ja olaj:
hajtóműolajat hajtóműbe, fogaskerekek közé szoktak rakni. ebben lényegében egy főtengely forog két csapágyon, ill azon a hajtókarok siklócsapágyai. a motorba is motorolajat raknak a főtengelyhez, mert oda az való.
nem tudom, hogy a vasag hajtóműolaj fog-e neki kenést adni, be tud-e menni a résekbe.
ugye a fogaskerekek között csak nagyobb a hézag
mi két éve vettük legatyásodva.
após megtákolta, hogy egy szezont elmenjen, hát kettő lett belőle :-)
most azért már eléggé oda van...
új szelepülékeket kellett bele csinálni, mert a golyó már majdnem átesett rajta, a hajtókarnak is ki volt kopva az alja meg a tetetjén a csap is, az is fel lett dörzsárazva méretre, meg új csap lett bele csinálva.
a dugattyúrúdnál a karmantyú okoz fejtörést.
valamiért folyamatosan teledolgozta a forgattyúsházat vízzel :-(
valami bőr tömítés volt benne, abból kellene vmi új.
oda tettetek szimeringet? milyet?
fogja bírni? azt forgó alkatrészhez találták ki, ez meg oda-vissza jár, elég gyorsan és elég sokat
én 7ha-t permetezek/permeteztem vele 3-4xévente (egy alkalom 11-13gép) + gyomirtás 2x (5-6gép/alkalom)
az a bajom, hogy 3m a ribizli sortávja, ezen a szórókeret meg kb 1m. ha szabadon van, átvisz a 3.sorra is, de a bokor belsejébe nem bírja bekavarni (T25 3., 1400ford 20bar 1,2 fúvókák)
Hát én felújítottan vettem igaz szétszedtem de azon felül hogy van benne 3db szimering a dugóknál más semmi.De még kipróbálva nemvolt úgyhogy nem tudom mi lesz belőle.
Traktoros ismerősöm közben azt mondta 75/90es hajtómű olaj kell bele 1.5liter.
Valaki ha ért hozzá megválaszolná nekem régi Jessur permetező szivattyúba(axial ventilátoros gép) 3 hengeres nem membrános rendes dugattyús motorba hajtómű vagy rendes motorolaj való és mennyi?
Válasz #2943. hozzászólásra
Ennyi pénzért amibe újjonan ilyen felszereltségű függesztett kerül,inkább használt jó állapotú vontatottat vennék.Pár éve én is függesztett 1000-es full hidraulikás-at akartam,de lebeszéltek róla, vontatottat vettem és nagyon nem bántam meg.Ha sok kis darab van 1-2ha vagy az alatti akkor viszont a függesztett a célszerűbb,bár ezt neked kell eldönteni.
Hali permetezőt akarok vásárolni szántóföldi 1000l 12m full hidraulika és elektronika, az expón láttam is 1 párat és érdeklődtem is amit jónak láttam az a forrás, kertitox, bargam. Szerintetek a 3 om közül melyik a legjobb, ár érték arányba melyik jobb, kinek milyen fajta permetezője van a felsorolt típusokból amit írtam? véleményeket előre is köszönöm
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem kapcsoltad be a keverést, csak lezártál mindent. Nekem keveréskor nulla nyomást mutat az óra, mert ellenállás nélkül megy a tartályba vissza a cucc. Ha kardánüzem közben tekergeted a váltókapcsolót, fennáll a veszélye annak, hogy szétb@sz valamit, mert a lének esetleg nincs hova mennie... Reverberi szivattyúm van nekem is, 20 bar felett nem fog mutatni, mert kinyit a biztonsági szelep és megy a traki hasa alá a cucc...
Na most meg kapom tölletek a lebaszást... 5.5 báron dolgozunk csak a szakaszolo meg tévesztett mert akkor néztem amikor el zártam a szakaszokat és be kapcsoltam a keverést... Csak ugye akkor minden zárva volt és úgy volt 20 bar... Bocs mindenki múgy a fúvókák is meg a keret is bagram a szivattyú annovi reverberi a tartály pedig 500 literes holder
Válasz #2934. hozzászólásra
Nem tudom, te hogy csinálod. Nekem a szivattyúm max 20 bart tud, utána lehugyozza a bokád a biztonsági szelepen keresztül. A légbeszívásos fúvóka lényege, hogy nagy cseppméretet csinál alacsony nyomáson a bezárt légbuborékkal együtt, így nem viszi a szél... Ja és a lengyel spriccelőm 5bar felett már olyan helyeken is kivezeti a felesleges nyomást, ahol nem kéne... A szórófejek, meg a csövezés sem hiszem hogy bírná... Hányas fuvókával és milyen típussal nyomod???
