Gázolaj árak 603 Ft Benzin árak 604 Ft EUR 388.05 Ft USD 356.13 Ft CHF 391.85 Ft GBP 452.28 Ft

Fórum

Becenév: Nagy Balázs
Csatlakozott: 2008-03-10 22:18:00
Utolsó belépés: 2009-06-15 20:59:15
Fórum hozzászólás: 79

Fórumhozzászólásai

Sziasztok
Egykis segitséget szeretnék kérni ha van valakinek az ismeretségében eladó 105-re szerelhető szalma szecskázó teljes hajtásláncal kérem írjon. Előre is kösz.

Előzmény: #886 hozzászólásaSzeva
Mi csak a felső rosrafelületet növeltük meg.
Hogy értetted hogy "A dobkosár pálcáit besűrítették" Azokra a pálcákra gondolsz ami rávam csavarozva a dobkorárra vagy a dobkosárban lévőkre mert az utobi épen hogy csökentené az áteresztőképeséget nem?

Előzmény: #2720 hozzászólásaCsak azért érdekelt mert a nitroszolos fuvoka nem porlaszt hanem sugárba nyomja ki és azal lehet hogy tényleg nem perszel.

Előzmény: #2717 hozzászólásaCsak nitrószolt nyomott ki vagy egymenetben gombázott is mien fuvókával csinálta nitroszolossal vagy légbeszívásosal?
Lassan mi is kitapasztaljuk a használatát jövöre mi is emeljük az adagokat.

Előzmény: #2715 hozzászólása150 litert nem perzselte le a kalászokat?

Előzmény: #2713 hozzászólásaHeló!

Mi idén kesztünk nitroszolozni de a kikalászolt buzára nem mertünk tenni nehogy megcsipje. Te régóta fujsz nitroszolt mik a tapasztalataid?

És ha mégis erre esne a választásod próbálj hidraulikus lehuzatásut venni ugyanis a mehanikust nem lehet viszafelé huzatni és ez néha nagy hátrány.

Előzmény: #18 hozzászólásaNem könnyü a válsztás az bisztos deha sürgősen kell szórni nagy menyiséget és sok a szalmás annyag akkor a rurt nem ajánlom. Mi pujka trányár szórunk vele ami elég szalmás ezért mindig összekupacoljuk a földön és kint van egy évet utána szépen szórja ha meg egyből az ólból kell szorni akkor kérni szoktunk egy t088-at azzal nincsenek ien gondok.

Előzmény: #16 hozzászólásaPontosan nem tudom nem mértük soga a gyár 5,5 tonát adott meg de érett trányából rámegy többis. Csak nem venni akarsz egyet?

Előzmény: #14 hozzászólásaSzeva
A szóró szépen dolgozik egyenletesen terít anyagtól fügően 4-6 méterre a miénk is még a régebbi fajta négy lapátos igy a szöghajtásoat annyira nem terheli de viszont nem a racsnis gardán van benne hanem nyírószeges ez a gyenge pontja. Másik gyengéje az az egydarab viszintes bontóhenger ha nagyon szalmás az anyag meg ha túl magasra rakom akkor nem igazán boldogul. Őszre veszünkrá körmöket hátha úgy jobb lesz meg megpróbálom átvariálni a hátfalat. Egyébként jó gép az 52MTZ könnyen viszi könnyen szerelhető és nagy előnye hogy a nyomtávja szélesebb mindt a traktoré igy nem hajlamos a süjjedésre.
Ha még érdekel valami kérdezz nyugodtan.

Előzmény: #12 hozzászólásaHeló most bukantam erre a topikra tudtál szerezni a géphez könnyvet mert ha még aktuális tudok segíteni.
Nekünk is ien szórónk van.

Előzmény: #308 hozzászólásaKöszi az infót

Üdv azt szeretném kérdezi, hogy mivan akkor ha valaki a megyehatáron lakik és mindkét megyében közlekedik akkor ugye nem kell mind a két megye közutkezelőjétől engedéjt kérni?

