Kiváncsi leszek majd az enyémre...nagyon pomtosan sikerült belőni a vájtot...ami egy "alföldi" kollegánknak is köszönhető...comna jó "felföldi"...A képen az szinte.alig van lemaradva márciusi "ifjaktól" napránál szerintem nincs értelme korán vetni,max munkaszervezésből...főleg hogy én még.mindig vettek
Most néztem, már sorol szépen kivéve az első gépszélességet és a forgókat. . Nincs tapasztalatom de nem tűnik veszélyesen sűrűnek így elsőre. A sorok is elvannak találva nagyjából. Legtöbb egybe fut rendesen, párnál van 5 centis eltérés és volt néhány ahol van 10 de ez a legtöbb.
Én hibáztam, kölcsön monosemmel vetettem és nem volt meg hozzá a tapasztalatom. A tulaj nem volt otthon hogy elmondja a dolgokat az embere meg elfelejtett 1-2 infót átadni a gépről. De mindettől függetlenül lehetett volna normális vetés csak bíztam vakon a technikában és mentem vele.
A forgóboronás vetőgép nem tudni mikor ér oda azért gondoltam most kiszórni,ha zápor után nedvesre szóróm akkor elvileg felvenné a vizet akkor már talán nem szublimál el, ha megázna az lenne a legjobb.Majd szóróm eső alatt van ponyva a szórón.
Üdv. Amilyen gyorsan csak lehet.egyébként nagy lesz a veszteség,magyarul sok lesz a kidobott pénz. Mert elkezdődik a szublimáció = ( mikor a szilárd anyagból légnemű lesz.)
Ugye benne van a nevében is, ammónium.
Hú sanyi-bátyám jó a kérdés fel van irva egyébként..Sztem kellett neki 3 hét a keléshez..De brutál mélyre volt vetve majd hogy nem amit a JD csak tudott!!
Nem az a lényeg,hogy kikeljen!!És ha stresszet kap a hidegtől?Egyszer beszéltem egy növényvédőssel kuki ügybe,és a stressz feljött szóba.Kérdeztem mit okozhat a stressz??Válasz,stresszel terem 50 mázsát,stressz nélkül lehet 70-et.
Érdekes dolog ez a vetésidő történet...
Énmég mindig aztmondom, hogy hamarabb egy fokkal főleg ha sokat kell vetni!
Pl az eddig elvetettek nagyrésze kivan kelve szépen, kapott 35mm esőt összesen, 8cm mélyről előjött a gyökere már még lejjebb van és csak halad lefelé továbbra is, amit meg ezután tudok majd vetni az kituggya mikor lesz!?!?! Kellene a jóidő egy jó hét inkább egykétpár nappal több hogy szikkadjon aztán haladjunk ezerrel mert a kuki még ottvan mind a zsákban elég keményen.
1440 hozzászólás
Válasz #839. hozzászólásra
Szerintem jobb mint Drifteré....
Szerintem úgy 10-ből 7 jó helyen van , a maradék meg néhány centire ide-oda.
Válasz #838. hozzászólásra
Majd ha nagyobb lesz csinálok jobb fényképet. Nálatok milyen a téma?
Válasz #837. hozzászólásra

Elég szar a kép , de én ezt se nagyon látom jobbnak főnök...
Nem tudom én hogy a JD-n lehet e segíteni egyáltalán , vagy csak saját magunkat is átvágjuk.
Válasz #835. hozzászólásra

Ez is ua a vetőgép,csak más tárcsával vetve és 12.5km/ó vetési sebesség melett. 60e tőszám:
Válasz #835. hozzászólásra
...A képen az szinte.alig van lemaradva márciusi "ifjaktól"
napránál szerintem nincs értelme korán vetni,max munkaszervezésből...főleg hogy én még.mindig vettek

Kiváncsi leszek majd az enyémre...nagyon pomtosan sikerült belőni a vájtot...ami egy "alföldi" kollegánknak is köszönhető...comna jó "felföldi"
Válasz #832. hozzászólásra

JD 1760 nem baj az csak legyen 3tonna/ha
Válasz #832. hozzászólásra
JD-van nekik asszem, nálunk is ilyen a kelés.
Válasz #829. hozzászólásra
de nem túl sokkal erősebb, kb 3-5 nap múlva lesz ez olyan.
Halolod' a mienk 03.26-i,
milyen vetőgéppel lett vetve????
nem kicsit pontatlan!
Egyébként príma! Itt is kivannak kélve sőt már vegyszerezzük is őket féladag expresszel illetve egyszíkű írtóval amelyik perlyés.
Jövőhéten durrant a vegyszeres szezon addig amit már lehet letudom hogy ne legyen akkora a munkacsúcs.
Amúgy ma vetettük el a Portfólió farm kísérletet közte a napraforgót is ez volt az utolsó makuka vetés
látom itt is jön a gyom mint a sömör.

ilyenek az első vetések 04.14-ei
nk neoma
Válasz #823. hozzászólásra
. Nincs tapasztalatom de nem tűnik veszélyesen sűrűnek így elsőre. A sorok is elvannak találva nagyjából. Legtöbb egybe fut rendesen, párnál van 5 centis eltérés és volt néhány ahol van 10 de ez a legtöbb.
Most néztem, már sorol szépen kivéve az első gépszélességet és a forgókat.
Válasz #645. hozzászólásra
z egy harmad dózis golnak mi értelme?
Válasz #825. hozzászólásra
De mindettől függetlenül lehetett volna normális vetés csak bíztam vakon a technikában és mentem vele. 
Én hibáztam, kölcsön monosemmel vetettem és nem volt meg hozzá a tapasztalatom. A tulaj nem volt otthon hogy elmondja a dolgokat az embere meg elfelejtett 1-2 infót átadni a gépről.
Válasz #824. hozzászólásra
Hol hibáztál,vagy esetleg ki hibázott?
Válasz #823. hozzászólásra