Elfogadom a véleményeteket de nekünk így szépen szót nem teljesen porszerű anyagot képez hanem pont jó a szórás ezek ilyen fúvókák jah és nem a símák hanem pneumatikusak
Alapjában véve nem rossz permetező egy kis gazdaságba ,de amikor 30ha után kidörgölődött a tartály a váznál és amikor reklamáltam azt mondták hogy "miért nem akkor szóltam amikor még nem használtam hogy lukas" akkor miről beszélünk!
20 bar-nál szerintem max a fele megy a növényre jó esetben másik fele meg elpárolog,vagy elviszi egy szellő.
Biztos hogy jól mér az az óra?Mekkora fúvóka van benne?
Hello azt szeretném kérdezni hogy vegyszerezésnél 10 m-es bagram szórókerethez hogyan kell be állítani a tlt sebességét??? A traktoron van menetarányos meg sima tlt lehetőség és a szóró keret 20 bar nyomáson 8km/h val szórja a megfelelő dózist választ előre is Köszi
Üvegszálas javítás, üvegszálazás, műanyag hegesztés! Bármilyen üvegszálas és műanyag termék, permetező, takarmánysiló, tartály, valamint fém tartályok javítása, festése, felújítása, stb. Vállaljuk a magas, vagy nehezen hozzáférhető, nehezen megközelíthető munkákat is, alpin technikával.
uniszolg.hu
Lassan itt a permetezési szezon, és szerintem néhányan elfeledkeztek arról hogy repedt, sérült stb. a tartály és csepeg. Mi országos kiszállással vállaljuk a javítását az üvegszálas poliészter és műanyag tartálynak is. Természetesen nem csak szántóföldi permetezőt javítunk, hanem minden mást is ami üvegszálas vagy műanyag. Számlára, garanciával! Országos referencia!
http://uniszolg.hu
Helló!
Nekem volt 600 l függesztett,nagyon jól működött,csak hosszú táblában(700 m) gyakran kellet tankolni,ezért le lett cserélve,kertitox fullspray 1500/16 sebesség arányos kijutattás+sorvezető.
Nekünk függesztett van, azt jobban ismerem. Nem drága gépek a vontatottakat is dicsérik, viszont a szélesebb kereteken már sok esetben látni hegesztéseket
Majornak a könyve van meg(2500l-3200l) szerintem ugyan az mint a racer. Fúvókák magassága terhelt permetezőnél, gumi mérettől függően 206-215cm-ig írja. Üresnél pedig 220-228ig.
7400 hozzászólás
Válasz #2949. hozzászólásra
ja olaj:
hajtóműolajat hajtóműbe, fogaskerekek közé szoktak rakni. ebben lényegében egy főtengely forog két csapágyon, ill azon a hajtókarok siklócsapágyai. a motorba is motorolajat raknak a főtengelyhez, mert oda az való.
nem tudom, hogy a vasag hajtóműolaj fog-e neki kenést adni, be tud-e menni a résekbe.
ugye a fogaskerekek között csak nagyobb a hézag
Válasz #2948. hozzászólásra
Szia,
mi két éve vettük legatyásodva.
após megtákolta, hogy egy szezont elmenjen, hát kettő lett belőle :-)
most azért már eléggé oda van...
új szelepülékeket kellett bele csinálni, mert a golyó már majdnem átesett rajta, a hajtókarnak is ki volt kopva az alja meg a tetetjén a csap is, az is fel lett dörzsárazva méretre, meg új csap lett bele csinálva.
a dugattyúrúdnál a karmantyú okoz fejtörést.
valamiért folyamatosan teledolgozta a forgattyúsházat vízzel :-(
valami bőr tömítés volt benne, abból kellene vmi új.
oda tettetek szimeringet? milyet?
fogja bírni? azt forgó alkatrészhez találták ki, ez meg oda-vissza jár, elég gyorsan és elég sokat
én 7ha-t permetezek/permeteztem vele 3-4xévente (egy alkalom 11-13gép) + gyomirtás 2x (5-6gép/alkalom)
az a bajom, hogy 3m a ribizli sortávja, ezen a szórókeret meg kb 1m. ha szabadon van, átvisz a 3.sorra is, de a bokor belsejébe nem bírja bekavarni (T25 3., 1400ford 20bar 1,2 fúvókák)
úh valsz ezen is kellesz variálni...
Válasz #2947. hozzászólásra
Szia.
Hát én felújítottan vettem igaz szétszedtem de azon felül hogy van benne 3db szimering a dugóknál más semmi.De még kipróbálva nemvolt úgyhogy nem tudom mi lesz belőle.
Traktoros ismerősöm közben azt mondta 75/90es hajtómű olaj kell bele 1.5liter.
Nálatok hogy szolgált?
Válasz #2946. hozzászólásra
Szia Musztafa,
nekünk is ilyen van.
motorolaj van benne, a nívócsavaron van jelzés meddig kell tölteni.