Előzmény: #65 hozzászólásaJóéjt

Előzmény: #63 hozzászólásaAz a tetü euro ami kibabrál velünk.

Előzmény: #62 hozzászólásaezaz ami karcos :(

A Bogballe a szimpi az tetszik a legjobban és csak jót hallotam róla csak az ár lehet gond

Előzmény: #58 hozzászólásaUgnézki igen. Mit tudsz arrol hogy a kun az ugyan az mindt a rau ?

Előzmény: #25 hozzászólásaHeló most olvasgattam a műtrágyaszórós topikokat megnéztem ezt az összehasonlítást és érdekelne hogy meg megvan a magyar verzioja? Mert az nagyon érdekelne ha tudál segiteni azt nagyon megköszönném

Előzmény: #142 hozzászólásaHeló mi is kérdeztül az IKR-nél nekünk azt mondták hogy csak az amoniumnitráthoz kell. ami 34% alatt ven azt kiadják legalábis nálunk.

Előzmény: #111 hozzászólásaElég laposak nálad a főldek ezt a képet a talajközpontu topikba kellet volna feltenni. :)
Multhéten nekemis menekülöre kellet fogni a műtrágyázás közben de hálistennek méjly csapák nélkül megusztam.

Előzmény: #99 hozzászólásaLátom tese kispájázol mivel sikeült kibányászni?

Előzmény: #67 hozzászólásaTényleg ezeknél hogytudod lenyomatni a hűtőburkolatról a rászivott tőreket meg pejvát vagy itt mivel elöl van nem is tudja odaszivni

Előzmény: #65 hozzászólásaköszi

Előzmény: #92 hozzászólásaNa szerencsétlen kamionos többet őse mászik be a főldre még üresen se :)


Sziaszok
Arra lenék kiváncsi , hogy a megáknál nem szokott gondot okozni a melegedés. Mivel a motor bent van a fülke mögött teljesen beburkolva mert hallotam ojanokat hogy a 106 108 szokott melegedni és a motorja annak is afülke mögött van.

Mindenkinek jó északét.
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos információt sokat segítettetek.

Előzmény: #64 hozzászólásaEzeknél nem is akarok nagyobbat. De mérlegekni szeretnék minden lehetőséget és mehalgatok minden infól.

Előzmény: #60 hozzászólásaEz ai ihá mennyire hasonlít még a 517 hez Tx65 hogy vált be Mien hibákkal találkoztál ami nem az emberi hanyagság miatt volt.

Előzmény: #56 hozzászólásaSzeva azt esetleg megtunéd mondani ezeknek mien a váltoja ( ha van bennük) lehet hogy hülyeséget irtam

Előzmény: #51 hozzászólásaA megákban láttam ojat ami merci motoroa azok erősabbek?

Előzmény: #49 hozzászólásaAz üzem óra ugyis csak tájékoztató jllegü a gazda a lényeg hogy bánt vele. Ha megyünk körülnézni ugy ís össze szedem az ismerős öreg szakikat tőbb szem többet lát főleg ha gyakorlott alapon aztán majd meglátjuk

Előzmény: #48 hozzászólásaFelénk hálistennek nincsenek nagy dombok a kisalföld peremén vagyunk. Nekünk 250 ha unk van és ebből egyre több a repce amit a 16-ossal egyszer szedtünk és utánna ugydöntöttünk hogy inkább azt vágatjuk bérbe. Ezért is kell megválnom a kicsikémtől. Bérbe nem akarunk menni mert azt nézetett valjuk hogy a miénk legyen meg nyugodtan kényelmesen ne keljen kapkodni a gépmegha áll nem kopik mivel ekkora beruházás nem pár évre szól.

Előzmény: #46 hozzászólásaköszi A jd ből én is erre gondoltam mostmér kezd kikristájosodni hogy mik közül válogassak azán majd meglátjuk. Az átzerelésektől szerintem meg nem kell tartani az 516 nál nem igen van ugyse munkaigényesebb. Az elő megy nehezzben aztán beletanul az emmber.

