Válasz szanberg #8014. hozzászólásáraHa van egy borozda vagy bakhát ott hogy lesz mindenhol azonos a mélység? Persze tudom nincs már ilyen akadály de egy példa csak.
Nincs ezzel semmi gond. Mindenki megtalálja a neki fekvő vasat. Tavaly a vizes meggyúrt földbe a JD 740A úgy dolgozott hogy szinte sehogy. A magok zöme ott volt a föld tetején.Nov eleji vetés volt. A tulajt az agyvérzés kerülgette. A végén abból is lett 8T/h. Vizesbe nem vetünk ha lehet. Ha minden kötél szakadt, ment a műtrágyaszóróval. Majd fogas. Idén viszont optimális körülmények között. Gyönyörűen egyforma a vetés. Ez nagyban köszönhető a soronkénti talajkövetésnek is.
Válasz Dave #8015. hozzászólására 2014-ben Zalában elkezdett esni szeptemberben és onnantól soha nem száradt ki az agyag tavaszig. Volt iszapcsata és sok kapás.
Akkor is jól esett, hogy direktbe be tudtam húzni a prototipussal a búzát a műveletlen földbe, míg a többiek vért izzadtak a vetésekkel az iszapban.
Lehet még ilyen év meg olvadás utáni kora tavaszi vetések is.
Válasz Netparaszt #8017. hozzászólásáraco-t,szerintem is sokat bolygat,de csak túl nedves körülmények esetén látom hátrányát,ez elvileg köves talajra lett kitalálva,a száraz röges föld a kedvence.A repcét keskeny
késsel vetem,az csak 3-4cm széles kb.
Válasz Praetor #8006. hozzászólására Mindent meg lehetne csinálni a RADnál is, tehetnénk rá talajkövető paralelogrammát, harmadik tartályt, csukható keretet, stb. , de akkor már nem lesz könnyű.
Egyenlőre mindenbe beleveri a magot, ami mélységtől függetlenül ki is hajt, akár az aszályban is, így nem érzem egyenlőre feltétlen fontosnak a talajkövetést.
Remélem Mfes kolléga tesz fel képet a csírázásról is, hogy mit alakított a madmax prototipussal. (Ő csak a játszógéppel vetett, nem a gyári RADdal.)
Válasz .Szabi. #8003. hozzászólására Sprintert? Akkor ismered a kultivátoros rendszerek előnyeit. Az én ízlésemhez képest viszont sokat túr, minél vékonyabb kést előnyösebbnek tartom.
Válasz Berkó_ #8011. hozzászólásáraÉn nem szeretem a sarat dagasztani, az sem túl talajmegújító. Ahol a traktor elmegy ott egy gumi tömörítő keréksor is elmegy, pláne ha van rajta valami pucoló. Ha nem akkor pedig nem kell vetni...
Válasz Dave #7994. hozzászólásáraEz a JD 750a Horsch változata. Szerintem ez se sokkal olcsóbb. Szimpatikus gép, de a nyerset pont ugyan úgy nem szereti. Beragad, és egy napod rámegy, míg kitakarítod.
A Sky Easydrill tovább bírja a dagonyát, de az is 750a árához áll közelebb.
Nyers tarlóban a RADnak valószínűleg nincs ellenfele. A csoroszjánkénti talajkövetést meg biztos nem olcsó megcsinálni hozzá úgy, hogy nyersben is tudjon menni. Valószínű, hogy valami önpucoló fém kerekekkel lehetne megoldani, hasonlóval, mint ami az easydrill-en a magárokban jár.
Válasz Netparaszt #7999. hozzászólásáraTöbbe mint amiből én egy komplett vetőgépet megcsináltam, ha újat csinálnék, csak hasonlót ami leköveti a talajegyenetlenségeket csoroszlyánként.
Válasz Dave #7984. hozzászólására Nálam 35x35-ös kapaszárak voltak az első gépen, kirugóztak a francba a kötöttben, a magot meg a felszínre szórták, pedig már azok a kapák is fele szélesek voltak a köckerling hajlított lemezéhez képest.
Válasz .Szabi. #7980. hozzászólásáraNézegetem róla a videókat, amit valljuk be mindig könnyebb művelésű földeken csinálnak... szerintem sokat mozog hátra, nem lenne egyenletes a vetés.
Nekem 25x25 négyzet acél kapáim vannak, 42cm magas plusz a vas, az nem mozog ennyit.
Válasz Dave #7979. hozzászólásáraPonn erre gondoltam én is..hiába német minőség a vékony kis kapaszárak kihajlanak egyenesbe az átállási évek végéén ,amikor már csak vetni meg aratni kell..its a long way..
Válasz .Szabi. #7978. hozzászólására Laci úgy gondolta, hogy 4000 euró egy három méteres RAD. Erre reagáltam egy noname Novarás lengyel pléhvetőgép árával, hogy tegyük már helyére a dolgokat.
Válasz Mf-es? #7970. hozzászólásáraInox tartály minek? A műtràgyszórón sincs mégis bírja.
Mellesleg a talajmegújítosok nem a műtrágyagyártókat, meg a multikat éltetik, vagy tévedek?
