Ami a sertéstartást,hízlalást illeti,nem mondhatni,hogy sok jóval kecsegtet.Megint esedékes lenne a leadás,februárban 380 ft/ kg,most meg 350 körül.Két hónap múlva talán nekünk kell majd fizetni,hogy elvigyék a disznókat az ólakból? Kíváncsi lennék,hogy ezek után mégis hogyan akarják növelni az országban a sertésállományt??!! Ilyen takarmány -és felvásárlási árak mellett mégis mit fogunk csinálni !?Ez már azért tényleg elkeserítő,és felháborító!
a karácsonyi hizok még frissek elöhasu kocátol ne mrosszak az alson látszik hogy zegers kicsit sem izmos az also képes az 1 hetes most a többi meg reggeli ....
Igy elmegy a kedv a hizlalástol az biztos.Csak a döntéshozok ezt nem értik valahogy és szépet jot hangoztatják a médiában.Az 5% áfa annyit ért hogy 100ft olcsobb lett a felvásárlási ár mint tavaly de a takarmány és a belevalo kiegészitök nem lettek olcsobak.
Üdv mindenkinek!
megtudná nekem valaki mondani hogy ha őstermelőkén, magánszemélynek szeretnék hízót eladni, akkor ahoz pontosan milyen papírok szükségesek?
Olyat hallottam ma majd nem le ültem , választási malac 17000 , a hízóért meg 350 hufot kínált cakunpak a vágóhidas az egyik barátomnak , aki erre úgy döntött hogy eladja a malacait és inkább kivár.
Üdv. Szeretném megkérdezni kinek mi a véleménye a sano illetve a purina koncentrátumokról kinek mi jött be ki mit használ??
válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #2368. hozzászólásra
A kifutós biztos hogy jobb nyáron ha húzol felé valami tetőt vagy árnyékolót.
De hűvösebb időkbe el kell felejteni,mert nagyon hideg lesz bent!
én pont ma tapasztaltam forditottját és nem értem a logikát.... mármint a sok a kevés ellen
husmarhánál ha van egy kamion és jo minöségü több száz forintal is többet fizetnek a hizonál hiába van 2 teherauto annál olcsobban fizetnek mert elviszik az egészet meg vágohidi ár stb...stb... mig ha 1-2 darabjával adom meg 50-100ft többlet is van ....
Magyar nagyfehérek a kocák,általában 5.5-6 hónapra sikerül leadni.Persze volt már olyan is nemegyszer,hogy a hasmenés úgy visszavágta őket,hogy azt hittem sose nőnek fel.Meg persze függ attól is,hogy mivel termékenyítünk.Ami a vágóhídat illeti,oda gondolom azért mennyiség kell,nekünk nincs olyan sok egyszerre,hogy megtudnánk pakolni egy teherautót.Pedig lehet hogy többet fizetnének mint a felvásárló.
Szia ! Köszi a tanácsot,természetesen odafigyelek,csak remélem hogy könnyebben ki tudom küszöbölni a taposást,agyonnyomást.Ez a kocánk egyébként mindig elég sokat fialt,elég jók a malacai is,de az ősszel a 14-ből 7-et taposott össze.Szóval ezért döntöttem így.Zárt a fiaztató,infrát is tudok betenni,a padozat nem rácsos,hanem beton,s be van szalmázva.
Válasz #2348. hozzászólásra
Attól hogy fiaztatóban van az első 24 órában ugyan úgy oda kell figyelni!
Hány fok van az istálóban?Ha tudsz infrát meg fűtőlapot is tegyél be,meg ha csak rács van akkor valami gumiszőnyeget!
Akkor ez már a beharangozott sertés stratégia eredménye biztos.Felénk sem kapkodnak érte a vágohidak.Haladunk szépen lassan a biztos leépülés felé nem fog maradni csak néhány mega telep agyon támogatva.Falukba meg eltünik az olakbol végleg.Szomoru.
A múlt héten adtunk le kis súlyba (110-140-ig).370ft kompenzációval együtt.Az előző héten még 395- volt,de nálunk" véletlenül" pont akkor nem volt szállítás. Na gyerekek,a héten avatjuk fel a fiaztató batériát.Szerencsére elég könnyű volt a kocát beterelni,nem is örjöngött,remélem a fialás is jól zajlik majd,igaz ez már a 4. lesz,de így még nem kellett őnagyságának fialni.
Válasz #2344. hozzászólásra
Romániába.Vásárokon vagy a neten az emberek meg a .... kupecek 550-600ft adják kg.de itt egy link ha véletlenül érdekel:http://www.tocmai.ro/cauta?q=porc&typ=1&ct=56&jd=34
Tényleg szépek a disznókat enyémek is ilyenek lesznek remélem
én hirdetek 16 ot de már felidegesitenek a telefonok amiket kapok románoktol ....oktol alig tudnak magyarul de 330-380ft ot kinálgatnak ilynekor kiröhögöm öket elég hangosan majd elköszönök és lerakom a telefont 450 az átlag ár a neten nézegetve van fent 500 ért is meg 400 ért is nagysulyuak 450 szerintem reális 110-130kg osokért ..... a vágohidi 400 ft bruttoba már ....
én 7 -10 nap között szokás herélni könnyebb gyorsabb kevesebb stressz....
a por nállam se nagyon vált be igaz régen volt féreg már de akkor is kaptam 1 kg/ q bekeverhetöt azota nincs most megint elöjött valahogyan nem tudom elképzelni honnan szalma között esetleg kiskorukba van alattuk vagy a takarmányban macskák a buzába bele piszkitanak esetleg az lehet még de már agyam eldobom honnan jönnek .....
5084 hozzászólás
Sziasztok!
Ki,hogy van megelégedve a Sano termékkel?
Ami a sertéstartást,hízlalást illeti,nem mondhatni,hogy sok jóval kecsegtet.Megint esedékes lenne a leadás,februárban 380 ft/ kg,most meg 350 körül.Két hónap múlva talán nekünk kell majd fizetni,hogy elvigyék a disznókat az ólakból? Kíváncsi lennék,hogy ezek után mégis hogyan akarják növelni az országban a sertésállományt??!! Ilyen takarmány -és felvásárlási árak mellett mégis mit fogunk csinálni !?Ez már azért tényleg elkeserítő,és felháborító!

