Fórum
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Őszi búzavetés október 1-től? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Rágcsálók elleni védekezés új
- Poénok új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Forgatás nélküli talajművelés új
Cikkajánló

Nehéz év után jön a döntés: folytatják-e a cukorrépa-termesztést?
A novemberi betakarításig már csak minimális javulás várható.
232 hozzászólás
Válasz Gumóka #225. hozzászólásáraRÉGEN MÉRGET SZÓRTAK VELE. MOST MEG LEHET STARTERT, KICSINEK LÁTSZIK, DE NEM 150 KILÓ BELEMEGY. ONT MIRE A MAG KIFOGY, ADDIG AZ IS. ETTŐL JOBB VETŐGÉP NEM KELL, ÉN MÁR A 3.AT NYÚZOM.
Válasz A.I. #230. hozzászólásáraIgen a pnu az ős monosem, tetszik az is mondjuk.
Én még szántok tavaszi vetésű elé, tehát sztem nem akkora probléma a csúszócsoroszjás gép, nyilván már kicsit idejétmúlt, de hát évi 15-20ha ra nem tudok venni még használtan se komolyabb vetőgépet.
Ami ezeknél inkább tetszik, az a hátsó v alakú tömörítőkerék-pár, azt jobbnak tartom, mint az spc-t.
Nodethez is van egyébként alkatrész, viszont ami meglepő, hogy alig van belőle eladó.
Válasz Gumóka #229. hozzászólásáraVolt spc, vagy 3 még új is, az utolsó.
!
Az tette fel az i-re a pontot.
Silányabb volt sajnos, mint a régiek.
Mondjuk ez sok mindenre igaz lehet
Szóval tudom, hogy "kicsiben" csinálod.
Mtz-hez meg a Te méretedhez tényleg jó lehet egy négy soros. De én csak Monosemben gondolkodnék.
Tarcsás nagyon jó, a csúszó csoroszjás sem rossz, ha van klasszikus értelemben vett vetőágy
Tudok olyat, akinek PNU van, azt hiszem az a csúszócsoroszjás neve.
Szerintem vett vele évente kb 50-100 hektárt és jól kell, meg szép eredményei vannak.
Persze ahhoz más is kell, de ha már a vetés szar, akkor mire számítson az ember.
Még annyit, olyat válassz, amihez azért lehet találni pót cuccot.
Válasz A.I. #227. hozzászólásáraNem nagy valamikre kell, drágát nehéz kigazdálkodni, csak ennek is utánaolvastam, nem rossz vetőgépeknek tűnnek.
Jobban tetszik, mint az spc, arra pedig van tárcsás nyitó, de valaki meg arra mondja, hogy nem igazán nyerő.
Válasz MTZ1221.3 #226. hozzászólásáraCsak azért kérdeztem, mert láttam ilyenbe műtrágyásat is, ott megvolt a nagy tartály.
Válasz Gumóka #225. hozzászólásáraSzia
Mikrogramulátum, esetleg műtrágya. Bár annak kicsinylem.
Egy tanácsot ha megfogadsz. Ne vegyél csak tárcsás sornyitású vetőt, engedd el a csúszócsoroszjásat, ha módodban áll.
Válasz Gumóka #225. hozzászólásáraMikrogranulátum szóró.
Az a kis tartály micsoda a 3. Pont felett?
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/vetogep-ulteto-palantazo-gep/nodet-gougis-4-soros-vetogep-kukorica-vetogep/h_7520898?ref=39239c74
Válasz istvanszigeti55 #13. hozzászólásáraSziasztok!
Ezeket, hogy cserélted le?
üdv mindenkinek a vetőgép nyomjelző szerkezete érdekelne ha valaki tudna segíteni?Vagy valakinek eladó szerkezete nincs eladó?
Válasz vinchi #221. hozzászólásáraSzia! Elvileg Kecskeméten a KUHN-nál kellene érdeklődnöd, mert a Nodet beleolvadt annakidején. Lehet találni alkatrészt hozzá a Habinál, Krampon és a Graniton is.
