Egy 3méteres rövidtárcsát gyakorlatilag majdnem észre sem vesz a gép, még a mostani 5méteres majd 4tonnás Vogel tárcsával is tizen sokkal lehet repülni.
Az 5 kés 60cm-es osztásban meg ha jó akkor így lenne értelme összerakni egyet.
Hátra hengert már lehet kiokoskodni.
Azt viszont nemtudom, hogy mennyire csinálna jó magágyat, szerintem a kötött nem omlós talajokon kellene ez után egyből a rövidtárcsa.
most a rögtörő nem izgat, hanem maga a tárcsa aztán a kések elosztása.
A többi csak hab a tortán.
Amit eddig legjobbnak láttam lezárás rögaprítás szempontjából az a terrapak ékgyűrűs hengere késekkel maga között! ilyen van a rövidtárcsán, nyersen is elég jól működik a munkája meg kiváló!
A carrier hengerei közül egyik sincsen olyan jó
az altalajművelés másról szól mint a lazítás, tkp forgatás nélkül tárcsázással, direktvetéssel kevés taposással gyor olcsó munkát lehet végezni, a kések használata 40 cm nél ás tárcsa használatánál is alig kér több le-t hiszen a nagyobbik erőt igényló testek a talajban már lazitott réteggel találják szembe magukat a tárcsalapok, ha hátul vannak.a tárcsalapok gördülési ellenállása csekély a lazitó késeihez képest
igen!
Erről nincsen videó esetleg???
A diskripper is ilyen végülis nem???
csak ott középen van a lazítósor.
Ezekkel -azthiszem Maximulch-nak hívták amiről beszélnük- milyen mélyen lehet dolgozni??? késekkel.
Na ilyet lehet gyártani 3méter szélességben 5késsel? vagy így tárcsástól már nagy lenne a gépnek?
mondom 25-30centi mélyen tudtam húzni a Framest Reptille-t 9késes volt(lúdlábkapa) kb azis 3métert fogott el, majd megmérem.
Jók ezek a kompakt eszközök,bár néha lehet ezen felűl is kellene lazítani mélyre... vagy ez mivel nem képez talpat lent, egyszer ha átvágatom a régi eketalpat durva lazítóval utána nem is indokolt?
a rugóztatott tárcsának olyan jelentősége van, a merev tengelyessel szemben, hogy akadályok esetén az a terhelt és ütközött lap emelkedik fel és tér ki, mig a merev vázas estében kiemelheti a vázat és ezzel a többi munkagépegységre is átviszi a mozdulatot.
Az Agrisem müvelés lényege:
rövid tárcsasor delektor lemezekkel ( visszaveri a mulcs és talajkeverékét és a magágyat képez belőle ), utánna: lazító, amely a talajt alulról emelei meg, igy nem szakadozik szét felül a magágyszerü réteg óriási rögökké, a rögtörő pedig hátul lezár
ilyen elrendezésben igen, csak az agrisem késekkel!!!
mutattál egy agrisem sárga eszközt múltkor, ahol két tárcsasor után voltak a kések. Jól nézett ki, komoly volt, csak arra mondtam,hogy lehet a kettő közé kéne ugyanarra az eszközre a kés sor.
Merevtárcsával lenne értelme????
vagy jobbnak látod az agrisem rugózott tárcsás plusz agrisem késes lazító kombinációt???
melyiknek mi az előnye hátránya???
árban? strapabíróságban?
merev tárcsasor nem lenne jó ide???
ezek úgysem mennek túl mélyre, elsősor inkább száraprítást, illetve valamelyest beforgatást csinál, a hátsó megmár laza földön egyenget felszínt alakít.
képek vannak a tárcsarugózásokól???
Nagyvonalakban mibe fájna egy olyan gép mint a disc ripper? tehát két tárcsasor közé 5ilyen agrisem kés, plusz a végére egy lezáróhegner.
Nagyjából egységenként összelehet adni.
Volt egy kép amikor a tárcsasorok után volt a lazítórész. Ez elvileg ugyanez lenne, csak én jobbnak látom a jd-s mgoldást.
Persze lehet nem az, csakhát a másikról még munkát videót nem láttunk.
Az után volt lezáróhenger????
minden vásárlónknak az elképzelései alapján állitjuk össze a gépeket ( sajnos nem forgalmazom az Agrisem-et ), az ő gépeik kb a 1, 5 - 2x esébe kerülnek a mi termékeinknek.
rugóztatott rövid tárcsát 2 variációban tudunk késziteni:
1. torziósrugós változat ( D =560 )
2. rugóztatott karos ( D =560 )
Hozzá 500-as rögtörőhengerrel
ne haraguggy a puritán módi kérdésemért. csak eddig az is lejött majdnem, mintha az agrisemet forgalmaznád
de a technológia egyezik akkor.
Persze ha megfelelő anyagból dolgozol az úgy rendben van, ha nem akkor olyan lenne mint az előbbi kék cuccok...
árban mennyivel tudsz az agrisem alatt maradni???
határidők hogyan alakulnak?
milyen kész egységeid vannak???
tehát a tárcsasoros téma mennyire lenne egyedi?
nem koppintottam, le a csak a az alaptechnológiát másoltam, hiszen a vázunknak teljesen más 3 pontos függesztései, a késeknek más konzoljai és alakja van, ugy hogy megkellett véle dolgozni, de az anyag amiből készül garantálni tudom rá a nyugati minőséget.
5 kés 3 méter müvelési szélességig nagyon rendben van, de az igazán izgalmas az benne, hogy a szingli gerendás változatoknak bármikor változtathatod a kés szárnyának a belépési szögét, mig a duplavázas esetében, csak alapértékeken tudsz dolgozni.
No meg a duplavázas drágább is.
A traktor erejét illik kihasználni és a taposási szélességet is, hogy ne járjon a gép feleslegesen a táblában, mert ugy a fogyasztát igy számoljuk, hogy óránként xyy kW x drgc gr üzemanyaggal, és ha letelek az egy óra és a normál használat esetén a terület 80 %-át müvelted meg, akkor 20% lesz az üzemanyagfogyasztásból eredő veszteséged, nem beszélve, hogy aki a géppel dolgozik annak is jobban eltelik a nap.