Alkatrészt hol lehet szerezni hozzá?
jelenleg felújítás alatt van, mert a 48év már meglátszik rajta...
Sziasztok.
Valaki ha ért hozzá megválaszolná nekem régi Jessur permetező szivattyúba(axial ventilátoros gép) 3 hengeres nem membrános rendes dugattyús motorba hajtómű vagy rendes motorolaj való és mennyi?
A válaszokat előre is köszönöm.
Ennyi pénzért amibe újjonan ilyen felszereltségű függesztett kerül,inkább használt jó állapotú vontatottat vennék.Pár éve én is függesztett 1000-es full hidraulikás-at akartam,de lebeszéltek róla, vontatottat vettem és nagyon nem bántam meg.Ha sok kis darab van 1-2ha vagy az alatti akkor viszont a függesztett a célszerűbb,bár ezt neked kell eldönteni.

Szerintem FORRÁS!! Nagyon masszívan összeépitett, láttam én is a kiállításon
Hali permetezőt akarok vásárolni szántóföldi 1000l 12m full hidraulika és elektronika, az expón láttam is 1 párat és érdeklődtem is amit jónak láttam az a forrás, kertitox, bargam. Szerintetek a 3 om közül melyik a legjobb, ár érték arányba melyik jobb, kinek milyen fajta permetezője van a felsorolt típusokból amit írtam? véleményeket előre is köszönöm
Válasz #2940. hozzászólásra
Épp kapcsoltam be a keverést és mielött kinyitottam volna a csapot akkor néztem rá
Válasz #2940. hozzászólásra
Énis ezt mondom hogy el volt zárva minden és úgy volt 20 bar...
Válasz #2938. hozzászólásra
...
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem kapcsoltad be a keverést, csak lezártál mindent. Nekem keveréskor nulla nyomást mutat az óra, mert ellenállás nélkül megy a tartályba vissza a cucc. Ha kardánüzem közben tekergeted a váltókapcsolót, fennáll a veszélye annak, hogy szétb@sz valamit, mert a lének esetleg nincs hova mennie... Reverberi szivattyúm van nekem is, 20 bar felett nem fog mutatni, mert kinyit a biztonsági szelep és megy a traki hasa alá a cucc
Válasz #2938. hozzászólásra
Gyomirtó 2 bar(van ahol még az is sok),rovar meg 4 bar,a csöveken nekem 20bar felirat van.Egy régebbi csö azt vagy birja,vagy szétmegy...
Na most meg kapom tölletek a lebaszást... 5.5 báron dolgozunk csak a szakaszolo meg tévesztett mert akkor néztem amikor el zártam a szakaszokat és be kapcsoltam a keverést... Csak ugye akkor minden zárva volt és úgy volt 20 bar... Bocs mindenki múgy a fúvókák is meg a keret is bagram a szivattyú annovi reverberi a tartály pedig 500 literes holder
Válasz #2920. hozzászólásra
Tudnál a nyomásmérő órádról egy képet feltenni? Nagyon érdekelne! Egyébként mekkora lémennyiséggel dolgoztok?
Nem tudom, te hogy csinálod. Nekem a szivattyúm max 20 bart tud, utána lehugyozza a bokád a biztonsági szelepen keresztül. A légbeszívásos fúvóka lényege, hogy nagy cseppméretet csinál alacsony nyomáson a bezárt légbuborékkal együtt, így nem viszi a szél... Ja és a lengyel spriccelőm 5bar felett már olyan helyeken is kivezeti a felesleges nyomást, ahol nem kéne... A szórófejek, meg a csövezés sem hiszem hogy bírná... Hányas fuvókával és milyen típussal nyomod???
Milyen az a pneumatikus ? Légbeszívásos ? Azoknál is 6 bar az ajánlott max nyomás.
Válasz #2933. hozzászólásra
Elfogadom a véleményeteket de nekünk így szépen szót nem teljesen porszerű anyagot képez hanem pont jó a szórás ezek ilyen fúvókák jah és nem a símák hanem pneumatikusak
Válasz #2923. hozzászólásra
Axiál permetezővel dolgozom 20 bar-os nyomáson. Szántóföldi géppel 2 - 6 bar között szokás dolgozni fúvókától, kijuttatot anyagtól függően.
De lehet hogy mi vagyunk ostobák és te csinálod jól :-))))
Válasz #2931. hozzászólásra

Alapjában véve nem rossz permetező egy kis gazdaságba ,de amikor 30ha után kidörgölődött a tartály a váznál és amikor reklamáltam azt mondták hogy "miért nem akkor szóltam amikor még nem használtam hogy lukas" akkor miről beszélünk!
Válasz #2926. hozzászólásra
Miért?Nekem volt,és vennék még egyszer.
Válasz #2929. hozzászólásra
200 a vég
Válasz #2919. hozzászólásra
Mennyi lenne?
