Haló! kiszeretném cserélni a régi permetezőmet egy Lengyel 600 literesre,de semmit nem tudok róla. Milyen gép? 12 méteres ön beállós kerettel ,3 féle fúvókával. kézmosó meg minden. 284000+Fáért ajánlották. 20hektárra kellene de használtat már nem akarok.Sokkal többre meg nincs pénzem. Érdemes e hosszú távra tervezni vele.
én azt halottam hogy 0,75x a nyomással és így jön ki a légüst levegő nyomása.tehát ha 3barral akarok fújni akkor a 3x0,75=2,2bar legyen a szivattyúban.
A felső kép 2009 ben a tavaszi zab vetésterületén készűlt, mint a sivatagi dűnék , zab kiszáradt de a vaddohány foltokban virágzott szépen . Az alsón mindent gyorsan vitt a Fozát , de a dohány hetek múlva kezdett reagálni a szerre .
Válasz #162. hozzászólásra
Cseréld fel egy olyan fúvókával amely szépen szór ezzel kizárod azt hogy a fúvóka rossz.Amennyiben nem változik úgy a hiba a fejben van.Dugulás vagy kevés a nyomás.Fémcsőre szereltnél szokott előfordulni, ha oldal irányba elmozdul elnyírja a belógó kis műanyagot, illetve részben elzáródik, csak gyengén folyik.Akkor ha egyik se jönne be,és fúvókát is szétszedted és kitisztítotad, kuka.
régebben amikor Motivell Turboval nyomtuk 7 levelesen, a Cambio tartalma szépen eltekerte és leégette, de mire kukorica aratásra került a sor újra nagyobb volt mint a kukorica, mivel a gumójáról újrahajt mindig, sőt, a szántáskor, kombizáskor még jobban széthúzza az ember....
szóval olyan szer ami kivinné végleg szerintem nem igen létezik... az oké hogy ilyen május tájban megdögleszti egy részét, de októberig hatalmasat nő az új hajtás.
Szia! Nekem is kukoricában van, én most úgy csináltam, hogy már ki volt kelve amikor bele lett vetve. Na most, megkapta alapba a Merlin Flexxet+Guardian Maxot, ez a kombináció a kisebbeket megsárgította a nagyokat megégette, megfogta, de ez még kevés, most fog kapni, mivel vannak benne fejlettebbek 1.5 l/ha Colombus EC-t és az elviszi, ha minden igaz!!!De ha van akkor a bentazon+dikamba hatóanyagú Cambio is jó 2-2.5 l/ha.
Ha nagy területed van és nem akarsz folyamatosan a búzával kombinálni, én a cikloxidim toleráns kukorica hibrideket ajánlanám ( Summi Agro), amiben a Focus Ultra mindent visz.
Az lenne a kérdésem hogyha totális gyomirtást csinálok az mindegy hogy a gyomok mekkorák az 5cmtől akár 30cm-est is elviszi????
Clinic 480 SL fogok elvileg használni,csicsóka irtásra,elég jól kel,sztem jövö hétvégére jó kinnt lesz,már most is van 8-11cm magas....akkor elkapom...aztán idén még ezenkivül sztem kell még 2kezelés...20literes hátival nyomom ez egy kert kb 20-30liter lé kell rá.lehet teszek hozzá egy marék AN34%-ost jobban hasson.
1535 hozzászólás
Válasz #182. hozzászólásra ok köszi szépen majd ha szikkad egy picit megpróbálom
Haló! kiszeretném cserélni a régi permetezőmet egy Lengyel 600 literesre,de semmit nem tudok róla. Milyen gép? 12 méteres ön beállós kerettel ,3 féle fúvókával. kézmosó meg minden. 284000+Fáért ajánlották. 20hektárra kellene de használtat már nem akarok.Sokkal többre meg nincs pénzem. Érdemes e hosszú távra tervezni vele.
Válasz #174. hozzászólásra
Ezt már én is hallottam...mennyire lehet ez biztos?
Válasz #181. hozzászólásra
5,6,7,
Válasz #180. hozzászólásrarendben van de mégis hanyadikkal kezdjem ilyen sebességet ne is mondjátok mert nincs km óra a gépben
Válasz #179. hozzászólásra

