Fórum
- Rövidtárcsák új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Zetor traktorok új
- Cambridge hengerek új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
Cikkajánló
Hirdetés

4,1 tonnás hozam és stabil teljesítmény: újra bizalmat kapott az LG AMBASSADOR repcehibrid Kányán
Több, mint 4 tonnás termésátlagot hozott hektáronként.
2047 hozzászólás
Válasz #346. hozzászólásra

rendben köszi
Mi felénk +50-100 ezer közt attól függ mit tud és hogy mennyire homokos a víz .
Egy kéthektáros homok árán mennyit dob ha van rajta egy kisebb teljesítményű kút??

Válasz #343. hozzászólásra

Azt azért tedd hozzá, hogy bevételként, abból még lejönnek a költségek.
Válasz #324. hozzászólásra

8 ha-ról tudsz 3 milkacsokit?
ja és hozzá se kell nyúlni....
ne légy ökör
Válasz #322. hozzászólásra
Nem szabad eladni a földet senkinek sem! Egyébként mi hazaiak vagyunk, Orosháza mellett, lehet hallanni 40 000-70 000-ig AK-ként. Regisztráltasd magad őstermelőként, megigényelheted a támogatást is, aztán biztos van helybeli, akivel műveltetheted. Az adózás végett sem szabad 5 évig eladni, meg illetéket is kell fizetni utánna akkor.
Válasz #340. hozzászólásra

akkor tartsák meg spagettisek .
Válasz #339. hozzászólásra
ja azt nem kérdeztem mivel nem tudokolaszul ,30-40e saccra
Válasz #338. hozzászólásra
176/112kg azért vagyok tiszta izom pasztőrözőt tejet iszom , bácsi és menyi volt e ketyere ?
Válasz #337. hozzászólásra

ja és belefértem a 190/130as méretemmel magasság súly
Válasz #336. hozzászólásra
ez egy olasz derékban csuklós és az elsőkerék még pluszban forduló kerti traki ,hátul gumiláncal ,megfogott a formája Bolognában a kiállításon
Válasz #335. hozzászólásra

Bácsi kérem mi ez a valami profil képén és mire jó ?
Válasz #333. hozzászólásra

vén pöcs
Ja nekem a 35 ak-ás földemen egy cső kukorica,se volt hülyeséget ne írjunk
Válasz #332. hozzászólásra

Gyerek....
Válasz #325. hozzászólásra
64-es
üdv! Talán engem is érdekel.paraméterek? helyileg hol van? Kösz!
Mely településen van a föld?
150-ből kivan /heki.kukira számolva,azert van elteres.
Válasz #326. hozzászólásra
s ha az időjárás is kedvező lesz, meg jön a kedved is.
Bérmunkával megműveltetni, nem bérbe adni, akkor marad rajta,
Mással csináltatva, szerintem nem hozza.
Mit tegyünk vele, nekünk ez most új?Bérbeadás?
Válasz #317. hozzászólásra

Hanyas vagy.

A világ leg ököreb embere vagy ha eladod,3mill tisztan tud hozzáse nyulsz.
Környékünkön a legdurvább a következő volt:
4ha - 11 millió Ft, Tolna megye közepe. Az AK-ról nem tudok, de erre jó földek (is) vannak, nekünk pl. 39 AK az átlag.
Üdv mindenkinek! Dél Békésben örököltünk 8ha földet 42Ak/ha. Lenne egy gazda aki megvenné, de nem tudjuk mi lenne a reális ára, egyáltalán érdemes-e most eladni?
?
Enying környéki van köztünk,milyen árak vannak arra ,lenne egy kemény fél hektár

az anyatejjel szívták magukba a kommunizmust

Válasz #316. hozzászólásra

persze a régi kommonisták vannak még mindíg
Válasz #315. hozzászólásra

egypártrendszer van, nem?
Válasz #314. hozzászólásra

jó-jó de melyikbe
Válasz #313. hozzászólásra

nyitogatással nincs is gond. csak kár, hogy üres
lehet belépek a pártba
Válasz #312. hozzászólásra