15573 hozzászólás
Válasz Drisa #8022. hozzászólásáraSzerintem 3m felett kezd érdekes lenni a dolog. Pláne dimbes dombos részeken.
Válasz szanberg #8014. hozzászólásáraHa van egy borozda vagy bakhát ott hogy lesz mindenhol azonos a mélység? Persze tudom nincs már ilyen akadály de egy példa csak.
Nincs ezzel semmi gond. Mindenki megtalálja a neki fekvő vasat. Tavaly a vizes meggyúrt földbe a JD 740A úgy dolgozott hogy szinte sehogy. A magok zöme ott volt a föld tetején.Nov eleji vetés volt. A tulajt az agyvérzés kerülgette. A végén abból is lett 8T/h. Vizesbe nem vetünk ha lehet. Ha minden kötél szakadt, ment a műtrágyaszóróval. Majd fogas. Idén viszont optimális körülmények között. Gyönyörűen egyforma a vetés. Ez nagyban köszönhető a soronkénti talajkövetésnek is.
Válasz Dave #8015. hozzászólására 2014-ben Zalában elkezdett esni szeptemberben és onnantól soha nem száradt ki az agyag tavaszig. Volt iszapcsata és sok kapás.
Akkor is jól esett, hogy direktbe be tudtam húzni a prototipussal a búzát a műveletlen földbe, míg a többiek vért izzadtak a vetésekkel az iszapban.
Lehet még ilyen év meg olvadás utáni kora tavaszi vetések is.
Válasz Netparaszt #8017. hozzászólásáraco-t,szerintem is sokat bolygat,de csak túl nedves körülmények esetén látom hátrányát,ez elvileg köves talajra lett kitalálva,a száraz röges föld a kedvence.A repcét keskeny
késsel vetem,az csak 3-4cm széles kb.
Válasz Praetor #8006. hozzászólására Mindent meg lehetne csinálni a RADnál is, tehetnénk rá talajkövető paralelogrammát, harmadik tartályt, csukható keretet, stb. , de akkor már nem lesz könnyű.
Egyenlőre mindenbe beleveri a magot, ami mélységtől függetlenül ki is hajt, akár az aszályban is, így nem érzem egyenlőre feltétlen fontosnak a talajkövetést.
Remélem Mfes kolléga tesz fel képet a csírázásról is, hogy mit alakított a madmax prototipussal. (Ő csak a játszógéppel vetett, nem a gyári RADdal.)
Válasz .Szabi. #8003. hozzászólására Sprintert? Akkor ismered a kultivátoros rendszerek előnyeit. Az én ízlésemhez képest viszont sokat túr, minél vékonyabb kést előnyösebbnek tartom.
Válasz Dave #8015. hozzászólására

Válasz Berkó_ #8011. hozzászólásáraÉn nem szeretem a sarat dagasztani, az sem túl talajmegújító. Ahol a traktor elmegy ott egy gumi tömörítő keréksor is elmegy, pláne ha van rajta valami pucoló. Ha nem akkor pedig nem kell vetni...
Válasz Drisa #8012. hozzászólásáraEzt rosszul gondolod, a CO-n is faxa a Sprinter meg még jobb ilyentéren.
Válasz .Szabi. #7995. hozzászólására6 méteres Seedhawk és meg is van oldva!
Válasz Netparaszt #8002. hozzászólásáraItt a mélység tartást nem látom garantáltnak a két kerek sor között sok dolog történhet.
Válasz Dave #8007. hozzászólásáraNa azért előfordulhat olyan is, hogy szept. 25-től bejön 3hetes esőzés...
Válasz Mf-es? #7991. hozzászólásáraAmikor ez beragad mással sem nagyon fogsz vetni a Köckerling ultimán kívül
Válasz Dave #8008. hozzászólásáraJah sorry, azt hittem a másikra válaszolsz... igazad van ebben.
Válasz Praetor #8006. hozzászólásáraJohn Deere-hez köze sincs, ez teljesen más... inkább a Seed Hawk, egyszerűsített változata.
Válasz Praetor #8006. hozzászólásáraJah a sár engem nem zavar csak MF kollégát, én akkor már nem vetek...
Válasz Dave #7994. hozzászólásáraEz a JD 750a Horsch változata. Szerintem ez se sokkal olcsóbb. Szimpatikus gép, de a nyerset pont ugyan úgy nem szereti. Beragad, és egy napod rámegy, míg kitakarítod.
A Sky Easydrill tovább bírja a dagonyát, de az is 750a árához áll közelebb.
Nyers tarlóban a RADnak valószínűleg nincs ellenfele. A csoroszjánkénti talajkövetést meg biztos nem olcsó megcsinálni hozzá úgy, hogy nyersben is tudjon menni. Valószínű, hogy valami önpucoló fém kerekekkel lehetne megoldani, hasonlóval, mint ami az easydrill-en a magárokban jár.
Válasz Drisa #8001. hozzászólásáraPassz, lehet, hogy még kapni sem lehet... újdonság talán jövőre.
