Gázolaj árak 608 Ft Benzin árak 591 Ft EUR 396.04 Ft USD 337.84 Ft CHF 424.27 Ft GBP 453.51 Ft

Fórum

Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része)

Létrehozta: Bárány , 2008-11-03 18:52:10

Kedvencekhez Segítség

136801 hozzászólás
Nincs profilkép
#64451 Sk Laci
2021-05-19 20:20:08

Válasz *** HM *** #64464. hozzászólásáraNapraforgósban tegnap leírtam, de csütörtöktől hétfő estig több. Csak voltak közben jóformán esőmentes napok is, a hétfői mennyiség meglepett kedd reggel, amikor a betonhidak gerendáit mosta alulról az áradat. Egyből hívtam a vízügyiseket. Azok meg azt mondták ne beszéljek hülyeséget, mert az árvízriasztó rendszerük nem jelez semmit. Mondtam, akkor menjetek ki, mert a földek kompletre el vannak öntve. 40 percre rá már kint futkostak, mérték fel a helyzetet. A több millió eurós árvízriasztó rendszer meg meg se pittyent, nem müködik. Pedig még nincsen egy éves se.....

Nincs profilkép
#64449 Sk Laci
2021-05-19 20:04:09

Válasz gcastle #64460. hozzászólásáraA napraforgósba tettem be képeket mi van ott.

Nincs profilkép
#64447 Sk Laci
2021-05-19 20:03:14

Válasz gcastle #64460. hozzászólásáraEl is kopik a szivattyú.

Nincs profilkép
#64446 gcastle
2021-05-19 19:57:13

Válasz Sk Laci #64459. hozzászólásáraSzűk 3 hét alatt megvagy vele...

Nincs profilkép
#64444 .!?@
2021-05-19 19:15:22

Válasz Sk Laci #64457. hozzászólásáraSzámolj és csak 1xűen...kerekítve....
Adott mondjuk 30.000m3 víz és adott 1m3/perc szivattyú.......perc, óra, nap, hét......

Nincs profilkép
#64443 Sk Laci
2021-05-19 19:13:22

Válasz .!?@ #64456. hozzászólásáraÁsni nem nagyon megy, az egyik parcellán át kell emelnie a vizet kavicsúton, kb 70 cm magasság. Jelenleg nem jár arra senki, de nem hinném, hogy megörülnének, ha kotróval árkot ásnák rajta keresztül.
Másik parcellán rá kell menni a talajra, a felázott talajon egyből felhasalna a kotró. A harmadik parcellán ahol alagcsövek vannak, ott egy oldalról ami legközelebb van öntözőkanális van, a víz szintje a parcella szintje felett van. Itt esetleg csak jobban elönteném, ha megásnám.
Ehez a parcellához van a kotró részére legjobb hozzávezető út.

Nincs profilkép
#64442 .!?@
2021-05-19 19:06:05

Válasz Sk Laci #64454. hozzászólásáraKb 30-40ezer M3 vizet akarsz ezzel megoldani ?
Hát nem tudom.
Anno próbálkoztam én is de az ásásnak és a gravitációnak nincs párja(ha van rá lehetőség)
Szerintem ha át kell emelni vagy szívni, akkor a teljesítménye minimum a felére leesik.

Nincs profilkép
#64441 Sk Laci
2021-05-19 18:43:11

Válasz Nyomasek Bobo #64452. hozzászólásáraPatakban nem engedném le a patakfenékre, feljebb lenne emelve.

Nincs profilkép
#64440 Sk Laci
2021-05-19 18:41:48

Válasz Nyomasek Bobo #64453. hozzászólásáraA mélyebb helyeken még mindig 50 cm a víz mélysége. Jőformán egyenes terület kissebb lejtéssel, de még olyan 3,5 ha egybeföggő vízfelület. Azthiszem, hogy szakadni fog a víz a pumpához.
Másik parcellán ahol kb 24 ha vízfelület volt ott ma délutánra elég jól levonult, de még mindig olyan 2 ha van kb víz alatt.
3. parcellán a vízelvezető alagcsövek aaknáit kihasználva szerintem szintén volna utánpótlás, a pumpa nem menne üresre.