persze tudom én síma tüzépen kapható vasáruból van összeheggesztve.
Te most végülis lekoppintod ezt az agrisemet? késeket is?
bocs,hogy ilyen pofátlanul kérdezek de ez a lényege a dolognak.
Kéeket gyártod vagy gyárit rendelsz????
Külön vásrolhatóak ilyenek? mondjuk ha egy régi lazítót késeznénk át. Van ilyenre lehetőség???
Nomeg visszatérve az előbbire, hány kést és milyen osztással ajánlanál? leírtam mire használnám.
Figyelj már!
A letákos lazítók is ilyenek mint ez a piros Hatzenbichler viszont 800ért nagy kerekekkel mélységállítható masszív tömör négyszögrudas pálcáshengerrel van szerelve.
Na most Te mit ajánlanál a 217lóerős kishíjján 100mázsás nem kicsi traktor után???? kötött talajok, használnám repce alá alaptalajművelőnek 30centin mondjuk(aztán vetés előtt leszaladnám rövidtárcsával a területet), plusz rendesen lazítóként is alkalmazva lenne búza után nyáron mondjuk. Nomeg ha működne, akkor mint írtam kukorica tarón iskiváltanék szántást, ezzel lehetne mélyen is művelni, a tárcsasorok pedig felaprítják bekeverik a szármaradványokat.
Egy ilyen agrisem késes előlhátul tárcsás téma akkor megoldható lenne...
Mekkorát ajánlanál a gépünk után? visszább nézelődtem, volt itt 6késes szimpla cucc, arra 150-240lovat írtál.
Milyen késosztással lenne érdemes mit gondolsz???
mi a jelentősége a sorban vagy kétsorban elhelyezett mondjuk 5 késnek?
nomost szerintem 5kés eléglenne. Persze kicsit sekélyebben a jobb alajokon elvinne 7-et is tuti(5fejes kondor ekével jól megy a gép), de azért ha 45centis késosztással számolunk akkoris 225centi széles két tárcsasor még ottvan, amit nem nehéz húzni mert kicsike, de azért csak igényel valamennyi erőt.
Ha mondjuk az 5kést nagyobb osztásra rakjuk akkor nehezbb húzni sokkal?
és a Framest lazítókései akkor nem túl jók?
egyébként felszaggatták a földet rendeen, a kések között mellett a 90centi széles földkockák szakadtak fel folyamatosan és hullámzott a gép után a talaj, pedig 50-60centi mélyen húztuk.
Amikor a földkockák felemelkedtek utána szétrepedve visszaestek a helyükre.
Bár volt olyan táblánk ahol tökéletesen egyben maradtak a kocák. Egyet kifordítottunk kézzel,pajszerral, majd 60centi magas volt és úgy 90x80-90-100 centis.
Ez a kötött föld nem a tiszamenti. Az omlik, ez a nyirok meg nem.
Van olyan agrisem rendszerű cuccod amin mondjuk 5 kés van ilyen 45centis osztással durván, előtte utána tárcsasor mint a disk ripperen????
Így 225centi lenne a munkaszélesség, mint egy 5 fejes eke után, csak uge eltárcsázott fínomabb történet.
Repce alá egy olyan 30centi mélyen biztosan menne vele gyorsan a gép, de ha lazítani kellene vele akkor pedig 40alá lehessen rakni. Így a tárcsasorok segítségével nem ennyire nedves talajon kukorica tarló is lehetne munkálni vele, videón láttunk is ilyet nemrégen zöld eszközökkel.
Húzam még a Framest Reptille-t. Azon 9 kés van, de nem lazító kés,hanem amolyan lúdláb kapák, elég sűrűn, a géptől nemsokkal nagyobb a munkaszélesség.
Ezt olyan 25-30centire tudtuk húzni, bár nem a leg nyirkosabb táblákba került a repce.
Ez egy jó eszköz,csak nyersben illetve sok szármaradvánnyal teli nyersben a derelyeszaggató tárcsasorok megtapadnak elkezdenek dúrni. Amúgy teccett, még most idén is, pedig most minden nyers volt. Full szárazban normális évben repce alá szerintem a legjobb választás lehet.
Azt úgy tudnám még fejleszteni, hogy tárcsasor lenne előtte is, így a szármaradványokkal is könyebben elboldogúlna, plusz utána is, ez meg nem dúr be úgy mint a derelyeszaggató sorok.
A csöcsös gumihenger az úgy jó ahogy van a végén, bár elég nehéz, kisebb géppel azért nem is lehet felemelni(180ló alatt)
Nos a lazítókések ugyan ugy mint az ekefejek, ha nagy munkaszélességet választunk, ugy nehezen vontathatóvá válnak, a munkájuk részleges lesz.
egy 90 cm-es késosztásnál nem képesek a talajszelvények egymásba szakadni.
Általában 45-50-60-70... max 80 cm a megengedett, de az is csak akkor, ha megfelelő szélességű és formájú szárnyakkal rendelkezik a kés.
Amiről folyamatosan beszélek, az Agrisem technológiája.. hogy miért? mert Európában az egyik legfiatalabb cég a talajmüvelési technológiában, teljesen más irányvonalat képviselnek, mint a régi gyártók.
A Hatzenbichler lazitói is eléggé könnyű húzásúak, ( erről is irtam korábban )
ezekkel a gépekkel csak optimális feltételek mellett lehet szép munkát végezni de ha így marad az idő csináltatni kell hozzá egy pár pajszert kitakarítani a hengereket
Igen, én a lúdtalp merevszáras,spirálrúgósra vagyok kíváncsi .videót láttam arról is
A kérdés tarlóhántásra mennyire alkalmas.
mert gondolom tavaszi magágy készitésre, gyomosság, kezelésére + ha eső tömörítette a talajt lazításra alkalmas.és van e előnye a tóbbivel szemben (germinátor, kombinátor stb)
12468 hozzászólás
Válasz #4668. hozzászólásra

