonylag közel van!kb 1,5 -2 óra alatt ki lehet érni zarándba!
Nincs is most motorom egyébként, egy XTZ750 túragépem van de szerintem elfogom adni mert nem használom illetve naggyon keveset.
Vszek helyette tavaszra valamit, csak eléggé gyenge a piaci kínálat jelenleg. Nekem japán motor mondjuk nemnagyon kéne csak igen végső esetben ha egy patika megfelelő áron volna akkor vennék, a többiből meg nem találtam nekem megfelelőt árút állapotút típusút...
Melyik pályák vannak hozzátok közel???
Az a gond itt felénk nincsen semmi, Edelényben volt egy pályánk de megszűnt az egyesületünk motorosok híjján...
Meg túrkálunk egyet itt helyben srácokkal de normális bemotorozott pálya semmi sehol. Ha pedig akadt egykét nap szabad nagyon nincs kedvem ahhoz,hogy előző éjszaka rendbevágjam a motoromat majd reggel hajnalban keljek vezessek többszáz km-et és fáradtan motorozgasak, majd mindezt fordítva újra lejátszani hazáig...
Pedig régen volt olyan, hogy szombaton lenyomtam egy motokrossz versenyt itt edelényben, vasárnap pedig egy lendületből mentem Jászberénybe endurokrossz OB-re versenyezni.
Meg jártam nagyonsok motokrossz pályán azért kérdem hátha voltam felétek is
Én is szeret az endurot jártunk is ki románba mi is csak eladtam a triál motoromat így az most abba maradt,meg hát nem nagyon volt az embernek ideje rá munka mellett :)!Így most már csak cross-ozás maradt!:((((
986 hozzászólás
Válasz #634. hozzászólásra
Nekem is megvan még a 90-ben újonnan vásárolt elektronikom.
25000 km mentem vele,és csak gumikat meg gyertyát cseréltem rajta.
Ezek a mai kis kerekű robogók nyomába sem léphetnek a Siminek.
Válasz #634. hozzászólásra

Pl ilyet?
Válasz #633. hozzászólásra
13 évesen kaptam Simsont nagyon jó gép volt ha most lehetne újat venni biztos ,hogy vennék egyet.
Válasz #632. hozzászólásra

Gyerek korunkban mindenki meg volt őrülve érte, az volt a korszak "Yamahája" a suttyó kölyköknél!! Persze nálunk is!!

Csak sok helyen az kevés már!! Jó moci az tuti, kár hogy senki sem gyártja már pedig a 20 év már eltelt az utolsó gyártásától!
Válasz #626. hozzászólásra

A rendes paraszt Simson-al jár a határba ez hozzátartozik az imidzs-hez
Válasz #627. hozzászólásra

Hát a kipuffancsnak jó a hangja, de a motor kerepel mint a nagyi kávédarálója!!
Válasz #628. hozzászólásra
A Spurit szomszédom forgalmazza. Ő a fő dealer. Én leginkább promócióban kapom, és csak jót tudok mondani róla. Minden belsőégésű motorba használom, a Varán át a láncfűrészig. Gázolajba a pirosat teszem, 1.5X dózisban, benzinbe a kéket használom. Eddig mindenhol bevált, kivéve Iraq, mert ott dupla mennyiségű kékkel se volt hajlandó menni a motor, annyira szörnyű a benzin.
Válasz #628. hozzászólásra

a kétütemű motorolaj + ez az adalék??
Amúgy köszi a tanácsot
Van ez a Spuri nevezetű üzemanyag adalék, ami dízelben dermedésgátló meg injektor tisztító kenő akármi.....céllal kapható.
Bekevered a 2ütemű motor keverékbenzinét ősszel, járatod, hogy jusson a karbiba ez is és tavasszal ugyanúgy fog pöccenni mint ősszel mikor leraktad.
Egyszerűen nem romlik bele a benzin nem taknyosodik el és mintha misem történt volna megy a gépezet

Itt van két haverom netről...
A Simson -jai
70 - es próbálása
Simson 70/5F membrán
Válasz #625. hozzászólásra

