Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Kukorica terményárak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Rába Steiger traktorok új
- Poénok új
- New Holland Clayson kombájn új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Deutz Fahr traktorok új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
696 hozzászólás
Válasz #243. hozzászólásra
A plantafol volt nekem is először megafolal együtt, másodjára meg, fitohorm, de most már nyugodtabban alszom.
De ha mégis nitrosol akkor csakis este!!!!!!!!!
De ha mégis nitrosol akkor csakis este!!!!!!!!!
Én most már inkább valami komplexebb anyagot használnék a nitrosol helyett mondjuk egy Plantafol 20-20-20 vagy Plantafosz Universal vagy Rosasol 23-7-23 vagy valami Ferticaret jobb lenne a minőség szempontjából a mennyiség már úgyis eldőlt javarészt.
Válasz #238. hozzászólásra
Csinálj keverési próbát, mert a nitrosol nagyon sok rovarölőszert kicsap!
Válasz #240. hozzászólásra
Ja és decis mega is volt benn úgyhogy tuti mehet.
Válasz #238. hozzászólásra
Szerintem mehet.Én 30 liter nitro + 170 víz gombaölő dupla lapossugarassal nyomtam nem volt baj.
Válasz #236. hozzászólásra
Vigyázni kell mert én tavaly láttam olyan 30 hektár búzát ami 2-3 nap alatt be is érett... Nitrot tettek rá de mivel és mennyit azt nem tudom de végeztek a búzával május közepe volt és aratásra kész állapotba került....
Nitrosol mellé mehet rovarölő?40 liter nitró+180 liter víz+karate zeon 5cs.
Válasz #209. hozzászólásra
én is csináltam hasonlót, igaz, az gyomirtó, gombaölő, lombtrágya, ez kedden volt. Ma arra jártam, de már van különbség...
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni
Még nem használtam eddig soha nitrosolt. Olyan 120l/ha szeretnék kijuttatni búzára és repcére. Sima szórófejjellel (5 vagy vagy 6-sal plusz 100 liter vizzel) ha kijuttatom megperzseli? Vagy hogy javasoljátok hogy csináljam?
Pét 65500/t 30%
Válasz #232. hozzászólásra
IKR.65500
Válasz #230. hozzászólásra
én azt hittem hogy több! januárban 72 volt
Köszi!!! Akkor 70 körül mozog!
Válasz #227. hozzászólásra
Ismerős így nyomja. Búzára geniust. 170l 28% nitro+ a genius. Évek óta így megy nincs vele gond. Nedvesítőszer elmarad mellőle. Gyomirtó gyártói ajánlás szerint csak 1:2 arányban lehetne a keverékben a N oldat és a víz aránya.
Válasz #228. hozzászólásra
67000 péti kamionos tétel
Válasz #228. hozzászólásra
ma vettem 69500 mikroelemekkel!
Sziasztok!
Nitrosol árat tud valaki mondani?
Tisztán nitrosol-lal fújt már valaki gyomírtót? mi a tapasztalat ?
Sziasztok!
Nitrosolt szeretnék repcére fújni önmagában, ill. 100L víz+ 100L nitrosol IDKT fúvókával. Szerintekek megúszom perzselés nélkül?
Válasz #223. hozzászólásra
Szerintem igen.
Nekem is azt mondta a területi képviselő, hogy nem szabad a gombaőlőhöz nitronént adni, mert állítólag csökkenti a hatását. Igaz én csak 10 kg karbamidot akartam hozzá rakni, de azt sem ajánlotta.
Válasz #222. hozzászólásra
10 óra körül kezdtünk hozzá, harmat már nem volt, viszont lehet hogy a leveleken itt-ott volt pár csepp víz összefolyva. Lehet hogy amiatt lett?
Válasz #221. hozzászólásra
Nem volt harmatos?Mert akkor megégeti.Én légbeszívásos 5 össel szoktam,ha 300 litert fújok,akkor sincs baja,ha száraz a levél.
Válasz #220. hozzászólásra
220 litert nyomtam rá lyukú fúvókával, 2 nappal később ahol a csepp ráesett a levélre, ott hártyásra száradt, de csak az a folt. Vagy a folt nem attól lett? Kicsit gyanús, hogy pont akkor jelent meg. Ekkora dózist nem mertem telesugaras fúvókával rátenni, nehogy teljes levelek száradjanak le. Egyéb tünetet még nem vetem észre.
