Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mezőgazdasági kenőolajok új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Szója termesztése új
- Meggy ár új
- Kukorica várhatóan........! új
- Földbérleti díj új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
Cikkajánló

Kellemetlen meglepetés a határon? Ezeket a hibákat jobb, ha elkerülöd!
A NAV részletes összefoglalót tett közzé az utazások során szállítható termékek..._fill_540x300_0.jpg)
831 hozzászólás
Válasz #230. hozzászólásra

Fújni kell mint a bolond most , 2-3 hét múlva is és így tovább ,Nurellel , Pirynex R pack-al , Gazelle-vel amíg van mozgás ...
Ha jó a repce ölni kell őket nem a mende-mondákra adni.
Elkésik az ember 1 hetet és baxhatja az egészet !
Válasz #229. hozzászólásra
Szerintem legtöbben csak az elméleti információk, meg az alapján döntünk hogy talál e bogarat a repcében vagy nem.De, hogy mikor bagzanak, meg hogy ennek az ideje, hogy függ össze a későbbi károsítással és mikor optimális permetezni, hát meg emelem a kalapom az előtt aki ezeket a összefüggéseket gyakorlatból érzi!
Válasz #227. hozzászólásra

én nem kapkodnám el! olvasd el a 220-as hozzászólást ott az igazság. Igaz az 5-7 napon már hűvösebbet ígér, de akkor az ormányosok is szüneteltetik tevékenységüket. Én tapasztalatból azt mondom hogy meg fogom várni a követketző meleg periódust kb jövő hét szerdára már ígéri újra a meleget. Még csak 4-5 napja van jó idő, sztem ez még csak a betelepedési fázis........ Vagy nincs igazam, ki hogy gondolja?
Nurelle D-vel mentek???
Válasz #224. hozzászólásra

holnap fujás
Válasz #224. hozzászólásra

ma 5-db ot fogtam sárga tállal reggel tettem ki és du-ra megjöttek. De amilyen időt ígér a köv napokban permetezés nemigen lesz....
Mi még nem tettünk ki tálat.

De ha csütörtökre megjön a beígért 20-30 milli eső, akkor még egy darabig nem lehet még a földre sem rámenni sajnos, pedig már olyan jól száradt
Kinél, hogy állnak az ormányosok.
Én eddig mindössze egy nagyrepceormányost fogtam a sárga tállal.
Válasz #222. hozzászólásra
és utána petéznek. Sex közben kell lelőni őkekt, még peterakás előtt
Kiteszed a tálat és naponta figyeled ha a számuk egyik napról a másikra már nem növekszik akkor 1-2 napon belül befejezik a rajzást és párosodnának, de te szépen lepermetezed őket és koniec nekik
Ha a hőmérséklet eléri az 5-10 C-fokt, megkezdődik a betelepedés, ez eltart 1-2 hétig Tehát az előrejelzett hőmérsékletek alapján kb a jövő hét elején közepén ki lehet rakni a tálakat az előző hozzászőlásban leírt módon. A rajzás kb 3-4 nakig tart ekkor dugnak egyet
Válasz #221. hozzászólásra
Ahogy mondod, érdemes egy kicsit kiemelni az állományból és legalább kettőt kitenni.
Válasz #220. hozzászólásra
köszi, ez sima sárga edény a háztartási boltból, bele kis mosószeres víz?
Válasz #219. hozzászólásra
SÁRGA TÁL!!!!
A legutóbb amit olvastam a védekezési küszöb:
nagy repceormányos 10 egyed/3nap
repceszár-ormányos 15 egyed/3nap.
A védekezést ezt követően legkésőbb 5-7 nappal el kell végezni.
Ki mikorra időzíti az első rovarölőzést, a szárormányos ellen? Mondjuk gondolkodás nélkül amint eléri a 12 fokot a hőmérséklet? vagy keresitek a bogarat a levéltőnél? Elméletileg a sárgatál lenne a legkorrektebb de nem hiszem hogy sokan használják gyakorlatban, vagy mégis? A hálózásos módszer működik eggyáltalán az életben? Vicces lenne márciusban parasztokat látni a repceföldeken lepkefogóval csapdosni!
Válasz #204. hozzászólásra
Köszi derenthe, majd utánajárok hogy hol tudok szerezni.
Na látod,tudsz te ha akarsz!
Válasz #215. hozzászólásra

A Farmmixról meg a KITE-ről nem is beszélve..........
Vazzeg!A BASF,a Kwizda ,a Bayer meg a Syngenta tele van akciókkal,csak nyitott szemmel kell járni!!!!!
Válasz #213. hozzászólásra
ha kell persze
Válasz #209. hozzászólásra
akkor megszületett carisma utánna virágzásba meg pictor
Válasz #210. hozzászólásra
Jani, mondj nekünk valami jó kis akciót!
Válasz #210. hozzászólásra