#64439 Nyomasek Bobo
2021-05-19 18:33:11

Válasz .!?@ #64450. hozzászólásáraLehet hogy nulla, de a kérdés: Milyen gyors az utánfolyás?

#64438 Nyomasek Bobo
2021-05-19 18:32:28

Válasz Sk Laci #64451. hozzászólásáraKell utána egy szűrő, ha permetezőt töltenéd. Másképp telebacca homokkal.

Nincs profilkép
#64437 Sk Laci
2021-05-19 18:27:20

Válasz .!?@ #64450. hozzászólásáraMár csak ér valamit.....
Ez mostan nálam kényszerhelyzeti lépés lenne, mivel voszonylag nem drága, és a jövőben a permetező töltésére is jó lehetne. Tehnikai adatok szerint 2 perc alatt feltöltené a permetezőt a patakból ami a parcella mellett van. Ez segítség lenne, mert mostanáig haza jártam 4 km, 40 perc feltölteni két db colos tömlőről kút + falusi vízvezeték.
Holnapig alszok rá egyet.

Nincs profilkép
#64436 .!?@
2021-05-19 14:53:15

Válasz Sk Laci #64449. hozzászólásáraNullából nullába kb tudhat annyit.
Viszont ha neked hektárokon áll a víz, az oda gyakorlatilag kb nulla.

Nincs profilkép
#64435 Sk Laci
2021-05-19 12:06:24

Sziasztok!
Ismeri valaki a Heron EMPH 80 W átemelő szivattyút?
Milyen termék?
Érdemes vele foglalkozni?
Parcelláról szeretném vele a vizet leszivatni. Eladó szerint 1300 L/perc teljesítménye van. Igaza lehet ez az adat?
smile helpsmilie

Nincs profilkép
#64434 Sk Laci
2021-05-16 08:46:42

Válasz Sk Laci #64447. hozzászólásáraszülő = szőllő
Megy az agyamra a szavak átjavítgatása a telefon okoskodása miattsmile cursing

Nincs profilkép
#64433 Sk Laci
2021-05-16 08:44:35

Válasz Nyomasek Bobo #64446. hozzászólására200 éve az erdőket vágták és ültették. Annak idején nem nagyon távolították el a 60-80 cm átmérőjü fatörzsből tuskókat, meg a tehnika se volt meg rá, mint manapság.
Másik dolog, nekem is akad pár öreg térkép a településről.
Harmadik dolog: a kataszteri térképen a terület jellege /szántó, rét, erdő, szüllő/ még a mai napig Mária Terézia idejéből van , ugyan úgy a kataszteri tulajdonlapokon külterületeket illetően.

#64432 Nyomasek Bobo
2021-05-16 08:36:35

Válasz Sk Laci #64445. hozzászólásáraHonnét tudod, hogy 1820ban hol volt erdő?

Nincs profilkép
#64431 Sk Laci
2021-05-16 08:05:49

Válasz Szabi. #64438. hozzászólásáraMi vidékükre elég pontatlan a térkép.
Két patak neve felcserélve, területmegnevezés 3 km-el odébb, mint valójában van, erdő ott is berajzolva, ahol sohase volt.
Nagy kár, hogy annak idején a térképészek nem a falu jegyzőjét, vagy a polgármestert kérdezték meg a térkép helyességéről.
Nem tudom milyen nagy lehet az eredeti térkép, ha a falu egyes házait is ki lehet venni, hogyan voltak elrendezve.

