Válasz envagyok2 #4348. hozzászólásáraHa vontatva van, attól még a váltóba forognak a tengelyek, ha üresbe is van. A difibe is kell kenés, még ha ott nem is olyan sok mindennek.
A véglehajtás bolygóműve pl. csak szóró olajzást kap, azért is hal meg gyakran ágyekével szántó 1221 errefelé. Meg azért is, mert hajtómű olajjal járnak, mikor világosan le van írva a könyvébe milyen olaj kell bele.
Válasz envagyok2 #4333. hozzászólásáraA váltón lévő szivattyút azért lehet két állásba kapcsolni, mert ha nem jár a motor a váltónak nincs kenés. De ha valamilyen meghibásodás van, hogy beindítani nem lehet, viszont vontatni szeretnék, akkor át lehet váltani és akkor a kerékhajtásról hajtva a szivattyútól kap annyi olajat, hogy ne hibásodjon meg a váltó. De ez a könyvébe le van írva, hogy nagyon kevés távon használható.
Válasz Gandhy #4340. hozzászólásáraAmire ő gondolt a tiedben bal oldalon van lenn a lábadnál. Sárga színű kezelőfül van rajta.
De szerintem azt tudod, hogy kell használni.
Válasz Gandhy #4330. hozzászólására
Ha a üléselőtti ha bevan kapcsolva.. àllómotornàl sebvàltó üresbe majd 32-es kulccsal a motort mozgatva próbáld újból alul kapcsolni, hátha csak foghézag a baj és összekapcsol.
Válasz Gandhy #4334. hozzászólásáraÚgy kéne próbálni hogy valaki indítóz kihúzott leállitóval, te meg a közben próbálod. Ha járó motornál próbáltad átlökni, lehet ledarált valamit.
TÉT helyzet van.
1000-ről átkapcsoltam 540-re és megszűnt létezni.
Sem 540-en, sem visszakapcsolva 1000-re, nem ad életjelet, meg sem moccan. Sőt, a műszerfal sem jelzi. Olyan, mintha kikapcsoltam volna.
Válasz Gumóka #4327. hozzászólásáraHa az olajat kidobta rajta, akkor nem lehet mar eldugulva. Monoblokknál is ilyen, szerintem felemelt munkagépet, nem járó motornál eresztette le, és azert roppant a filter. Na majd meglesz ennek az oka, ha odajutok kicserélni.
A réginél is felül nyom vissza, igaz enyém még a régi korongos szűrő.
Csak mikor szét volt dobva az enyém, direkt szétszedtem a szuszogókat, van benne ilyen filc, de nem is az volt eldugulva, hanem a külső pici furata, mert az olajpárán odaült a por.
De nem hiszem, hogy az lefojtaná annyira, hogy megroppantsa a szűrőt?
Válasz Gumóka #4322. hozzászólásáraNem dugulás itt a baj. Monoblokknál is felülről megy rá a visszamenő olaj mint a homlokrakodóknál. Ott is sikerült összenyomatnom, hogy leengedtem nem járó motornál. Nem tudom miert ha nem szívja a pumpa, összenyomja. Pedig semmi értelme, mert az egész szűrő olajban van. Sőt még a levegőztetőn is is dob egy liter olajat. Ha leveszem, majg megvizitelem jobban, hová kell egy nagyobb lyukat fúrni.
Válasz Gumóka #4322. hozzászólásáraIrto sok forgacs volt benne mikor en csereltem. Mindenki hulyenek nezett mikor 50 oranal leengedtem minden olajat a gepbol. De a konyvebe ez van irva, igy olyan nagy hulyeseg nem lehet.
Válasz mtz1221 #4321. hozzászólásáraA kisebbekbe meg a papírt adja, csak az alja, meg a teteje fém.
Ezt mitől tekerheti meg?
Nyilván eltömődik, de Gandhynál is, kevés üzemórás gépnél?
Ennyi szerelési szemét lett volna benne?
De sztem mindegy, milyen háló vagy merevítés van benne, ha dugul, a nyomás dolgozik.
Ez talán könnyebben átenged, nem annyira zárt a külső felület.
Nekem képet küldött a kerékméretekről. Kb. azon is így néz ki.
Azt mondta, így dolgozik vele. Be van állítva az adagoló. Tik-tokon talán van róla videó, de nekem nincs tik-tokom, így nem tudom hol lelhető fel.
Válasz MTZ1221.3 #4314. hozzászólásáraEz volt felpiszkálva 240 lóra ? dolgozik is így vele, vagy van komolyabbja és csak szórakozni jár vele ? Ezt azétr szívesen megnézném egy traktorhúzó versenyen, hogy hány lóig alázná a többit.
Válasz csontii #4308. hozzászólásáraSzerintem meg nem, amilyen alakja van(én bottal sem piszkálnám, főleg az ízlés hiánya miatt). Nagy pénzt tennék rá hogy valamelyik politikus vagy igazgató elkényeztetett buta és csúnya lánya, és benyomták ide.
4353 hozzászólás
Most cseréltem először a váltóban olajat, legolcsóbb 20w60at kapott. Valamiért halkabb lett tőle, pedig a gyári se folyt volna ki belőle télen.
Válasz Gandhy #4340. hozzászólására????
Válasz envagyok2 #4348. hozzászólásáraMeg a kúpkerék csapágyait is.
Válasz MTZ1221.3 #4349. hozzászólásáraNéha azért lemoshatnád azt a traktort. Akkor meglátnád hogy a bolygó művekhez megy olajcső.
Válasz envagyok2 #4348. hozzászólásáraHa vontatva van, attól még a váltóba forognak a tengelyek, ha üresbe is van. A difibe is kell kenés, még ha ott nem is olyan sok mindennek.
A véglehajtás bolygóműve pl. csak szóró olajzást kap, azért is hal meg gyakran ágyekével szántó 1221 errefelé. Meg azért is, mert hajtómű olajjal járnak, mikor világosan le van írva a könyvébe milyen olaj kell bele.
Válasz MTZ1221.3 #4342. hozzászólásárakilököd üresbe, és nem pörög a váltó. vagy a hátsó hidat is ez olajozza?
Válasz mtz1221 #4346. hozzászólásáraMegkeresem a konyvet. Megnezem pontosan.
Válasz MTZ1221.3 #4342. hozzászólásáraNem úgy írta hogy max 15kmH val, de lehet sokáig is ?
Válasz Gandhy #4339. hozzászólásáraKapcsold úgy, hogy valaki índítózza, és nézd meg az ülés körüli kart.
Válasz zsozsi51 #4343. hozzászólásáraAhol ezt használják ott eső nemnagyon van. Vagy ha van is 60perc múlva nem látszik.
Válasz MTZ1221.3 #4311. hozzászólásáraNálunk a lápon hamar lenyalná a műanyag sárvédőt.
Válasz envagyok2 #4333. hozzászólásáraA váltón lévő szivattyút azért lehet két állásba kapcsolni, mert ha nem jár a motor a váltónak nincs kenés. De ha valamilyen meghibásodás van, hogy beindítani nem lehet, viszont vontatni szeretnék, akkor át lehet váltani és akkor a kerékhajtásról hajtva a szivattyútól kap annyi olajat, hogy ne hibásodjon meg a váltó. De ez a könyvébe le van írva, hogy nagyon kevés távon használható.
Válasz Gandhy #4340. hozzászólásáraAmire ő gondolt a tiedben bal oldalon van lenn a lábadnál. Sárga színű kezelőfül van rajta.
De szerintem azt tudod, hogy kell használni.
.Gyula amit írt az megoldás lehet szerintem is.
Válasz mtz1221 #4337. hozzászólásáraAzt nehezen, ott nincs semmi
Válasz mtz1221 #4336. hozzászólásáraÁlló motornál kapcsoltam.
Válasz Gandhy #4330. hozzászólására
Ha a üléselőtti ha bevan kapcsolva.. àllómotornàl sebvàltó üresbe majd 32-es kulccsal a motort mozgatva próbáld újból alul kapcsolni, hátha csak foghézag a baj és összekapcsol.
Válasz mtz1221 #4336. hozzászólásáraVagy Inkább az ülés előttit lökte ki valahogy.
Válasz Gandhy #4334. hozzászólásáraÚgy kéne próbálni hogy valaki indítóz kihúzott leállitóval, te meg a közben próbálod. Ha járó motornál próbáltad átlökni, lehet ledarált valamit.
Válasz envagyok2 #4333. hozzászólásáraÁtlehet kapcsolni kerékhajtasra.
Válasz mtz1221 #4332. hozzászólásáraAz hátrébb van
Válasz mtz1221 #4332. hozzászólásáramer azt meg mér lehet kikapcsolni? ez a váltó kenésének szivattyúja? vagy miulyen váltószivattyú?
Válasz Gandhy #4331. hozzászólásáranézd meg te jobban, szerintem a váltó szivattyút kacsoltad ki.
Válasz Gandhy #4330. hozzászólásáraTÉT=TLT
TÉT helyzet van.
1000-ről átkapcsoltam 540-re és megszűnt létezni.
Sem 540-en, sem visszakapcsolva 1000-re, nem ad életjelet, meg sem moccan. Sőt, a műszerfal sem jelzi. Olyan, mintha kikapcsoltam volna.
Válasz Gumóka #4327. hozzászólásáraHa az olajat kidobta rajta, akkor nem lehet mar eldugulva. Monoblokknál is ilyen, szerintem felemelt munkagépet, nem járó motornál eresztette le, és azert roppant a filter. Na majd meglesz ennek az oka, ha odajutok kicserélni.
Válasz Gumóka #4322. hozzászólásáraÚgy emlékszem, hogy Én már így kaptam az új traktort.
Válasz mtz1221 #4326. hozzászólásáraNincs a szuszogója eldugulva?
A réginél is felül nyom vissza, igaz enyém még a régi korongos szűrő.
Csak mikor szét volt dobva az enyém, direkt szétszedtem a szuszogókat, van benne ilyen filc, de nem is az volt eldugulva, hanem a külső pici furata, mert az olajpárán odaült a por.
De nem hiszem, hogy az lefojtaná annyira, hogy megroppantsa a szűrőt?
Válasz Gumóka #4322. hozzászólásáraNem dugulás itt a baj. Monoblokknál is felülről megy rá a visszamenő olaj mint a homlokrakodóknál. Ott is sikerült összenyomatnom, hogy leengedtem nem járó motornál. Nem tudom miert ha nem szívja a pumpa, összenyomja. Pedig semmi értelme, mert az egész szűrő olajban van. Sőt még a levegőztetőn is is dob egy liter olajat. Ha leveszem, majg megvizitelem jobban, hová kell egy nagyobb lyukat fúrni.
Válasz MTZ1221.3 #4323. hozzászólásáraIgaz, ha jól tudom a nevesebb gyártók is az új gépeknél az első 50 órára adják az első szervízt.
Válasz mtz1221 #4319. hozzászólásáraSzia, bocs lehet okoskodok, de nincs ott egy szelep mikor berakódik kosszal kinyit és nem szívja össze?