De biztos arany árban mérik.
Válasz Mf-es? #7946. hozzászólásáraSzerintem az ékgyűrűs is jól tömörít, és szintén mélységet is tart, na de majd meglátjuk.
Válasz Netparaszt #8002. hozzászólására4 m-es horschot koptatok.
Válasz .Szabi. #7995. hozzászólására A Sprinter könnyen elérhető használtan is, ennyiért 3 métereseket kapni újonnan.
Sprinter 6st
Válasz Dave #7994. hozzászólásáraAvatar sd lehet igen igen jó masina....mi pénz?
Válasz Netparaszt #7999. hozzászólásáraTöbbe mint amiből én egy komplett vetőgépet megcsináltam, ha újat csinálnék, csak hasonlót ami leköveti a talajegyenetlenségeket csoroszlyánként.
Válasz Dave #7997. hozzászólására Ott van az készen, csak meg kell venni. Mennyibe is kerül?
Válasz Dave #7984. hozzászólására Nálam 35x35-ös kapaszárak voltak az első gépen, kirugóztak a francba a kötöttben, a magot meg a felszínre szórták, pedig már azok a kapák is fele szélesek voltak a köckerling hajlított lemezéhez képest.
Válasz .Szabi. #7995. hozzászólásáraGegének ilyen "csoroszlyákat" kéne csinálni előbb vennék belőle.
Válasz .Szabi. #7995. hozzászólásáraAmin kerék van,az egy se.
Válasz Dave #7993. hozzászólásárahttps://youtu.be/be5ar_ROs0o
Ilyet vennék 6m - es ben, ha elérhető lenne.....
Válasz Dave #7993. hozzászólásáraLap alján persze!
Itt az új direktvető: http://www.axial.hu/hirek/gepek/agritechnica-2017-horsch-ujdonsagok-2-resz/hu
Válasz Mf-es? #7991. hozzászólásáraHa jól tudom, Szanbergnek ilyen van őt kérdezd.
Válasz Vinkó75 #7989. hozzászólásáraEz a sok kerék,beragad hátul.
12.000 euróért van 4 m es tume az axiálnál biztos kell költeni még rá de nem néz ki rosszul. Szór magot műtrágyát.
Válasz Mf-es? #7987. hozzászólásárahttps://www.mascus.hu/mezogazdasagi-gepek/hasznalt-sorvetogepek/horsch-co-04/flnubybt.htmlhttps://autoline.hu/-/eladas/hasznalt/pneumatikos-vetogepek/HORSCH-Airseeder-CO-4--17031302033957843700 Ha már hasonlóban gondolkozol !
Válasz Mf-es? #7987. hozzászólásáraSzerintem ez sem direkt vetésre, sem mulcs vetésre nem való... minden másra jó.
Válasz Dave #7984. hozzászólásáraEz nem mozog sokat hátra?
Válasz .Szabi. #7985. hozzászólásáramár csak az ajtó hiányzik
Válasz Dave #7984. hozzászólásáraEz biztosan így van, nem lesz mindenhol egyforma a vetèsmélység, amügy 560mm a gerendamagassága a a kapának.
Válasz .Szabi. #7980. hozzászólásáraNézegetem róla a videókat, amit valljuk be mindig könnyebb művelésű földeken csinálnak... szerintem sokat mozog hátra, nem lenne egyenletes a vetés.
Nekem 25x25 négyzet acél kapáim vannak, 42cm magas plusz a vas, az nem mozog ennyit.
Válasz Netparaszt #7977. hozzászólásáraTe melyikkel hasonlítanád?
Válasz Dave #7979. hozzászólásáraPonn erre gondoltam én is..hiába német minőség a vékony kis kapaszárak kihajlanak egyenesbe az átállási évek végéén ,amikor már csak vetni meg aratni kell..its a long way..
Válasz .Szabi. #7978. hozzászólására Laci úgy gondolta, hogy 4000 euró egy három méteres RAD. Erre reagáltam egy noname Novarás lengyel pléhvetőgép árával, hogy tegyük már helyére a dolgokat.
Válasz Dave #7979. hozzászólásáraA dűlőutat is felszaggatja,masszív kapák azok 70x12mm
Válasz Mf-es? #7953. hozzászólásáraEzzel esetleg a te földjeidben tudnál vetni, talán talán..., kicsit kötöttebben felejtős...
Válasz Netparaszt #7977. hozzászólásáraÉn nem kötekedtem,te hoztad fel a lengyel árat.
Válasz .Szabi. #7974. hozzászólására Szerintem egy direktvetőt egy másik direktvetőhöz érdemes hasonlítani, nem egy random hagyományoshoz...
Válasz Mf-es? #7970. hozzászólásáraInox tartály minek? A műtràgyszórón sincs mégis bírja.
Mellesleg a talajmegújítosok nem a műtrágyagyártókat, meg a multikat éltetik, vagy tévedek?
Válasz Vinkó75 #7972. hozzászólására Igen.
Válasz Netparaszt #7969. hozzászólásáraEgyik sem, csak az általad leirt 2500eur/ m lengyel vg árára reagáltam.