a trió az ami lejjebb van. az a piros lazítós rövidtárcsás eszköz. a másik az a keeble brothers terméke, angol. ahol voltam angliában ott kettő volt. egyiken 6, a másikon 7 nagy lazító kés volt. 530-as quadtrac-ok húzták őket.
hoztak oda simba solo-t is tesztre de az nem volt gazdaságos. ahhoz majdnem kétszer annyi kakaó kellett mint a másik fajtához. sokkal nehezebben húzta a gép. a jobban jön ki, azt arra értetted, hogy gazdaságosabb?
Van egy havernak is az szereti nagyon!!Látom élen jár a haver a --fejlesztésben--!! Engem egyébként nem zavar mert igy remélhetöleg jobb áron jöhet ki..De ezt csak remélni merem!!És nem álitom!!!
de igen. kint angliában volt szerencsém mindkettőt munka közben látni. a sumo trio tesztre volt a cégnél, amit a quadtrac húz olyanból meg volt kettő és minden éven minden területet lehúztak vele (2000ha). 50-60 cm mélyen plussz ugye elöl a kisebb kapák olyan 20 centi körül.
Nem kötöszködni akartam, bocs. De úgy tudom, hogy ha a tárcsalapok forgástengelye a talaj síkjával párhuzamos akkor kompakt tárcsa, ha "hanyatt"(nem csak felül, de előlnézretben is van döntése) döntjük akkor tárcsás eke.
Japp. Ez tárcsás eke, az mondjuk jobban tud forgatni. Megvan az a hátránya, hogy a lapok közt kisebb a távolság mint a szelvény amit megmozgat, nem beszélve a csapágyházakról. Szóval mi még rágódunk a kompakt tárcsa / tárcsáseke történeten.
Mivel lehet sakkozni a sorokkal, én előre raknám a tárcsát rajta. Kíváncsi lennék mit mutat kukoricatarlónak nekiengedve 15cm+ -on.
Megnéztem a Jhonny-t. Az egy kicsit más koncepciónak tűnik, de szernitem az se forgat olyan nagyon. A mi lazítónk viszonylag sűrű osztással átlazítja a talajt kb 400mm mélyen.
A koncepció úgy áll össze, hogy az első sor feladata a fogásmélység megosztás és darabolás, a lazító a középmély réteget készíti el, megemeli és repeszti a talajt, de nem forgat egyáltalán. A záró tárcsasor feladata a felszín elmunkálása, a bekeverés. Tárcsáról lévén szó kever, de teljesen leforgatni nem tud. A hátsó henger feladata a határolás és a felszín lezárása.
[kep1]
Henger nélkül kötött talajon előfordulhat, hogy belerántja a lazító a tárcsát, de ki kell próbálni. Ha hátra raknánk a lazítót szerintem csúnyább munkája lenne. Kísérletezés kérdése a dolog. Rajta van a listán a chisel-plow + lazító kombináció is azal jobban meg lehet oldani talán a leforgatást. A tuti megoldás leforgatásra a lazítós eke, 20cm szántás, 20cm lazítás.
Megnéztem mégegyszer, minden bizonnyal a mélységszabályozásban játszik az szerepet hátul, elől pedig a hárompont magasságállításával lehet az orrát fel-le mozgatni meg az orsóval ami a vonórúd szögét állítja, gondolom én...
Megnéztem mégegyszer, minden bizonnyal a mélységszabályozásban játszik az szerepet hátul, elől pedig a hárompont magasságállításával lehet az orrát fel-le mozgatni meg az orsóval ami a vonórúd szögét állítja, gondolom én...
de furcsa, akkor miért lehet a kühnénél gépkapcsolatban kapni?
a talajba hatoló kések még inkább egyenesbe tartják a gépet, amit a v tárcsa próbál elforditani
sehogy, szakadna szét. Nem azért, mert gyenge, hanem mert V-tárcsa, és annak van egy csavarodása oldalra, amit nem igazán tolerálna a hátuljára szerelt lazító! Vagy a lazító szakadna le, vagy a tárcsatartó! vagy elcsavarná az egész gerendát, és kampec...
Arra gndoltam ezzel, hogy amivel jelenleg van szerelve az a kés nem forgatja fel a talajt csak emel és lazít.
Az előrenyúló ívelt kések mint ami pl a Johndeere diskripperen van az szárból alá is forgat és nagy szármaradványnál pl kukorica után ez fontos szempont.
12468 hozzászólás
Válasz #7117. hozzászólásra
a trió az ami lejjebb van. az a piros lazítós rövidtárcsás eszköz. a másik az a keeble brothers terméke, angol. ahol voltam angliában ott kettő volt. egyiken 6, a másikon 7 nagy lazító kés volt. 530-as quadtrac-ok húzták őket.
Válasz #7100. hozzászólásra
Mi 1 táblán kívül megcsináltuk már a hantosakat.
Válasz #7110. hozzászólásra
Ez már majdnem CTS.
Válasz #7112. hozzászólásra
Ez trio lenne? Amit én láttam az kompaktabb.
Válasz #7101. hozzászólásra
de akkor is forgat kérdezd Drenthét ők ilyennek dolgoznak.
Mivan akkor ha a jympás késsel történne az igény???
Megoldható átszerelni?
Sőt mindkettővel, nyáron repce alá ha úgyvan húzható lenne ezis a mostani késekkel, ősszel meg a jympákkal.
benne a lehetőség
Válasz #7110. hozzászólásra
Bakker, olyann henger van rajta mint egy úthengeren
Kultivátor+lazító egyben, mennyi ennek a vonóerőigénye? igazi szörny.
hoztak oda simba solo-t is tesztre de az nem volt gazdaságos. ahhoz majdnem kétszer annyi kakaó kellett mint a másik fajtához. sokkal nehezebben húzta a gép. a jobban jön ki, azt arra értetted, hogy gazdaságosabb?
Válasz #7112. hozzászólásra