Nem érdekes, tudja aki tudja, nem titok. Várom hogy kikeljen rendesen és majd meglátjuk mennyire lesz egyenletlen.
Válasz #822. hozzászólásra

Csak én tudok róla , tőlem meg senki se .
Amúgy se nagy dolog...
Válasz #821. hozzászólásra

Suttyomba kibeszélitek szegény parasztgyereket. No megálljatok csak!
Válasz #820. hozzászólásra

Tudok róla ...
Előfordul...
De ettől még lehet jó , minden az időn és a tápanyagon múlik ...
Válasz #819. hozzászólásra

3 napja néztem akkor még csak itt ott bújt. Hogyhogy "ígyis"? Miket tudsz te?
Sz J.
Helyzet ? Kel már , elfogadható lett így is ?
Válasz #810. hozzászólásra

Ha mindenhova majdnem 2t 3at dob a spc akkor mennyi a növiny? o óóóóóóóóó
Válasz #816. hozzászólásra

Na jó , rendben döntsük el, szerintem közel egykorúak vagyunk. Sanyi bácsi.
Válasz #815. hozzászólásra

El kéne dönteni melyikünk a bácsi, én fiatalos középkorú vagyok Zoli bácsi.
Válasz #813. hozzászólásra
Üdv Sanyi bácsi. Reménykedem benne , ha a mínusz hét fokot kibírta.
Válasz #807. hozzászólásra
Az enyém tizedikén, hétfőn annak is látszani kellene.
Zoltán!Most már beindul.
A forgóboronás vetőgép nem tudni mikor ér oda azért gondoltam most kiszórni,ha zápor után nedvesre szóróm akkor elvileg felvenné a vizet akkor már talán nem szublimál el, ha megázna az lenne a legjobb.Majd szóróm eső alatt van ponyva a szórón
.
Válasz #808. hozzászólásra
Ha eső nem mossa be akkor jobb minél elöbb bedolgozni
Ilyen, március 21.-én vetett Neoma.

Válasz #808. hozzászólásra
Üdv. Amilyen gyorsan csak lehet.egyébként nagy lesz a veszteség,magyarul sok lesz a kidobott pénz. Mert elkezdődik a szublimáció = ( mikor a szilárd anyagból légnemű lesz.)
Ugye benne van a nevében is, ammónium.
Üdv!
Szerintetek az ammónium-nitrát veszít a hatásából, ha csak 1 héttel a kiszórás után lesz bedolgozva.Mennyi idő múlva szoktátok?
Válasz #806. hozzászólásra

Hú sanyi-bátyám jó a kérdés fel van irva egyébként..Sztem kellett neki 3 hét a keléshez..De brutál mélyre volt vetve majd hogy nem amit a JD csak tudott!!
Válasz #805. hozzászólásra

Mikor volt vetve?
Ma voltam kinn..Szépen sorol kifele a napra!!
Válasz #803. hozzászólásra

Ezt már kitárgyaltuk...de majd drenthe elmagyarázza
Válasz #787. hozzászólásra
A DMA6-nak nincs talajhatása vagy 10-15 napig?
Nehogy csírázó napraforgót is "piszkálja"!!!!
Válasz #793. hozzászólásra

Nem az a lényeg,hogy kikeljen!!És ha stresszet kap a hidegtől?Egyszer beszéltem egy növényvédőssel kuki ügybe,és a stressz feljött szóba.Kérdeztem mit okozhat a stressz??Válasz,stresszel terem 50 mázsát,stressz nélkül lehet 70-et.

Goal mehet sima naprára 5 leveles korig?
Kisebb dózissal vagy hogy?
Válasz #798. hozzászólásra

...Nemááán neomát
,abban nincsen semmi izgalom

Látom te "mindennel rásegítesz", csakhogy "jólegyen"
Válasz #796. hozzászólásra
Alapkezelés semmi . Néhol totális...
Majd az Express , Pantera , Pulsar ...
Válasz #795. hozzászólásra

50-60 ...
De estig , úgyhogy a faxom beleverem ...
Szanaszét vannak a földek és a legtöbb kicsi darab, csak azért ennyi.
Válasz #795. hozzászólásra

mert most "máshová veti a magjait"

Szerintem "jó lesz neki hetente"...
Válasz #794. hozzászólásra

Vegyszer is(mi)megy??? Csak hallkan kérdem,mielött még "rám is vernél"
Válasz #794. hozzászólásra
mit tudsz naponta???
Válasz #780. hozzászólásra

Nem sok , csak haladjál vele , mert összeverlek !
360-nál járok puli...
Érdekes dolog ez a vetésidő történet...
Énmég mindig aztmondom, hogy hamarabb egy fokkal főleg ha sokat kell vetni!
Pl az eddig elvetettek nagyrésze kivan kelve szépen, kapott 35mm esőt összesen, 8cm mélyről előjött a gyökere már még lejjebb van és csak halad lefelé továbbra is, amit meg ezután tudok majd vetni az kituggya mikor lesz!?!?! Kellene a jóidő egy jó hét inkább egykétpár nappal több hogy szikkadjon aztán haladjunk ezerrel mert a kuki még ottvan mind a zsákban elég keményen.
Válasz #791. hozzászólásra
a ma
aba elvetett kuk táblába találtunk 1szíkűt már.