#64429 Nyomasek Bobo
2021-05-15 19:42:15

Válasz mtz1221 #64440. hozzászólásáraMegmondta itt egy szakember: "A fűszerezésen múlik minden"smile lolsmile lolsmile devil
Bár ha körmöt találnék a kóbászban...nem lenne jó napom...

Nincs profilkép
#64428 Szabi.
2021-05-15 19:29:49

Válasz III.Gyula #64439. hozzászólásáraMint érdekesség…..smile oops
Van ott több féle térkép lehetőség is.

Nincs profilkép
#64423 Földönfuto
2021-05-13 09:59:45

Válasz bandigh #64435. hozzászólásáraAzóta sem tudom hova tenn,én meteoritra gondoltam,de azt nappal nemigen lehet látni,meg úgy tűnt,hogy nagyon alacsonyan repűl.Még arra is gondoltam,hogy valami rakéta,de teljesen hangtalan volt,meg azt nem tartom valószínűnek.

#64422 rilex
2021-05-10 22:16:35

Válasz bandigh #64435. hozzászólásáraAz már földet ért. Illetve vizet... smile laugh
"Vasárnap hajnalban fél 5 előtt az Indiai-óceánba, a Maldív-szigetek északi térségéhez közel landolt a Long March 5B.

Közép-európai idő szerint 4 óra 24 perckor csapódott az Indiai-óceánba az a Hosszú Menetelés 5B nevű kínai hordozórakéta, mely az űrben épülő kínai űrállomás első modulját szállította az űrbe. A rakéta április végén letért Föld körüli pályájáról, majd irányíthatatlanul a Föld felé zuhant. A becsapódás helyszínét és pontos idejét nem lehetett előre meghatározni, most azonban vége a találgatásoknak:Az Amerikai Űrparancsnokság közleménye szerint egyelőre nincs arról hivatalos információ, hogy a rakéta ért-e szárazföldet, de az előzetes koordináták alapján az el nem égett rész a vízbe zuhant."

#64421 bandigh
2021-05-10 22:04:17

Válasz Földönfuto #64433. hozzászólásáraVan egy lezuhanófélben lévő kínai hordozórakéta az űrben, lehet azzal van összefüggésben

#64420 rilex
2021-05-10 17:47:39

Válasz Földönfuto #64433. hozzászólásáraTegnap több olyan videot tett fel valaki a netre, ami hasonló volt, mint amit írtál. Kerestem is, hogy idehozom, de már nem találtam meg. smile mellow

Nincs profilkép
#64419 Földönfuto
2021-05-10 12:01:10

Ma délelőtt láttam egy furcsa jelenséget.Kb, fél tíz körül a kertben nézegettem a fákat,amikor áthúztt fölöttem egy meteorithoz hasonló jelenség.Nagyon fényes türkizkék-zöldes magja volt fehéres csóvával.Hangtalanul repűlt nagyon alacsony röppályán gyorsan eltünt a házak mögött,még vártam,hogy hátha robbanni fog.Elég hátborzongató volt.

#64416 rilex
2021-05-04 22:40:57

Válasz d-032a #64429. hozzászólásáraHm.... ez nagyon jó!!! smile rolleyes

Nincs profilkép
#64415 d-032a
2021-05-03 23:26:58

Anya.

Mielőtt, áttértünk a latin ábc betűinek a használatára, nekünk is volt saját írásunk.
A hangokat, ("betűket") jelentő rovásjelek, -valószínűleg-, korábbi képírásból, szójelekből egyszerűsödtek később, a szkíta-hun, székely-magyar "rovásbetűkké".

A karján gyermekét tartó anya képéből alakulhatott ki, az "a" hangot jelentő rovásjel.

#64413 Csera
2021-05-02 21:37:22

Válasz rilex #64428. hozzászólásáraIgazán szép történet. Köszönjük és Isten áldjon Téged anyák napján és minden édesanyát.

