Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Fortschritt E 512 kombájn új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Bodza ára új
- Kukorica várhatóan........! új
- Ki milyen alapműtrágyat vesz az idén repce vagy búza alá? új
- Rövidtárcsák új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Szója termesztése új
Cikkajánló

A napraforgó is bajban van, de a kukorica szenvedi meg leginkább az aszályt
A napraforgó jobban viselte a körülményeket, az aratás már tart: eddig 1,0–1,8...
Sajtóközlemény

1201 hozzászólás
Válasz #249. hozzászólásra
Ne aggodjatok,tegyétek tárolóba 2-3 hétig,lemegy az aratás veszekedni fognak érte biztos hogy legalább 5-össel kezdődik nettóba
Néhány hete kaptam ajánlatot búzára. Euro minőséget kell produlálni, 5300 nettó. Valszeg be vannak szxxxa ha már most kapálóznak. Ami nekünk jó!
Moderálta: (575) 2011-06-16 07:54:27
Válasz #245. hozzászólásra

Még nem merünk
4200 Cargill
4100 Trigó, de ez csak a 23-ik embertől hallottam.
És nettó ha jól tévedek.
Válasz #247. hozzászólásra
Ha megfelel a fehérje a sörárpának,
Válasz #246. hozzászólásra

nettó?
Válasz #245. hozzászólásra
5700
Írjatok árakat árpára!

Az én őszi sörárpámat a héten lehet aratni!
Válasz #242. hozzászólásra
És mennyi az annyi?(ár)
tavaszi és őszi árpát vásárolunk korrekt feltételekkel.(előre fizetés)Várom minden kedves termelő jelentkezését
Képzeljétek el meglátogatott minket a felvásátló!

Nem tudom mire vélni,ráadásul meg akarja nézni a területeinket.
Kérdésemre azt mondta,rosszak lesznek az árak:NEKI!Magasak lesznek.
Felénk nem sok öszi árpa van,de ami van annak sztem több mint egy hét,repce is kb 2hét.
Nem volt annak semmi baja és ma is vágják...Sokkal könnyebb a megfejtés és az is igaz ,hogy van valami más oka is ami nem más mint KACSAtelep,mer azok veszik már így is hisz tudják a magas takarmány ár idén nem lesz KACSA
Válasz #236. hozzászólásra
Abban azért kell lennie valami másnak is (pl. a terület vagy kórtani probléma), elég korán is arattak, ha már levágták
Válasz #236. hozzászólásra
Jó hamar beleálltak, Dél alföldi vagyok, itt még saccra egy hét van a legelőrébb lévőknek is, úgy néz ki, nekünk lehet hogy 10 nap kb. talán 12.
Elkezdödőtttt...Ma beszéltem egy alföldi kollegával tegnap vágtak ősszit és kerek 2 tonna a maximum...
...Ezek már nolyan jó kilátá "sokk"
Kedves Termelők!
Vásároljuk folyamatosan a terményeket Csongrád megyében (Szentesen)!
Leinformálható cég vagyunk az elmúlt 7 szezonba minden termelőt rendben kifizettünk!
Rendelkezünk szárító, tisztító üzemmel így mindenféle szolgáltatást is tudunk biztosítani pl: tárolás a későbbi eladás miatt.
Minden kérdésükre tájékoztatást nyújt: Kiss Csilla ügyvezető 06204777947
Nekem egy hektár tavaszi van,én örülök ha 3tonna lesz.
Elég száraz volt a tavasz...tavaly 5-7tonna közötti tavaszit arattak.Idén sztem ritka lesz.
Nem mindig terem többet az őszi,itt 50ha átlagában 5tonna körüli volt,mint mondtam tavaszi nagy átlagba 30ha volt 65mázsa.
Ilyen az egyik árpám.1-2 hetes kép
Válasz #232. hozzászólásra
már a tavaszit
Válasz #231. hozzászólásra
köszi,és az létezik ,hogy jobban kedvelik a vevők ,mert magasabb a fehérje tartalma?
Válasz #230. hozzászólásra
nincs külömbség árilag,termésben nálunk 20-30%-al tud kevesebbet a tavaszi
Válasz #229. hozzászólásra
sziasztok!
tavaszi árpa ára,hogy alakul az őszihez képest?
és mennyivel szokott kevesebb termést hozni egyforma körülmények között?
ne aggodjatok,tegnap nettó 4800-at igértek
ha ilyen idő marad akkor mi a hétközepén beleállunk az árpába
Válasz #226. hozzászólásra
azt sajnos nem tudom mert felmérgeltem magam azon amit mondott a mókus és nem érkeztemmegkérdezni.
Válasz #225. hozzászólásra
Mennyibe??
Válasz #224. hozzászólásra
osztom a véleményt,ezt egy cimborának regélték ma,tegnap még nekem mondta hogy nem is tudja hogy vesznek e,de tavaly is így voltak,de utána vették,de kukit naprát és repcét már kötik,
Válasz #223. hozzászólásra

