Én úgy gondolom, hogy a jövő évi napra árakat a tavaszi repce kép dönti el igazából, hogy mennyire vészelik át a telet. No meg persze a kőolaj ára ami kacsingat minden héten a 80 $ környékén.
én meg pont most akarok belőle kihátrálni. Az idei évben ez hozta a legkevesebbet, és ráadásul úgy beforgatott a vetésszerkezetembe, hogy csak pislogok...
nem akarok csak vagy 15%-ot, azt is azért, hogy ne felejtsük el, hogy mi az...
SEMMIEN ÁRAT NE ÍRJUNK MERT AKKOR MINDEN NEPPER AZZAL FOG SZÁMOLNI ÉS MÉG ABBÓL IS LAFELE FOGJÁK AZ ÁRAT MEGHATÁROZNI!!!!! TELJES INFORMÁCIÓ ÉS HÍRZÁRLATOT CSINÁLJUNK!!!!!!!
Búza,Kuk 100 ajró környéke, napra 200 ,ezek azok az árak amik mellett nem lehet éhen halni, ha egy kicsit odafigyel a paraszt, meg nem a legxarabb földeken gazdálkodik.
Én ebben a hozzászólásban nagyon optimista voltam az árakkal kapcsolatban az aszáj miatt, de akkor sincs semmi normális érv arra hogy ennyi az ára mindennek, csak az hogy megakarják a földeket szerezni tőlünk!!!!!!!!!
Étkezési búzát én sem vittem túlzásba. Több durumot, vetőmagnak való búzát vetettem. Elsőre csak kb 16 ha lett az étkezési. De az sem lesz az, mert cél a sok de takarmány.
Aztán ami területek ősszel jöttek hozzám, abba belevetettem a maradék búzám, ami szintén bőtermő, de valszeg takarmány lesz. Ezek 1 sor tárcsába, vagy csak tarlóhántásba mentek(a pálcám azért lement 35 ig).
pedig gratis volt minden, ha tudnád mennyi sör fogyott el....
5-en mentünk egy autóval, megkísérlem a hektoliter elfogyasztott sörmennyiséget csak ez a csapatban...
és nem túlzok nagyonnagyot ám!
Én 60-70 ha búzát vetetem nem látom ertelmét a kalászosoknak!!!!
Inkább kapásokat vetek aszt lehet bármikor értékesiteni meg spekulálni is !!!!!
Hamár a .... is megélnek belőle!!
az úgy jó. Nekem is 48-49ért vitték el a nem lekötöttet. Így, ha nem lesznek jobb kilátások nem vetek naprát. Majd vetek kukit, és t.árpát, abból úgyis maradt magom.
igen.
írták előtte, hogy Te várhatóan megfogsz jelenni, de akkor nem leltelek itt.
csak gondoltam találkoztunk volna ha már illyen fórumbetyárok vagyunk
1152 hozzászólás
Ez amugy szerződésajánlat de a brant se tudja mi lesz jövőre.
Válasz #449. hozzászólásra
KÍVÁNJ ASZÁLYT!!!!!!!!!!!
Válasz #448. hozzászólásra
Vagy a xántáson....... hehehehheheeeeee
A szép nagy számot az időjárás fogja eldönteni, de csak akkor lesz sztem jó a kuki ára ha kibaszott nagy aszály lesz.
Válasz #445. hozzászólásra

Azt, hogy előbb a vetésén kéne túlesni előszőr.......
Ez most egy tipp vagy konkrét szerződésajánlat?-ha az utóbbi,még nem mondanák rá áment.

Hát ha ezt egy szép nagy számal meglehet szorozni..De ha nem akor karcsu mint mindig..
Jövő évre kukorica lekötés 2800+ áfa ,mit mondtok??
Válasz #442. hozzászólásra

Persze meg kambodzsában mi lesz meg urugvájban.. és persze hondoraszban..!!Amihez nekünk semi közünk de könyü rá hivatkozni..
Válasz #438. hozzászólásra

Ugye TE is a dzsipóra és az orkokra hajtassz?
Én úgy gondolom, hogy a jövő évi napra árakat a tavaszi repce kép dönti el igazából, hogy mennyire vészelik át a telet. No meg persze a kőolaj ára ami kacsingat minden héten a 80 $ környékén.
IKR a szotyiért ma 66-ot ajánlott
Válasz #439. hozzászólásra
hát ennyi pénzért én se zsarolom a földet
Válasz #437. hozzászólásra
én meg pont most akarok belőle kihátrálni. Az idei évben ez hozta a legkevesebbet, és ráadásul úgy beforgatott a vetésszerkezetembe, hogy csak pislogok...
nem akarok csak vagy 15%-ot, azt is azért, hogy ne felejtsük el, hogy mi az...
Válasz #432. hozzászólásra

Reméljük hogy most nem tévedsz annyit, mint tavasszal, mert akkor csődbe megyünk!
ja és úgy érzem az oil napra lessz a 2010-es év nyertese
Válasz #433. hozzászólásra
Ez remélem a min árak !!!!
Válasz #434. hozzászólásra

Kuk 200eu
Nap 400eu
Buz 200eu
......
Nem az enyém lesz a fődíj, belenyugodtam .......

