furat vagy csiszolat
ne nyelvészkedj
mitbánjuk no hehehee
tehát ha 24es a lukad mond lyuk
akkor fogjuk rá h. kilövelltél 50 köböt per óra
az legyen jó 1000 köb per huzatás
300 x 60 méterre mond lyuk
az jó 550 per hektó
tehát kiöntözhettél 55 60 milit
persze ha 24es a luk
Akkor azt számolja már ki nekem valaki hogy a 290-m 125 átmérővel 6.5 nyomással 21 óra alatt jött be.. Ez Mm be menyi lehetet??!! Amit tudok 1 napal késöbb jött még 32 mili de sétáltunk a tetején szóval
Szerintem kár itt számolgatni.--Mostanság nem hinném hogy valaki is túl tudná öntözni a földjét!! Sem a talaj miatt sem a forróság miatt és persze az anyagi okok miatt sem.. A mi kukoricánk múlt héten kapott 100Mm esö és öntözéssel együtt másnap még ha kissé ragadósan is de sétáltunk a tetején..Szóval kár itt számolgatni..
Csak traktor. Ennyi vizet egy 5-600 literes Hondával nem tudsz rendesen mozgatni.1,6 bar meg nem lesz elég ,hogy megmozdítsa a 300 méter kihúzott csövet vízzel teli.(bár nem tudom milyen dob).
Én igyekeznék a 2.5-4 bart elérni minimum. szivattyút pedig inkább 750-1000 literest keresnék.
A Cadoppi-kat javasolnám. Felénk szinte mindenki ezt használja.
Üdv Mindenkinek. Az utóbbi két hétben több időt töltöttem a dobokkal mint itthon, most kicsit pihenek,ma éjjel nincs öntözés.Így is öt hektár kukoricám kiégett, vízhiány miatt.:)
Üdv mindenkinek.
Egy 75/350-es dob működtetéséhez milyen szivattyú volna az optimális. 10m magasra és 300m távolságra van a föld a tavacskától a föld 300m hószú így 600m az össz. távolság és 10m a szintkülönbség.
Traktor vagy, kisebb benzinmotor hajtású szivattyú?
Mely volna a jobb?
2oo m3 víz az gyakorlatilag egy 20m*10m-es kráter...és ha csak 5 mm-ert adok ki, akkor elég 4 hektárra...pár mm sokszor életmentő lehet...van mit szörmézni az biztos..:D
nem egyszerre volna mind locsolva meg nem minden évben volna mindbe kukorica!
ha mindet kellene locsolni akkor azt már márciusba el kellene kezdenem meg Paksot mellém telepíteni
már azon is gondoltam most hirtelen hogy ha nincs elég víz felénk 1 fúrt kútba akkor kisebb költség volna árasztásos módszert választani. Nem tudom hogy annak mennyire örülne a kukorica?
Nem húzok én már semmit..Vettem 3nagy szórófejet,azokkal nyomom.Le vannak fektetve a csövek..A szórófejek 14-16os fúvókával mennek..Úgy telepítek hogy 5sima egy szórós.így 45-50méteres sávot öntözök..Hogy miért hanyagolom a dobot???Mert sokkal nagyobb nyomáson kell nyomnom így a szivattyú is sokkal többet eszik..
húú most fejből nembiztos hogy tudok pontos számokat mondani de megpróbálok
6,5 ha : 340*190
4,5 ha : 320*140
3,5 ha : 270*130
de ez mondom sacc!
meg egyszerre csak 1 táblát szeretnék locsolni és mondjuk ha az egyik táblán végzek a locsolással akkor telepíteném át a másikra a dobot! A kutat meg a 3 föld végébe fúratnám!
4835 hozzászólás
Válasz #1584. hozzászólásra

Gratula
Válasz #1583. hozzászólásra

furat vagy csiszolat
ne nyelvészkedj
mitbánjuk no hehehee
tehát ha 24es a lukad mond lyuk
akkor fogjuk rá h. kilövelltél 50 köböt per óra
az legyen jó 1000 köb per huzatás
300 x 60 méterre mond lyuk
az jó 550 per hektó
tehát kiöntözhettél 55 60 milit
persze ha 24es a luk
megha elnem b.tunk vlm számitást
Válasz #1582. hozzászólásra

Minden máson furat található!!!

Tudod é hogy min van a luk igazábol???
Válasz #1581. hozzászólásra

oszt mekkora lukon körösztü?
szivattyun volt annyi vagy a luk előtt?
Válasz #1578. hozzászólásra

Amit tudok 1 napal késöbb jött még 32 mili de sétáltunk a tetején szóval

Akkor azt számolja már ki nekem valaki hogy a 290-m 125 átmérővel 6.5 nyomással 21 óra alatt jött be.. Ez Mm be menyi lehetet??!!
Válasz #1575. hozzászólásra

Okos beszéd
Válasz #1574. hozzászólásra

Király !!
Válasz #1570. hozzászólásra

63 mm átmérő, 200 m hosszú
Válasz #1576. hozzászólásra

Wáo ez tud 200litert perszek??????
Válasz #1571. hozzászólásra

Válasz #1573. hozzászólásra

Sem a talaj miatt sem a forróság miatt és persze az anyagi okok miatt sem.. A mi kukoricánk múlt héten kapott 100Mm esö és öntözéssel együtt másnap még ha kissé ragadósan is de sétáltunk a tetején..Szóval kár itt számolgatni..

