Válasz fexco #9475. hozzászólásáraszürke is lesz,telemegy lassan vízzel párával.Kocsi kerékagyát sem zsírozzuk évente,mégis bírja.Ha zavar a szürkesége vegyél ep-s nlgi3 vagy 4-est,az jobban bírja a vizet.
Válasz mtz1221 #9468. hozzászólásáraÉn úgy tudom balástyán homok földek vannak,de a videó elején is látszik a földúton amikor vonul ki hogy homok föld.
Válasz B.Bali #9466. hozzászólásáraAkkor valamit nagyon tud,vagy mellé beszél.Már alapból a 13,6/20-as elsőkerekek is problémások szoktak lenni 80 lóerőnél is,a difi szöghajtásainak.Meg nincs itt mellé beszélés a 90 lovat sem bírja kötöttben a hagyományos 2X9-es váltó.De lehet hogy ricsinek lesz igaza és nagyon könnyű művelésű a földje vagy 2500 rpm-en van üzemeltetve,és nem megy nyomaték a váltó/difi részére.
Válasz B.Bali #9466. hozzászólására1. A videon a föld amit kivánni lehet annyira jo. 2. Évi 500ora vegyesben biztos kibirja. De kötött földben ha nem rak rá még egy traktornyi sulyt a kerekére akkor ezzel az ekével nem szánt. Ha nem rak rá akkor igy egyhelyben megrugatja 8dikban is 6hengeres motorral. De az eke nem fog mozdulni. Ha lesulyozza akkor szétszedi magát. Ez az ami biztos. Jo földjei lehetnek. De gondolom ezzel huz is egy 6méteres kombinátort ami azért már megfogja. Itt az omlos föld ami szerencséje lehet. Gondolom maxra forog a motor 2500at 'ami azért pottal majdnem 50km . Az azért nem rossz!
Válasz mtz1221 #9457. hozzászólásáraOromhegyesen láttam egy merci motoros mtz-t, igaz annak csak a hátulja maradt az. Ha jól emlékszem Volvo elsőhídja és fülkéje volt.
Válasz B.Bali #9451. hozzászólásáraNagyon okosak.Itt is megy ez a játék annál aki szereti havonta cserélni a kuplungot meg évente a motort kivéve minden porcikáját.
Válasz Nyomasek Bobo #9455. hozzászólásárade, csak a köppenyrész kicsit is kitágul, utánna a tengely kitolható belőle. ugyanez forditva is igy müködik, hogy a tengelyt mélyhütőbe teszik, mig a forditóközpontot felhevitik és préssel beletolják.
Válasz .Richard. #9452. hozzászólásáraHa eltörik vagy rágás miatt cserés lesz a fordító tengely(wendeachse), akkor az eke kb eldobandó lesz. A tengely zsugor kötéssel van beépítve, legalábbis a VN gyártmanyoknál...ami csak marógéppel cserélhető.
Válasz Nskype #9436. hozzászólásáraNem lehet'hogy középen az a nagy forgocsap log ? Kicsit megemelve az eke vége emelővel aztán oldal irányba kézzel mozditva ha laffanik pár milit akkor az szabja le a csavar hegyét. Mert ugye ott nagy cucc van rajta ami ha mozdul faszul a csavar.
Válasz Soros #9430. hozzászólásáraVegyèl gyári knock on nevű orrbetètet. Az bele fog menni minden körülmènyek között. Minimum a hátsó fejekre, de a legjobb mindeggyikre.
Válasz Nskype #9425. hozzászólásáraÁtfordítva a másik oldali csavar is ugyanezen a részen támaszkodik? Az nem repedt?
A fordítás normális gyorsasággal megy?
Válasz Nskype #9425. hozzászólásáraA wendeachse és a csapágyazása milyen állapotban van??? Ha az eltörik (és ez esetleg egy VN eke) nemigen cserélhető.
Vagy...repedt volt a csavar eredetileg...
Vagy nem volt rendesen megeresztve...
Vagy elfáradt...
Válasz határjáró #9419. hozzászólásáraHát van olyan jó, mint lemken!
Mi most vettünk egyet használtan, és eddig nem bántuk meg sőt jelesre vizsgázott kukorica tarlon!
Nagyon elégedetek vagyunk vele, eddig könnyen boldogult vele a traktor és meglepően jól viszi(8.5-9.5km/h)!
Könnyű, nem egy nehéz vas!