a karácsonyi hizok
még frissek
elöhasu kocátol ne mrosszak az alson látszik hogy zegers kicsit sem izmos
az also képes az 1 hetes most a többi meg reggeli ....

Válasz #2380. hozzászólásra

Igy elmegy a kedv a hizlalástol az biztos.Csak a döntéshozok ezt nem értik valahogy és szépet jot hangoztatják a médiában.Az 5% áfa annyit ért hogy 100ft olcsobb lett a felvásárlási ár mint tavaly de a takarmány és a belevalo kiegészitök nem lettek olcsobak.
Válasz #2379. hozzászólásra

Ezek szerint akkor máshol is így van durva
Válasz #2377. hozzászólásra

Ez a buli benne nem tudod.Igy lesz hazánkba 6 millio sertés pár éven belül.
Üdv mindenkinek!
megtudná nekem valaki mondani hogy ha őstermelőkén, magánszemélynek szeretnék hízót eladni, akkor ahoz pontosan milyen papírok szükségesek?
Olyat hallottam ma majd nem le ültem , választási malac 17000 , a hízóért meg 350 hufot kínált cakunpak a vágóhidas az egyik barátomnak , aki erre úgy döntött hogy eladja a malacait és inkább kivár.
Válasz #2375. hozzászólásra
ha tudsz választani akkor a Sano ....
Üdv. Szeretném megkérdezni kinek mi a véleménye a sano illetve a purina koncentrátumokról kinek mi jött be ki mit használ??
válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #2373. hozzászólásra

Malac utónevelő:
Fiaztató:
Sziasztok!