Arról nem is beszélve,hogy te vagy a promotere.Igaz Pityu?
Válasz #208. hozzászólásra
Ha a gombaölő hatástartamra gondolsz akkor a virágzás kezdetéig kitart, a későbbi becőbetegségek (alternária), sclerotinia ellen már másik permetezés kell.
Válasz #207. hozzászólásra
a carismának mekkora a tartamhatása?
Válasz #196. hozzászólásra
Charisma vs Pictor
A pictornak nincs regulátor hatása és virágzáskor kell permetezni. Az idei listaára kb. 25000 Ft/liter.
A Charismaban van triazol is (regulátor hatás) és azt szárbaindulás kezdetén (15-20 cm) kell permetezni. Az ára kb. Harvesan-Charisma csomagban 6200 Ft/ha, önmagában kb 8400 Ft/liter.
Válasz #203. hozzászólásra
nem lehet hogy hideg volt neki amikor szórtad. Nálunk sem volt jellemző hogy visszafogta ellenben az egyik ismerős csinálta 5 fok alatt na akkor megfogta a repcét is
Válasz #203. hozzászólásra
Érdekes...
Mi ezekkel nyomtuk és nem volt gond.
Válasz #202. hozzászólásra
Asszem a Leopard EC a legolcsóbb kb 4200 litere . Gondolom 0,8-1 literrel viszi...
Válasz #201. hozzászólásra
tavasszal, mikor kikelnek a rejtozkodok, addigra mar annyit takar a repce, hogy nem tud a cucc oda jutni a gyomokhoz, nem lesz eleg hatekony.
a masik: nalam az ikarus ill galera is odab@szott a repcenek (kicsit visszafogta) igy a termesen is meglaccot.
Válasz #200. hozzászólásra

Tudom hogy van sok , csak igazából arra lettem volna kíváncsi hogy a pantherától van e valami olcsóbb, mert még szórnom kell rá galerát vagy ikarust is és így már csak a gyomirtózás min. lesz vagy 15 ezer, ha nem több.
Válasz #199. hozzászólásra

-és aztán a túlélő-rejtőzködő évelőket meg a tavasszal magról kelőket kezdheted újra irtani tavasszal...
Estünk már bele ilyenbe .
De ha neked bevált...
Válasz #198. hozzászólásra
Paladin 0,6-0,8...
De erre van ezer szer: Leopard , Targa Super , Panthera , Agil , stb...
Válasz #195. hozzászólásra
hat, en ezzel mas velemenyen vagyok:
ha repce gyomirtas es regulatorozas, akkor az osz!
Üdv. Az egyik 4 ha-os repcében elég sok a széltippan. Milyen gyomirtóval szórjam szerintetek?
amúgy még sosem fagyott ki repcénk ha megfelelően erős és van egy kis hó mindent kibír a víz meg hát ilyen időszak még nem volt mint ez a gyönyörű 2010
eddig mi is tavaszon gyomírtottunk de idén kipróbáltuk az öszit kivéve egy 14 ha os táblát legalább lesz viszonyítás. Akkor a carisma hatásba ugyan olyan jó mint a pictor, mert eddig a pictort mondták javasolták
Válasz #193. hozzászólásra
Mondjuk én alapból nem nagyon favorizálom , hogy a Repcére őszön bárminemű nagy költekezés megtörténjen , ha nem szükség szerű...
Inkább a tavaszi gyomirtásba , regulátor-gombaölőbe , stb érdemesebb gondolkozni.
Rakhatsz te bármit rá ha a tél folyamán kiöli a víz vagy kifagy , és akkor nem mindegy mennyi pénz veszett.
Ha erős az állomány és jó idő van rá ki kell bírja , ha nem meg úgy is annyi neki.
Persze az NPK és a rovarölős csávázás kivétel.
Szerintem
Válasz #193. hozzászólásra
Hatékonyságban szerintem semmi ...
Árban a Pictor 6000-10000
Charisma 7000-8400
Ajánlott alap és max dózisoktól függően.
Válasz #187. hozzászólásra
Árban és hatékonyságban mi a különbség a pictor és a carisma között? Megéri e regulátorozni tavaszon is (ősszel kapot caramba turbot) vagy inkább menjen a carisma annak van regulátor hatása is. Tavaly sajnos kihagytuk a gombázást és rendesen el is vitte. Előző évben meg megdölt és szerintem ott is a gombára volt visszavezethető
értem !köszi
Válasz #189. hozzászólásra
De szórható 10 fok felett tavasszal,legalábbis a ter képviselö szerint.Én ezt tervezem.
Válasz #189. hozzászólásra
szórható 1 szer vagy ősszel vagy tavasszal
Válasz #180. hozzászólásra

de tavasszal nem szórható az IKARUS!???
Válasz #187. hozzászólásra
A Charisma azért kiemelkedik a sima triazol tartalmú regulátorokból. Ennek a gombaölő és regulátor hatása mellett a famoxat hatóanyagnak köszönhetően élettani, strobi hatása is van.
Igazán jó áron a Harvesan-Charisma csomagban van: Charisma megy a repcére Harvesan a búzára.
Válasz #183. hozzászólásra
Hát a legolcsóbb tebukonazol hatóanyagú , amit mondtál te is... TEBUCON , MYSTIC , FEZAN.
De a DU PONT-os Charisma is faxa , hasonló áron , de az ALERT S és ALERT SOLO vannak a legjobb áron...
Válasz #185. hozzászólásra

bocs másra gondoltam
Válasz #184. hozzászólásra

Ne baxx már...
A Wing alapvetően a legjobb és leghosszabb hatású egyszikű irtó...
Válasz #182. hozzászólásra
és az egyszikűt mivel szeded ki ha csak wing megy
Válasz #182. hozzászólásra
repce
Válasz #181. hozzászólásra
A Proponit-Galigán is jó , de a Wing sokkal kevésbé érzékeny a későn jövő bemosóra .
Gombölőre melyik kultúrában gondolsz ?