Mf5465 kverneland lm100
10327 hozzászólás
Válasz fexco #9475. hozzászólásáraszürke is lesz,telemegy lassan vízzel párával.Kocsi kerékagyát sem zsírozzuk évente,mégis bírja.Ha zavar a szürkesége vegyél ep-s nlgi3 vagy 4-est,az jobban bírja a vizet.
Amazone ekét használ valaki? Azok milyenek lehetnek?
Válasz mtz1221 #9473. hozzászólásáracsapágyas.szezont leszirozva kezdem,közbe1xzsirzok.50et nyomtam bele most.akko kezdett kijönni,elég szürke cucc....
Válasz mtz1221 #9468. hozzászólásáraÉn úgy tudom balástyán homok földek vannak,de a videó elején is látszik a földúton amikor vonul ki hogy homok föld.
Válasz fexco #9470. hozzászólásáraCsapágy vagy persely van benne ? Ha csapágyas akkor 1 x telenyomod évente és annyi.
Válasz Bobo77 #9462. hozzászólásáraIgen pöttinger.
Válasz mtz1221 #9468. hozzászólásáraT150esre valo az az eke. Kötöttben 4 fejjel az is csuszkál. Akkor a közel 4tonnás mtz? Ott a földben van a titok.
forditót milyen időközönként szoktátok zasirozni?ha már téma?és mennyit nyomtok bele?????
Válasz mtz1221 #9468. hozzászólásáraNem tudom miaz igaz, de a turbó le van butítva, ahogy olvastam a kommenteket
Válasz B.Bali #9466. hozzászólásáraAkkor valamit nagyon tud,vagy mellé beszél.Már alapból a 13,6/20-as elsőkerekek is problémások szoktak lenni 80 lóerőnél is,a difi szöghajtásainak.Meg nincs itt mellé beszélés a 90 lovat sem bírja kötöttben a hagyományos 2X9-es váltó.De lehet hogy ricsinek lesz igaza és nagyon könnyű művelésű a földje vagy 2500 rpm-en van üzemeltetve,és nem megy nyomaték a váltó/difi részére.
Válasz B.Bali #9466. hozzászólására1. A videon a föld amit kivánni lehet annyira jo. 2. Évi 500ora vegyesben biztos kibirja. De kötött földben ha nem rak rá még egy traktornyi sulyt a kerekére akkor ezzel az ekével nem szánt. Ha nem rak rá akkor igy egyhelyben megrugatja 8dikban is 6hengeres motorral. De az eke nem fog mozdulni. Ha lesulyozza akkor szétszedi magát. Ez az ami biztos. Jo földjei lehetnek. De gondolom ezzel huz is egy 6méteres kombinátort ami azért már megfogja. Itt az omlos föld ami szerencséje lehet. Gondolom maxra forog a motor 2500at 'ami azért pottal majdnem 50km . Az azért nem rossz!
Válasz mtz1221 #9457. hozzászólásáraA gazdája azt írja, 4 éve így használja gond nélkűl
Válasz Nyomasek Bobo #9463. hozzászólásáraPont az én kocsikkal mentünk
Válasz mtz1221 #9461. hozzászólásáraKét éven is voltunk, asszem' a 9. és a 10. Rendezvényen.

Emlékeim szerint '16-ba és '17-be voltunk
Az idén készültünk, de ugye elmaradt, tavaly meg nem értünk oda, meg előtte se.
Sört azért hoztunk haza is
Válasz mtz1221 #9461. hozzászólásáraMindig a sofőröket akarod itatni

Válasz Nskype #9436. hozzászólásáraNálam régen tizen éve előfordult ilyen!Pöttinger?
Válasz Gumóka #9460. hozzászólásáraMiért nem pöktél egy emailt hogy jártál ott ? Meg ittunk volna egy rendes minőségi szerb sört.
Válasz mtz1221 #9457. hozzászólásáraOromhegyesen láttam egy merci motoros mtz-t, igaz annak csak a hátulja maradt az. Ha jól emlékszem Volvo elsőhídja és fülkéje volt.
Válasz mtz1221 #9457. hozzászólásáraAkkor jól rémlik, hogy vajdasági videón láttam ilyet először.
Válasz JOSEY #9456. hozzászólásáraA fordítva részt heti 3x látom
Válasz B.Bali #9451. hozzászólásáraNagyon okosak.Itt is megy ez a játék annál aki szereti havonta cserélni a kuplungot meg évente a motort kivéve minden porcikáját.
