Válasz Sk Laci #4492. hozzászólásáraReggel a traktor romlik el, délután meg a permetezőn durdefekt.
Szétvág az ideg
Mára inkább abbahagytam, nehogy még legyen ráadás is......
NH T 7040 terhelés alatt az előretett irányváltónál megáll, kidobja.
2385 hibakódot írja.
Először nagy terhelés alatt mintha darált volna, majd megállt.
Mi produkálhatja?
Szenzor, lamellák, vagy csapágy?
Válasz Traktoros30 #4488. hozzászólásáraIgen mikor befejezte 2-3percet minimum járatni kell!
Mivel a részecseszűrő a motorfölé rakták, nagyon felforrósodik.
A legjobb ha munkaközben csinálja a tisztítást, és hatékonyabb is!
Válasz Sk Laci #4481. hozzászólásáraA t7es oktatáson azt ajánlották, azvegyen
hd-ét akinek nagy kardánon leadott erőre van szüksége.
Egy t8 eleje sokkajobb mint a t7 vége.
De a t7 a leg bevàltabb és jobb gép.
A t8 sokkal butább.
Válasz $HMP$ #4479. hozzászólásáraA 280 Le-hez nem kell extrán súlyoznom. Traktornak már az alapból meg lenne a 10 tonna körüli súlya, ami a jelenlegi NH-tól 2 tonnával nehezebb és + 100 pacival több.
A jelenlegi munkagépekkel szépen eldolgozna, nem kellene cserélnem nagyobbra.
6,7-6,8 L motor nem valami nagy, de a Fendé csak 6 L-es a 300 pacinál. MF és a Valtra 7,2L
Természetesen a JD 9 L-es motorját egyik se múlja felül.
És ha azt vesszük, hogy 280 Le JD-ben minden ugyan az mint a 400 lovaséban, akkor a rendszer nem lenne kihegyezve. Ha jól össze van rakva, akkor "örökös" lehetne a gyengébbik motorral.
Válasz Sk Laci #4478. hozzászólásáraMennyi a 280asra meg a többire a szuper akciójuk?
Ezt a méretet mi értelme venni nehéz franc lóerő meg nincs...
Hd se egy hude talajozós valami kis motorral... koma próbálta grubberrel de vicc volt szerinte gyorsulnia kellett volna vele még de nem megy ugy ez se mint egy jd ...
Válasz erni #4477. hozzászólásáraKöszönöm a választ.
Azt hittem van HD-d, mert nézegetek 300 Le körüli traktort, nem csak a CNH koncernból.
Szeretnék valami erősebbet, mert a jelenlegi vezérgép NH T 7040 nem épp a legerősebb gép a 3m-es lazító és a 6 m-es kompaktor elé, főleg dombnak felfelé.
Nekem sikerült a NH-val belenyúlnom "nem minőségien" összerakott sebváltó, meg első kerékagy, amit a pénztárcám bánt. Viszont másoknak a környéken 10 000 óra felett járnak a NH traktorjaik, mágnesszelep vagy hidroakumlátoron kívül más gondjuk nem volt.
Nézegetem a HD sorozatot, de ugyan úgy rákérdeztem a JD 8r280 modeljére, ami a 300-as HD-tól plusz 28-30 % drágább.
Plussz 57-60 000 euróért már lehet valami munkagépet is venni a traktor utánn.
De egyenlőre csak nézegetek - érdeklődök.......... hátha a jövőben összejönne.
Válasz Sk Laci #26481. hozzászólásáraA profilkép nem saját, HD nincs. T 7.245 és T7. 210ünk van, cvt váltóval. Ezekbe is a 6,7 literes motor van. A nagyobbikba 5500 óra van, váltóval motorral még nem volt hiba.
Sziasztok, T7040 sebesség (km/h)jeladót hol találom? 2055 hibakód,menet közben random elmegy 0 mutat,persze a traki is megáll, újraindítás után megint jó egy darabig, van amikor többször kell újra índítani mert 0 mutat, mindegy hogy alacsony sebességnél vagy magasabb fokozatban, T7040, 19 sebességes full powershift,50 es váltó.
Válasz Szaka Gyula #4471. hozzászólásáraGépre tettétek?
Olyan NH nincs aminek valami hibaüzenete nelegyen!
Hibakódot nem mindenesetben rakja ki!
Illetve hibakód nincs csak hiba üzenet.
