Válasz eperkacs #6928. hozzászólásáraSzia szerintem is bukta a szója. Nagyon rég óta szójáztam de mióta van a szemesfehérje támogatás a piac lefelé kompenzál. A napraforgó kisebb költséggel biztosabb árbevétel.
Válasz Traktoros30 #6927. hozzászólásáraPont ezért a szója a múlté mert iiden év földhöz vágta!
Meg ilyen költséget már nem el a termés minimum.... plusz a vetőmag lobbi is az ellen dolgozik hogy az összes eddigi javaslatom ne val9duljon meg!! Vagyis hogy az itthon fogott magott divatosan másidfokott sőt harmadfokot is el lehessen vetni minden gazdálkodónak és így is járjon a fehérje támogatás mindenkinek! Ha így is megvan az egy tonna ttermés vagy peddig. Megvan 250ezres tőszám és az aszály lenullázta a termést a!
Hát nem érti itt senki hogy csaki îgy maradna meg 80 ezer a termelönél és nem a lobbi vinné el!!
Itthon tényleg mindenki ennyire "Hü. Jee:!???
Elvárom minden termelőtől hogy ide csak annyit Írjon HELYES vagy TÁMOG"ATOM"!
AKI meg ez ellen îr arrol meg tudni fogjuk hogy lobbista pista!
Válasz Dzotya #6919. hozzászólásáraMég erre sem de megnéztem rengeteg táblát megnéztem jól de nem lesz baranyában 3 tonnás szója idén S látszik hogy szenved ....
Kevesebb terúlet lesz jővőre az már biztos!
Válasz Ganajos #6913. hozzászólásáraMa szerencsére lefogyott, 31,5 q/ha lett a vége. Egy esőt már nem bírt volna ki, nagyon sok lett volna a veszteség.
Válasz szanditulok #6912. hozzászólásáraGratula, nagyon szépet mutat.
Lehet jövőre bepróbalkozom én is a 00-assal, ha már melegszik a klíma, bár most elég sokat esik, inkább az éréssel van a probléma.
Válasz Ganajos #6910. hozzászólásáraIgen nagyon elkeserítő. Nálatok sem akarják venni? Igazából ez az első év, hogy van, így nem tudom, hogy mire számítsunk. Maradt a reménykedés és az aggódás. Remélem minél előbb lekerül és bízunk, hogy jövőre jobb lesz minden.
Válasz kisgazda15 #6909. hozzászólásáraHát az nagyon karcsú amilyen eredmények kinézőben vannak…Én is vasban vagyok egyébként, de nàlunk 2-2,5 t ha lesz jo lesz
Te mit vársz?
Válasz Ganajos #6908. hozzászólásáraDe sajnos, azért lenne fontos. Eddig 150 ezer volt, de most mindenki leállt a környéken, itt Vas megyében csak betárolás van, mivel az UBM nem vesz.
Válasz Ganajos #6904. hozzászólásáraNálunk ma lett megkezdve a szója acardia fajta. Kézi szedés 10,9%-es kombájn 12,2%-es víz. Ennek ellenére le kellett állni, mert nem veszik így jelenleg. Sajnos sokalják a zöld szem mennyiségét, és félnek, hogy így berohadna.
Válasz kajszi_71823 #6887. hozzászólásáraLevélanalízis? A szója nem bír el semmilyen költséget. Terem 25q-át és a gyomirtás 50 ezer, mag 100 ezer stb. Nem marad rajta semmi. Sok a költsége kis termésmennyiséghez.
Válasz kajszi_71823 #6896. hozzászólásáraSzép állomány ennek még nagyon jót tett az eső
Milyen fajta?
Nálunk már egy hónapja nem volt számottevő eső, csak kánikula ez most azért odavágott neki pedig júli végén még nagyon szép volt.
60 cm re van vetve idén, h lehessen bent mászkálni permetezővel meg gyomfésűvel.
Válasz Ganajos #6895. hozzászólásáraJó lesz az, ha megvan a tőallomány. Bár, ahogy látom te széles sortavra vetetted, úgy nehéz tippelni.
Mi csakis gabonasortávra vetjük az erózió végett és amit én lekövetkeztettem idáig az az, hogy a jó terméshez bokrosodnia kell, és a felső emeleteken legyen a termés java.