Válasz #215. hozzászólásra
Nitrosolos fúvókával zöldbimbós állapotig semmi baja nem lesz, porlasztva nincs tapasztalatom.
Válasz #218. hozzászólásra
én is tavaly is. De akkor falcon pro ment virágzáskor. És azt mint utólag kiderült nem lehet keverni. De most más szer ment (egy hatóanyagos) és azt mondta rá a képviselője, hogy keverhető nitróval.
Válasz #217. hozzászólásra
Én is úgy jártam tavaly a gombaölő+nitróval.
Válasz #216. hozzászólásra
Én másdik adagnak 15 liter nitró+50-60l víz + gyomirtó+ bogár+ árpára gombaölő is. Az árpát megcsípte főleg ott ahol átfedéssel ment a tábla végén. Még egyszer nem teszek gombaölőt nitróhoz. Pedig direkt megkérdeztem a területi képviselőt és azt mondta nyugodtan mehet. Ahol nem ment gombaölő ott semmi baj.
Válasz #215. hozzászólásra
.Szabi. tanácsára ráfújtam a 2. adagot 100 litert 30%-ost töményen.
3.5 bárral mentem 3 kék fúvókával.Ugyan így szórtam le a búzát és
az őszi árpákat is perzselésnek nyoma sincs.
Üdv.
Engem is érdekelne, repcében második fejtrágyának 150l nitrosol mehet-e. Persze nitros fúvókával. Előre is köszönöm a tapasztalatokat.
Válasz #213. hozzászólásra
felveszed a telefont?
.Szabi.! Repce nitrózásba tudsz tanácsot adni?
Válasz #210. hozzászólásra
Kb 10 éve körül volt egy év mikor nagyon sok árpával végzett a vírus, ki kellett tárcsázni. Hasonlóan, vagy még talán enyébb tél volt mint a mostani. Minden árpa qrva sárga volt, 1 öreg gazda aki azóta már sajnos az égi mezőkön permetez, feloldott 1000 liter vízben 100 kg AN-t és végső elkeseredésében rátolta, nem volt mit veszítenie. (pedig ha jól számolom az 10%-os oldat) ezt 1 hét múlva újra eljátszotta, kizöldült az árpája 5 t feletti termést hozott.
Ha nem láttam volna nem hiszem el
ennyit a gomba verziókról........
Válasz #209. hozzászólásra
Na most akkor virus gomba vagy nitrogén hiány?? A fotó mindent elárúl..
Szomszéd árpájába bele fordultam kíváncsiság képen a permetezővel
mikor nitrosoloztam.
Válasz #207. hozzászólásra
Mind a kettő elnevezés helyes felénk a csordát használják
Válasz #206. hozzászólásra
De!De úgy tudom rudlinak hívják nem csordának.
Válasz #193. hozzászólásra
A távolban nem egy őzcsorda látható?
Hy !
Ki , melyik fúvókát ajánlja Nitrosolhoz Búzában ?
Melyik típusok azok , amik a legbiztonságosabbak , amelyek tutira nem perzselnek ?
Amennyire tudom az lenne a lényeg hogy , nagyrészt lecsorogjanak a cseppek a levélről...
A dózis úgy 120-130 liter lenne , töményen...
Ez igen!
Válasz #201. hozzászólásra
Franciska és Judit Kft, Origo-input Kft, Altoterra,
Válasz #201. hozzászólásra
Nekem év végén 30% Altosolt 69+á/kg sikerült kifizetni, jan végén már kihozták 10 x 12q/db tartállyal, nekem kell leszedni raklaposan, /de van ahol slagon engedik le a vevők, de macerás lehet / .
Válasz #199. hozzászólásra
Köszönöm a segítségeteket .Esetleg árat tudtok írni ,én ma kis kiszerelésbe 140 ft/ kg vettem ,de jobb lenne tartályba .
Válasz #198. hozzászólásra
Franciska régi telephelyén is megy tovább a kereskedés .
Válasz #198. hozzászólásra
Városföldön.
Kecskemét környékén keresek céget aki Nitrosolt forgalmaz 1M3 tartállyal vásárolnék.Köszönöm a segítséget .
hű ez nem semmi, ráadásul relatív hidegben