Mi olajtökben próbáltuk ki a Megafolt-t. Kipermetezés után 3 nappal, valamivel zöldebb volt a kezelt, mint a kontroll (mondjuk ez lehet a keserűsó és az öntözőműtrágya hatása is). 2 napra rá kapott 20mm esőt, utána ugyan olyan zöld lett mind a kettő. Termésbeli különbséget nem venni észre, mondjuk a kezelt meg a kontroll is egy kalap xar...
Én idén kipróbáltam a Megafol+Kendal kombit kápiában, amit annyira nyomnak, hogyaszonygya: jobb lesz tőle a növény ellenállóképessége, kevesebb permetezés, stb. Hát azt kell mondjam, még soha ennyi beteg paprikám nem volt, pedig 10 naponta fújtam. EGyébként kb 7 éve járok előadásokra, ahol mindig vannak Malagrowsok is. 6-7 éve még a megafol adagja 2dl/100 liter volt, utána felment 3 dl-re, idén pedig már 4 dl-t említettek. Nem tudom 3 év múlva már 1 liter/100 liter lesz az adag? Az biztos hogy a marketing gépezetük jól működik.
Mi ősszel használtuk a Megafolt többször és tavasszal is hagymában. Hát semmivel sem tudott többet mint egy sokkal olcsóbb lombtrágya Szerintem a Malagrow nagyon jó marketinggel dolgozik és nagyin sokat költ reklámra. Én próbáltam össze hasonlítottam több termékét olcsóbb termékekkel és kezeletlen kontrollt is hagytam. Néha az olcsóbb termék többet tudott.
Ez viszont nem igaz hogy az amalgerol(sokan itt leragadtak) levélen keresztül nem hat, még akkor sem igaz ha ezt a gyártó mondja...A cukorrépára amalgerolt használnak és amikor fúják akkora levél felület van főleg idén, hogy a permetnek esélye sincs a földre kerülni a hatás viszont látványos...
Ez viszont nem igaz hogy az amalgerol(sokan itt leragadtak) levélen keresztül nem hat, még akkor sem igaz ha ezt a gyártó mondja...A cukorrépára amalgerolt használnak és amikor fúják akkora levél felület van főleg idén hogy a permetnek esélye sincs a földre kerülni a hatás viszont látványos...
Az amalgerolt azért lehet levére fújni, mert a legközelebbi esővel, csapadékkal bemosódik a talajba és ott úgy hasznosul,mintha közvetlen a talajr jutatnánk ki. Ez a hivatalos verzió.
Urak, a megafolnak meg az amalgerolnak semmi köze egymáshoz. A megafol növényi aminósav koncentrátum, amit stressz esetén kiadva, a növény sokal gyorsabban kiheverei ezeket a stressz helyzeteket, bla-bla-bla, az amalgerol meg egy olajos anyag, amit a talajbacik fogyasztanak, ezáltal hamarabb és nagyobb mennyiségben felszaporodnak, több N-t kötnek, segítik a talaj tápanyagtőkéjét feltárni, élénkítik a talajéletet, korábban melegszik a talaj, gyorsabban fejlődik a növény, stb.
Legalább lesz kontroll Solvitis-t 1 literrel a Kondisol-t meg 5 literrel nyomtad?? Előbb rosszul mondtam, szombaton fújtuk 3l/ha Megafol meg 5kg Epso Top.
A Megafol - Solvitis, Kondisol kísérletekkel hogy állsz?? Majd képeket tegyél már légyszíves, kíváncsi vagyok ezekre a Huminisz termékekre, jövőre lehet én is kipróbálom.
Egy későbbi vetésű tököt vasárnap szórtunk Megafollal. Ma voltam kint, már látszott hogy zöldebb a kezelt mint a kontoroll, de fényképet elfelejtettem csinálni Majd holnap ha lesz időm kimegyek csinálok képeket.
Ma volt nállam a tökös termeltető,és beszéltünk a megafolról.Véleménye szerint nagyon jó anyag,ő is használja,de van nálla olcsóbb.Ez:http://www.huminisz.hu
Sehogy, valahová siettem , egy litert számoltam plusz üzemanyag, de sem a Nutrigoldot, sem a plusz egy liter Megafolt nem számoltam hozzá,ezúton kérek elnézést a megtévesztésért, nem állt szándékomban senkit sem becsapni, ember vagyok én is tévedhetek.
"válasz erre >> | #4981. hozzászólás, Pintér Zoltán küldte be 2012-06-01 10:36:35-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Válasz #4980. hozzászólásra
Üdv, ez egy foszfor túlsúlyos anyag, akkor elmondom.
A földjeim jó része meszes öntésben van,melyek viszonylag hideg talajok, rossz foszfor szolgáltató képességgel,kezdődött a vörösödés/bíbor/ ráadásul hideg is volt, szerintem nem fejlődtek a kukoricák úgy ahogyan kellett volna, a területben előtte napra volt, a kukorica alá szántottunk.
Tehát a gátlás miatt kapott kombót.