ékgyürüshengert is megtudjuk oldani valahogy..
Válasz #4662. hozzászólásra
Ezért gondolnám jónak egy ilyen összeállítását!
Egy 3méteres rövidtárcsát gyakorlatilag majdnem észre sem vesz a gép, még a mostani 5méteres majd 4tonnás Vogel tárcsával is tizen sokkal lehet repülni.
Az 5 kés 60cm-es osztásban meg ha jó akkor így lenne értelme összerakni egyet.
Hátra hengert már lehet kiokoskodni.
Azt viszont nemtudom, hogy mennyire csinálna jó magágyat, szerintem a kötött nem omlós talajokon kellene ez után egyből a rövidtárcsa.
dejólenne kipróbálni egy ilyet aztán gondolkodni
Válasz #4665. hozzászólásra
most a rögtörő nem izgat, hanem maga a tárcsa aztán a kések elosztása.
A többi csak hab a tortán.
Amit eddig legjobbnak láttam lezárás rögaprítás szempontjából az a terrapak ékgyűrűs hengere késekkel maga között! ilyen van a rövidtárcsán, nyersen is elég jól működik a munkája meg kiváló!
A carrier hengerei közül egyik sincsen olyan jó
Válasz #4664. hozzászólásra
ez a második disk ripper a fasza!
A maximulch is lényegében ugyanilyen munkára való nemde?
JD Mulchtiller
Válasz #4663. hozzászólásra