én is így raktam el...
Válasz #624. hozzászólásra

Ugy kell elrakni, hogy kijáratod benzint belőlle.
Akkor nem lesz baja.
Most vettem elő a 90-es semmi baja pedig egy évig állt.
A 70-es 5 hónap után első rúgásra indult.
Válasz #622. hozzászólásra
most pl nincs alapjárata 
Persze megy az enyém is a 70 et lazán viszi de a fosóhomokot már nem bírja... Meg nem is erőltetem, egyezzünk meg abba hogy simson az nem földesútra való. Meg nálam az verte ki a biztosítékot hogy bármit is csinálok vele ha lerakom ősszel full hibátlanul tavaszra 100% hogy lesz valami baja a karbulátornak
Válasz #619. hozzászólásra
Voltmérő is elég.
Válasz #621. hozzászólásra
Ha Simsonok is tudnak jól menni.
Bár attól függ mi az elvárás tőle. Igaz ez idegen hengeres de jól megy
Válasz #616. hozzászólásra
Sokat rászánni kezdésnek nem akarok szerintem ez a dt jó lesz továbblépni 
Ha jól tudom az yz az full cross a dt-n meg legalább világítás index van. Simson helyett lenne csupán azért hogy jobban menjen, meg én betonon is használnám ezért gondoltam az endurora. Kawákat nem is néztem meg nagyon más típust se
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy nincsen valakinek S51-es blokkos Simson-ja eladó aminek meg van a régi szürke stb. forgalmija?
Előre is köszönöm.
MTZ-s Kölök.
Válasz #615. hozzászólásra

Elsősorban mindenkinek köszönöm a segítséget
Sima volt mérővel lehet mérni vagy valami speckó műszer kell hozzá? Amúgy 15 e km van benne remélem ilyen baja nincs neki mikor látni 50e feletti példányokat is
Válasz #612. hozzászólásra

Hétfőn hívjál telefonon, mondok egy két okosságot mit érdemes nézni a vásárlásnál!!
Szia!
Én nem értek hozzá, de szerintem mindenképp vizsgáld meg azt, hogy egy nyomon fut -e a gép (vázcsavarodás), a rugóstagok hogy csillapítanak, van -e olajfolyás, vagy levegősöknél úgy általában a csillapítás működik-e, vagy csak visszarugózik, a kormány - nyaknál van-e szorulás, kottyanás, a hátsó lengővillánál szintén, kerékcsapágyak lógnak-e, van- e a vázon általában sérülés deformitáció, esetleges javítás, vagy általában véve gyáriak -e: fényezés és az alkatrészek.(kuplung, fékkar, lábtartók, fékkar ás váltókar)
A féktárcsák nem ütnek-e, tűréshatáron belül van-e a kopásuk, milyen a betétek állapota, dobféknél a kopásjelző hol áll, a kerekek forgatásakor nem -e ütnek a betétek, a telószár nincs- e elhajolva, a króm lepattogva, kopóalkatrészek hogy állnak (légszűrő, a már említett fékbetét, lánc-lánckerekek), működik-e a különolajozás, vagy keveréket kell tankolni, általános esztétikai állapota jó-e? (markolatok, ülés, lábtartó kopása, fényezés, stb.) Motorikusan a kuplung kiemel-e, nem -e csúszik, váltó szépen veszi-e a fokozatokat, nem dobálja -e ki, nyit-e időben a power szelep, stb. Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van még valami amit kihagytam, akkor kérem a hozzáértőbb kollégákat, hogy jelezzék feléd!