#64412 rilex
2021-05-01 23:13:55

A két édesanya
Akitől hallottam ezt a történetet, amely a 40-es években a kaposvári kaszárnyában játszódott, már rég nem él.
Restelkedve mesélte el, örök tanulságnak szánva, emléket állítva édesanyjának, és vele együtt az összes édesanyának.
Ez a kiliti fiatalember a háborút megelőző évek valamelyikében „berukkolt” katonának. A sorkatonai szolgálata leteltével, ahogy akkor mondták, „bezupált”, továbbszolgáló szakaszvezető lett. Kemény falusi gyerekként könnyedén vette a katonai élet nehézségeiből fakadó akadályokat és hamarosan parolinján a három krumplivirágot felváltotta a nagyobbacska ezüst csillag, a stráf mellett. Ettől kezdve őrmester úrnak szólították.
A tiszthelyettesek közé tartozott, de a szíve a bakákhoz is húzta. Nem tudta eldönteni, hogy most ő úr lett-e, vagy csak díszelgéskor azért kell fehér kesztyűt húznia, nehogy meglássák durva, vaskos, ekeszarv és „vasvella” feltörte kezét.
Mi tagadás, tetszett neki az úribb élet, olyan helyeken is megfordulhatott, amiről korábban álmodni se mert. Egyszer-kétszer még kaszinóban is megfordult, és már néhány alkalommal moziban is volt, közvetlen elöljárója a törzsőrmester úr szemrevaló lányával.
Mindemellett azonban a szakaszába tartozó katonákhoz igazságos és emberséges maradt.
Egy napon a kaszárnya kapuügyeletesénél megjelent egy kis falusi öregasszony, sötét bő szoknyában, vállán berliner kendővel és az őrmester urat kereste. Az ügyeletes felszólt telefonon az őrmesternek:
- Őrmester úr alázatosan jelentem egy öreg parasztasszony keresi, magával akar beszélni, engedelmével át is adom a telefont.
A telefon máris a nénike kezében volt és csak úgy törtek elő a kis törékeny teremtésből a szavak:
- Én vagyok az kis fiam! Az édesanyád! Hoztam egy kis hazait, felvinném, ha lehet.
- Édesanyám, mondtam már, hogy ne itt keressen, hanem a városban találkozzunk.
- Értem fiam, de legalább a kosárért szaladj le, és vidd fel magadnak. Hoztam egy kis disznótorost is, apád levágta a hízót.
- Nem tudok lemenni most, várjon meg a kaszárnyával szemben a „kisbolt” előtt, hamarosan ott leszek.
- Jól van kis fiam. Felelte az édesanya. Gondolatban megértette az ő, őrmester fiát. Hogy is mehetne ő egyszerű, falusi szegény asszony a nagyságos urak közé. Még megszólnák azt a gyereket, a szegényes anyja miatt!
Időközben olyan dolog történt, amely teljesen felborította a korábbi helyzetet. Amint a kapuügyeletes telefonált az őrmesternek, belépett a kapun egy zászlós, aki akaratlanul is hallotta a beszélgetést. Rápillantott az öregasszonyra, és udvariasan üdvözölte:
- Jó napot kívánok kedves nénikém, ki az a boldog ember, akinek ekkora pakkot hozott?
Az asszony megmondta a fia nevét, de arra kérte a zászlóst, hogy senkinek ne említse az esetet, mert nem akarja, hogy az „őrmester úrnak” szégyenkezni kelljen falusi anyja miatt.
- Bízza rám néném! Erre belekarolt a látogatóba, másik kezével felkapta a kosarat és máris vezette a megszeppent kiliti mamát arra az emeletre, ahol „úri ember” fia tartózkodott.
A zászlós, a nénit maga elé engedve lépett be az őrmester szobájába, aki „vigyázz”- ba vágta magát:
- Zászlós úr alázatosan jelentkezem! – dörrent belőle a regula, de szeme sarkából anyját figyelte. Két erő munkálkodott benne. Az egyik a katona, aki elöljárójával áll szemben, a másik az ősi emberi érzés, amikor egy gyermek rohanna anyjához.
Az utóbbi erő, az a megzabolázhatatlan, szabályozhatatlan, mindennél nagyobb erő, a szülő anya szeretete legyőzte a katonai fegyelem felszínes hatalmát.
A gyerek, és nem az őrmester úr, hanem a szerető gyermek egy ugrással az anyja előtt termett és már ölelte is ezt a drága kis falusi asszonyt.
A zászlós egy darabig csak nézte ezt a szűnni nem akaró, megfogalmazhatatlan csodát, majd megszólalt:
- Őrmester úr, ne mulassza el bemutatni az édesanyját a katonáinak! Bár én is megtehetném, de nekem már nem él az anyám. Elővett a zsebéből egy megsárgult kis képet és a fiú kezébe nyomta. A fotón egy kis falusi öregasszony volt. Az őrmester nézte a képet, majd nézte az édesanyját.
- Zászlós úr, ezek szerint a maga édesanyja is…?
- Igen őrmester úr, az én édesanyám is egy falusi paraszt asszony volt, aki felnevelt engem, és a többi testvéremet. Nagyon büszke vagyok az anyámra!
Az őrmester legszívesebben elsüllyedt volna szégyenében.
- Le akartam tagadni az anyámat! Ezt a nagy bűnt megbocsájtja- e nekem az Istenem? Ezt a nagy vétket megbocsájtja- e nekem Édesanyám?!
Amint anya és fia elmélyülten beszélgettek egymással, észre sem vették, hogy a zászlós kiment a szobából. Hamarosan visszatért az őrmester katonáival, az egész szakasszal, akik kétsoros vonalban felsorakoztak a folyosón.
A nénike és a fia kiléptek a folyosóra. Az őrmester rápillantott katonáira és megszólalt:
- Fiúk, bemutatom az édesanyámat.
A zászlós „vigyázz-t” vezényelt, odalépett a nénike elé és tisztelgett neki.
Ettől a naptól az őrmestert a katonái még jobban tisztelték, mint korábban. Az anyja pedig ugyanannyira szerette, mint annak előtte. Miért nem jobban? Mert ennél jobban már egy anya sem tud szeretni.
Isten áldja az összes édesanyát!
(Dudás Károly)

