legjobb lenne ha lenne jól vized, mondom nem mélyen......
meg áramod ......
akkor 1 500 körüli búvár ami ad megfelelő nyomást ...... megoldana 15ha szántóföldi növényt nagy vonalakban
az olyan 400000 körül mozog..........
+ a csövek kábelok............szirszarok
1dob, tömlők, csövek rogyásig.........
Én is hasonló helyzetben vagyok...de arra gondoltam, hogy a fúrt kútból egy puffertárolóba gyűjtöm a vizet és mindig csak annyit nyomok bele amit kiadok 1 nap....földmunkagép és tófólia kérdése az egész...
Én is hasonló helyzetben vagyok...de arra gondoltam, hogy a fúrt kútból egy puffertárolóba gyűjtöm a vizet és mindig csak annyit nyomok bele amit kiadok 1 nap....földmunkagép és tófólia kérdése az egész...
nem az idein gondolkodok hanem a jövő éveken mert én a következő évekre se gondolom hogy több csapadék lenne és ez ellen kéne valamit tenni.
Gondoltam hogy ilyen vízkilátás mellett sokba kerül de lassan odáig érek a gondolattal hogy valamit tenni kell mert ez így nem mehet tovább és ez előbb-utóbb úgy is visszahozná az árát!
ez igy semmi biztató hallod
ha 1 400 500 litert lehetne percenként szippantani pár méterről akkor lehetne 1 dobban gondolkodni.......
mélyről meg fölhozni megmég nyomást is csinálni......
azok 100ezrek.......
gondolom nem az idei sülő kukorica megmentésén agyalsz most e?
Sóderbánya nincs de a régi kifolyós kutak kb 160-170 métr mélyen voltak fúrva.
A tanyában a kút az 67 méteren van nemtom az mit tudna vízmennyiségileg de azt ilyenre nem tudom kipróbálni mert
nagyon kicsi átmérővel lett fúrva azt hiszem 40-es
konzollal macerásabb öntözni,és általában keskenyebbet visz, mint a vízágyú.azonban lényegesen több víz jut ki rajta adott idő alatt,és kisebb nyomáson is üzemel.kelesztő öntözésre a vízágyú nem alkalmas.
Hozzá nem értőként szeretnék segítséget kérni tőletek!
Kérdésem az volna hogy volna nekem egymás végében lévő 3 földterületem 3,5-6,3 ill. 4,5 ha terület amit szeretnék öntözhetővé tenni. Sajnos öntöző csatorna nincs a környékben így marad a fúrt kút lehetősége!
Ki mit gondol meg lehetne oldani ezt a területet fúrt kútból ill. ha igen mekkora vízmennyiségű kút kellene hozzá ill. milyen típusú szivattyú volna jó hozzá? tarktor hajtású szivattyú fúrt kútból közvetlenül el tudna látni 1 ehhez szükséges nagyságú öntöződobot ill. vízágyút?(Ilyesmi valami elképzelésem volna hozzá mert legfőképp kukoricát szeretnék locsolni vele)
Nekünk van egy toldás rajta és az ugy néz ki hogy szerintem egy toldókarmantyú és bele van ragasztva a cső.
Mert vagy 5 mm falvastagságú a karmantyú és melegítés nyomok nincsenek rajta.
Hát sok okosat nem tudok írni mert én más technikával locsolok ( alu cső Tisza2 szóró 2 ha + 2ha egy 50es dobbal). Az biztos hogy csőkút abba búvárt bele és nagy dob kell mert ugye 450m a föld rövidebb oldala. 90es vagy 110es dob azon van csak ennyi cső. Ha meg zöldségezel a kuki helyett akkor meg a dobra teszel konzolt. Akinek van ekkora dobja majd megírja mennyi víz és nyomás kell neki hogy szépen dolgozzon abból ki lehet majd agyalni milyen kút és milyen szivattyú kell ja és persze hány amper az áram szolgáltatótól.
4835 hozzászólás
Válasz #1534. hozzászólásra