Válasz Gumóka #4322. hozzászólásáraIrto sok forgacs volt benne mikor en csereltem. Mindenki hulyenek nezett mikor 50 oranal leengedtem minden olajat a gepbol. De a konyvebe ez van irva, igy olyan nagy hulyeseg nem lehet.
Válasz mtz1221 #4321. hozzászólásáraA kisebbekbe meg a papírt adja, csak az alja, meg a teteje fém.
Ezt mitől tekerheti meg?
Nyilván eltömődik, de Gandhynál is, kevés üzemórás gépnél?
Ennyi szerelési szemét lett volna benne?
De sztem mindegy, milyen háló vagy merevítés van benne, ha dugul, a nyomás dolgozik.
Ez talán könnyebben átenged, nem annyira zárt a külső felület.
Válasz Gandhy #4320. hozzászólásáraEzt találtam ma az ukránoknál a vásáron. Gondolod ezt is olyan könnyen összetudja rántani mint a tiédben ami volt ?
Válasz mtz1221 #4319. hozzászólásáraHa jól emlékszem, az teli fém volt lyukakkal, nem ez a rácsos. Amire cserélték, az biztosan nem ez a rácsos volt.
Válasz Gandhy #4300. hozzászólásáraHali. Ezt a fajta kívűl belől fémhálós szűrőt rántotta össze az olaj mikor magától emelt ? Vagy az más fajta volt ?

