Most olyan tanácsot kaptunk hogy colombushoz (mert az van már itt) rakjunk hozzá egy jó fél adag tehát ilyen 25-30g aurorát. És le fogja pörzsölni elvileg
A tyúkhurt szinte mind viszi, a veronikák közül a V. hederifoliát szinte egyik sem csak a protox gátlók (aurora). A perzsa veronikát álalában viszik.
Az általánosan használt szerek megoldják a gondodat szerintem: granstárok, pointer star, sekator.
A tavalyi év tapasztalata alapján az azol típusú gombaölők szépen dolgoztak a sárga rozsda ellen. Amondó vagyok, hogy két vagy árom hatóanyagú terméket válassz!
Én a fejlesztő cégek anyagait preferálom.
Ha már ott a fertőzés akkor legalább közép vagy magasabb dózist használj. Jók: wirtuoz, falcon pro, tango star stb.
Válasz #480. hozzászólásra
Bárcsak nekem lenne 1 ilyen........sztem valami légszivattyú, mondjuk SPC vetőgép szivattyúja, aztán irányítani valahogy a levegőt, és kordában tartani a keret körül mondjuk 1 lemez borítással.......nagyobb gondnak látom a légszivattyú meghajtását, valami olyan vizszivattyú kellene amin áthajt a kardán és mögé betenni a légszivattyút...... elég kezdetleges gondolkozás, de beletetted a bogarat a fülembe......
Csinalt mar valaki legzsakot hagyomanyos keretu permetezohoz? Lenne egy 18mes keretu permetezom amit szeretnek megcsinalni. Akkor kisebb szelbe is nyugodtabban lehetne dolgozni.
Nem szadbad ilyet csinálni, ha esőveszélyes a helyzet akkor bontani kell 1 sört, nem vegyszert keverni..... Tudom az embert eszi a fene meg már időszerű is lenne, de nem szabad kockáztatni, 1ccer jártam így azóta ha felhős az ég akkor dógozok mást....
Kukaccsosz az általad belinkelt képen levő rozsdára te melyik gombaölőt tennéd ki ami még segítene rajta az enyém még nem ennyire fertőzött,de van rajta bőven.Holnap fújnám le csak azt nem tudom mivel lenne a legjobb.
Akinek esetleg kell axial permetező nem a legolcsóbb, de full mindent kicseréltem rajta sajnos nekem kicsi a 200 liter. Video is van sajnos pont ahogy fordulatot adtam neki kifogyott a víz.
Mert nekünk is van olyan tábla amelyen már kezdenek megjelenni a tünetek.. főleg azon az oldalon, ahol a szomszédnak tavaly búzája volt, s lehet azt fújni kéne. Es amelyiken még nem jelentkeztek, azokat is fújni kéne vagy még várjunk? Mennyi tartamhatása lehet egy ilyen kezelésnek?
Válasz #445. hozzászólásra'1942-ben egy olyan lakásba költöztünk amiben volt poloska, erről a tulaj nem dicsekedett el. gyorsan sikerült mentes lakást találni a bútorokban meg búvókat pedig bő petróleumos beecseteléssel pusztítottuk el. Ez sem volt egy illatszer bolt szag de kibírható volt.Véleményem szerint marad a gázmester. Kérdés: a szomszédban van e, mert átsétál, csak idő kérdése.
Sikerült összehozni a dolgot be lett minden állitva ki lett próbálva is. A polaritás az fel volt cserélve meg a sebesség szenzor is rossz volt! Köszönöm azért a telefonos segítséget T.f.!
Még egy olyan kérdésem lenne hogy mi volt annak a gps-es szakaszolonak a neve amivel a teejetet meg a ez guide plust össze lehet hozni ,csak már nem kapható?
A hirdetésben lévő telefonszámon kereshetlek mert lehet holnap napközbe igényt tartok a segítségre mert egyenlőre nem sikerül programozni és permetezni vele.. neked is ez a teejet 844-E monitorod van?
Válasz #458. hozzászólásra
Program üzemmódban vagy?
Nálam jól működik,le ellenőriztem!
Ha nem megy, hívj fel akkor mikor monitornál vagy és bekapcsolható.