Na ez az, amit most a 2hetes hőség elvitt, míg úgyis, hogy azért fél 8kor már lemegy a nap. Jó ez az 58mili, ami most lejött, csak azon már nem segít, max annyit, hogy ki tudnak telni a szemek. Ja, meg könnyebben lehet benne gyomlalni. Aztán az ember miket nem talál a parlagfű alatt.
Válasz Dzotya #6889. hozzászólásáraPont ezen akadt meg a szemem nekem is, ideje elkezdeni lazítani.
Igazaból elbactam, mert nem siettem el a vetést, annyira hideg volt itt tavasszal, viszont aki még május előtt vetett, annak annyira nem viselte meg a júniusi hőség, aztán, ahogy a kép is mutatja, ha letud menni a gyökere, megnő az. Hozzáteszem, nálunk a B szint már nehéz agyag, sokszor az A szint is. Víz van, annyi a lényeg.
A fajta amúgy Adelfia.
00-ás, de az utolsó hőhullám rányomta a bélyegét, bár ne panaszkodjunk ilyen csapadékmentes június után.
Ma megjött a levélanalízis, változtatni kell egypár dolgon, de jó lesz az.
Válasz Dzotya #6883. hozzászólásáraNagyon szép. Van rajt hüvely dögivel, és nem csak térdig erő, vagy térd alatti. És zöld, tiszta is.
Én nemtudom, ez ennyire fajtafüggő-e? Én nem termelek, de nálunk sok csak térdig vagy térd alatt erő. Valamelyik meg most ezzel az utolsó meleggel lesárgult, jólvan, vetesidot illetve fajtát nem tudom, gondolom nem mindegy hogy korai fajta, vagy hosszabb tenyeszideju.
Földdel szemben is igényes lehet, valaki learakta ilyen kötöttebb réti földre, aztán csak szenved benne. Nálunk ilyen jó, mint a tiéd talán senkinek nincs.
Válasz Dzotya #6883. hozzászólásáraGyönyörű
Milyen fajta hogy még ilyen zöld?
Sajna itt az egy esőmentes hónap megsanyargatta az ancaguat, már sárgodik rendesen
7032 hozzászólás
Üdv!
Idén lett valakinek olyan szójatermése, amivel elégedett?
Itt nagy csalódás…
Válasz Koczka József #6930. hozzászólásáraPontosan
Válasz eperkacs #6928. hozzászólásáraSzia szerintem is bukta a szója. Nagyon rég óta szójáztam de mióta van a szemesfehérje támogatás a piac lefelé kompenzál. A napraforgó kisebb költséggel biztosabb árbevétel.
Válasz eperkacs #6928. hozzászólásáraIgazad van!
Válasz Traktoros30 #6927. hozzászólásáraPont ezért a szója a múlté mert iiden év földhöz vágta!
Meg ilyen költséget már nem el a termés minimum.... plusz a vetőmag lobbi is az ellen dolgozik hogy az összes eddigi javaslatom ne val9duljon meg!! Vagyis hogy az itthon fogott magott divatosan másidfokott sőt harmadfokot is el lehessen vetni minden gazdálkodónak és így is járjon a fehérje támogatás mindenkinek! Ha így is megvan az egy tonna ttermés vagy peddig. Megvan 250ezres tőszám és az aszály lenullázta a termést a!
Hát nem érti itt senki hogy csaki îgy maradna meg 80 ezer a termelönél és nem a lobbi vinné el!!
Itthon tényleg mindenki ennyire "Hü. Jee:!???
Elvárom minden termelőtől hogy ide csak annyit Írjon HELYES vagy TÁMOG"ATOM"!
AKI meg ez ellen îr arrol meg tudni fogjuk hogy lobbista pista!
Válasz eperkacs #6926. hozzászólásáraÍgy is annyiba van már a költsége, ha még azt is ráadom semmi sem marad.
Válasz eperkacs #6924. hozzászólásáraMármint Reglonnal"
Válasz csontos.peter99 #6921. hozzászólásáraSzentistván Táp és Takarmány üzem. Dél Borsod.
Válasz Traktoros30 #6923. hozzászólásáraNyomd le most ha tudod..
Szerintetek ennek mennyi idő kell még? Vannak benne még zöld szemek, csak itt-itt van barnás.