akkor nyitogatod a szekrényajtót rendesen
Válasz #305. hozzászólásra
baxki tök igazad van! nálunk is ez megy
Válasz #290. hozzászólásra
Jó reggelit , ez a Pavel Mistkov egy roh..t egy mo...k egy g..é , hol olyan hirdetéseket ad fel hogy 100 vagy 500 ezer tonna ukrán kukoricája van eladó 50 ezerért/ tonna , meg búzát vesz drágán , meg minden féle más kamu dolgokat inkább dolgozzon mint hogy ilyen hirdetésekkel hülyíti, illetve lázítja az embereket.
Én valahogy itt a 4M körül képzelem el a legjobb területeken az árak maximalizálódását legalábbis középtávon. Ezen szerintem a moratórium sem nagyon fog változtatni. A külföldi nagytőke nem ilyen 4 millás földeket fog venni, hanem TSZ-eket, és a bérelt földeket veszik majd meg sokkal kevesebbért. Mi meg marakodunk majd a 4 millásokon. A másik variáció, hogy valójában elfogytak már az eladó földek, ezért nem is kell félni a moratóriumtól ebből a szempontból, inkább a már régen megkötött zsebszerződések ügye lenne égetőbb, de ezzel foglalkoznak kevésbé. Mert az könnyen lehet hogy egy f@sz földtörvénnyel elveszik a magyaroktól a földet, de ha a külföldieknek egyszer a nevére kerül, ahhoz nem nyúlhatnak, mert akkor lesz nemulass.
Válasz #307. hozzászólásra
Néhány 10 ha-tól, akár 100-on felűl-ig is.Csak akiket én ismerek. Viszonylag kisebb területek - néhány ha- is szóba jöhetnek, leginkább persze akkor, ha az a többi közelében találhatóak. Azért ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy az ország egyik, ha nem a legjobb minőségű, és termőképességű földjeiről beszélünk.
Még ha van benne igazság, a tényen akkor sem változtat. És míg nem lesz kínálat - már pedig nem látszik, hogy ebben jelentős változás lenne - addig az ár sem fog csökkenni. Ha irreális, ha nem...
Válasz #304. hozzászólásra
és ezek a tagok mennyi földet akarnak venni ennyiért? Úgy általában mennyi van nekik saját?
Mi a nyugati határ mellett vagyunk, nem is olyan rosszak a földek itt de 1,5 nél nagyobb árról itt eddig nem tudok.

Ez a legnagyobb igazság amit ki mertek itt mondani mostanában!
Válasz #304. hozzászólásra
Szerintem meg az van ,hogy az elmúlt 3 évben nagyon megszaladt a környékbeli gazdáknak és mivel tele a kredenc lóvéval nincs mire költsék, mert a mezőgadaságon kivül nem értenek semmihez ezért egymásnak verték fel az árakat.
15 ezer euró akkor is irreálisan magas ár egy hektár földért,bár valóban király földek azok mindig ámulok amikor arra járok.
Válasz #302. hozzászólásra
Ezt nem jól számolod. És nem csak a területalapú támogatás figyelmen kívül hagyása miatt, hanem leginkább azért, mert az értéke is folyamatosan nő. Úgy, hogy közben tisztességes hasznot is termel. Tehát, ha jobban végig gondolod, látszik, hogy miért is nem lehet kapni...
Válasz #298. hozzászólásra
Ez kétségtelenül így van. És nem is túloztál... Azért nyilvánvalóan van összefüggés is...

Ha 250 e haszna volt egy hektáron akkor is majd 20 év alatt térül meg a befektetés
Válasz #297. hozzászólásra
És mennyi a bérleti díj ezeken a területeken?

még nettóban is,
Válasz #291. hozzászólásra
nem nyúlnak a revizorok sem darázsfészekbe, ugyanúgy a nyomozók is inkább a biciklitolvajokat üldözik nehogy valami egészségre ártalmas dologba keveredjenek. Ez az ország mindig így működött és ezután is így fog.
Válasz #293. hozzászólásra
Azt viszont csak mellékesen jegyzem meg, hogy ezeken a 4 millás földeken az elmúlt 3 évben mindig lejött 500e/ha bruttó árbevétel. Már csak abból gondolom, amiket itt a fórumon olvasok.