Konkrétabban van ott egy olyan rész hogy nyomja a plusz minuszt egyszerre és meg kell hogy jelenjen a "CAL" felirat a sebesség kiírás helyén. Na ott semmi nincs hiába nyomkodom ...
Elég jó ez is.
Szerintem van létjogosultsága, például akkor amikor nem lehet rámenni a földekre nagy esők után traktorral, de nagyon gombaölőzni kéne már, mint mondjuk mostanság.
De biztos ide is kell majd mindenféle engedély a használatához...
Érdekes videó.
A zene elég nyomi, de a technológia szerintem látványos fejlődésnek indult utóbbi pár évben.
Nem értek hozzá de itt a videóban azt írja, hogy 15kg a töltőtömeg amit elbír, ami 33 acres/hour ra elég.
Nem tudom milyen mértékegység az acres, googleval kerestem és elvileg a 33 acres az 133546 m2?
Ami 13,3 hektár óránként????
Jól számolok?
Itt a leírásban is azt írja, hogy 10 hektár óránként:
Terra 8
Ez egy Dél-afrikai Köztársaság linkre mutat.
R349,995 pénz, ami elvileg 8milka???
Ha jól számolok...
Kicsit húzós az ára, de elvileg ez csúcstechnológia.
10 év múlva megfizethető lesz??
lehet meg kéne próbálkozni széndioxiddal, jól lezárni mindent azt ki lehetne szellőztetni. Ha nem lakásról lenne szó, akkor reldan szóba jöhetne, de kibaxott büdös és lakásba nem raknám.
Üdv minden kedves fórumtagnak.
Új vagyok itt, sajnos (még) semmi közöm a mezőgazdasághoz, egy más jellegű probléma hozhott ide. Úgy hívják, hogy ágyi poloska... Sajnos az írtós csiribirik csak a pénzt viszik, a dögöket nem, vagy csak ideig-óráig. Rendes írtószert csak gázmesterivel lehet kapni, ezt az idióta jogszabályt meg be is tartják a kereskedők. Piretmix oldatot permeteztem, egy darabig hatott, de már immunisak rá a srácok. Nem értem miért II. kategóriás irtószer az 5% piretrint tartalmazó cucc, ami emberre nem ártalmas. Gondolom mert óriási biznisz a rovarirtás, meg valószínű valamelyik rovarirtós cég egyik családtagja bent ül a Kossuth téri zsinagógában, na de mindegy. Találtam egy Naturalis-L nevű csodaszert. Erről szeretnék érdeklődni, aki már használt ilyet, hátha tud segíteni. Az érdekelne, van-e esélyem ezek ellen a rohadékok ellen vele, emberre nem veszélyes-e, hogy kell lakásban felhasználni, stb. Kísérletezni kicsit drága, de ha tuti hazavágja a hálótársakat, azonnal megyek venni. Ilyen szép bundát szeretnék rajtuk látni. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Válasz #433. hozzászólásra
Tisztelt Márk! Megkérnélek,hogy,ha lehet fogalmazd meg másképp az MCPA kétszikűek ellen gyomírtót.Ez nekem így nem mond semmit.
1535 hozzászólás
Válasz #486. hozzászólásra
Ja, azt nem írtam, őszi árpára lenne
TREZOR gombaölőről valakinek vélemény? kukaccsősz?
Válasz #484. hozzászólásra
Most olyan tanácsot kaptunk hogy colombushoz (mert az van már itt) rakjunk hozzá egy jó fél adag tehát ilyen 25-30g aurorát. És le fogja pörzsölni elvileg
Válasz #483. hozzászólásra
A tyúkhurt szinte mind viszi, a veronikák közül a V. hederifoliát szinte egyik sem csak a protox gátlók (aurora). A perzsa veronikát álalában viszik.
Az általánosan használt szerek megoldják a gondodat szerintem: granstárok, pointer star, sekator.
Veronika, tyukhúr fajokat így tavaszi gyomirtásba melyik az a szer ami írtja?
Válasz #478. hozzászólásra
A tavalyi év tapasztalata alapján az azol típusú gombaölők szépen dolgoztak a sárga rozsda ellen. Amondó vagyok, hogy két vagy árom hatóanyagú terméket válassz!
Én a fejlesztő cégek anyagait preferálom.
Ha már ott a fertőzés akkor legalább közép vagy magasabb dózist használj. Jók: wirtuoz, falcon pro, tango star stb.
Válasz #480. hozzászólásra

