Köszi a válaszokat és azt valaki megtudná írni, hogy mi jármű fajtája az adásvételin. ( piros rendszámos, MTZ esetén) Mezőgazdasági vontató? Lassú jármű?
Jó estét.A törzskönyv mellett ami van az biztosan jó,csak a példányszám azt kell megtudni pontosan azt hiszem 2-2 db az eladónak és a vevőnek is.Bármely törzskönyv kemény papírjának a belső oldalán szokott lenni,egy minta azt kell fénymásolni az biztos jó.Ezt mondták az okmány irodában a nyáron.
Mtz-nél az alvázszám a fülkén is rajta kell, hogy legyen vagy csak az alvázon. Láttam már MTZ traktoron , hogy motorszámhoz hasonló kis alumínium kártya volt a fülkén.
Érdeklődnék, hogy használt traktor, piros rendszámos vásárlásakor az átíráshoz milyen okmányok kellenek. Forgalmi, törzskönyv és eredet vizsgálat szükséges-e?
Valaki egy adás-vételi mintát tudna-e feltölteni!
Hatalmas a gondom! Ma a párom haza állított 2db pucolt, darabolt kacsával, amik összesen 9kg-ot nyomtak, mindezért 14e HUF-ot fizetett, ez reális???!!! Mert én kicsit sokallom!
1600HUF/KG ár? Van ilyen, mert a mell is csak 1000 HUF körül szokott lenni....
Mindenképp a szóróra tedd a szabadonfutót. Ha pl. kikapcsolod a tlt-t mert sor végén kanyarodsz és jól alászeded, akkor csak a szórón tud racsnizni, ha a gépen lenne akkor befeszülne a kardán és megállna a hengerekkel együtt hirtelen.
Ha meg netán hajtod a tlt-vel és úgy szeded nagyon alá, akkor meg tud dolgozni a kuplung a trakinál.
Üdv mindenkinek kis segítség kellene a rabaverk kondor ekének a járkerekét fel lehet e tenni az ih 10-720 ekének a járkereke helyére,mert a gumi hasonló de a felni osztásában nem vagyok biztos.
sziasztok volna 1 nagy kérdésem hozzzátok
miért vagyunk kiszolgáltatva az átvevöknek :Mindenki mondja hogy mijen termese volt erre mifelénk
és mindenki nullára jöt ki a terméssel Figyelemmel követi valaki a TORMA árfojamát közületek
?????????
a mulkort segitetetek sokat köszönöm szépen de csak nagyon keveset tudtam elpaszollni
Trágyából hogyan készitenek bio gázt, különböző trágyák kezelése -érlelése -injektálása -bedolgozása -hasznositása, komposztálások , szalma -szármaradványok baktériummal kezelése . Fiatalság adjátok a tippeket , mert nekem hirtelen ez ugrott be .
Debrecenbe járok az Agrárra és kell tartanom egy előadást a mezőgazdasági melléktermékekről, tudnátok nekem abban segíteni, hogy miről és mit írhatnék bele. Előre is köszönöm!!
:)
Ma az a helyzet állt fel hogy valami nagyon fogja a trakim elejét! A gép landini 8550. Felemeltem és hátrafele tudom forgatni könnyen de hogy kattog folyamatosan (mint a szerencsekerék) mind a kettő egyformán előre pedig egyik se forog olyan mintha valami beleakada és előre nem engedné! Én arra a csapágyra gyanakszok ami a hasa alatt van és az elsőhajtás kardánját tartja. Kb 1 mm-t lóg ahogy láttam. A két véglehajtás az elején tavasszal lett újracsapágyazva úgyhogy remélem nem ennek van baja... Holnap mennem kellene vele 4-5 km-t erőltessem vagy inkább hanyagoljam?? ki mire tippel mi lehet a baja??
Meggyőztél! A télen el is kezdem reményeim szerint! Kicsapok amit tudok, aztán aprítóba vele! Majd a haverokat megfűzöm, hogy segítsenek összedobálni, persze lehet egyből a gépbe kell vágás után, akkor nem kell annyit vacakolni.
13608 hozzászólás
Válasz #3007. hozzászólásra
Lassú jármű.
Köszi a válaszokat és azt valaki megtudná írni, hogy mi jármű fajtája az adásvételin. ( piros rendszámos, MTZ esetén) Mezőgazdasági vontató? Lassú jármű?
Válasz #3004. hozzászólásra
Minden oldalon külön-külön.
Válasz #3001. hozzászólásra
Jó estét.A törzskönyv mellett ami van az biztosan jó,csak a példányszám azt kell megtudni pontosan azt hiszem 2-2 db az eladónak és a vevőnek is.Bármely törzskönyv kemény papírjának a belső oldalán szokott lenni,egy minta azt kell fénymásolni az biztos jó.Ezt mondták az okmány irodában a nyáron.
A több példányos adás-vételit csak utolsó oldalon kell aláírni? Vagy jobb, ha egy példányos. Lehet írni a másik oldalára is?
Mtz-nél az alvázszám a fülkén is rajta kell, hogy legyen vagy csak az alvázon. Láttam már MTZ traktoron , hogy motorszámhoz hasonló kis alumínium kártya volt a fülkén.
Válasz #3001. hozzászólásra
Ha már volt eredetvizsgán nem kell mégegyszer vinni. Forgalmit, törzskönyvet vittem, pik-pak átírták.
Érdeklődnék, hogy használt traktor, piros rendszámos vásárlásakor az átíráshoz milyen okmányok kellenek. Forgalmi, törzskönyv és eredet vizsgálat szükséges-e?
Valaki egy adás-vételi mintát tudna-e feltölteni!
Vannak árak , és vannak dinkák akik veszik tök poén.
http://www.olx.hu/q/pucolva/c-312
Szerintem drága volt , bár van olyan aki tanyasi kacsáért el kér pucolva 1200 hufot/kg
Sziasztok,
Hatalmas a gondom! Ma a párom haza állított 2db pucolt, darabolt kacsával, amik összesen 9kg-ot nyomtak, mindezért 14e HUF-ot fizetett, ez reális???!!! Mert én kicsit sokallom!
1600HUF/KG ár? Van ilyen, mert a mell is csak 1000 HUF körül szokott lenni....
NYUGTASSATOK MEG!!! REÁLIS, vagy jól átcsesztek??
Válasz #2996. hozzászólásra
?
Válasz #2994. hozzászólásra
Mi a bánata?
Válasz #2993. hozzászólásra

