Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kalászosok műtrágyázása új
- CLAAS kombájncsalád új
- Diesel motorok új
- Kukorica várhatóan........! új
- S.O.S. új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Szankciók jönnek: új szabályozás csökkenti a szabályszegő gazdák támogatását
Már 2025-től pénzügyi hátrányt jelenthet, ha egy mezőgazdasági termelő nem...
845 hozzászólás
Tudtok olyan talajfertőtlenítőt mondani, ami a fonálféregre is jó és megfizethető is? Vidate vagy mi a fene.
Válasz #141. hozzászólásra
Ha úgy van ahogy mondják akkor ok, csak nehogy aratásra kitaláljanak valami más verziót amikor már a "bizonyíték" be van tárcsázva.
Nah voltak ma megnézni a zabot amit megcsípett a gyomirtó. Lefényképezték, vettek fel jegyzőkönyvet. Megkérdezték hogy ki e akarom szántani. Mondtam hogy nem. Lesz ami lesz rajta. Erre azt mondták hogy akkor várjuk meg a betakarítást és akkor majd terméskiesés függvényében egyezkedünk. Nem tudom.... így most elég korrekt benyomást keltettek... de hát én már senkiben se bízom.
Válasz #137. hozzászólásra
Mi érdekel?
Válasz #141. hozzászólásra
Én biztosítóval voltam így jégkár esetén 60%-ot kapcsiból adott a jégverés után. Betakarításkor véglegesített 80-at kértem 70-en nem is gondolkodott. De okosnak kell lenni, irreálisan túl sokat sem jó kérni (ők sem hülyék) se túl keveset, de mindig úgy hogy legyen egy kis mozgástered.
Válasz #140. hozzászólásra
Ok. Megfontolom. Meg még jövőhétig úgyis kiforrja magát jobban a dolog. Nem kell kapkodnom szerencsére.
Válasz #139. hozzászólásra

Hát ha valóban jól saccolod a terméskiesésedet, akkor nem rossz az elképzelés, de mondj egy kicsit fölé úgy 20-25%-ot hátha alkudni próbálnak. Tudod ha többet mondasz akkor abból könnyebben engedsz, és még mindig nem bux akkorát. A médiát tartsd talonban, tényleg a legvégére, ha békében megeggyezel annak nincs párja.
Válasz #134. hozzászólásra
Üdv!
Köszönöm a tanácsokat! A zöldkönnyvvel nem lesz probléma szerintem, megtudom oldani de jó hogy mondjátok én erre eddig nem is gondoltam. A zab szerintem kiheveri, annyira nem tűnik egyelőre vészesnek. A médiával való fenyegetőzést is jó hogy mnodjátok, ép a múlthéten adtam el szénát valami gazdatévés faxinak, összehaverkodtam vele. Azt mondta bármi ilyen problémám van keressem ő örül ha van mit a hírekbe tennie. Én úgy kalkulálok hogy ha 30q átlaggal számolok és abban keletkezett 15%os termésveszteség akkor az 4,5q/ha Ennek az értékében adjanak olyan növényvédőszert amilyenre szükségem van és akkor felejtsük el egymást. Ez rossz hozzá állás?
szeretnék zöld könyvben tanácsot kérni valaki tudja mi a dörgés??
van valaki baranya megyéböl vagy a közelböl?
hellóka !
van it még valaki ebböl a témából?
Válasz #134. hozzászólásra
Így van...
Most nagyon rákaptak erre a zöld könyvre, meg zöld receptre. Tudják, hol kell szorongatni az embert.
Válasz #131. hozzászólásra
Még valami eszembe jutott! I. fokú szer volt? Mert akkor zöld recept sem ártana, ill ki állította azt ki? Ha II. fokú akkor zöld könyv. Ki permetezte? Jó lenne egy olyan ember akinek van növ. védő OKJ-s vizsgája és legalább a nevét adja. Azért jutottak ezek még eszembe, mert a vegyszeres cég első szava az lesz hogy technológiai probléma volt a kijuttatásnál. Ezekre nam árt felkészülni, ezt tapasztalatból mondom!
És mi volt az a szer, ha szabad kérdeznem?
Üdv kedves barátom! Hát szar helyzet az biztos. A baj az hogy ők majd csak a jelen állapot alapján akarnak egyezkedni, tehát el kell dönteni hyogy kimegy az a zab vagy kiheveri. Ha kimegy akkor biztos hogy csak a jelenlegi károdat akarják, (nem biztos hogy teljesen )téríteni. Tehát az elmaradt bevételről ők általában hallani sem akarnak. Pedig ha most mondjuk kukit vetsz bele akkor az már neked plusz kiadás, a zab elmaradt bevétele mellett. Ha kiheveri akkor ember legyen a talpán aki megmondja a károsodás mértékét. Egyben tudsz kapaszkodni: Hogy a területi képviselőjük ajánlotta!!!! Próbállj meg 100 %-os kártérítést kérni átlagterméssel, átlagárral számolva, vagy kértd az újravetés TELJES költségét. Ne legyél szerény, úgy is alkudni fognak!!! Pedig ez nekik annyi mint bolha faxán a pattanás. Ja: újságcikk, per, fókusz! beblöffölése(persze csak akkor ha más kiutat már nem talász) szokott segíteni, attól marhára félnek, mert nagy presztísveszteség lenne nekik. Sok szerencsét!!!
Üdv!
Legyomirtottam a zabomat egy bizonyos készítménnyel. A szer okirata a területi képviselője és a forgalmazó központja is egyértelműen aztmondta hogy mehet zabba. Ennek ellenére besárgult a zab tőle. Felhívtam a gyártót hogy hogy is van ez? Rendesek voltak megigérték hogy utána néznek és visszahívnak. Visszahívtak hogy hát tényleg zabba nem ajánlják mert károsodást okozhat benne. Azt igérték hogy jövőhéten kijönnek és megnézik, és kitalálunk valamiféle kompenzációt. Abban szeretnék tanácsot kérni hogy mi lehet ilyenkor az egyezkedés alapja? Hogy következtessem ki a kárpótlás mértékét?
Válasz #129. hozzászólásra
Tudtommal nincs. Tarlóba majd glifozáttal.
Sziasztok,
Zabból a tarackot van esély valamivel kivenni? Elsősorban gyomírtóra gondolok....
Köszi.
Agroyal !
Mi volt az a két csúcs hatóanyag ami összekeverve kiütötte egymás hatását ?
Múltkor mondtad...
Válasz #125. hozzászólásra
levélen keresztül hat..
Válasz #125. hozzászólásra
Szerintem mint a legtöbbnek : Semmi...
Válasz #124. hozzászólásra
A taltos-nak mekkora talajhatása lehet a 2 szikűek ellen?
Hamarosan ki kellene fújnom mert vannak eléggé fejlett gyomok viszont a búza még viszonylag fejletlen.
Válasz #123. hozzászólásra
Na még egyszer:http://www2.dupont.com/Crop_Protection/hu_HU/assets/downloads/pdfs/tankkever%C3%A9k.PDF
KATT ITTegy táblázat , ami segít a pontos keverési sorrendet elvégezni a DU PONT-tól...
J . SZABI !!!