yamahaknak motorja a gyenge pontja én amikor yamahat néztem vettem meg a kawasakit nem rég adtam el a sráci aki megvette is yamaha meg kawa között vacilált de meggyözöbb a kawa nem kicsit
amugy meg motor a drága , gumik amik cserések lehetnek lánc lánckerék alap dolgok mindene mukodjön..... én inkabb ha yamaha akkor YZ .......
Hali!
Motor ne csörögjön se hidegen se melegen,fékeken tudod mit kell nézni első teleszkópokról felhúzni a harangot megnézni nem ereszti-e a villa az olajat, hátsó rugóstagnál ugyanez.Vázat átnézni nem volt-e javítgatva különösen a fejcsőnél.Ja vigyetek műszert mérjetek rá ,hogy van rendes töltés ,nagy szopás ha tekercszárlatos, más nem jut az eszembe.Ja és ha megvan akkor tolni fel a képeket.
Válasz #613. hozzászólásra
Pont ez a baj Yamaha NXC125 nagyon kicsi a gyári akksi helye és csillagászati árban lenne.Marad a 12V riasztó akksi.
Válasz #608. hozzászólásra Amekkora csak elfér, ha nem terheled túl később döglik meg!!!!!!!!!
Van kinézve egy 125-ös yamaha dt tervek szerint jövő hét vasárnap megyünk megnézni
Idáig egy simsonom volt szoval ez lesz az első komoly motorom
Ezért kérném a segítségeteket hogy vásárláskor mit érdemes megnézni?? Milyen hangokra figyeljek?? és minden tanácsot szivesen fogadok 
Van kinézve egy 125-ös yamaha dt tervek szerint jövő hét vasárnap megyünk megnézni
Idáig egy simsonom volt szoval ez lesz az első komoly motorom
Ezért kérném a segítségeteket hogy vásárláskor mit érdemes megnézni?? Milyen hangokra figyeljek?? és minden tanácsot szivesen fogadok 
Válasz #609. hozzászólásra
Kösz!Itthon polcon 4,5Ah van az elég karcsú.
Válasz #608. hozzászólásra
nekem 250ccm be van 12 V 11 Ah
Üdv!
125ccm négyütemű motorba mekkora akksit érdemes tenni?
Válasz #606. hozzászólásra
igen őt is tudom ki!hát ők nagyon benne vannak a romániázásban!
Igen már egy ideje ktm-je van!!
Válasz #605. hozzászólásra
Fejes Gabesz, Ő pedig hódmezővásárhelyi egyébként. Ő kétüteműzik SX250-je volt legutóbb pedig XC300-as ktm úgy emlékszem.
Azt nem is tudtam, hogy Viktor újra ktm-ezik, sokáig a 450-bergel motorozott.
Válasz #603. hozzászólásra
Ismerem őket viktor a tűzoltó most 525 nyomul előtte meg a berg volt neki, gabesz az szücsi volna??
Tegnap sokan elővették a vasakat, sokadik tél űző motoros felvonulás Kiskunhalason.

Minden évben ez már hagyomány bábu égetés Utcai motoros show.
töbszáz motor, talán ennyien még nemvoltak soha.Szemet gyönyörködtető járgányokal.
Válasz #601. hozzászólásra
Viktor és Gabesz a két haver, a többiekre már nem emlékszem név szerint
Válasz #595. hozzászólásra
jó kis gépek azok is azért az sokkal jobban megy!én ezt 14 évessen vettem simson helyett ez volt az első motorom.régen havernak is volt dt-je sokat mentünk együtt motorozni egyenesben mindig elment de kanyarokban mindig utolértem:))))de ha most kellene vennem valamilyen szaladgálós motort akkor én dr 250 dual sportot tt-r 250(ezek drágák)ezekben meg van 25-30 le van mennünk nyomaték mert ugye 4t.ezekkel már bárhova fellehet jutni a jó a pilóta rajtuk!ha nem volna a bazuka a akkor biztos ezeket venném mert strapabíró,igénytelen keveset fogyaszt meg az a le már elég még romániában is el lehet vele boldogulni!
Válasz #600. hozzászólásra
.Kikel mentél név szerint nagy a valószínűsége hogy ismerem őket!?
Igen van meg ott is lehet aludni volt hogy sikerült 2 napra is menni!Bár mi csak akkor megyünk be a kempingbe ha több napra mentünk.van közelebb hely is mint gyorok...meg van egy kis fogadó is ahol ha szólunk akkor még kaját is csinálnak mire vissza érünk
Igen ha neked sokat kellet utazni akkor nem volt így kellemes
Válasz #593. hozzászólásra
Zaránd mellett van egy tábor, ahonnan indultunk mi is fel a hegyekbe amikor kint voltam szeged környéki haverokkal.
Nekem marha messze van, vezettem vagy 1000km-et, motoroztam egy egész napot és nem aludtam semmitsem 24óra alatt amikor ott motoroztam.
Amúgy jó, csak nekünk itthon közvetlen környezetben akad ilyen domborzat szóval nem éri meg egy fél napot utazni lefelé.
Válasz #596. hozzászólásra