de ha végig gondolod hogy a munkagépen másik irányba racsnizik
Válasz #2993. hozzászólásra
OK
Köszi!
Válasz #2992. hozzászólásra
Mindenképp a szóróra tedd a szabadonfutót. Ha pl. kikapcsolod a tlt-t mert sor végén kanyarodsz és jól alászeded, akkor csak a szórón tud racsnizni, ha a gépen lenne akkor befeszülne a kardán és megállna a hengerekkel együtt hirtelen.
Ha meg netán hajtod a tlt-vel és úgy szeded nagyon alá, akkor meg tud dolgozni a kuplung a trakinál.
Válasz #2989. hozzászólásra
A szóró "kicsi" szőlőbe való, és emiatt elég gyakran kell a tlt-t kapcsolgatni, Kb. 4 percenként
Kuplung van a kardánon, de leállításkor nagyon hirtelen áll meg a kihajtás, a pörgők lendülete miatt féltem a szóró derékszöghajtását.
Válasz #2990. hozzászólásra

Senki??
Valaki nem tudna nekem egy robbantott ábrát felrakni vagy linkelni egy hasonló elsőhajtásról mint ami az avatarom lévő gépbe lehet??
Valami gebax van 
Válasz #2987. hozzászólásra
Miért kell oda szabadonfutós? Oda nem kuplungos kellene? Mi csúszik meg ha valami nagyot pl betont kap a szóróhenger?
Válasz #2986. hozzászólásra
Valamiért pedig a kardánok burkolatára rá is festik gyárilag, hogy melyiket hova kell csatlakoztatni.
Ha az rk kaszánál fordítva tennéd fel akkor összetörnéd összecsukáskor ha még forog a kasza.
Válasz #2985. hozzászólásra
Szerves trágyaszóró (kicsi)
Válasz #2982. hozzászólásra
Mindegy a forgásirány egy.Csak egyfelé racsnizik le a szabadonfutó.
Válasz #2984. hozzászólásra
szerintem a munkagépre. Miről van szó pontosan?
Válasz #2983. hozzászólásra
Konkrétan trakira vagy a munkaeszközre tegyem a szabadonfutót?
Válasz #2982. hozzászólásra
kaszánál a munkagépen van, a trakin meg a kuplung.
Üdv!
Tlt szabadonfutót melyik csonkra szokás tenni, a traki kihajtására vagy a munkagépére?
Köszönöm az eddigi válaszokat és észrevételeket!
Módosítottam a kérdőíven, várom a további válaszokat! :-)
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEwxMy15VFJRRVMwdDdHaHVJMXJGX1E6MQ
Válasz #2978. hozzászólásra