Válasz Nyomasek Bobo #9455. hozzászólásárade, csak a köppenyrész kicsit is kitágul, utánna a tengely kitolható belőle. ugyanez forditva is igy müködik, hogy a tengelyt mélyhütőbe teszik, mig a forditóközpontot felhevitik és préssel beletolják.
Válasz JOSEY #9454. hozzászólásáraNem melegszik együtt a kettő?
Válasz Nyomasek Bobo #9453. hozzászólásáraa forditóközpont külső hevitésével és egy jó préssel kitolható, javitottunk már igy vn-t
Válasz .Richard. #9452. hozzászólásáraHa eltörik vagy rágás miatt cserés lesz a fordító tengely(wendeachse), akkor az eke kb eldobandó lesz. A tengely zsugor kötéssel van beépítve, legalábbis a VN gyártmanyoknál...ami csak marógéppel cserélhető.
Válasz Nyomasek Bobo #9449. hozzászólásáraJa értem.pedig ott a hiba.
https://youtu.be/wQozDthQxK0
Ezt làttàtok màr?
Válasz .Richard. #9444. hozzászólásáraÉn is erre gondoltam...de aszonta minden rendben.
Válasz Celtises #9435. hozzászólásáraVépen hol?
Válasz efge #9437. hozzászólásáraOlyat még nem használtam
Mennyi annak darabja?
Válasz Nyomasek Bobo #9432. hozzászólásáraSzintező karral előre hátra, döntöttem jobbr balra
Válasz B.Bali #9439. hozzászólásáraNem mostanában vettem, de nem horror az ára. Komplett fejenkènt 5000-6000 Ft volt. 2000-3000 egy sima orrbetèt.
Válasz Nskype #9436. hozzászólásáraNem lehet'hogy középen az a nagy forgocsap log ? Kicsit megemelve az eke vége emelővel aztán oldal irányba kézzel mozditva ha laffanik pár milit akkor az szabja le a csavar hegyét. Mert ugye ott nagy cucc van rajta ami ha mozdul faszul a csavar.
Válasz B.Bali #9441. hozzászólásáraNem kerül olyan sokba. Hosszútávon olcsóbb mint a csavarozós.A tartója több garnitúra felütöst kiszolgál.
Válasz B.Bali #9439. hozzászólására
Válasz Nyomasek Bobo #9440. hozzászólásáraAz komoly,6db -belőle egy ágyeke ára
Válasz B.Bali #9439. hozzászólásáraHát mivel tartója is van, ahogy nézem
.. szerintem 100+euro/db. De csak tipp.
Válasz efge #9437. hozzászólásáraMennyibe kerűl db?
Válasz Nskype #9436. hozzászólásáraHát... Ha minden mással minden rendbe, akkor cseréldi, oszt mehet.
Válasz Soros #9430. hozzászólásáraVegyèl gyári knock on nevű orrbetètet. Az bele fog menni minden körülmènyek között. Minimum a hátsó fejekre, de a legjobb mindeggyikre.
Válasz Nyomasek Bobo #9434. hozzászólására
A másik oldalt minden rendben...
Válasz Soros #9430. hozzászólásáraVegyél Vépen gyárit. Azzal belefog menni.
Válasz Nskype #9425. hozzászólásáraÁtfordítva a másik oldali csavar is ugyanezen a részen támaszkodik? Az nem repedt?
A fordítás normális gyorsasággal megy?
Válasz Nskype #9425. hozzászólásáraA wendeachse és a csapágyazása milyen állapotban van??? Ha az eltörik (és ez esetleg egy VN eke) nemigen cserélhető.
Vagy...repedt volt a csavar eredetileg...
Vagy nem volt rendesen megeresztve...
Vagy elfáradt...
Válasz Soros #9429. hozzászólásáraHogy állítgattad? Amit a csavarok engednek?
Válasz határjáró #9419. hozzászólásáraHát van olyan jó, mint lemken!

Mi most vettünk egyet használtan, és eddig nem bántuk meg sőt jelesre vizsgázott kukorica tarlon!
Nagyon elégedetek vagyunk vele, eddig könnyen boldogult vele a traktor és meglepően jól viszi(8.5-9.5km/h)!
Könnyű, nem egy nehéz vas!
Mf5465 kverneland lm100
Válasz B.Bali #9428. hozzászólásáraÚjak..
Agro alfabol valo talan
Válasz .Richard. #9427. hozzászólásáraÁllítottam minden fele mindenhogyan, jobbra-balra elore elore hatra de semmi...
Válasz Soros #9423. hozzászólására Megforgattad vagy újakat vettél? Ha újak akkor valami gagyi és nem jó a szög