Engem egyébként nem zavar mert igy remélhetöleg jobb áron jöhet ki..
De ezt csak remélni merem!!És nem álitom!!!
Van egy havernak is az szereti nagyon!!Látom élen jár a haver a --fejlesztésben--!!
de igen. kint angliában volt szerencsém mindkettőt munka közben látni. a sumo trio tesztre volt a cégnél, amit a quadtrac húz olyanból meg volt kettő és minden éven minden területet lehúztak vele (2000ha). 50-60 cm mélyen plussz ugye elöl a kisebb kapák olyan 20 centi körül.
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110909210454/tractors/images/5/5a/Keeble_Brothers_tillage_train_%2B_Case_IH_Steiger_STX530_at_Maldon_WD_11_-_IMG_4979.JPG
Válasz #7102. hozzászólásra

Ezt nem szumó triónak hivják véletlenül??
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.hardwickagricultural.co.uk/showimg.php%3Fid%3D1671%26size%3Dlge&imgrefurl=http://www.hardwickagricultural.co.uk/product_info.php%3Fid%3D1671&usg=__sHI9YCFtkAfEf1-ogcAGkmY1MGo=&h=200&w=317&sz=11&hl=hu&start=1&zoom=1&tbnid=XDiUaRJQsJ5rnM:&tbnh=74&tbnw=118&ei=DsAnT-SIFMSZ-wbwgtC-BQ&prev=/search%3Fq%3Dsumo%2Btrio%26hl%3Dhu%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1
Válasz #7106. hozzászólásra
nem, mivel az váz függvénye és itt csak keverik a talaj felső réteget és nem átforditják
Nem kötöszködni akartam, bocs. De úgy tudom, hogy ha a tárcsalapok forgástengelye a talaj síkjával párhuzamos akkor kompakt tárcsa, ha "hanyatt"(nem csak felül, de előlnézretben is van döntése) döntjük akkor tárcsás eke.
Válasz #7104. hozzászólásra
ez nem tárcsás eke... egy kombinált eszköz, mely altalajmüvelőt, rövid tárcsát és elmunkáló hengert tartalmaz
Válasz #7103. hozzászólásra

Japp. Ez tárcsás eke, az mondjuk jobban tud forgatni. Megvan az a hátránya, hogy a lapok közt kisebb a távolság mint a szelvény amit megmozgat, nem beszélve a csapágyházakról. Szóval mi még rágódunk a kompakt tárcsa / tárcsáseke történeten.
Mivel lehet sakkozni a sorokkal, én előre raknám a tárcsát rajta. Kíváncsi lennék mit mutat kukoricatarlónak nekiengedve 15cm+ -on.
Válasz #7102. hozzászólásra

én maradnék ennél a variációnál

Válasz #7098. hozzászólásra
Megnéztem a Jhonny-t. Az egy kicsit más koncepciónak tűnik, de szernitem az se forgat olyan nagyon. A mi lazítónk viszonylag sűrű osztással átlazítja a talajt kb 400mm mélyen.
A koncepció úgy áll össze, hogy az első sor feladata a fogásmélység megosztás és darabolás, a lazító a középmély réteget készíti el, megemeli és repeszti a talajt, de nem forgat egyáltalán. A záró tárcsasor feladata a felszín elmunkálása, a bekeverés. Tárcsáról lévén szó kever, de teljesen leforgatni nem tud. A hátsó henger feladata a határolás és a felszín lezárása.
[kep1]
Henger nélkül kötött talajon előfordulhat, hogy belerántja a lazító a tárcsát, de ki kell próbálni. Ha hátra raknánk a lazítót szerintem csúnyább munkája lenne. Kísérletezés kérdése a dolog. Rajta van a listán a chisel-plow + lazító kombináció is azal jobban meg lehet oldani talán a leforgatást. A tuti megoldás leforgatásra a lazítós eke, 20cm szántás, 20cm lazítás.
Most jött a telefon..Menjek szántást tárcsázni...Brrr..