Mail ment...
kínáltak valakinek mostanában AMISTAR,AMISTAR TOP szereket 1/1 es kiszerelésben gyanúsan olcsón?
syngenta 2011 is fenn van ha valakit érdekel
Üdv. Tudom nem ez a topikba tart a kérdés. De ki van olyan aki ismeri a higtrágy felhasználást //liba// sürü nem higitott szabad.e káposzta és napraforgo alá tenni?? Milyen elönyök hátrányok vannak?? Elöre is köszönöm a válaszokat..
Válasz #117. hozzászólásra

Árlistába elírás?Van amalgerol,meg amargelor is.
CHEMINOVA 2011 is fenn van
Válasz #114. hozzászólásra
kinek a zinktrakja olcsóbb?
Válasz #114. hozzászólásra

Szevasz András, holnap kereslek tlfonon
SUMMI AGRO 2011 is kész
Du Pont 2011-es is fenn van
Válasz #111. hozzászólásra

Valami gond van góré !
A 2011-es BASF árlistára kattintva is a BAYER 2011-esét hozza ki...
BAYER 2011 is létható már
agriás diffenoconazol van Tomi. ár: 17000 ft/l+áfa a tel.számod elveszett szőrén-szálán. Vondozeb DG 10/1 1200ft/kg+áfa kb raklapos tételben.Az utóbbit emelik ha igaz. csá!
Válasz #106. hozzászólásra
Kasumin 2L = 4617.-Ft
ez új ár.
Válasz #106. hozzászólásra
kasumin 2 L cca: 3900
BASF 2011 árlista már elérhető a weblapon
Kasumin van még forgalomba? Ha igen akkor milyen áron lehetne kapni.
A KWIZDA 2011 árlista is elérhető már a weblapon
HOl lehet megnézni az árakat?
Válasz #102. hozzászólásra

kezdek már nagyon kiváncsi lenni
feltettük ma az ARYSTA 2011-es árainkat is
március közepéig átmenetileg bármelyik árlistából( 2010-2011 )is választhatsz amelyik számodra kedvezőbb vagy akár mindkettőből vegyesen is. amint levesszük a régit az ajánlat is érvényét veszti!
feltettük az első 2011-es növszer árat ( MAKHTESHIM )
Válasz #96. hozzászólásra

Faxa ...
Kwizda újdonságok árát kérdezted ?
Válasz #97. hozzászólásra
Az a gond ott ahol kicsi a humusz nincs baci, hiába kap N-t, a szárat nem a N bontja, az csak a bacik szaporodásához kell, celulózbontó elött 2-3 éves k.csutkát forgatott ki az eke, most ilyet nem látni szépen szétmállik a szár, ezen kár sporolni szerintem 7 ropit megér. Azonfelül 4.5 a talaj pH tehát eleve nagyon meggondolom mit szórok, és van értelme a telekszomszédnak csak 4-es a pH-ja, röpke 10 év alatt(inkább 5 apám nem figyelt ilyenekre) 0,5 pH különbbség.
Válasz #95. hozzászólásra
Egyszer próbáld meg minden ilyen bactofil féleség nélkül, hogy bedolgozás előtt szórsz rá 50-100 kg Ammónium-nitrátot, az is segít gyorsabban lebontatni.
Válasz #91. hozzászólásra
Azt a választ adták hogy még nincs ár a csomagokra sem.