Bárcsak nekem lenne 1 ilyen........sztem valami légszivattyú, mondjuk SPC vetőgép szivattyúja, aztán irányítani valahogy a levegőt, és kordában tartani a keret körül mondjuk 1 lemez borítással.......nagyobb gondnak látom a légszivattyú meghajtását, valami olyan vizszivattyú kellene amin áthajt a kardán és mögé betenni a légszivattyút...... elég kezdetleges gondolkozás, de beletetted a bogarat a fülembe......
Sziasztok
Csinalt mar valaki legzsakot hagyomanyos keretu permetezohoz? Lenne egy 18mes keretu permetezom amit szeretnek megcsinalni. Akkor kisebb szelbe is nyugodtabban lehetne dolgozni.
Válasz #476. hozzászólásra

Nem szadbad ilyet csinálni, ha esőveszélyes a helyzet akkor bontani kell 1 sört, nem vegyszert keverni..... Tudom az embert eszi a fene meg már időszerű is lenne, de nem szabad kockáztatni, 1ccer jártam így azóta ha felhős az ég akkor dógozok mást....
Válasz #471. hozzászólásra
Kukaccsosz az általad belinkelt képen levő rozsdára te melyik gombaölőt tennéd ki ami még segítene rajta az enyém még nem ennyire fertőzött,de van rajta bőven.Holnap fújnám le csak azt nem tudom mivel lenne a legjobb.
Sziasztok.
Akinek esetleg kell axial permetező nem a legolcsóbb, de full mindent kicseréltem rajta sajnos nekem kicsi a 200 liter. Video is van sajnos pont ahogy fordulatot adtam neki kifogyott a víz.
http://olx.hu/hirdetes/axial-200literes-permetezo-teljesen-felujitva-ID3aGW5.html
helló!
valaki tudna segíteni abban hogy bekevertem rece rovarölőt és gombaölőt (nurelle d orius) és megjött az eső meddig lehet felhasználni a keveréket??
köszönöm
Válasz #473. hozzászólásra
Mert nekünk is van olyan tábla amelyen már kezdenek megjelenni a tünetek.. főleg azon az oldalon, ahol a szomszédnak tavaly búzája volt, s lehet azt fújni kéne. Es amelyiken még nem jelentkeztek, azokat is fújni kéne vagy még várjunk? Mennyi tartamhatása lehet egy ilyen kezelésnek?
Válasz #445. hozzászólásra'1942-ben egy olyan lakásba költöztünk amiben volt poloska, erről a tulaj nem dicsekedett el. gyorsan sikerült mentes lakást találni a bútorokban meg búvókat pedig bő petróleumos beecseteléssel pusztítottuk el. Ez sem volt egy illatszer bolt szag de kibírható volt.Véleményem szerint marad a gázmester. Kérdés: a szomszédban van e, mert átsétál, csak idő kérdése.
Válasz #472. hozzászólásra
Nem tudni kié a terület. Csak feltűnt neki az út mellett és megnézte.
Az ilyen állományt azonnal permetezni kéne!
Válasz #471. hozzászólásra
És mikor megy gombaölőzni?
Válasz #470. hozzászólásra

Igen! Az egyik kollégám készítette ezeket a épeket Nádudvar mellett kb. egy hete.
Sziasztok!
Észlelte már valaki a sárgarozsdát a búzájában.
Sziasztok.Egy kérdést szeretnék fel tenni.Permetező gépnél mi a különbség a Radiális és az Axiális nyomásmérő órák között?
Sziasztok!
Ismer valaki olyan embert, aki Arag Bravo 180 szervizelésével/javításával foglalkozik. Szolnok megye környéke elsősorban. Köszönöm.
Válasz #466. hozzászólásra
Egy kapcsolodobozt találtam már 290 000ft az de nincs hozzá kábel ahogy látom
Válasz #465. hozzászólásra
EZ-BOOM 2010
EZ-BOOM 2010
EZ-BOOM 2010
TRIBLE EZ-BOOM 2010
Önálló permetezésvezérlőnek vagy szakasz vezérlőnek is lehet telepíteni.
Részletekről CSERA az EZ 250 topikban biztos többet tud mint én.
Válasz #463. hozzászólásra
Sikerült összehozni a dolgot be lett minden állitva ki lett próbálva is. A polaritás az fel volt cserélve meg a sebesség szenzor is rossz volt! Köszönöm azért a telefonos segítséget T.f.!
Még egy olyan kérdésem lenne hogy mi volt annak a gps-es szakaszolonak a neve amivel a teejetet meg a ez guide plust össze lehet hozni ,csak már nem kapható?
üdv!