Semmi kedvem..Van fantáziája az embereknek!!

Válasz #7098. hozzászólásra
Jól gondolod.
Válasz #7083. hozzászólásra
Ezekre a késekregondoltam hogy mivel előrefelé a talaj alá nyúl ráforgat kissé és segít a szár minél jobb eltüntetésében
Válasz #7094. hozzászólásra
és akkor miért van hidraulikus munkahenger meg hárompont függesztése a hengernek?
Hengert levegőbe emelni ha nemkell???
Amúgy csak kérdeztem mert így nemtudtam egyértelműen lekövetni mi a helyzet
Válasz #7093. hozzászólásra

dehogy a hengerre
nem látod???????
kereke van vazze!
Munkaközben kiemelés a hengerre terhelve működik ugye???
kiemelt állapotban esetleg fotód nincsen???
Bocsi hogy zargatlak de nagyon érdekel a cucc aztán hol máshol ha nem itt!?!?!?!?!
Válasz #7091. hozzászólásra
de furcsa, akkor miért lehet a kühnénél gépkapcsolatban kapni?
a talajba hatoló kések még inkább egyenesbe tartják a gépet, amit a v tárcsa próbál elforditani
Válasz #7090. hozzászólásra
sehogy, szakadna szét. Nem azért, mert gyenge, hanem mert V-tárcsa, és annak van egy csavarodása oldalra, amit nem igazán tolerálna a hátuljára szerelt lazító! Vagy a lazító szakadna le, vagy a tárcsatartó! vagy elcsavarná az egész gerendát, és kampec...
Válasz #7088. hozzászólásra
Jólenne a 6,2-es közepére úgy 3,2-be lehetne vele emberkedi, a tárcsa is jól átvágna mindent kérdés bírná e a hosszváz meg a vonórész???
Arra gndoltam ezzel, hogy amivel jelenleg van szerelve az a kés nem forgatja fel a talajt csak emel és lazít.
Az előrenyúló ívelt kések mint ami pl a Johndeere diskripperen van az szárból alá is forgat és nagy szármaradványnál pl kukorica után ez fontos szempont.
Válasz #7087. hozzászólásra
csak kell egy 3 pont függesztőszerkezet a tárcsa hátuljára.
Válasz #7086. hozzászólásra
Énis, csak szerintem alig fellelhető a történet...
Válasz #7065. hozzászólásra
Szanbi! Én kipróbálnék egy olyan konstrukciót, amiben az Ih tárcsa hátulján van a lazító.
Válasz #7080. hozzászólásra
Áh, egész most nem kell, csak difizár.
És mekkora a súlya henger nélkül?
Az osztása azthiszem 600mm alapból (állítható), de holnap megnézem. 3.2m JMF volt az ára a kiállításon.
A lazító forgatása kérdést nem egészen értem. A "chisel-plow"-ra gondolsz? Vagy paraplow / bentleg plow?
A festék alatt van alapozó. Epoxy bemaró töltőalapozó.
Válasz #7076. hozzászólásra
Még nem voltam de készülök Szeghalomra.
Válasz #7075. hozzászólásra
Valbertnél érdeklődj! az ára elég húzós 5-6 körül van
Válasz #7078. hozzászólásra
Esetleg ha találsz olyan Rábát el adót azt kel meg venni.
Válasz #7076. hozzászólásra
Egyik kis főnököm oda való. Cene András. Apukája Zetor traktorral dolgozott.
Válasz #7077. hozzászólásra
A D10esekben már van, de az enyémben ugye még nincs, ezt kéne megoldani. Reménykedtem h ti találtatok már rá vmi megoldást.
Válasz #7075. hozzászólásra
Még ilyenről nem is hallottam.
Válasz #7074. hozzászólásra
Sz.halmon? Voltál már náluk?
Válasz #7073. hozzászólásra
Oké!
Nincs 5leted kapcsol6ó hátsó difizár beszerzésére?
Válasz #7072. hozzászólásra
Nem ott más fajta gumi hevederes van, de van másik cég ahol van ilyen kettő.
Válasz #7070. hozzászólásra
Barátom csinálta, meg köszönöm neki a nevedben.
Válasz #7069. hozzászólásra
Nem. Ott is van? A K.Gy-nál szeretik.
Válasz #7067. hozzászólásra

Jó kis vas volt előtte