Vagy 1 ilyet! Az oldalán lévő 50-es csak a hatóság végett van.
Hétfőn este hívlak 
Jól beszélsz, az lesz majd ha lesz egy kis szabadidőm
Hétfőn este hívlak 
Jól beszélsz, az lesz majd ha lesz egy kis szabadidőm
Válasz #595. hozzászólásra

YAMAHA DT 125R, na azt vegyél!!
Válasz #594. hozzászólásra
a 125-ös dt-k tetszenek nagyon
meg persze ez passzol a pénztárcához is 
Akkor ez pont az a kategória amit nézegetek
Válasz #592. hozzászólásra
EZ egy kinai motor Bazuka b 12 ez egy honda licensz blokk paioli olasz telókkal AJP fékkel!kicsi fogyasztással nekem 2006 óta van meg de az utóbbi pár éveb nem használtam 20,000 km fölött van benne semmi baja nem volt idáig!
Válasz #590. hozzászólásra
Amik közelebb vannak kb 5-20km belül az domaszéki,mórahalmi ,és a bordányi meg ott volt a hattyasi de azt nem csinálja senki!akkor 20-45 km körzetben van a kiskunmajsai ,hódmezővásárhelyi 2 db,akkor van még csongrádon....stb.úgy hogy viszonylag sok pálya van a közelben!
Meg hát hozzánk romániai is viszonylag közel van!kb 1,5 -2 óra alatt ki lehet érni zarándba!
Válasz #588. hozzászólásra
Nézni kéne simson helyett egy kategóriával nagyobbat 
A kéknek mi a tipusa??
Nincs is most motorom egyébként, egy XTZ750 túragépem van de szerintem elfogom adni mert nem használom illetve naggyon keveset.
Vszek helyette tavaszra valamit, csak eléggé gyenge a piaci kínálat jelenleg. Nekem japán motor mondjuk nemnagyon kéne csak igen végső esetben ha egy patika megfelelő áron volna akkor vennék, a többiből meg nem találtam nekem megfelelőt árút állapotút típusút...
Válasz #589. hozzászólásra
Melyik pályák vannak hozzátok közel???
Az a gond itt felénk nincsen semmi, Edelényben volt egy pályánk de megszűnt az egyesületünk motorosok híjján...
Meg túrkálunk egyet itt helyben srácokkal de normális bemotorozott pálya semmi sehol. Ha pedig akadt egykét nap szabad nagyon nincs kedvem ahhoz,hogy előző éjszaka rendbevágjam a motoromat majd reggel hajnalban keljek vezessek többszáz km-et és fáradtan motorozgasak, majd mindezt fordítva újra lejátszani hazáig...
Pedig régen volt olyan, hogy szombaton lenyomtam egy motokrossz versenyt itt edelényben, vasárnap pedig egy lendületből mentem Jászberénybe endurokrossz OB-re versenyezni.
Meg jártam nagyonsok motokrossz pályán azért kérdem hátha voltam felétek is
Válasz #585. hozzászólásra
Holnap megyek is a hondával motorozni (evvel a jó idővel )csak azt kell még eldönteni hogy melyik pályára megyünk!
Ha néha időm engedi a munka mellet akkor ezzel szoktam magam lefárasztani!!
Válasz #586. hozzászólásra

Én is szeret az endurot jártunk is ki románba mi is csak eladtam a triál motoromat így az most abba maradt,meg hát nem nagyon volt az embernek ideje rá munka mellett :)!Így most már csak cross-ozás maradt!:((((