SEMMIEN ÁRAT NE ÍRJUNK MERT AKKOR MINDEN NEPPER AZZAL FOG SZÁMOLNI ÉS MÉG ABBÓL IS LAFELE FOGJÁK AZ ÁRAT MEGHATÁROZNI!!!!! TELJES INFORMÁCIÓ ÉS HÍRZÁRLATOT CSINÁLJUNK!!!!!!!
Nagyon óvatos vagy !
Tán a nyereményre koncentrálsz?
Búza,Kuk 100 ajró környéke, napra 200 ,ezek azok az árak amik mellett nem lehet éhen halni, ha egy kicsit odafigyel a paraszt, meg nem a legxarabb földeken gazdálkodik.
2010-re ki hogy gondolja aratásra az árakat???
kuk 2400
búza ét 2800
búza tak 2500
oil nap 6000
Válasz #159. hozzászólásra

Én ebben a hozzászólásban nagyon optimista voltam az árakkal kapcsolatban az aszáj miatt, de akkor sincs semmi normális érv arra hogy ennyi az ára mindennek, csak az hogy megakarják a földeket szerezni tőlünk!!!!!!!!!
Válasz #429. hozzászólásra

sok a bogár? itt nem sok
még jó, hogy ott jobban érzik magkat
Válasz #426. hozzászólásra
Nekem sajnos muszály, ez a rohadt diabrotica lassan már a vegyszerektől is csak hízik.
Válasz #426. hozzászólásra
én meg az árpát preferálom, az is kevesebben van, és még többet is terem.
Válasz #422. hozzászólásra

ja. Csakhogy a sörötök az én árpámból(jnsz megye) van!
Válasz #420. hozzászólásra
én már tavaly se vetettem búzát. velem nem fognak baszakodni. a diszno megeszi a trikit is és kevesebbe is van
Válasz #423. hozzászólásra
szintén zenész!
Válasz #422. hozzászólásra
De van mosogépünk /hajdú/ De lehet már az sincs!
Válasz #420. hozzászólásra

A rohadék étkezési búza még a tárolóban van !!!
3000-ért odaadnám de nem kel a kutyának sem!!
Válasz #421. hozzászólásra

ááá dehogy....annak még söre sincsen:-D
mármint hajdúnak.
BORSODI! vagyok.
Szendrő. Fent északon, Aggtelek Tornanádaska határátkelő közelében...
Válasz #418. hozzászólásra
Hajdúbol vagy te is ??
Popovics.P bejöt hazafelé menet monta hogy jó volt!!
Válasz #417. hozzászólásra

Étkezési búzát én sem vittem túlzásba. Több durumot, vetőmagnak való búzát vetettem. Elsőre csak kb 16 ha lett az étkezési. De az sem lesz az, mert cél a sok de takarmány.
Aztán ami területek ősszel jöttek hozzám, abba belevetettem a maradék búzám, ami szintén bőtermő, de valszeg takarmány lesz. Ezek 1 sor tárcsába, vagy csak tarlóhántásba mentek(a pálcám azért lement 35 ig).
Válasz #11. hozzászólásra

Gratulálunk a nyertesnek, K.Pisti-nek. A Bruder trakit és moly anyósát átveheti az agroinform szerkesztőségben!
Válasz #409. hozzászólásra

pedig gratis volt minden, ha tudnád mennyi sör fogyott el....
5-en mentünk egy autóval, megkísérlem a hektoliter elfogyasztott sörmennyiséget csak ez a csapatban...
és nem túlzok nagyonnagyot ám!
Én 60-70 ha búzát vetetem nem látom ertelmét a kalászosoknak!!!!
Inkább kapásokat vetek aszt lehet bármikor értékesiteni meg spekulálni is !!!!!
Hamár a .... is megélnek belőle!!
Moderálta: (3932) 2013-10-30 15:30:51
Válasz #415. hozzászólásra
az úgy jó. Nekem is 48-49ért vitték el a nem lekötöttet. Így, ha nem lesznek jobb kilátások nem vetek naprát. Majd vetek kukit, és t.árpát, abból úgyis maradt magom.
Aratáskor 4800-at adtak volna érte ,az volt a nevetséges! Inkább megtoldottam a terménytárolót és betároltam. A építés költsége már meg is térült!
Válasz #406. hozzászólásra

asszitem ott leszel az elsö sorban
nevetségesek az árak! Nem is fogok vetni 75 alatt naprát!!!
Alakulgat! Gondolod 7500-ig felmegy?
Válasz #410. hozzászólásra
65+fát már halotam !!
Mi 75+ fáért adjuk!!!
Tud valaki aktuális napra árat?
Válasz #408. hozzászólásra
No malyd leghözelebb!!
Válasz #407. hozzászólásra

igen.
írták előtte, hogy Te várhatóan megfogsz jelenni, de akkor nem leltelek itt.
csak gondoltam találkoztunk volna ha már illyen fórumbetyárok vagyunk
Válasz #405. hozzászólásra

A silverbe voltál??
Válasz #405. hozzászólásra
Menem kelet volna !!! Várom a lebaszást T.Pistáto!!
Válasz #404. hozzászólásra
nem voltál véletlenűl szoboszlón pioneer témán a héten???
Válasz #1. hozzászólásra

A búzába tévedtem 1 kicsit!!!
Válasz #402. hozzászólásra
Miért? Érdemes mást vetni? Ha tudsz legalább 10 tonnát termelni,akkor nem.