Metalwolf készít lazítót, onnak lehet venni külőn is szerintem!!
Válasz #2974. hozzászólásra
Azt gondoltam én is,de az ekéét volna jó tudni.
Jó estét mindenkinek!
Szeretnék a tél folyamán készíteni egy talajlazítót. A kérdésem az lenne, hogy hol és milyen fajta lazító orrbetétet lehet kapni/beszerezni?
Válasz #2972. hozzászólásra
Javítsd ki a kérdőívet. Ha igennel válaszolok a vásárlásra akkor is ki kell tölteni a köv. kérdést.
Válasz #2975. hozzászólásra
Torma árak ITT
Üdv segitsetek már lécci TORMÁT MERE TERMELNEK MEGY AZ ORSZÁGBAN a hajduságon kivűl

Válasz #2973. hozzászólásra

A régi IH tárcsára tuti hogy nem!!!!
Üdv mindenkinek kis segítség kellene a rabaverk kondor ekének a járkerekét fel lehet e tenni az ih 10-720 ekének a járkereke helyére,mert a gumi hasonló de a felni osztásában nem vagyok biztos.
na most!https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dEwxMy15VFJRRVMwdDdHaHVJMXJGX1E6MQ
Üdv mindenkinek!
Igazán nagy segítségemre lennének egyetemi tanulmányaimban, ha kitöltenék minél többen az alábbi kérdőívet!
Előre is köszönöm!
sziasztok volna 1 nagy kérdésem hozzzátok

miért vagyunk kiszolgáltatva az átvevöknek :Mindenki mondja hogy mijen termese volt erre mifelénk
és mindenki nullára jöt ki a terméssel Figyelemmel követi valaki a TORMA árfojamát közületek
?????????
a mulkort segitetetek sokat köszönöm szépen de csak nagyon keveset tudtam elpaszollni
Válasz #2965. hozzászólásra
Huuuu ba meg, eza jd felni kell nekem...legyen tartalékba
Válasz #2967. hozzászólásra

Én már öreg vagyok, de ezzzel énis foglalkozom kb 8 éve!!! Nagyon sok dologból lehet biogázt nyerni!!
Válasz #2964. hozzászólásra
Trágyából hogyan készitenek bio gázt, különböző trágyák kezelése -érlelése -injektálása -bedolgozása -hasznositása, komposztálások , szalma -szármaradványok baktériummal kezelése . Fiatalság adjátok a tippeket , mert nekem hirtelen ez ugrott be .
Válasz #2965. hozzászólásra
Onnét ki is adnak vasat?
Melyik MÉH ez?
Hali!Ma ezeket láttam a kaposvári méhben (Szepi)

Sziasztok!
Debrecenbe járok az Agrárra és kell tartanom egy előadást a mezőgazdasági melléktermékekről, tudnátok nekem abban segíteni, hogy miről és mit írhatnék bele. Előre is köszönöm!!
:)
Válasz #2962. hozzászólásra
okés, akkor nem erőltetjük pedig a futó megvan pakolva trágyával {:scared:
Válasz #2961. hozzászólásra

ha rendellenesség áll fen a gép megáll hiba kijavít azt hajts tovább ez a leggyorsabb és legolcsóbb megoldás
Üdv.

Ma az a helyzet állt fel hogy valami nagyon fogja a trakim elejét! A gép landini 8550. Felemeltem és hátrafele tudom forgatni könnyen de hogy kattog folyamatosan (mint a szerencsekerék) mind a kettő egyformán előre pedig egyik se forog olyan mintha valami beleakada és előre nem engedné! Én arra a csapágyra gyanakszok ami a hasa alatt van és az elsőhajtás kardánját tartja. Kb 1 mm-t lóg ahogy láttam. A két véglehajtás az elején tavasszal lett újracsapágyazva úgyhogy remélem nem ennek van baja... Holnap mennem kellene vele 4-5 km-t erőltessem vagy inkább hanyagoljam?? ki mire tippel mi lehet a baja??
Válasz #2958. hozzászólásra
Meggyőztél! A télen el is kezdem reményeim szerint! Kicsapok amit tudok, aztán aprítóba vele! Majd a haverokat megfűzöm, hogy segítsenek összedobálni, persze lehet egyből a gépbe kell vágás után, akkor nem kell annyit vacakolni.
Köszi B.
Válasz #2955. hozzászólásra

az nekünk még akkor jobb is mert kecskemét itt van nemmessze