gumikerekes rugóztatott rögrörővel
variációk JD-re
Maximulch
Válasz #4660. hozzászólásra
az altalajművelés másról szól mint a lazítás, tkp forgatás nélkül tárcsázással, direktvetéssel kevés taposással gyor olcsó munkát lehet végezni, a kések használata 40 cm nél ás tárcsa használatánál is alig kér több le-t hiszen a nagyobbik erőt igényló testek a talajban már lazitott réteggel találják szembe magukat a tárcsalapok, ha hátul vannak.a tárcsalapok gördülési ellenállása csekély a lazitó késeihez képest
Válasz #4658. hozzászólásra
és ezzel szerinted kukorica tarlón lehetne jó munkát végezni???
elvileg igen.
Válasz #4658. hozzászólásra
igen!
Erről nincsen videó esetleg???
A diskripper is ilyen végülis nem???
csak ott középen van a lazítósor.
Ezekkel -azthiszem Maximulch-nak hívták amiről beszélnük- milyen mélyen lehet dolgozni??? késekkel.
Na ilyet lehet gyártani 3méter szélességben 5késsel? vagy így tárcsástól már nagy lenne a gépnek?
mondom 25-30centi mélyen tudtam húzni a Framest Reptille-t 9késes volt(lúdlábkapa) kb azis 3métert fogott el, majd megmérem.
Jók ezek a kompakt eszközök,bár néha lehet ezen felűl is kellene lazítani mélyre... vagy ez mivel nem képez talpat lent, egyszer ha átvágatom a régi eketalpat durva lazítóval utána nem is indokolt?
Válasz #4657. hozzászólásra
a rugóztatott tárcsának olyan jelentősége van, a merev tengelyessel szemben, hogy akadályok esetén az a terhelt és ütközött lap emelkedik fel és tér ki, mig a merev vázas estében kiemelheti a vázat és ezzel a többi munkagépegységre is átviszi a mozdulatot.
Válasz #4657. hozzászólásra
Az Agrisem müvelés lényege:
rövid tárcsasor delektor lemezekkel ( visszaveri a mulcs és talajkeverékét és a magágyat képez belőle ), utánna: lazító, amely a talajt alulról emelei meg, igy nem szakadozik szét felül a magágyszerü réteg óriási rögökké, a rögtörő pedig hátul lezár
ilyen elrendezésben igen, csak az agrisem késekkel!!!
mutattál egy agrisem sárga eszközt múltkor, ahol két tárcsasor után voltak a kések. Jól nézett ki, komoly volt, csak arra mondtam,hogy lehet a kettő közé kéne ugyanarra az eszközre a kés sor.
Merevtárcsával lenne értelme????
vagy jobbnak látod az agrisem rugózott tárcsás plusz agrisem késes lazító kombinációt???
Válasz #4655. hozzászólásra