Mintpéldául ha lefullasztod, hibakód nincs csak hiba üzenet.
Segítséget szeretnék kérni. Nh T7.250 traktorunk véletlenszerűen elveszi a teljesítményt munka közben. Hibakód nincs. Melegedés nincs. Ötletünk NINCS. Ha valakinek volt hasonló problémája és sikerült megoldani kérem segítsen.
Válasz zsoltrs #4463. hozzászólásáraBocsi, eszem ágában nemvolt.
De azt a multkor leírtam, hogy nekünk olyan visszafolyónk nincs!
Azzal meg hogy nekünk is van egy dugó ott nemsokra mész! Ez szerintem elkerülte a figyelmedet.
Önts bele 1l olajat, ha elnyeli akkor visszafolyónak jólessz.
Válasz zsoltrs #4461. hozzászólásáraValószínű valani ilyesmi.
Vagy esetleg valami beöntőt is lehet.
Valószínű valami colmenet.
Hidraulikas boltban hamarabb találsz hozzá!
Esetleg vmi könyököt is berakhatsz ha nemfér el a csatlakozó.
Vettem az axialba anya hidraulika csatit (m26x1.5), h oda betekerem. De nem tudtam, más a menetemelkedés(amit n tudok hova tenni).
Ezert lennék kíváncsi h milyen fajta alkatrész van oda becsavarva.
Válasz zsoltrs #4457. hozzászólásáraŐszintén megmondom elfelejtettem.
Jövőhét közepe táján érek haza.
Bocsi.
De szerintem azlessz amit bekarikáztam.
Vedd ki, nézd meg.
A tömbbe nemszokták visszakötni az biztos.
Válasz zsoltrs #4452. hozzászólásáraReggel ránézek mert van nekünk is ilyen gép.
De ilyen visszafolyó nincs rajta.
Szerintem ez a nyerő!
A tömbbe nemszokták visszakötni!
T5 ös trakim van és nem tudom, hova tudnám bekötni a tömbbe a szabad visszafolyó ágat.
Van itt olyan aki tudja esetleg, hogy működik ez a dolog? Agrotechnél n tudják...
4545 hozzászólás
Válasz Sk Laci #4493. hozzászólásáraÉletedben tegyél rended, akkor úgy megy minden hogy észre sem veszed.
Válasz Sk Laci #4492. hozzászólására
Ha ràismersz a helyre, még ez lenne a legbaràtibb hiba.
Válasz Sk Laci #4492. hozzászólásáraReggel a traktor romlik el, délután meg a permetezőn durdefekt.
Szétvág az ideg
Mára inkább abbahagytam, nehogy még legyen ráadás is......
Sziasztok!

NH T 7040 terhelés alatt az előretett irányváltónál megáll, kidobja.
2385 hibakódot írja.
Először nagy terhelés alatt mintha darált volna, majd megállt.
Mi produkálhatja?
Szenzor, lamellák, vagy csapágy?
Járt már így valaki?
Köszi a segítséget! :)
Válasz Traktoros30 #4488. hozzászólásáraIgen mikor befejezte 2-3percet minimum járatni kell!
Mivel a részecseszűrő a motorfölé rakták, nagyon felforrósodik.
A legjobb ha munkaközben csinálja a tisztítást, és hatékonyabb is!
Válasz Traktoros30 #4488. hozzászólásáraIgen. De az újabbak már megcsinálják maguknak, akkor veszi le a hibajelet mikor már jó, nekem azt mondták.
Válasz rtamas1976 #4487. hozzászólásáraMit jelent, higy hűtsem vissza? Hogy hagyjam járni?
Válasz Traktoros30 #4484. hozzászólásáraKiírja végét is!
Csak jól hűzsd vissza!
Válasz Sk Laci #4481. hozzászólásáraA t7es oktatáson azt ajánlották, azvegyen
hd-ét akinek nagy kardánon leadott erőre van szüksége.
Egy t8 eleje sokkajobb mint a t7 vége.
De a t7 a leg bevàltabb és jobb gép.
A t8 sokkal butább.
Válasz Traktoros30 #4484. hozzászólásáraKb 15 perc.
Válasz SzikiSzokeveny #4483. hozzászólásáraKöszi! Mennyi ideig szokott tartani?
Válasz Traktoros30 #4482. hozzászólásáraRegenerál. Ha lehet ne állítsd le míg be nem fejezi.