Atacama
Válasz csontos.peter99 #6921. hozzászólásáraHernádcsány a másik oldalon.
Sziasztok!
Szójára keresek felvásárlót, B-A-Z Vármegye Telkibánya és 15 hektárról lenne szó.
Válasz Dzotya #6919. hozzászólásáraMég erre sem de megnéztem rengeteg táblát megnéztem jól de nem lesz baranyában 3 tonnás szója idén S látszik hogy szenved ....
Kevesebb terúlet lesz jővőre az már biztos!
Válasz kajszi_71823 #6914. hozzászólásáraTavaly semmi különbség nem volt a 000 és a 00 fajták között, egy napon arattak. Idén azért szembetűnő a különbség.
Válasz Ganajos #6916. hozzászólásáraSaaten union Acardia
Válasz kisgazda15 #6915. hozzászólásáraIdén az nagyon jó gratulálok
Milyen fajta volt?
Válasz Ganajos #6913. hozzászólásáraMa szerencsére lefogyott, 31,5 q/ha lett a vége. Egy esőt már nem bírt volna ki, nagyon sok lett volna a veszteség.
Válasz szanditulok #6912. hozzászólásáraGratula, nagyon szépet mutat.

Lehet jövőre bepróbalkozom én is a 00-assal, ha már melegszik a klíma, bár most elég sokat esik, inkább az éréssel van a probléma.
Válasz kisgazda15 #6911. hozzászólásáraSikerült lecsípni?
Igazából venni vennék, csak olcsón….
Vas megye, 00 fajta.

Válasz Ganajos #6910. hozzászólásáraIgen nagyon elkeserítő. Nálatok sem akarják venni? Igazából ez az első év, hogy van, így nem tudom, hogy mire számítsunk. Maradt a reménykedés és az aggódás. Remélem minél előbb lekerül és bízunk, hogy jövőre jobb lesz minden.
Válasz kisgazda15 #6909. hozzászólásáraHát az nagyon karcsú amilyen eredmények kinézőben vannak…Én is vasban vagyok egyébként, de nàlunk 2-2,5 t ha lesz jo lesz
Te mit vársz?
Válasz Ganajos #6908. hozzászólásáraDe sajnos, azért lenne fontos. Eddig 150 ezer volt, de most mindenki leállt a környéken, itt Vas megyében csak betárolás van, mivel az UBM nem vesz.
Válasz kisgazda15 #6907. hozzászólásáraÁrat nem hallani?
Kézi ma nálam 12-14, úgyhogy még pár napot várat magára
Nem pörög? Nálam már kezd
Válasz Ganajos #6904. hozzászólásáraNálunk ma lett megkezdve a szója acardia fajta. Kézi szedés 10,9%-es kombájn 12,2%-es víz. Ennek ellenére le kellett állni, mert nem veszik így jelenleg. Sajnos sokalják a zöld szem mennyiségét, és félnek, hogy így berohadna.
Válasz eperkacs #6905. hozzászólásáraNálunk most kezdték a napokban de egyenlőre nem hallani semmit
Válasz Ganajos #6904. hozzászólásáraÁá senki...
Valaki vágja már a szóját?
Milyen árak vannak, illetve vizek és termések?
Válasz kajszi_71823 #6887. hozzászólásáraLevélanalízis? A szója nem bír el semmilyen költséget. Terem 25q-át és a gyomirtás 50 ezer, mag 100 ezer stb. Nem marad rajta semmi. Sok a költsége kis termésmennyiséghez.
Válasz kajszi_71823 #6901. hozzászólásárat Termeltél már ilyent,mennyit tud teremni?
Válasz Ganajos #6900. hozzászólásáraADELFIA, Saaten-es.
Válasz kajszi_71823 #6896. hozzászólásáraSzép állomány ennek még nagyon jót tett az eső
Milyen fajta?
Nálunk már egy hónapja nem volt számottevő eső, csak kánikula ez most azért odavágott neki pedig júli végén még nagyon szép volt.
60 cm re van vetve idén, h lehessen bent mászkálni permetezővel meg gyomfésűvel.
Válasz mocsencsi1 #6898. hozzászólásáraBiztos, ha te mondod.
Válasz kajszi_71823 #6896. hozzászólásáraRosszabb mint egy rulett kerék az egész.
Válasz szanberg #6891. hozzászólásáraTapasztalat, tapasztalat?
Te kis hunszut! 