http://permetezes.hu/termekek/asszimetrikus-lapossugar/idks-8002-pom-fuvoka/
Ehhez a fúvókához milyen fúvókatartó kell? Nem vagyok járatos a témába.
Válasz #462. hozzászólásra
Igen
Válasz #461. hozzászólásra
Hivhatlak most is ?
Válasz #460. hozzászólásra
A szám jó.
Van ilyen vezérlőm.
Válasz #459. hozzászólásra
A hirdetésben lévő telefonszámon kereshetlek mert lehet holnap napközbe igényt tartok a segítségre mert egyenlőre nem sikerül programozni és permetezni vele.. neked is ez a teejet 844-E monitorod van?
Válasz #458. hozzászólásra
Program üzemmódban vagy?
Nálam jól működik,le ellenőriztem!
Ha nem megy, hívj fel akkor mikor monitornál vagy és bekapcsolható.
Válasz #457. hozzászólásra
Konkrétabban van ott egy olyan rész hogy nyomja a plusz minuszt egyszerre és meg kell hogy jelenjen a "CAL" felirat a sebesség kiírás helyén. Na ott semmi nincs hiába nyomkodom ...
Válasz #456. hozzászólásra
Konkrétabban?
Nekem ez sebesség jeladó bekalibrálása automata módba nem annyira világos
Válasz #454. hozzászólásra
Köszi szépen!
Válasz #453. hozzászólásra
LEMKEN-TEEJET 844 E
LEMKEN szf. permetezön TEEJET van.Remélem,hogy jól illesztem be.
Valakinek nincs véletlenül leírása Teejet 844-E monitorhoz? Esetleg még ha magyar is az még jobb lenne
Ilyen copter, olyan kopter...........nem kell ide csak helikopter !!!(japcsiknál lefutott lemez a drón)
Elég jó ez is.
Szerintem van létjogosultsága, például akkor amikor nem lehet rámenni a földekre nagy esők után traktorral, de nagyon gombaölőzni kéne már, mint mondjuk mostanság.
De biztos ide is kell majd mindenféle engedély a használatához...
Válasz #449. hozzászólásra
Ez komolyabbnak tűnik.
Érdekes videó.
A zene elég nyomi, de a technológia szerintem látványos fejlődésnek indult utóbbi pár évben.
Nem értek hozzá de itt a videóban azt írja, hogy 15kg a töltőtömeg amit elbír, ami 33 acres/hour ra elég.
Nem tudom milyen mértékegység az acres, googleval kerestem és elvileg a 33 acres az 133546 m2?
Ami 13,3 hektár óránként????
Jól számolok?
Itt a leírásban is azt írja, hogy 10 hektár óránként:
Terra 8
Ez egy Dél-afrikai Köztársaság linkre mutat.
R349,995 pénz, ami elvileg 8milka???
Ha jól számolok...
Kicsit húzós az ára, de elvileg ez csúcstechnológia.
10 év múlva megfizethető lesz??
Helló!Sávpermetezés érdekelne vetéssel egy menetben!Van valakinek tapasztalt? Köszi! :)
Válasz #445. hozzászólásra

lehet meg kéne próbálkozni széndioxiddal, jól lezárni mindent azt ki lehetne szellőztetni. Ha nem lakásról lenne szó, akkor reldan szóba jöhetne, de kibaxott büdös és lakásba nem raknám.
vagy baxd ki az ágyat!
Válasz #445. hozzászólásra
Nem igen van emberre nem ártalmas növényvédőszer, mondjuk inkább úgy hogy jelenleg emberre káros hatása nem ismert.
Én biztos nem spiccelném tele a lakásom ilyen szarokkal.
Hívj egy jó gázmestert.
Üdv minden kedves fórumtagnak.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Új vagyok itt, sajnos (még) semmi közöm a mezőgazdasághoz, egy más jellegű probléma hozhott ide. Úgy hívják, hogy ágyi poloska... Sajnos az írtós csiribirik csak a pénzt viszik, a dögöket nem, vagy csak ideig-óráig. Rendes írtószert csak gázmesterivel lehet kapni, ezt az idióta jogszabályt meg be is tartják a kereskedők. Piretmix oldatot permeteztem, egy darabig hatott, de már immunisak rá a srácok. Nem értem miért II. kategóriás irtószer az 5% piretrint tartalmazó cucc, ami emberre nem ártalmas. Gondolom mert óriási biznisz a rovarirtás, meg valószínű valamelyik rovarirtós cég egyik családtagja bent ül a Kossuth téri zsinagógában, na de mindegy. Találtam egy Naturalis-L nevű csodaszert. Erről szeretnék érdeklődni, aki már használt ilyet, hátha tud segíteni. Az érdekelne, van-e esélyem ezek ellen a rohadékok ellen vele, emberre nem veszélyes-e, hogy kell lakásban felhasználni, stb. Kísérletezni kicsit drága, de ha tuti hazavágja a hálótársakat, azonnal megyek venni. Ilyen szép bundát szeretnék rajtuk látni.
Válasz #437. hozzászólásra
Szentmártonkáta- Szentlőrinckáta között van egy nagy gazdaság, akinek van hidasa, de csak nevet tudok mondani, elérhetőség nekem sincs meg.
Válasz #442. hozzászólásra

http://www.kwizda.hu/15502
a válasz
Válasz #433. hozzászólásra
Tisztelt Márk! Megkérnélek,hogy,ha lehet fogalmazd meg másképp az MCPA kétszikűek ellen gyomírtót.Ez nekem így nem mond semmit.
Válasz #439. hozzászólásra

Talán itt lesz hasznos cég.
Válasz #436. hozzászólásra

Ezért nem veszek már gyümölcsöt.
Köszönöm!
Ezzel csak az a baj hogy legalább 1 hónappal előbb be kell jelenteni a kezelést!
Válasz #437. hozzászólásra
Itt van légi:
http://www.legiszolgaltato.hu/szolgaltatasaink