Sziasztok. Nodet gougis gabona vetőgép mag leeresztő nyelv. amit lehet nyitni a mag leengedéséhez. honnan lehet beszerezni?
Válasz Gergő1 #202. hozzászólásáraszia olyan kérdésem volna amibe a hatos csavar és a rugó be van fogatva egy csőszerű műanyagba nem találtál már valahol mert nekünk eltört 2 db
Válasz Isssti #218. hozzászólásáraNem fogod megbánni ha kiismered.
Szabadkát nem hiszem, de Zentán ha lesz vásár ott megoldható szerintem.
Válasz mtz1221 #217. hozzászólásáraIgazából gyors döntés volt, eddig Becker volt és megláttam ezt a nagyon jó állapotban lévő gépet, gyorsan meghirdettem a Beckert így meglett a zsebpénz a nodetra, de csak kukorica tárcsái vannak 22 és 27*5.5 méretben. Szabadkán a piacon a kisboltban van esély vasárnap szerinted?
Válasz Isssti #216. hozzászólásáraItt bruttó annyi. Hogy nem mondat előbb, eljöttél volna Topolyára a vásárra és vittél volna pár alkatrészt is hozzá, fillérekből ???
Válasz mtz1221 #215. hozzászólásáraNálunk 10 és 20e nettó Ft között találtam.
Válasz mtz1221 #214. hozzászólásáraJut eszembe olyan 10-12 euró körül mennek itt az új tárcsák, nehogy nagyon meg akarjon vágni.
Válasz Isssti #213. hozzászólásáraVan cirok tárcsám az 48x 2 mm-es, az a jó neki.
Válasz mtz1221 #210. hozzászólásáraA 2-es furat sűrűn még akár cirokhoz is jó lehet?
Válasz mtz1221 #211. hozzászólásáraKüldtem emailt.
Válasz Isssti #208. hozzászólásáraViszont ha ez a kezelési útmutató magyarul és digitális formában van meg, azt elkérném.
Válasz Isssti #208. hozzászólásáraAhogy Futár mondja, nem kell szarakodni sem a tlt fordulattal, sem a maglesodrókkal, olyan sokat mind a 3 mm-sel. A 27-es meg azért ne forogjanak sokat a fogaskerekek, lehet 10 felett is vetni vele.
10.5 és 24.5 centi között lehet vele tőtávot, szerintem nem kell jobb.
Válasz Isssti #208. hozzászólásáraTúl nagy a furat és sokat fog duplázni vagy triplázni . Anno spc-hez 2mm-es furatú tárcsát csináltam saját részre olyan jól sikerült hogy még a maglesodrókat sem kellet állítani sehava szinte nem is duplázott a gép .
Válasz mtz1221 #207. hozzászólásárabasszus Én a 18*3.5-est terveztem a leírás alapján. De akkor mi a tapasztalatod?
Válasz Isssti #206. hozzászólásáranapraforgóból ne ereszd magad a 22x3-as tárcsára rábeszélni. 27x2.5 a neki való.
Válasz mtz1221 #204. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Gergő1 #202. hozzászólásáraAlkatrészt hol vettél hozzá egy ismerősömnek is van hasonló problémája
Válasz Isssti #203. hozzászólásárahttps://yu-belt.business.site/
Válasz mtz1221 #195. hozzászólásáraSzia, nodet Pneumasem II alkatrész ügyben tudnál segíteni vagy magyarul beszélő bolt elérhetőséget adni? A mikrogranulátum adagoló műanyag ventilátor ház lenne érdekes, meg napraforgó vetőtárcsák. Köszönöm!
Válasz szakacs.norbi20 #197. hozzászólására Jó munkát hozzá ! :)

Kicsit időigényes, de nem nehéz
Válasz szakacs.norbi20 #199. hozzászólásáraSzia kaptál már üzenetet ,ha nem írjál te nekem.