Inkább azt mondd, mennyi lett nálatok.
Válasz Ganajos #6895. hozzászólásáraJó lesz az, ha megvan a tőallomány. Bár, ahogy látom te széles sortavra vetetted, úgy nehéz tippelni.
Ja, meg könnyebben lehet benne gyomlalni. 
Aztán az ember miket nem talál a parlagfű alatt. 

Mi csakis gabonasortávra vetjük az erózió végett és amit én lekövetkeztettem idáig az az, hogy a jó terméshez bokrosodnia kell, és a felső emeleteken legyen a termés java.
Na ez az, amit most a 2hetes hőség elvitt, míg úgyis, hogy azért fél 8kor már lemegy a nap. Jó ez az 58mili, ami most lejött, csak azon már nem segít, max annyit, hogy ki tudnak telni a szemek.
Nálunk már megvannak sárgulva, mondjuk ez igen korai ami a képen van..hát nem tudom

Valami majd lesz belőle vagy nem…
Válasz szanditulok #6892. hozzászólására
Válasz szanditulok #6892. hozzászólására
Nálunk ilyen most...
Válasz kajszi_71823 #6887. hozzászólásáraNa ha ilyen jó szójád van, őszre vihetsz haza már egy jó fiatal asszonyt!

(Megeszel egy marék szóját, meg iszol rá egy liter bort azt olyan bolond lesz tőle a dióverő mint még soha!!!)
Válasz Dzotya #6889. hozzászólásáraPont ezen akadt meg a szemem nekem is, ideje elkezdeni lazítani.

Víz van, annyi a lényeg.
Igazaból elbactam, mert nem siettem el a vetést, annyira hideg volt itt tavasszal, viszont aki még május előtt vetett, annak annyira nem viselte meg a júniusi hőség, aztán, ahogy a kép is mutatja, ha letud menni a gyökere, megnő az. Hozzáteszem, nálunk a B szint már nehéz agyag, sokszor az A szint is.
A fajta amúgy Adelfia.
Válasz kajszi_71823 #6887. hozzászólásáraSzuper ez a szója,látom jó laza atalajod,lement mélyre a gyökér a szója ezt szereti.Milyen fajta,nem Angelika?
Válasz Ganajos #6885. hozzászólásáraGenerátor,közép érésű.
00-ás, de az utolsó hőhullám rányomta a bélyegét, bár ne panaszkodjunk ilyen csapadékmentes június után.
Ma megjött a levélanalízis, változtatni kell egypár dolgon, de jó lesz az.
Válasz Dzotya #6883. hozzászólásáraNagyon szép. Van rajt hüvely dögivel, és nem csak térdig erő, vagy térd alatti. És zöld, tiszta is.
Én nemtudom, ez ennyire fajtafüggő-e? Én nem termelek, de nálunk sok csak térdig vagy térd alatt erő. Valamelyik meg most ezzel az utolsó meleggel lesárgult, jólvan, vetesidot illetve fajtát nem tudom, gondolom nem mindegy hogy korai fajta, vagy hosszabb tenyeszideju.
Földdel szemben is igényes lehet, valaki learakta ilyen kötöttebb réti földre, aztán csak szenved benne. Nálunk ilyen jó, mint a tiéd talán senkinek nincs.
Válasz Dzotya #6883. hozzászólásáraGyönyörű
Milyen fajta hogy még ilyen zöld?
Sajna itt az egy esőmentes hónap megsanyargatta az ancaguat, már sárgodik rendesen
Válasz Rabó001 #6855. hozzászólásáraCOBRA de itthon nincs....
Dankó Misi te miért nem tettél Benta mellé refynet vagy akár "mást"??
Ki fog hajtani alul a parlagfü