Válasz MTZ1221.3 #4317. hozzászólásáraGyerek találta valahol a faszbukon a képet. Nem is kérdeztem hol, csak küldte a képet.
Válasz mtz1221 #4316. hozzászólásáraEz a kép Helvécián készült, nem?

Nekem képet küldött a kerékméretekről. Kb. azon is így néz ki.
Azt mondta, így dolgozik vele. Be van állítva az adagoló. Tik-tokon talán van róla videó, de nekem nincs tik-tokom, így nem tudom hol lelhető fel.
Válasz MTZ1221.3 #4314. hozzászólásáraLehet a kép csal, de ez hátul inkább 650-700nak látszik.
Válasz MTZ1221.3 #4314. hozzászólásáraEz volt felpiszkálva 240 lóra ? dolgozik is így vele, vagy van komolyabbja és csak szórakozni jár vele ? Ezt azétr szívesen megnézném egy traktorhúzó versenyen, hogy hány lóig alázná a többit.
Válasz mtz1221 #4312. hozzászólásáraTavaly azt írta, hogy 500/70R24 elől, 580/70R38 hátul.
Hátul 10db MTZ keréksúly volt kerekenként.
Válasz mtz1221 #4312. hozzászólásáraÉn beszéltem tavaly a sráccal. Megkeresem neked a beszélgetést.
Válasz MTZ1221.3 #4311. hozzászólásáraMeg a kerék es első sulyozás se játék kategória. Ha valaki ismeróséjé akkor tudja már le a gumi méreteket.
Válasz mtz1221 #4310. hozzászólásáraNa ez már komoly gumizás.
Válasz csontii #4308. hozzászólásáraSzerintem meg nem, amilyen alakja van(én bottal sem piszkálnám, főleg az ízlés hiánya miatt). Nagy pénzt tennék rá hogy valamelyik politikus vagy igazgató elkényeztetett buta és csúnya lánya, és benyomták ide.

Válasz mtz1221 #4307. hozzászólásáraŐ más területen bizonyított már.
https://gepmax.hu/hir/gep-belarus-5425-titan-traktor-mezogazdasag/ De hogy ennél rondább ellenszenvesebb picsát nem találtak egész belarusszában.

Válasz envagyok2 #4304. hozzászólásáraIlyen súlyra már hevederes járszerkezet kell!
Válasz Gandhy #4299. hozzászólásáraAz is igaz.

Majd lesz legalább olcsó ukrán termékünk, nem kell tovább dolgoznunk a határban, és sehol sem.
Válasz szanberg #4302. hozzászólásáraés csak a fejvakarás van utána mint pista bácsinál, hogy hova lett a termés.