no mögleltem
Válasz #4654. hozzászólásra

függesztettben ilyenre gondoltál volna? természetesen kiegészitve rögtörő hengerrel...
vagy a jó öreg latar lazitókésm, tárcsasor, rögtörő variáció?
Válasz #4653. hozzászólásra
melyiknek mi az előnye hátránya???
árban? strapabíróságban?
merev tárcsasor nem lenne jó ide???
ezek úgysem mennek túl mélyre, elsősor inkább száraprítást, illetve valamelyest beforgatást csinál, a hátsó megmár laza földön egyenget felszínt alakít.
képek vannak a tárcsarugózásokól???
Nagyvonalakban mibe fájna egy olyan gép mint a disc ripper? tehát két tárcsasor közé 5ilyen agrisem kés, plusz a végére egy lezáróhegner.
Nagyjából egységenként összelehet adni.
Volt egy kép amikor a tárcsasorok után volt a lazítórész. Ez elvileg ugyanez lenne, csak én jobbnak látom a jd-s mgoldást.
Persze lehet nem az, csakhát a másikról még munkát videót nem láttunk.
Az után volt lezáróhenger????
Válasz #4652. hozzászólásra
minden vásárlónknak az elképzelései alapján állitjuk össze a gépeket ( sajnos nem forgalmazom az Agrisem-et ), az ő gépeik kb a 1, 5 - 2x esébe kerülnek a mi termékeinknek.
rugóztatott rövid tárcsát 2 variációban tudunk késziteni:
1. torziósrugós változat ( D =560 )
2. rugóztatott karos ( D =560 )
Hozzá 500-as rögtörőhengerrel
ne haraguggy a puritán módi kérdésemért. csak eddig az is lejött majdnem, mintha az agrisemet forgalmaznád
de a technológia egyezik akkor.
Persze ha megfelelő anyagból dolgozol az úgy rendben van, ha nem akkor olyan lenne mint az előbbi kék cuccok...
árban mennyivel tudsz az agrisem alatt maradni???
határidők hogyan alakulnak?
milyen kész egységeid vannak???
tehát a tárcsasoros téma mennyire lenne egyedi?
Válasz #4649. hozzászólásra
nem koppintottam, le a csak a az alaptechnológiát másoltam, hiszen a vázunknak teljesen más 3 pontos függesztései, a késeknek más konzoljai és alakja van, ugy hogy megkellett véle dolgozni, de az anyag amiből készül garantálni tudom rá a nyugati minőséget.
Válasz #4644. hozzászólásra
5 kés 3 méter müvelési szélességig nagyon rendben van, de az igazán izgalmas az benne, hogy a szingli gerendás változatoknak bármikor változtathatod a kés szárnyának a belépési szögét, mig a duplavázas esetében, csak alapértékeken tudsz dolgozni.
No meg a duplavázas drágább is.
A traktor erejét illik kihasználni és a taposási szélességet is, hogy ne járjon a gép feleslegesen a táblában, mert ugy a fogyasztát igy számoljuk, hogy óránként xyy kW x drgc gr üzemanyaggal, és ha letelek az egy óra és a normál használat esetén a terület 80 %-át müvelted meg, akkor 20% lesz az üzemanyagfogyasztásból eredő veszteséged, nem beszélve, hogy aki a géppel dolgozik annak is jobban eltelik a nap.
persze tudom én síma tüzépen kapható vasáruból van összeheggesztve.
Te most végülis lekoppintod ezt az agrisemet? késeket is?
bocs,hogy ilyen pofátlanul kérdezek de ez a lényege a dolognak.
Kéeket gyártod vagy gyárit rendelsz????
Külön vásrolhatóak ilyenek? mondjuk ha egy régi lazítót késeznénk át. Van ilyenre lehetőség???
Nomeg visszatérve az előbbire, hány kést és milyen osztással ajánlanál? leírtam mire használnám.
Válasz #4645. hozzászólásra

igy van a rugóztatott jóval drágább, de ha tudod, hogy mi van a földedben a nyirócsavarokból tartasz a gépben egy dobozzal, sokáig kitart
Válasz #4646. hozzászólásra

