Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Zetor traktorok új
- Vetőgépek új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Disznóvágás új
- Zene, ami boldoggá tesz... új
- Agrárpolitika új
- Fóliasátor építése, művelése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló

Brutális fennakadások: belga traktorosok tiltakoznak az EU–Mercosur megállapodás ellen
Autópályákat bénítottak meg a gazdák, akik az európai mezőgazdaságot féltik az...
127 hozzászólás
Válasz #25. hozzászólásra
Igen, árulja, fent láttam a bábolnain is a jugó kukoricást
Válasz #25. hozzászólásra
láttam már én is
van neki több színbe is
nehogy azt gondold, hogy jó megoldás a Feri vetett idén próbának
kisebb termés, magasabb víz
gazdaságosabb megvenni a jó fajta hibridet
inkább a műkakin kell sporólni
Válasz #24. hozzászólásra
Minden kiállításon meg szokott jelenni egy székesfehérvári öregúr, szabad elvirágzású kukoricákat szokott mutogatni fonott vessző vékából. Általában mindenki megmosolyogja, de gyanítom jövőre fellendül neki a biznisz, ha még űzi az ipart.
Válasz #21. hozzászólásra
akkor górés kukit vetünk.
Válasz #22. hozzászólásra
Gondolom, te is alaposan el szoktad olvasni a szerződéseidet. Ha meg bonyolultabb, hát ügyvéddel kell átnézetni. Most tényleg nem okoskodni akarok, de ennek alapnak kell lenni. És ha gázos, hát nem aláírni.
Amúgy meg lásd KITE, nem is játszák ezt el. Azt mondják, perelj! Úgyis éhen halsz, mire lemegy.
Válasz #20. hozzászólásra
Mert a szerződések nagy részében benne van ez a pont.
ma voltam elszámolni egy másik termeltető céggel
azt mondták, hogy jövőre nem biztos, hogy ki tudják adni a műtrágyát és vetőmagot pénz nélkül
lehet sokan nem fognak tudni tavasszal vetni
Válasz #19. hozzászólásra
Biztos sokan, de miért?
Válasz #18. hozzászólásra
szerinted hányan írtak alá itthon bankszámlaszerződést?
Válasz #17. hozzászólásra
Hát ha azt valaki aláírta, akkor tényleg gáz van. De szerintem ilyet ép ésszel ember nem csinál!!!
Válasz #16. hozzászólásra
Azért lassan az agyarakkal,mindenképp meg kell nézni az 1. megállapodást, mert ha ott a trigo valahol elrejtett egy olyan pontot, amelyben lehetővé teszi magának az egyoldalú szerződésmódosítást, akkor a másik fél az aláírással ehhez hozzájárult és bonyolultabb a helyzet.
Válasz #1. hozzászólásra
Szerződést csak mindkét szerződő fél kifejezett akaratával lehet módosítani. (Meg persze bírósági ítélettel, de az most nem játszik.)
Tavaly nekem finanszírozásra ajánlott a T-Fix 34% amm. nitrátot 8500ft/q-ért ,máshol vettem kp -ért 5600ft/q
Válasz #13. hozzászólásra
csakhogy elöl legyen hadd lássák hol tart magyarország.
Válasz #12. hozzászólásra
Na ezt nem tudom cáfolni...
Válasz #10. hozzászólásra
Az utolső mondatod a lényeg ,jogtalan sőt felháborító eljárás.A Trigónál az imput anyagok alapárába is be van építve rendesen a 8.5%Az utólagos módosítást véleményem szerint bármelyik ügyvédbojtár is
megtorpedózná
Válasz #1. hozzászólásra
"Ha 8 napon belöl nem irom alá elfogadottnak tekintik a szerződésmódositást"
Szerintem ez nem így működik, ez egyoldalú szerződésmódosítás, amire ha a korábbi megállapodás nem ad lehetőséget nem jogos. Először is mindenképp mutasd meg a két papírt egy ügyvédnek, én a helyedben írnék nekik egy tértivevényes levelet, hogy nem járulsz hozzá a szerződésmódosításához és a korábbi feltételeket tartod érvényesnek.
Válasz #1. hozzászólásra
Basszus ez 8,5% de nagy szemetek! Az ö banki költsége pár ezrelék töled meg levonna 5%-ot. Az összes inputanyagra is számolják az integrátori díjat oda vissza lehúzzák az embert!!!!
Válasz #7. hozzászólásra
aztán rendesen fűtsetek alájuk meg kérdezzél meg több embert mert hátha ők is kaptak ilyet veled tartanának
Válasz #6. hozzászólásra
nincs ott gáz hiszen egyenrangúak a szerződő felek.Holnap hivom az ügyvéd havert,és csinállunk egy jó kis levelet nekik.
Válasz #5. hozzászólásra
Akkor gáz van elég rendesen . Felmondani nem tudod a szerződést ?
Válasz #4. hozzászólásra
nemigen.
Válasz #3. hozzászólásra
Helyben vagy a közelben nincs valami maszek felvásárló esetleg akivel lehet finanszíroztatni
Válasz #2. hozzászólásra
nincs jobb a KITE is szarakszik,nekünk kell a jogainkat elővenni.
Válasz #1. hozzászólásra
Utálom hogy előbb utóbb de mindig igazam lessz . Mondtam már a t5avasszal hogy egy ro.adt moc.kos sz.rházi a Kárpáti Gyurka , Pedig akkor még felétek normális volt viszonylag és tessék már arra is kezdi
ma kaptam a levelet,hogy a 2008-2009 évre kötött ősziárpa,és búzaszerződést módositást,hogy irjam alá.A modositás tartalma az elszámoláskor levonnak plussz 2% integrátori dijat,1,5% egyszeri kezelési költséget,és 5% banki költséget.Ha 8 napon belöl nem irom alá elfogadottnak tekintik a szerződésmódositást.Kérdés jogos e az módositás,és hogyan lehet megakadályozni,hiszen kitudja hányat küldenek még aratásig.Jó volna a fórumon egy ügyvédi rovat,aki időnként átnézné a kérdést,panaszt és jogi segitséget adna.