nemcsak gondolok
BAZmeg má azokkal is ámodok lassan ----------
Válasz #1532. hozzászólásra
csőbúvárra gondolsz?
Talán a legjobb egy nagy víztároló amit egy szélenergiával vagy napenergiával működő kis szivattyú mindig telenyom..
Válasz #1530. hozzászólásra

legjobb lenne ha lenne jól vized, mondom nem mélyen......
meg áramod ......
akkor 1 500 körüli búvár ami ad megfelelő nyomást ...... megoldana 15ha szántóföldi növényt nagy vonalakban
az olyan 400000 körül mozog..........
+ a csövek kábelok............szirszarok
1dob, tömlők, csövek rogyásig.........
szóval van vele mit szőrmézni..........
Válasz #1530. hozzászólásra

1ha ra 20mili az 200köb
tovább meg számolj ahogy akarsz
Válasz #1529. hozzászólásra

nem rossz ötlet csak kérdés mennyi víz kellene mondjuk egy 6.5 hektáros öntözéséhez egyszerre és ahhoz akkor mekkora víztároló kéne?
Válasz #1516. hozzászólásra
Válasz #1526. hozzászólásra
nem az idein gondolkodok hanem a jövő éveken mert én a következő évekre se gondolom hogy több csapadék lenne és ez ellen kéne valamit tenni.
Gondoltam hogy ilyen vízkilátás mellett sokba kerül de lassan odáig érek a gondolattal hogy valamit tenni kell mert ez így nem mehet tovább és ez előbb-utóbb úgy is visszahozná az árát!
Válasz #1525. hozzászólásra
ez igy semmi biztató hallod
ha 1 400 500 litert lehetne percenként szippantani pár méterről akkor lehetne 1 dobban gondolkodni.......
mélyről meg fölhozni megmég nyomást is csinálni......
azok 100ezrek.......
gondolom nem az idei sülő kukorica megmentésén agyalsz most e?
Válasz #1523. hozzászólásra
Sóderbánya nincs de a régi kifolyós kutak kb 160-170 métr mélyen voltak fúrva.
A tanyában a kút az 67 méteren van nemtom az mit tudna vízmennyiségileg de azt ilyenre nem tudom kipróbálni mert
nagyon kicsi átmérővel lett fúrva azt hiszem 40-es
Válasz #1522. hozzászólásra
Ilyen nagyban nem de itt régen kifolyós kútak is voltak szóval szerintem ha kellő mélységbe lemennénk a fúrással akkor volna víz
Igen megoldható a dolog, de ez függ a terület alatt lévő vízadó rétegtől és a víz mélységétől!
Vannak felétek sóderbányák?
Válasz #1520. hozzászólásra
Senki nem öntöz kútból melletted valahol?
Mennyi viz lehet ott hm?
Válasz #1520. hozzászólásra

Figyed vannak több 100kWattosak is azok pedig elviszik .......
Válasz #1519. hozzászólásra
Igen van de csak 1 fázis sajnos a tanyában nincs benn a 3 fázis! Miért úgy gondolod hogy egy öntöződobot 1 elektromos szivattyú is elvinne?
Áramod van é?
Válasz #1515. hozzászólásra

konzollal macerásabb öntözni,és általában keskenyebbet visz, mint a vízágyú.azonban lényegesen több víz jut ki rajta adott idő alatt,és kisebb nyomáson is üzemel.kelesztő öntözésre a vízágyú nem alkalmas.
Válasz #1513. hozzászólásra
nem
Hozzá nem értőként szeretnék segítséget kérni tőletek!
Kérdésem az volna hogy volna nekem egymás végében lévő 3 földterületem 3,5-6,3 ill. 4,5 ha terület amit szeretnék öntözhetővé tenni. Sajnos öntöző csatorna nincs a környékben így marad a fúrt kút lehetősége!
Ki mit gondol meg lehetne oldani ezt a területet fúrt kútból ill. ha igen mekkora vízmennyiségű kút kellene hozzá ill. milyen típusú szivattyú volna jó hozzá? tarktor hajtású szivattyú fúrt kútból közvetlenül el tudna látni 1 ehhez szükséges nagyságú öntöződobot ill. vízágyút?(Ilyesmi valami elképzelésem volna hozzá mert legfőképp kukoricát szeretnék locsolni vele)
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #1512. hozzászólásra
Miért olcsóbb megoldás?
Annyit ki tud locsolni 60 m szélesen, mint egy vízágyú l/min.?
Konzolt hány bar nyomáson lehet már üzemelni?
Válasz #1510. hozzászólásra