Előzmény: #43 hozzászólásamég egy kérdés ösze hasonlításban a 208 vagy a 218 Megával nagyságrendileg meik TX van egy sulycsoportban

Nekem is gyanus miért van annyi használt TX66 a piacon ezért is nyitottam ezt a topikot hogy infókat gyüjtsek

Előzmény: #15 hozzászólásaSzerinted mindk azok a pontok amikre oda kell figyelni egy használt JD nél mik azok a dolgok amiből meglehet állapítani hogy jó vagy rossz

Előzmény: #15 hozzászólása


De gondolom kenési lehetőségek vannak.
A beálitás és karbantartás menyire bonyolult egy 516-oz képest mivel én eddig csak azt hajtottam

Előzmény: #13 hozzászólásaEngem még azok a facsapágyak aggasztanak miért nem lehetet golyósat belettni mert az legalább nem eszi meg a tengelyt vagy tévedek?

Előzmény: #11 hozzászólásaNeked van 2056-od olvastam már a régebbi fórumokban.Sajnos felénk talán egy jd-t láttam aratni igy szinte semmit sem tudok róluk. Nézegettem neten a 2266-ot meg a 2264-eseket ezekről mi a véleményed? érban sem voltak nagyon rosszak

Előzmény: #9 hozzászólásaMenyire nagy a szemvesztesége repében? nekem ez egy nagyon fontos dolog mivel főleg emiatt is lessz gépcsere Mede elüszokott fordulni? A motorerőt elegendőnek érzed a gép teljesítményéhez? A kérdéseim lehet hogy furák de szerintem nem azt kell figyelembe venni hogy egy gép mennyit és hogyan tud levágni buzából hanem hogy boldogul a repcében.

Válasz #7 hozzászólás

Megvagy vele elégedve? Ujonnan veted vagy használtan? Repcét vágtál vele?

Előzmény: #3 hozzászólásaHeló te mt hajtassz?

Előzmény: #2 hozzászólásaNézelődök minkét irányba. csak mérlegelni próbálok minden lehetőséget.
Valami olyasmit keresek aminek hasonlóan egyszerü a kezelhetősége mint az 516-nak és a teljesitménye is akörüllegyen.

Előzmény: #23 hozzászólásaÉn is hallotam mát hogy aki nitroszolozik az utánna két három hétig ne nézze meg a táblát de utánna lehet gyönyörködni.

Előzmény: #17 hozzászólásaKarbamidot feloldani eröl még nem hallottam szorni se szoktuk. Mi a tarlókezeléskor szoktunk döglött amoniunitrátot feloldani.

Előzmény: #13 hozzászólásaAzért ezt nemteljesen tudom elhinni láttam gabonatáblát nitroszol után egy héttel ahol duplán kapott ott tény és való hogy megcsipte a leveleit de 3 héttel későb méregzöldvolt az egész tábla. Ez azért meggyözö nem

Előzmény: #6 hozzászólásaMi is ijen fuvokát vettünk és ezért esett a választásunk a Bertu permetezőre álítólag ezek nagyon birják de az egyértelmü hogy minden permetezés után mosni kell a gépet de nemcsak a permetezőt a taraktort is.

És mien fúvókát használtok?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Visszatértek a gazdák a kukoricához
Támogatott tartalom
Fontos! Nem bukja a gazda a támogatást, ha a kútja nem rendelkezik vízjogi engedéllyel
Fontos! Nem bukja a gazda a támogatást, ha a kútja nem rendelkezik vízjogi engedéllyel
A támogatási szabályokat is hozzáigazították a kútamnesztiához.
Maine Coon kandúr
Maine Coon kandúr

95.000 Ft

KUHN GMD 500 diszkes fűkasza
KUHN GMD 500 diszkes fűkasza

1.180.000 Ft

Vemhes tehenek és egy vemhes üsző eladó
Vemhes tehenek és egy vemhes üsző eladó

5 Ft

GöweLL 60200 Hydraulikus Bálacsipesz
GöweLL 60200 Hydraulikus Bálacsipesz

440.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]