Sziasztok!
Ez mit jelent? T5 utility. Köszönöm :)
Válasz $HMP$ #4479. hozzászólásáraA 280 Le-hez nem kell extrán súlyoznom. Traktornak már az alapból meg lenne a 10 tonna körüli súlya, ami a jelenlegi NH-tól 2 tonnával nehezebb és + 100 pacival több.
A jelenlegi munkagépekkel szépen eldolgozna, nem kellene cserélnem nagyobbra.
6,7-6,8 L motor nem valami nagy, de a Fendé csak 6 L-es a 300 pacinál. MF és a Valtra 7,2L
Természetesen a JD 9 L-es motorját egyik se múlja felül.
És ha azt vesszük, hogy 280 Le JD-ben minden ugyan az mint a 400 lovaséban, akkor a rendszer nem lenne kihegyezve. Ha jól össze van rakva, akkor "örökös" lehetne a gyengébbik motorral.
Válasz erni #4477. hozzászólásáraA 7.245-öt a NH legmegbízhatóbb traktorjának tartják. 7.340 HDhoz volt szerencsém, nekem tetszett.
Válasz Sk Laci #4478. hozzászólásáraMennyi a 280asra meg a többire a szuper akciójuk?
Ezt a méretet mi értelme venni nehéz franc lóerő meg nincs...
Hd se egy hude talajozós valami kis motorral... koma próbálta grubberrel de vicc volt szerinte gyorsulnia kellett volna vele még de nem megy ugy ez se mint egy jd ...
Válasz erni #4477. hozzászólásáraKöszönöm a választ.
Azt hittem van HD-d, mert nézegetek 300 Le körüli traktort, nem csak a CNH koncernból.
Szeretnék valami erősebbet, mert a jelenlegi vezérgép NH T 7040 nem épp a legerősebb gép a 3m-es lazító és a 6 m-es kompaktor elé, főleg dombnak felfelé.
Nekem sikerült a NH-val belenyúlnom "nem minőségien" összerakott sebváltó, meg első kerékagy, amit a pénztárcám bánt. Viszont másoknak a környéken 10 000 óra felett járnak a NH traktorjaik, mágnesszelep vagy hidroakumlátoron kívül más gondjuk nem volt.
Nézegetem a HD sorozatot, de ugyan úgy rákérdeztem a JD 8r280 modeljére, ami a 300-as HD-tól plusz 28-30 % drágább.
Plussz 57-60 000 euróért már lehet valami munkagépet is venni a traktor utánn.
De egyenlőre csak nézegetek - érdeklődök.......... hátha a jövőben összejönne.
Válasz Sk Laci #26481. hozzászólásáraA profilkép nem saját, HD nincs. T 7.245 és T7. 210ünk van, cvt váltóval. Ezekbe is a 6,7 literes motor van. A nagyobbikba 5500 óra van, váltóval motorral még nem volt hiba.
Sziasztok, T7040 sebesség (km/h)jeladót hol találom? 2055 hibakód,menet közben random elmegy 0 mutat,persze a traki is megáll, újraindítás után megint jó egy darabig, van amikor többször kell újra índítani mert 0 mutat, mindegy hogy alacsony sebességnél vagy magasabb fokozatban, T7040, 19 sebességes full powershift,50 es váltó.
Válasz zsoltrs #4474. hozzászólásáraT6.140
Válasz lac* #4473. hozzászólásáraKöszi a fotókat, ez pontosan milyen traki? Mert az olajbeöntője nekem fém kupakos és vízszintesen helyezkedik el.
Válasz zsoltrs #4469. hozzászólására

Válasz Szaka Gyula #4471. hozzászólásáraGépre tettétek?
Olyan NH nincs aminek valami hibaüzenete nelegyen!
Hibakódot nem mindenesetben rakja ki!
Illetve hibakód nincs csak hiba üzenet.
Mintpéldául ha lefullasztod, hibakód nincs csak hiba üzenet.
Kedves Gépészek!
Segítséget szeretnék kérni. Nh T7.250 traktorunk véletlenszerűen elveszi a teljesítményt munka közben. Hibakód nincs. Melegedés nincs. Ötletünk NINCS. Ha valakinek volt hasonló problémája és sikerült megoldani kérem segítsen.