Ejnye no, csatlakozótömlő 130-as, flexibilis.
Válasz #1512. hozzászólásra
nem kell akkora nyomás?
Válasz #1511. hozzászólásra

a konzolos öntözés kíméletes a növénynek és kíméletes a pénztárcádnak is
Válasz #1489. hozzászólásra
Ez a konzolos öntözés mennyire kíméletesebb, mint a vízágyús?
Konzollal lehetne palántát is öntözni?
Válasz #1509. hozzászólásra

talán ha magyarul....... meg képpel akkor .......... decsak talán
130-as trevirát keresek sürgősen,valaki nem tud ?

Válasz #1505. hozzászólásra

Efelejtettem megszorozni hárommal..
Nem kell valakinek 90 es sigma dob turbina? jó állapotú keveset használt.
Válasz #1503. hozzászólásra

Le nem írom.......sok ellenségem, jó akaróm olvassa...............
Válasz #1501. hozzászólásra

Nem mindegy, hogy 157 vagy 471 !!!
,Válasz #1503. hozzászólásra
,30mm volt a fejemben
...Az nem annyi?
((eddig még csak a kocsimat locsoltam,de az még drágább?

Csak nem
Válasz #1502. hozzászólásra

300x471=141.300
300 mm el számoltad
Jancsika valamit elszámolt,kb 50 ezerbe fáj egy 30mm-es öntözés .
Válasz #1501. hozzászólásra

Akkor az öntözés nem ill nem is lehett alternatíva,mert ez 150000-es hektárköltség egyszeri locsólásnál
Válasz #1498. hozzászólásra
Bocsánat 471ft..
157ft

azt számolja ki minden öntöző magának ..........
Válasz #1494. hozzászólásra
Köszi. Mennyibe fáj 1mm víz önköltsége hektáronként?
110-es trevirát hol lehet kapni,valaki tudja ?
Válasz #1495. hozzászólásra

idegekkel má nem
legjobb lesz má csak vigyorogni minda fakutya
Válasz #1494. hozzászólásra
Nagyon vágod a témát,birjátok még ?
Válasz #1449. hozzászólásra

50 mes fogású öntözőcuccal a 8 állás ......
amarra forgatva megint.......
400m es dobbal....
16 állás
ha kettő dob .....akkor csak 8
Válasz #1491. hozzászólásra
Elektródfúziós muffal lehet egy ilyen muff 90-es csőre úgy tízezer körül van de kel egy szaki és hozzá való trafó.
Válasz #1491. hozzászólásra
Nekünk van egy toldás rajta és az ugy néz ki hogy szerintem egy toldókarmantyú és bele van ragasztva a cső.
Mert vagy 5 mm falvastagságú a karmantyú és melegítés nyomok nincsenek rajta.
Öntöző dobon lévő cső hogyan toldható???
Válasz #1470. hozzászólásra

Hát sok okosat nem tudok írni mert én más technikával locsolok ( alu cső Tisza2 szóró 2 ha + 2ha egy 50es dobbal). Az biztos hogy csőkút abba búvárt bele és nagy dob kell mert ugye 450m a föld rövidebb oldala. 90es vagy 110es dob azon van csak ennyi cső. Ha meg zöldségezel a kuki helyett akkor meg a dobra teszel konzolt. Akinek van ekkora dobja majd megírja mennyi víz és nyomás kell neki hogy szépen dolgozzon abból ki lehet majd agyalni milyen kút és milyen szivattyú kell ja és persze hány amper az áram szolgáltatótól.
20 Ft-os burgonyáért megéri locsolni???
Burgonya öntözéshttp://www.youtube.com/watch?v=uaEvpo7A_o0&feature=youtu.be
Válasz #1485. hozzászólásra
Szevasz! köszi tudok róla,de ezt most ki kell hagyjam.