Nincs profilkép
#64410 Mihály
2021-04-24 22:51:36

Válasz Földönfuto #64425. hozzászólásáraMiből gondolod hogy nem érzem jól magam ebben az országban más kérdés hogy egyes vezetők baromságai kiakasztanak meg az hogy Román alapítványokat támogat a Magyar kormány az én adómból issmile surrendersmile cowboy

Nincs profilkép
#64409 Földönfuto
2021-04-24 18:35:18

Válasz Mihály #64420. hozzászólásáraMert én jól érzem magam ebben az országban,veled ellentétben.smile lolsmile lol

Nincs profilkép
#64408 Mihály
2021-04-23 21:24:09

Válasz Gumóka #64423. hozzászólására Csak neked " A magyar Alkotmánybíróság (mitől is az, miközben nincs is Alkotmányunk?) döntött. Miközben az erdélyiek szavazhatnak levélben, aközben a magyar kormány által külföldre űzött magyarok NEM.
A bírák szerint a törvény “nem zárja el a szavazástól… a szavazás napján külföldön tartózkodó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárt: választásuk szerint szavazhatnak a külképviseleten, vagy hazatérhetnek és leadhatják a szavazatukat az állandó lakhely szerinti szavazókörben.”
Akkor tekintsük el attól, hogy adott esetben egy napja is rámehet a szavazásra egy magyar állpolgárnak mire elutazik Londonba a követségre és ott sorba áll, hogy leadhassa a voksát.
Számoljuk egy kicsit! Reggel héttől, este hétig tart nyitva a követségi szavazókör. Mondjuk, hogy egy szavazó 3 perc alatt végez (dokumentumok ellenőrzése, szavazás, stb.) mert minden olajozottan halad.
Tizenkét óra, az 720 perc. Az - 3 percenként egy szavazó - 240 (!), nem tévedés kettőszáznegyven magyar választó, aki élhet állampolgári jogaival az Alkotmánybíróság politikai prostituált tagjai szerint.
De legyünk megengedők! Mondjuk, hogy 10 választási bizottság áll fel a londoni követségen. Az akkor 2 400 választónak ad esélyt, miközben Angliában a legóvatosabb becslések szerint is legalább négyszázezer magyar állampolgár él, akiket ez az Orbán által megalkotott bohóctársaság megfosztott az állampolgári jogaiktól. A tisztesség kedvéért jegyezzük fel annak az öt bírónak a nevét, akikben még megmaradt a jog tisztelete és a határozat ellen szavaztak - Czine Ágnes, Lévay Miklós, Pokol Béla, Stumpf István és Szalay Péter.
Véleményem, nyolcan nem nevezhetők bírónak, hiszen igazi csicskák módján szolgálták ki Orbánt. smile oopssmile cowboy

#64407 Gumóka
2021-04-23 21:01:08

Válasz Mihály #64414. hozzászólásáraÉn már annak is örülnék, ha megfelelően tagolnád a hozzászólásaid, tudod, kis- és nagybetű, pont (pont), vesszőcske.smile lol

Legalább.

Bár ezt már sokan jelezték, de csak azért se.smile closedeyes

Nincs profilkép
#64404 Mihály
2021-04-23 20:07:31

Válasz Földönfuto #64418. hozzászólásáraMár nem de jobb lett volna 10 évvel ezelőtt és te miért nem akarsz kivándorolni a szigetre...???? van föld bőven 1000 hektár számra
smile thumbupsmile biggrinsmile scaredsmile cowboy

Nincs profilkép
#64403 Mihály
2021-04-23 20:04:22

Válasz Rabó001 #64415. hozzászólására az a röhej hogy hét éve még én voltam a megátalkodot kapitalista szélső jobbos terrorista kutya kölyke most meg libsi dk lmp meg mit tudom én ill. tudom a Fidesz által nyomot Soros elv egyik tagja mert ha nem megy valami akkor találni kell egy bűnöst ill. csoportott akitki lehet tenni pellengérre mert ő a Soros mert a pártunk és kormányunk sérthetetlen mindddig míg le nem váltják onnantól ők a Sorosak az elmúlt 8 év esetleg a következő 122 lesz de a lényeg a vissza mutogatás ez már a Deri is hatásosan gyakorolta Viktorők meg mint írtam már jó tanulók voltaksmile cursingsmile surrendersmile oopssmile bansmile cowboy

Nincs profilkép
#64402 Földönfuto
2021-04-23 20:01:34

Válasz Mihály #64417. hozzászólásáraTe nem akarsz velük menni?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Jól indul a hétfő: ez vár rád a benzinkúton!
Jól indul a hétfő: ez vár rád a benzinkúton!
Mind a benzin, mind a gázolaj beszerzési ára mérséklődik.
Így kaphatsz akár 25 milliót a tanyád fejlesztésére!
Így kaphatsz akár 25 milliót a tanyád fejlesztésére!
A falugazdász-hálózat idén már ingyenes segítséget nyújt a pályázatok...
IH 9,8 m-es tárcsa eladó
IH 9,8 m-es tárcsa eladó

1.450.000 Ft

Rabewerk gruber
Rabewerk gruber

1.250.000 Ft

HELTI 3FV PLUTO 3 fejes,  váltva forgató eke
HELTI 3FV PLUTO 3 fejes, váltva forgató...

1.450.000 Ft

Zab eladó
Zab eladó

80.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]