Szerintetek ezek az istállók mennyire felelnének meg a sertéseknek a hazai időjárási viszonyok mellet?
Koca szállás:
Hízlalda:
mélyalmos sertéshízlalda érdekelne megnézni. tudtok valahol ilyent?
Válasz #2370. hozzászólásra
Tavaly megakartam nézni Hódmezővásárhelyen, de a sűrű program miatt elmaradt :(
Válasz #2367. hozzászólásra
Sajnos Béla nem olyan régen elhalálozott...
http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9la_%28sert%C3%A9s%29
Válasz #2368. hozzászólásra
A kifutós biztos hogy jobb nyáron ha húzol felé valami tetőt vagy árnyékolót.
De hűvösebb időkbe el kell felejteni,mert nagyon hideg lesz bent!
Sziasztok!
Ki milyen épületben hizlal?A zárt istalló vagy kifutós ól lenne jo a hizók elhelyezésére?
http://www.szoljon.hu/galerialp/68110
http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar/belanak-meg-kellett-halnia-541522
Válasz #2363. hozzászólásra

Kár hogy ilyen messzire laksz.Nekünk most is van,meg 2-3 havi eltéréssel hol ennyi,hol annyi.
Üdvözletem..
Sertéseket szeretnék vásárolni,ha netán volna valaki aki szivesen adna el.Azt megkérném arra,hogy írjon,Én helyileg borsodi volnék.
Válasz #2361. hozzászólásra
Mennyi húsra vágódnak vágóhídon a disznóid?
Kinek adod az egy-két darabot?
én pont ma tapasztaltam forditottját és nem értem a logikát.... mármint a sok a kevés ellen
husmarhánál ha van egy kamion és jo minöségü több száz forintal is többet fizetnek a hizonál hiába van 2 teherauto annál olcsobban fizetnek mert elviszik az egészet meg vágohidi ár stb...stb... mig ha 1-2 darabjával adom meg 50-100ft többlet is van ....
Válasz #2358. hozzászólásra
biztos, hogy többet fizet a vágóhíd. mifelénk kb. 10-15% ! van köztük
Válasz #2357. hozzászólásra
46%os szójadara kb. 15-20% a tápba keverve izlés illetve kor szerint....
Válasz #2356. hozzászólásra
Magyar nagyfehérek a kocák,általában 5.5-6 hónapra sikerül leadni.Persze volt már olyan is nemegyszer,hogy a hasmenés úgy visszavágta őket,hogy azt hittem sose nőnek fel.Meg persze függ attól is,hogy mivel termékenyítünk.Ami a vágóhídat illeti,oda gondolom azért mennyiség kell,nekünk nincs olyan sok egyszerre,hogy megtudnánk pakolni egy teherautót.Pedig lehet hogy többet fizetnének mint a felvásárló.
Jó estét!Szakmai kérdésem lenne h szója darát mennyit ajánlott a kajához keverni,mik a megfelelő arányok száraz etetésnél? válaszokat elöre is köszi
Válasz #2355. hozzászólásra
Milyen fajtát tartasz?Milyen korra érik el a hizók a leadási súlyt?Vágóhidra nem tudod eladni?
Válasz #2352. hozzászólásra

Helló ! Csongrád megyében élünk,és felvásárlónak szoktuk leadni.Nincs más lehetőség egyenlőre,pedig kutatom a kiutat.
Válasz #2351. hozzászólásra
Szia ! Köszi a tanácsot,természetesen odafigyelek,csak remélem hogy könnyebben ki tudom küszöbölni a taposást,agyonnyomást.Ez a kocánk egyébként mindig elég sokat fialt,elég jók a malacai is,de az ősszel a 14-ből 7-et taposott össze.Szóval ezért döntöttem így.Zárt a fiaztató,infrát is tudok betenni,a padozat nem rácsos,hanem beton,s be van szalmázva.
Válasz #2350. hozzászólásra