Válasz #2922. hozzászólásra
Van egy 600-literes.Három éve vettem,idáig semmi gond.
20 bar-nál szerintem max a fele megy a növényre jó esetben másik fele meg elpárolog,vagy elviszi egy szellő.
Biztos hogy jól mér az az óra?Mekkora fúvóka van benne?
Válasz #2922. hozzászólásra

Nekem van de nem vennék mégegyszer
Válasz #2924. hozzászólásra
Azért kíváncsi lennék, hogy a viaszréteggel védekező növénynél mi a hatás???
Válasz #2923. hozzászólásra

Válasz #2921. hozzászólásra
Deee miért lenne sok a 20 bar??? A szivattyú lazán tudja a fúvókák meg 1 szezont dolgoztak és gyönyörű a szóráskép akkor miért nem jó a 20 bar??
Sziasztok! A Wiraxos permetezővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Érdemes megvenni?
Válasz #2920. hozzászólásra
20 bar??? az rettenet sok fúvókát kellene cserélned nagyobbra nyomást visszavenni 3-4 bar-ra. Kardán sima 500-as fordulat.
Hello azt szeretném kérdezni hogy vegyszerezésnél 10 m-es bagram szórókerethez hogyan kell be állítani a tlt sebességét??? A traktoron van menetarányos meg sima tlt lehetőség és a szóró keret 20 bar nyomáson 8km/h val szórja a megfelelő dózist választ előre is Köszi
Valaki aki szivattyúcsere előtt áll van egy 2 szezont használt szivattyúm feleslegbe.
D-406
Üvegszálas javítás, üvegszálazás, műanyag hegesztés! Bármilyen üvegszálas és műanyag termék, permetező, takarmánysiló, tartály, valamint fém tartályok javítása, festése, felújítása, stb. Vállaljuk a magas, vagy nehezen hozzáférhető, nehezen megközelíthető munkákat is, alpin technikával.
uniszolg.hu
Lassan itt a permetezési szezon, és szerintem néhányan elfeledkeztek arról hogy repedt, sérült stb. a tartály és csepeg. Mi országos kiszállással vállaljuk a javítását az üvegszálas poliészter és műanyag tartálynak is. Természetesen nem csak szántóföldi permetezőt javítunk, hanem minden mást is ami üvegszálas vagy műanyag. Számlára, garanciával! Országos referencia!
http://uniszolg.hu
Válasz #2911. hozzászólásra
Helló!
Nekem volt 600 l függesztett,nagyon jól működött,csak hosszú táblában(700 m) gyakran kellet tankolni,ezért le lett cserélve,kertitox fullspray 1500/16 sebesség arányos kijutattás+sorvezető.
Keresek 2000 literes 18 méter szélességű jó állapotban lévő Forrás vegyszerezőt,ha esetleg tud valaki ebben segíteni légyszíves írjatok.
Válasz #2913. hozzászólásra
Nekünk függesztett van, azt jobban ismerem. Nem drága gépek a vontatottakat is dicsérik, viszont a szélesebb kereteken már sok esetben látni hegesztéseket
vontatott
Válasz #2911. hozzászólásra
függesztett vagy vontatott?
Tudnátok véleményeket mondani a forrás permetezőkről?
Válasz #2899. hozzászólásra
Ha lehet,akor törekedjetek az AXIALE keretre,az 3mfölé emel,felépitése háromszög elrendezésű,nagyon erős!
Válasz #2908. hozzászólásra
így se kell. az elején megtrükközöm és utána minden 4. nyomba megyek
Válasz #2905. hozzászólásra
Miért 18 m-est keresel?
Én is abba gondolkodtam aztán 24 m lett, a kapásoknál akkor nem kell csatlakozósoron menned.
Válasz #2903. hozzászólásra
Ez érdekes, kb mennyibe lesz a mutatvány?
Én is szeretnék valami hasonlót tavaszra.
Válasz #2905. hozzászólásra
Majornak a könyve van meg(2500l-3200l) szerintem ugyan az mint a racer. Fúvókák magassága terhelt permetezőnél, gumi mérettől függően 206-215cm-ig írja. Üresnél pedig 220-228ig.
Válasz #2904. hozzászólásra
a 2500/18 is felmegy addig?
Válasz #2902. hozzászólásra
3200/24 van, jól emlékszem 230cm.
Válasz #2902. hozzászólásra
Az enyém függesztett,force. De a keret ua.
Valaha az volt,de már nem az. A 750-es trimble fogja vezérelni jövőre.
Válasz #2901. hozzászólásra
milyen magasra emel? sebességarányos a tied?
Válasz #2899. hozzászólásra
Van többféle szélességben,nekem 18-as van,de van 21-es is.
Figyelni arra kell,hogy ne akadj el semmibe