nem, a szépséghiba az anyagminőségben van annyi pénzért, utánna örök darab és 15 ft adnak kilójáért a méhben
Válasz #4640. hozzászólásra
Figyelj már!
A letákos lazítók is ilyenek mint ez a piros Hatzenbichler viszont 800ért nagy kerekekkel mélységállítható masszív tömör négyszögrudas pálcáshengerrel van szerelve.
Válasz #4642. hozzászólásra
kőbiztosításról még nem gondolkoztam.
Melyiket ajánlanád? gondolom a rugós jó drága, bár gondozást meg nem igényel, mármint nemkell csavarozgatni folyton.
ár függő is lehet.
Válasz #4642. hozzászólásra
Na most Te mit ajánlanál a 217lóerős kishíjján 100mázsás nem kicsi traktor után???? kötött talajok, használnám repce alá alaptalajművelőnek 30centin mondjuk(aztán vetés előtt leszaladnám rövidtárcsával a területet), plusz rendesen lazítóként is alkalmazva lenne búza után nyáron mondjuk. Nomeg ha működne, akkor mint írtam kukorica tarón iskiváltanék szántást, ezzel lehetne mélyen is művelni, a tárcsasorok pedig felaprítják bekeverik a szármaradványokat.
Egy ilyen agrisem késes előlhátul tárcsás téma akkor megoldható lenne...
Mekkorát ajánlanál a gépünk után? visszább nézelődtem, volt itt 6késes szimpla cucc, arra 150-240lovat írtál.
Milyen késosztással lenne érdemes mit gondolsz???
mi a jelentősége a sorban vagy kétsorban elhelyezett mondjuk 5 késnek?
nomost szerintem 5kés eléglenne. Persze kicsit sekélyebben a jobb alajokon elvinne 7-et is tuti(5fejes kondor ekével jól megy a gép), de azért ha 45centis késosztással számolunk akkoris 225centi széles két tárcsasor még ottvan, amit nem nehéz húzni mert kicsike, de azért csak igényel valamennyi erőt.
Ha mondjuk az 5kést nagyobb osztásra rakjuk akkor nehezbb húzni sokkal?
Válasz #4641. hozzászólásra
a tiszamenti kékagyag nem arról hires, hogy omlik
Válasz #4641. hozzászólásra

természetesen megoldható, minden csak idő és pénz kérdése
rugóztatott vagy nyírócsavaros késekkel gondoltad?
Válasz #4640. hozzászólásra
és a Framest lazítókései akkor nem túl jók?
egyébként felszaggatták a földet rendeen, a kések között mellett a 90centi széles földkockák szakadtak fel folyamatosan és hullámzott a gép után a talaj, pedig 50-60centi mélyen húztuk.
Amikor a földkockák felemelkedtek utána szétrepedve visszaestek a helyükre.
Bár volt olyan táblánk ahol tökéletesen egyben maradtak a kocák. Egyet kifordítottunk kézzel,pajszerral, majd 60centi magas volt és úgy 90x80-90-100 centis.
Ez a kötött föld nem a tiszamenti. Az omlik, ez a nyirok meg nem.
Van olyan agrisem rendszerű cuccod amin mondjuk 5 kés van ilyen 45centis osztással durván, előtte utána tárcsasor mint a disk ripperen????
Így 225centi lenne a munkaszélesség, mint egy 5 fejes eke után, csak uge eltárcsázott fínomabb történet.
Repce alá egy olyan 30centi mélyen biztosan menne vele gyorsan a gép, de ha lazítani kellene vele akkor pedig 40alá lehessen rakni. Így a tárcsasorok segítségével nem ennyire nedves talajon kukorica tarló is lehetne munkálni vele, videón láttunk is ilyet nemrégen zöld eszközökkel.
Húzam még a Framest Reptille-t. Azon 9 kés van, de nem lazító kés,hanem amolyan lúdláb kapák, elég sűrűn, a géptől nemsokkal nagyobb a munkaszélesség.
Ezt olyan 25-30centire tudtuk húzni, bár nem a leg nyirkosabb táblákba került a repce.
Ez egy jó eszköz,csak nyersben illetve sok szármaradvánnyal teli nyersben a derelyeszaggató tárcsasorok megtapadnak elkezdenek dúrni. Amúgy teccett, még most idén is, pedig most minden nyers volt. Full szárazban normális évben repce alá szerintem a legjobb választás lehet.
Azt úgy tudnám még fejleszteni, hogy tárcsasor lenne előtte is, így a szármaradványokkal is könyebben elboldogúlna, plusz utána is, ez meg nem dúr be úgy mint a derelyeszaggató sorok.
A csöcsös gumihenger az úgy jó ahogy van a végén, bár elég nehéz, kisebb géppel azért nem is lehet felemelni(180ló alatt)
Válasz #4610. hozzászólásra