5 kg kukoricából lesz egy kg hus.
Fajtája erősen válogatja.nem tom
Helló!
Merre gazdálkodsz?Felvásárlónak vagy vágóhídnak adtad el a hízókat?
Attól hogy fiaztatóban van az első 24 órában ugyan úgy oda kell figyelni!
Hány fok van az istálóban?Ha tudsz infrát meg fűtőlapot is tegyél be,meg ha csak rács van akkor valami gumiszőnyeget!
Üdv!
Segitséget szeretnék kérni?
Mennyi idő alatt lehet felhizlalni egy malacot 140kg-ra és mennyi kukorica kell hozzá. Válaszokat elörre is köszönöm.

Felénk sem kapkodnak érte a vágohidak.Haladunk szépen lassan a biztos leépülés felé nem fog maradni csak néhány mega telep agyon támogatva.Falukba meg eltünik az olakbol végleg.Szomoru.
Akkor ez már a beharangozott sertés stratégia eredménye biztos.
Válasz #2343. hozzászólásra
Na gyerekek,a héten avatjuk fel a fiaztató batériát.Szerencsére elég könnyű volt a kocát beterelni,nem is örjöngött,remélem a fialás is jól zajlik majd,igaz ez már a 4. lesz,de így még nem kellett őnagyságának fialni.
A múlt héten adtunk le kis súlyba (110-140-ig).370ft kompenzációval együtt.Az előző héten még 395- volt,de nálunk" véletlenül" pont akkor nem volt szállítás.
Válasz #2344. hozzászólásra

at enyémek is ilyenek lesznek remélem
Romániába.Vásárokon vagy a neten az emberek meg a .... kupecek 550-600ft adják kg.de itt egy link ha véletlenül érdekel:http://www.tocmai.ro/cauta?q=porc&typ=1&ct=56&jd=34
Tényleg szépek a disznók
Moderálta: Bakayd (3932) 2014-05-12 10:40:23
Errefelé se jobb a helyzet.Akkor hasonlo.
380+ kompenzációt hallottam tegnap
én hirdetek 16 ot de már felidegesitenek a telefonok amiket kapok románoktol ....oktol alig tudnak magyarul de 330-380ft ot kinálgatnak ilynekor kiröhögöm öket elég hangosan majd elköszönök és lerakom a telefont 450 az átlag ár a neten nézegetve van fent 500 ért is meg 400 ért is nagysulyuak 450 szerintem reális 110-130kg osokért ..... a vágohidi 400 ft bruttoba már ....
Moderálta: Bakayd (3932) 2014-05-12 10:40:56
Merre mennyi az aktuális felvásárlási ár?
Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy a york sertés húsjellegű fajta? Érdemes vele foglalkozni??
Válasz #2340. hozzászólásra
Már nem vágnak ha azért hívnád őket!
Sziasztok !
Valaki megtudni nekem mondani a Surjányi vágóhíd elérhetőségét ?
Köszönöm az őszinte válaszokat :)
Válasz #2336. hozzászólásra
én 7 -10 nap között szokás herélni könnyebb gyorsabb kevesebb stressz....
a por nállam se nagyon vált be igaz régen volt féreg már de akkor is kaptam 1 kg/ q bekeverhetöt azota nincs most megint elöjött valahogyan nem tudom elképzelni honnan szalma között esetleg kiskorukba van alattuk vagy a takarmányban macskák a buzába bele piszkitanak esetleg az lehet még de már agyam eldobom honnan jönnek .....
Válasz #2334. hozzászólásra
Én is csak az injekciót tudom javasolni ! A vízből ,amibe beleteszed a port vagy iszik elegendőt vagy nem,az oltással meg biztos megkapja ami kell !
Válasz #2335. hozzászólásra
30 naposan herélek
Válasz #2334. hozzászólásra
hereléskor injekció (olcso, tartós, jó) sztem