Válasz Horváth Róbert_55088 #4460. hozzászólásáraHa még nincs megoldódva akkor hívj a 30/ négy tizenöt tizennégy 82 számon
Válasz lac* #4468. hozzászólásáraKöszi, érdekes h csak T6osokhoz hozza....

És mégis kompatibilis a t5-tel?
Várom a fotód!
Válasz zsoltrs #4467. hozzászólásáraHolnap tudom fotózni,addig alk katalógus kép:
kép
Válasz lac* #4465. hozzászólásáraKöszi
Tudnál esetleg egy fotót küldeni, h milyen fajta a csatlakozó?
Válasz rtamas1976 #4464. hozzászólásáraIgen, ez elkerülte..
Válasz zsoltrs #4463. hozzászólásáraAhol a képen van jelölve ,oda kell bekötni a visszafolyó ágat,nálam úgy van.
Válasz zsoltrs #4463. hozzászólásáraBocsi, eszem ágában nemvolt.
De azt a multkor leírtam, hogy nekünk olyan visszafolyónk nincs!
Azzal meg hogy nekünk is van egy dugó ott nemsokra mész! Ez szerintem elkerülte a figyelmedet.
Önts bele 1l olajat, ha elnyeli akkor visszafolyónak jólessz.
Válasz rtamas1976 #4458. hozzászólásáraSorry, már megint a fotóért zaklatlak...
Válasz zsoltrs #4461. hozzászólásáraValószínű valani ilyesmi.
Vagy esetleg valami beöntőt is lehet.
Valószínű valami colmenet.
Hidraulikas boltban hamarabb találsz hozzá!
Esetleg vmi könyököt is berakhatsz ha nemfér el a csatlakozó.
Válasz rtamas1976 #4459. hozzászólásáraNem gond...
Kicsavartam, ujjamat bedugva felfelé zárt a tér, lefelé nem értem el semmit.
Vettem az axialba anya hidraulika csatit (m26x1.5), h oda betekerem. De nem tudtam, más a menetemelkedés(amit n tudok hova tenni).
Ezert lennék kíváncsi h milyen fajta alkatrész van oda becsavarva.
Köszi előre is.
Tisztelt Kollégák! NH 8970 vagy g240 sebválto kalibráláshoz keresnék szerelőt dél Alföldön? Magyar nyelvü kezelési is érdekelne!
Válasz rtamas1976 #4458. hozzászólásáraHa úgyérzed valamit fog, tart, akkor nehogy szétugozjon valami. De szerintem azlessz.
Válasz zsoltrs #4457. hozzászólásáraŐszintén megmondom elfelejtettem.

Jövőhét közepe táján érek haza.
Bocsi.
De szerintem azlessz amit bekarikáztam.
Vedd ki, nézd meg.
A tömbbe nemszokták visszakötni az biztos.
Válasz rtamas1976 #4454. hozzászólásáraSikerült megnézni?
Válasz rtamas1976 #4454. hozzászólásáraKöszi, ha ranezel.
Válasz zsoltrs #4453. hozzászólásáraAz imbuszosok alatt valamilyen szelep szokott lenni!
Válasz zsoltrs #4452. hozzászólásáraReggel ránézek mert van nekünk is ilyen gép.

De ilyen visszafolyó nincs rajta.
Szerintem ez a nyerő!
A tömbbe nemszokták visszakötni!
Válasz zsoltrs #4452. hozzászólásáraValaki azt mondja, h a bal oldali imbusz az.
Válasz rtamas1976 #4451. hozzászólásáraT5. 95
10 éves
Ilyen hátulról.
Válasz zsoltrs #4449. hozzászólásáraT5 demilyen ?
Válasz zsoltrs #4449. hozzászólásáraNem a tömbbe szokták bekötni hanem hátsórészen kell keresni egy vakdugót.
Sziasztok!
T5 ös trakim van és nem tudom, hova tudnám bekötni a tömbbe a szabad visszafolyó ágat.
Van itt olyan aki tudja esetleg, hogy működik ez a dolog? Agrotechnél n tudják...
Köszi
Válasz lefi #4447. hozzászólásáraAkkor passz, majd jön valaki okosabb. Van amúgy az aliexpressen minden féle fajta, fordított mutatással is.
Válasz mtz1221 #4444. hozzászólásáraNem lehet, csak ha a csatit szétszedem
Válasz mtz1221 #4445. hozzászólásáraTele tankoltam,nen változik semmi, ugyanúgy 3/4