540 el ,de permetezés előtt illik bekalibrálni a gépezetet
Üdv! Most szeretném életem első traktoros permetezését végrehajtani kérdésem lenne 50-essel megyek egy 6m-es keretű permetezővel hanyadikban kellene menni ill 540 vagy 1000 ( 80-as darázsderk) kardán fordulatot használjak ?
Válasz #165. hozzászólásra
Pontos tipusa?Ára?
Válasz #166. hozzászólásra
rettegj,mert ez meg fog ölni!!!
Válasz #171. hozzászólásra
Én 2,1- 2,2bar-t szoktam bele nyomni a légüstbe és 2,6bar-on 6-7km/h sebességnél szórok 255l-t 12m-es kerettel.
én azt halottam hogy 0,75x a nyomással és így jön ki a légüst levegő nyomása.tehát ha 3barral akarok fújni akkor a 3x0,75=2,2bar legyen a szivattyúban.
magját minden felé mert a méhek imádják.
Sajnos hallottam olyat hogy a méhészek tudatosan szorják a
Válasz #172. hozzászólásra
A légüst nyomásának ha jól emlékszem az üzem nyomás 4/5-nek kell lenni.
Válasz #171. hozzászólásra
Hi.1.5 a légüstbe,2.8-3.0-bar nyomáson ,6 km/h ,így 280-290 l/ha.15-ös szórókerettel.Legalábbis nálam így mükszik.
Helló.
Lengyel permetező szivattyújának légüstjébe mennyi levegőt kell nyomni?
Milyen nyomáson szoktátok üzemeltetni ha van vkinek?
Szigorodtak a légi permetezés szabályai áprilistól.
Válasz #167. hozzászólásra
A felső kép 2009 ben a tavaszi zab vetésterületén készűlt, mint a sivatagi dűnék , zab kiszáradt de a vaddohány foltokban virágzott szépen . Az alsón mindent gyorsan vitt a Fozát , de a dohány hetek múlva kezdett reagálni a szerre .

Jó áru erre kellene valamit kitalálni, hogy lehetne eladni. Nem? Mi is tudnánk termelni szerintem jó eredményekkel.
Válasz #158. hozzászólásra

Totálozás után .
Ez biztos vaddohány , saját termés !!
vannak felesleges uj fúvókáim 18 méterre

Válasz #162. hozzászólásra
Cseréld fel egy olyan fúvókával amely szépen szór ezzel kizárod azt hogy a fúvóka rossz.Amennyiben nem változik úgy a hiba a fejben van.Dugulás vagy kevés a nyomás.Fémcsőre szereltnél szokott előfordulni, ha oldal irányba elmozdul elnyírja a belógó kis műanyagot, illetve részben elzáródik, csak gyengén folyik.Akkor ha egyik se jönne be,és fúvókát is szétszedted és kitisztítotad, kuka.
Válasz #160. hozzászólásra
Ha kiszakad a csepegesgatlo, akkor oldalra a rugonal spriccel... Es tobb levet is hasznal...
Válasz #160. hozzászólásra
Agromechanika 600, Teejet szórófejekkel,de a membránok szépek meg azokat is cserélgettem,de semmi változás.
Válasz #158. hozzászólásra
a vaddohány az nem csicsóka
Válasz #159. hozzászólásra
lengyel permetező? mert annál ha kiszakad a csepegésgátló membrán akkor ezt csinálja
Sziasztok járt már valaki úgy, hogy a légbeszívásos fúvóka nem terít csak függőlegesen spriccel.24-ből 5 db, a többi hibátlan.
Válasz #156. hozzászólásra