Szia!
Nos a lazítókések ugyan ugy mint az ekefejek, ha nagy munkaszélességet választunk, ugy nehezen vontathatóvá válnak, a munkájuk részleges lesz.
egy 90 cm-es késosztásnál nem képesek a talajszelvények egymásba szakadni.
Általában 45-50-60-70... max 80 cm a megengedett, de az is csak akkor, ha megfelelő szélességű és formájú szárnyakkal rendelkezik a kés.
Amiről folyamatosan beszélek, az Agrisem technológiája.. hogy miért? mert Európában az egyik legfiatalabb cég a talajmüvelési technológiában, teljesen más irányvonalat képviselnek, mint a régi gyártók.
A Hatzenbichler lazitói is eléggé könnyű húzásúak, ( erről is irtam korábban )
Válasz #4636. hozzászólásra

miiiiiiiiiiií!
hát nmlátod a 6497-es hogy húzza azt a 10méteres gereblyét?!?!?!?!?!
Válasz #4634. hozzászólásra

3-4 T napra,lehet,de mennyi költséggel.
Van olyan talaj ,csak a magot kel elpergetni és meg van 3 tonnácska,- na az a jó föld
Válasz #4633. hozzászólásra
Hol irtam,rosz föld?
Milyen a rosz föld,viszonyitás kérdése.
Válasz #4635. hozzászólásra

F..omat . Ez külföldi vidi ...
Válasz #4634. hozzászólásra

jaja!
ha a vad nem höndörgőzi le a felit!
ne gödöllői dombságtájékin gondolkozzál tesa!
ez itt borsod kókeményen!
(és a videón is a mi traktorunk vakar hahaha)
Válasz #4633. hozzászólásra

Ja...
Abban van olyan 3-4 tonnás napra mint a huzat...
Válasz #4630. hozzászólásra

Nem nézem én azt olyan rossz fődnek
Válasz #4631. hozzászólásra

miket beszél ez itt összevissza......
Válasz #4630. hozzászólásra

Ezek ilyen erdei talajok, van itt is ilyen, meg az egész felvidék dombtetein ez van.
Szlovákok is ilyeneken élnek nagyrészt.
plusz partok innen felfelé
Válasz #4629. hozzászólásra
Itt is a területnagysága termeliki a szerelvényt
Mert a termés átlag nem a legmagasabb lehet.
Humusz tart. 1 % allatt
ollly míííílyen tehenkaparó
ezekkel a gépekkel csak optimális feltételek mellett lehet szép munkát végezni de ha így marad az idő csináltatni kell hozzá egy pár pajszert kitakarítani a hengereket
Válasz #4626. hozzászólásra

A kombinátor nem nagyon bírja ,de lehet marad a ásóborona ,fogas.
Válasz #4624. hozzászólásra

mitakarsz?????
TH????
szépen belemenni tavasszal a jókisz omlósz hantoszba aztán okkééka......
Válasz #4621. hozzászólásra

persze licensz
de ócsóbb is!
1 fax ilyen kompaktort akar rámsózni mindenáron
.........évek óta!!!!!
sőt!
ha jobban belegondolok 2!!!! fac akar ilyeneket rámsózni!
Qjó.....
Válasz #4619. hozzászólásra

Igen, én a lúdtalp merevszáras,spirálrúgósra vagyok kíváncsi .videót láttam arról is
A kérdés tarlóhántásra mennyire alkalmas.
mert gondolom tavaszi magágy készitésre, gyomosság, kezelésére + ha eső tömörítette a talajt lazításra alkalmas.és van e előnye a tóbbivel szemben (germinátor, kombinátor stb)
Válasz #4622. hozzászólásra
majd örülsz ha egy fogast cikríthatsz a hantok között és nem tapad meg...
Nekünk nem kell ilyen vasakat húzgálni 2011 tavaszán

Válasz #4619. hozzászólásra

kicsit hasonlít?