Szerintem kár itt számolgatni.--Mostanság nem hinném hogy valaki is túl tudná öntözni a földjét!!
Válasz #1573. hozzászólásra
http://www.coolutils.com/online/image-converter/próbálkozz
Van táblázatom a gépemen de csak png-ben. Valaki írja le, hogy kell jpg-re átrakni és akkor fel tudom tenni.
PP67es
1450-2000 kg
6atmoszféra
Válasz #1569. hozzászólásra
Ennek mik a paraméterei?
Üdvözlet Hölgyek/Urak!
Tudna valaki műszaki paramétereket adni a 63-as csővel szerelt sygma öntöződobról?
Nyomásigény, súly, stb.
Az elmúlt pár napi elfoglaltság
Válasz #1567. hozzászólásra

egy 6bár az.......... nem 1,6bár no
Válasz #1558. hozzászólásra
Csak traktor. Ennyi vizet egy 5-600 literes Hondával nem tudsz rendesen mozgatni.1,6 bar meg nem lesz elég ,hogy megmozdítsa a 300 méter kihúzott csövet vízzel teli.(bár nem tudom milyen dob).
Én igyekeznék a 2.5-4 bart elérni minimum. szivattyút pedig inkább 750-1000 literest keresnék.
A Cadoppi-kat javasolnám. Felénk szinte mindenki ezt használja.
Válasz #1565. hozzászólásra

én nemtom az mennyit ad
Válasz #1564. hozzászólásra
Ehhez akkor elegendő a Honda tipusu szivatyu is?
Válasz #1558. hozzászólásra
500 600 ... litert tudjon mondjuk
dobon meg legyen 1 6 bár mondjuk
sacc ilyesmi
Válasz #1562. hozzászólásra

Felétek mindig is volt...ha nem esett akkor meg gazda árasztotta el könnyeivel a határt,annyit sírt rít mindig
Válasz #1559. hozzászólásra Sajnálom! Erre most jól jön az eső--szépen van!
10 hektárt.
Válasz #1559. hozzászólásra
És mennyit öntöztél meg?
Üdv Mindenkinek. Az utóbbi két hétben több időt töltöttem a dobokkal mint itthon, most kicsit pihenek,ma éjjel nincs öntözés.Így is öt hektár kukoricám kiégett, vízhiány miatt.:)
Üdv mindenkinek.
Egy 75/350-es dob működtetéséhez milyen szivattyú volna az optimális. 10m magasra és 300m távolságra van a föld a tavacskától a föld 300m hószú így 600m az össz. távolság és 10m a szintkülönbség.
Traktor vagy, kisebb benzinmotor hajtású szivattyú?
Mely volna a jobb?
Itt találtam egy tanulmányt öntözésről:
"Az EU-s pályázatok csapdái a területi vízgazdálkodásban" címmel". Kattints erre a linkre.
Válasz #1531. hozzászólásra

2oo m3 víz az gyakorlatilag egy 20m*10m-es kráter...és ha csak 5 mm-ert adok ki, akkor elég 4 hektárra...pár mm sokszor életmentő lehet...van mit szörmézni az biztos..:D
Válasz #1552. hozzászólásra
Érdekes öntözés paprikaföldön
Válasz #1553. hozzászólásra

nem egyszerre volna mind locsolva meg nem minden évben volna mindbe kukorica!
ha mindet kellene locsolni akkor azt már márciusba el kellene kezdenem meg Paksot mellém telepíteni
Válasz #1551. hozzászólásra

örülne há
15áron
denem 15HHHHHHHáron
föld is pont jól lejt mi ?
http://szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/a-nap-kepe-ilyen-ontozorendszert-meg-nem-latott-450915

már azon is gondoltam most hirtelen hogy ha nincs elég víz felénk 1 fúrt kútba akkor kisebb költség volna árasztásos módszert választani. Nem tudom hogy annak mennyire örülne a kukorica?
Válasz #1549. hozzászólásra

bezony
Válasz #1548. hozzászólásra
A szórófejeknek elég 4,5bar..Öntöződob 7-8baron ment.
Válasz #1545. hozzászólásra

aha
Válasz #1546. hozzászólásra
A dunától vannak a kútjaim 1-2kilóméterre..Itt van vízhozam.20-30méter között vannak a kutak..
Válasz #1543. hozzászólásra
és milyen mélységben van felétek ilyen kút ami ekkora vízmennyiséget tud?
Válasz #1544. hozzászólásra
Nem húzok én már semmit..Vettem 3nagy szórófejet,azokkal nyomom.Le vannak fektetve a csövek..A szórófejek 14-16os fúvókával mennek..Úgy telepítek hogy 5sima egy szórós.így 45-50méteres sávot öntözök..Hogy miért hanyagolom a dobot???Mert sokkal nagyobb nyomáson kell nyomnom így a szivattyú is sokkal többet eszik..
Válasz #1543. hozzászólásra

tehát 1 behuzatás hány óra meg hány liter?
Válasz #1541. hozzászólásra
5litert fogyaszt a piros technika..110es kutakról szívom a vizet,egy van ami egy 110es és 63mas összekötve..
Válasz #1539. hozzászólásra
húú most fejből nembiztos hogy tudok pontos számokat mondani de megpróbálok
6,5 ha : 340*190
4,5 ha : 320*140
3,5 ha : 270*130
de ez mondom sacc!
meg egyszerre csak 1 táblát szeretnék locsolni és mondjuk ha az egyik táblán végzek a locsolással akkor telepíteném át a másikra a dobot! A kutat meg a 3 föld végébe fúratnám!
Válasz #1540. hozzászólásra

mennyi literrel öntözöd be azt amit beöntözöl?
Válasz #1536. hozzászólásra
Hát én még nem hallottam róla,de ha van hívjál fel lécci..
Válasz #1537. hozzászólásra
méretei mik a fődeknek hossz........ hm?
szerinted én nem?
Válasz #1535. hozzászólásra

Válasz #1533. hozzászólásra

olyan nincs ami elvisz pár dobot?