Másik nevén nem vaddohány ??
Válasz #156. hozzászólásra

régebben amikor Motivell Turboval nyomtuk 7 levelesen, a Cambio tartalma szépen eltekerte és leégette, de mire kukorica aratásra került a sor újra nagyobb volt mint a kukorica, mivel a gumójáról újrahajt mindig, sőt, a szántáskor, kombizáskor még jobban széthúzza az ember....
szóval olyan szer ami kivinné végleg szerintem nem igen létezik... az oké hogy ilyen május tájban megdögleszti egy részét, de októberig hatalmasat nő az új hajtás.
Csicsóka kissé megfogva, na erre gondoltam.....
Válasz #145. hozzászólásra
Szia! Nekem is kukoricában van, én most úgy csináltam, hogy már ki volt kelve amikor bele lett vetve. Na most, megkapta alapba a Merlin Flexxet+Guardian Maxot, ez a kombináció a kisebbeket megsárgította a nagyokat megégette, megfogta, de ez még kevés, most fog kapni, mivel vannak benne fejlettebbek 1.5 l/ha Colombus EC-t és az elviszi, ha minden igaz!!!De ha van akkor a bentazon+dikamba hatóanyagú Cambio is jó 2-2.5 l/ha.
Ha nagy területed van és nem akarsz folyamatosan a búzával kombinálni, én a cikloxidim toleráns kukorica hibrideket ajánlanám ( Summi Agro), amiben a Focus Ultra mindent visz.
Válasz #153. hozzászólásra

persze
Zetornak meg a traktort
de jók
amelyik
meg
amire
izlés és igények és buxa kérdise hehe
Válasz #152. hozzászólásra
Nem jók? Itt szinte mindenkinek az van,ezért hardinak nevezik a permetezőt.
Válasz #150. hozzászólásra

amugymeg ne hardit vegyetek újba ha vesztek
sztem
Válasz #150. hozzászólásra

deképbevagy huhuuuuuuu
Válasz #149. hozzászólásra
Meghozták már a Hardidat?
Válasz #146. hozzászólásra

nomevan mit vetté zsiruj hardit forrás helyett????
ami máris romlik?
Válasz #145. hozzászólásra

Á ha van vaddisznó felétek azok elintézik,csak az a gond hogy a termést is.
Válasz #146. hozzászólásra
Aki az importőr, IKR.
Hardi permetezőkhöz ki forgalmaz alkatrészt?
Válasz #143. hozzászólásra

Jó hogy felvetetted a csicsókát!
Tud rá valaki vmi jó szert?
Most éppen kukprica van abban a földben. Azt is mondják hogy sok évi gabona vetéssel lehet visszaszorítani, mert amellett kevesebb az élettere.
Válasz #143. hozzászólásra
30 centist kivisz ,de nagyobb dózis kell már mint a kicsikre AN-t tegyél bele.
Az lenne a kérdésem hogyha totális gyomirtást csinálok az mindegy hogy a gyomok mekkorák az 5cmtől akár 30cm-est is elviszi????
Clinic 480 SL fogok elvileg használni,csicsóka irtásra,elég jól kel,sztem jövö hétvégére jó kinnt lesz,már most is van 8-11cm magas....akkor elkapom...aztán idén még ezenkivül sztem kell még 2kezelés...20literes hátival nyomom ez egy kert kb 20-30liter lé kell rá.lehet teszek hozzá egy marék AN34%-ost jobban hasson.
Válasz #141. hozzászólásra

nem há
fejőházi technológiával légkörrel való érintkezés nélkül jut a célterületre
Válasz #140. hozzászólásra

Annyi pénzért már csak nem kell szipuzni...
Válasz #139. hozzászólásra

oszt szipuzni permetmetált birod?
vagy azzal manipuláljon a főnök?
Válasz #138. hozzászólásra

Mennék én, nem lenne abban hiba semmi.
Válasz #137. hozzászólásra

eridj rá sofőrnek
me hecc eleget ----------------------
Válasz #136. hozzászólásra

relatív kérdés...
Hát permetezővel több hektárt lefújni én sem szeretek
DE! Egy új Damman önjáró kecskével szívesen elfurikáznék