Válasz szakacs.norbi20 #199. hozzászólására most írtam
Válasz vasvarikriszta #198. hozzászólásáraNem kaptam semmit,mégegyszer megpróbálod? Légyszives
Válasz szakacs.norbi20 #197. hozzászólásáraírtam privátba
Segítséget szeretnék kérni!
Valaki már cserélt Nodet vetőgépben olyan fekete tömítőt,hogy a mag ne folyjon ki a földre?
És mi lenne az eljárás?
Nehéz azt kicserélni?
Valami rálátásom van,de nem teljes..
Tudom,hogy lekell venni a magtartályt,de azt sem tudom hol kezdjem :))
Esetleg egy email címet kaphatok,akivel feltudom venni a kapcsolatot,hogy érdeklődjek részletesebben a tömitőről?
Köszönöm a segítséget :)
Válasz szakacs.norbi20 #189. hozzászólásáraa lucerna vetésben teljesen nem tudok segíteni mert mi most cseréltük le a belsejét és egy kis változás van a régihez képest,de ha a csavart berakod pv be a kurblival letekered 14 szer vagy a kereket forgatod 33 szór a kapott mennyiség 100 m2 való aszt megszorzod 100 és megkapod 1 ha való mennyiséget
Ral színét tudja e valaki a nodettnak, a zöldet ??? Milyen festéket használhattak a gyárban a 80-as években ??? Vettem egy majdnem újat, igaz 40-éves, de olyan a festése, hogy a drótkefés flex korong nem szedi le.
Helló!
Nodet gabonavetőgéppel valaki már vetett fűmagot? Egyáltalán képes rá?
Válasz vasvarikriszta #190. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget :)
Válasz i.batyity #191. hozzászólásáraKöszi szépen a segítséget :)
Válasz szakacs.norbi20 #189. hozzászólásárahttps://www.agrarkereso.hu/ad/?ad=236486
Ha ez a fajta a géped van, akkor a Nodet feliratú fedelet vedd le. Van alatta egy tànyérketék, amibe bele van tekerve 2 csavar. Az egyik egy csap, a màsik csak egy dugó. A csapot tedd át a másik furatba, ezzel kb. harmadára csökken a tengely fordulata, ami lekaparja a magot. Mindkét oldalon át kell állítani. Gabonára állítsd vissza.
Válasz szakacs.norbi20 #189. hozzászólásáraki kell egyszerűen csavarni és amelyiket akarod használni abba rakod a hosszú csavart ebbe még nem tudok segíteni mert most javítottuk fel de a héten még mi is leforgatjuk
Jó reggelt!
Van egy Nodet vetőgépem
17 soros
Szélessége : 2.85
Ki tudna nekem segíteni,hogy hogyan lehet GV-ről PV-re átváltani a fogaskereket?
Lucernát hogyan tudnék vetni vele?
Válasz Tom250 #187. hozzászólásáraköszönöm a segítséget
Válasz vasvarikriszta #185. hozzászólásáraLeforgatás alapján lett beállítva.
Nem írtam fel a beállításokat, fejből meg sajnos nem tudom.
olyan kérdésem volna a kramp oldalán találtam magkihordót de két fajta van ebbe tudna valaki segíteni?
Válasz Tom250 #184. hozzászólásáraszia olyan kérdésem volna milyen állással és hány kiloval vetettél lucernát? köszönöm válaszodat
Válasz Tom250 #183. hozzászólásáraNo meg a kopottas elemek miatti apró mag problémára egy nevetségesen egyszerű, de működő megoldás

Még tavaly repcénél tűnt fel hogy a nyíllal jelölt részen szóródik a mag, még álló helyzetben is.
És a megoldás: Az összes tolóhengerhez beragasztottam egy egyszerű papírnyelvet, ahogy a képen is látszik.
Repce vetésnél, és most a lucerna vetésnél is teljesen bevált.
Válasz Tom250 #182. hozzászólásáraHa esetleg valakit érdekel,
lassú fokozaton, 12-esen vetett 30kg-t hektáronként.