hát ha fizető akkor szépen vissza fogja számolni nettóra és a 4100 már felvanbruttogettosítva hogy baxa meg
Válasz #222. hozzászólásra
azt mondta hogy ez az induló fizető,de pontositás céljából majd a jövő hét szerda -csütörtök felé érdeklődjön aki meg akar tőlük tudnivalamit
Válasz #221. hozzászólásra
ősembernek megadja a + 12%-ot????
Válasz #220. hozzászólásra
én is de ez legalább már mondott valamit a többi még csak himelt hámolt, talán esetleg érdeklődjön később ,vagy még nem istudjuk
Válasz #216. hozzászólásra

keveslem
Válasz #209. hozzászólásra

A régi olajos maffiásokra gondolsz úgye?Jól élnek most már biztosan(magyar kenyér gabonán...
Válasz #217. hozzászólásra
trigó
Válasz #216. hozzászólásra
Melyik felvásárló??
Válasz #215. hozzászólásra
jóestét ma hallottam itt dél békésben az egyik nagykereskedő már igért 4100-at fizetőre.előbb levágjuk, majd utána eladjuk ha sikerűl egyébkeént nekem is van 5ha.
szerződésre váró 10 ha őszi árpa eladó.békés megye
Janix-nek ez jó kérdése volt!!!
Ki tud friss árpa árakat?
Válasz #212. hozzászólásra
Az volna az aktuális kérdés, hogy miért nem olcsó a sör, ha olcsó az árpa?
Ha drága a búza és az árpa,drágább lesz a sör is???
Hajdú-Bihar déli részén 2300-2500 Ft/q.
Ma mi is elkezdtünk árpát vágni bérbe. A termés olyan 35 mázsa körül van.
Válasz #207. hozzászólásra
Mit mérgelődtök, lehet, hogy csak blöfff.....és így szondázzák a piacot.
Hé kereskedők!!!! Lesz jövőre 100 ha ugaron termett nagy semmi eladó!!!! Mennyiért kell???
"címem a szerkesztőségben, kalandorok kíméljenek"
Látom be indul a kupec invázió. Csak a miheztartás végett "anno" a 2000ft-ért felvásárolt kukoricát ! 4500 ft-ért pakolták be az uszájba. Megfordultam én már eggy két kereskedő cégnél láttam hogy működik.Nem kell a külföldre és a hazai politikára hivatkozni. Kell tőke,idegennyelv ismeret ,és persze némi kapcsolat. Az eggykori olajosoknak ez nem probléma. Csak beigazolódik az a felvetés hogy a "saját kereskedőink tesznek tönkre minket".
4 ember keresett kb1000 mázsa árpát rajtam , mert a mai napon fejeztem be én is az aratás,a sajátomat eladtam 3000-ért.Pár kolegámat felhívtam ,akikről tudtam, hogy arattak , mert kellett volna 1000 mázsa 3000-ért,de kinevettek,hogy annyiért nem adják.
Válasz #193. hozzászólásra

Válasz #203. hozzászólásra
Nem néztem, de megnézemn, azért én sem fogok a a mennyiségre törökedni, főleg területi szinten, hogy a basf, bayer, magteshim, meg a többi apró szent tollasodjon.
Válasz #203. hozzászólásra
Lehet nézni a videót,meg miegymást is de itt mindenki a minőséget emlegeti de amikor estleg egy-egy gazdának "jó" a minőség vagy "kimagasló"esetleg a többitől ő nem kap annyival többet mert jót termelt.mindig csak a gyengénél van"minőség "és mindig csak a gazda társadalom felé.Amikor már a kereskedő adja ott már nagyon jok a feltételek.
15 éves cég LEINFORMÁLHATÓ CÉG
Borsod -Szabolcs -Hajdú-Békés MEGYÉKBEN
VÁSÁROL SÖRÁRPÁT
Név: Szörényi László
E-mail: szorenyilaszlo@gmail.com
Telefonszám:
Keresünk ,Vásárolunk .
Telephely tulajdonostól , termelőtől.
SÖRÁRPÁT
őszi tavaszi
illetve takarmányárpát
Várjuk minden kedves eladó ajánlatát írásban vagy telefonon
Ár elképzeléssel ,a termény paraméterek megadásával mint :
térség
mennyiség
minőség
AGROCROP Kft .
Miskolc
agrocrop@gmail.com
szorenyilaszlo@gmail.com
+36 70 317 1171
06 46 560 572
Válasz #202. hozzászólásra

Nem nézted Ángyán videóját a főoldalon?Nem a termelést fogják ösztönözni,és támogatni.Ha jó gabonaárak lennének,mindenki a mennyiségre törekedne.
Válasz #200. hozzászólásra
Ha majd, nélunk is egy kicsit magasabb támogatás lesz, akkor ugaroltatunk, és nem kell azzal bajlódni, hogy különféle swot analízisekkel és esélylatolgatásokkal számolunk a vetéskor.
ja, akkor mivel fognak kereskedni??? Olasz árpával??? azt megnézem......
Az egészséges az lenne, ha tisztességes garantált árat - álmodik a nyomor - mondanának mindenre, és akkor érdekünkben állna a továbbiakban is a termelés. Mert ha 15 évvel ezelőtti árakkal számolunk, akkor nem muszáj nekünk összekenni mindennap magunkat olajjal. a szubvenció a quasi semmittevésért is jár.
Az intervenciós felvásárlás kezdetén minden hektáron 15-20 ezert forintot veszítettünk, most meg tonnánként bukunk sokszor ennyit....nem mi vagyunk a tűz közelében.
további jó napot