A hektár ktg kb : 3800.-
A másik táblám egy fönti,száraz tábla kevés termőszikkel, de régen elhagyta növésben,fejlettségben, az viszont tavaly árpa után csak 1-1 liter Bactofilt és Bactocellt kapott, ja és most indításnak a kukoricák 65 kg nitrogént, s ez csak lazítva és tárcsázva volt, az enyhe szik miatt,ennyi röviden."
Ezt írtam.
Csak egy litert számoltam és kettőt írtam, bocs, örülök hogy valaki figyelmes.
Már vártam..........
Valóban nem azt mondtad, hanem (ha emlékeim nem csalnak) akkor valahol azt írtad, hogy szórtál a megafolból 2 litert + még tettél hozzá lombtrágyát valamit is talán 3800-4000 írtál heki költségre összesen........már akkor is jeleztem, hogy ez jó szám-e, erre az a válasz jött, hogy kedvezményekkel ennyi..........ha lesz időm vissza keresem de gőzöm nincs melyik topickban írtad........
Egészséges,egyöntetű,szépen fejlett,gyönyörű levélfelülettel és haragos zöld színnel(ezek egy része fajtajelleg is!)A talaj pedig puha,szép aprómorzsás.Magyarul:ezek alapján hiszek az Amalgerolban -nagyon is!
Amalgerol 25 liter= 58000 bruttó,5 liter/ha=11.600
Megafol 10 liter= 33.000 bruttó,2 liter/ha 6.600.A Megafol tehát valamivel több,mint az amalgerol felébe került 1 hektárra.Majd a hatást meglátjuk.
Üdv, a hatásmechanizmusrólennyit.
A kukoricánál azt tapasztaltam hogy ahol kapott, az egy mély fekvésű meszes öntés talaj,hideg nehezen melegedő,de napok alatt elmúltak a hiánytünetek,elkezdett nőni,s fejlődni szinte napról-napra.
A nettó a 2644.-Ft/l, de ez így olcsóbb huszonöt literesben, ha kisebb a kiszerelés akkor drágább.
Meg lejött a kedvezményem a -15%,így jött ki az ára.
De én egész évben elég sok anyagot veszek.
79 hozzászólás
Sziasztok!
Megafolt használt valaki stresszes Napraforgóban? Esetleg kezeletlen kontroll össze vetés?
Válasz #69. hozzászólásra
még ugyan felveszi levélről!!!!!
Válasz #76. hozzászólásra
762ft+ÁFA/kg.
Nem tudja valaki a Micro NP árát?
Válasz #74. hozzászólásra
Mi olajtökben próbáltuk ki a Megafolt-t. Kipermetezés után 3 nappal, valamivel zöldebb volt a kezelt, mint a kontroll (mondjuk ez lehet a keserűsó és az öntözőműtrágya hatása is). 2 napra rá kapott 20mm esőt, utána ugyan olyan zöld lett mind a kettő. Termésbeli különbséget nem venni észre, mondjuk a kezelt meg a kontroll is egy kalap xar...
Én idén kipróbáltam a Megafol+Kendal kombit kápiában, amit annyira nyomnak, hogyaszonygya: jobb lesz tőle a növény ellenállóképessége, kevesebb permetezés, stb. Hát azt kell mondjam, még soha ennyi beteg paprikám nem volt, pedig 10 naponta fújtam. EGyébként kb 7 éve járok előadásokra, ahol mindig vannak Malagrowsok is. 6-7 éve még a megafol adagja 2dl/100 liter volt, utána felment 3 dl-re, idén pedig már 4 dl-t említettek. Nem tudom 3 év múlva már 1 liter/100 liter lesz az adag?
Az biztos hogy a marketing gépezetük jól működik.
Mi ősszel használtuk a Megafolt többször és tavasszal is hagymában. Hát semmivel sem tudott többet mint egy sokkal olcsóbb lombtrágya
Szerintem a Malagrow nagyon jó marketinggel dolgozik és nagyin sokat költ reklámra. Én próbáltam össze hasonlítottam több termékét olcsóbb termékekkel és kezeletlen kontrollt is hagytam. Néha az olcsóbb termék többet tudott.
Válasz #71. hozzászólásra
Szerintem se igaz.
Ez viszont nem igaz hogy az amalgerol(sokan itt leragadtak) levélen keresztül nem hat, még akkor sem igaz ha ezt a gyártó mondja
...A cukorrépára amalgerolt használnak és amikor fúják akkora levél felület van főleg idén, hogy a permetnek esélye sincs a földre kerülni a hatás viszont látványos...
Ez viszont nem igaz hogy az amalgerol(sokan itt leragadtak) levélen keresztül nem hat, még akkor sem igaz ha ezt a gyártó mondja
...A cukorrépára amalgerolt használnak és amikor fúják akkora levél felület van főleg idén hogy a permetnek esélye sincs a földre kerülni a hatás viszont látványos...
Válasz #68. hozzászólásra

Kösz hogy mondtad.Akkor itt a másik átverés.Miért nem világosítják fel a vevőt,hogy az amalgerol,csak gyökéren,talajból hat.
Válasz #66. hozzászólásra
Az amalgerolt azért lehet levére fújni, mert a legközelebbi esővel, csapadékkal bemosódik a talajba és ott úgy hasznosul,mintha közvetlen a talajr jutatnánk ki. Ez a hivatalos verzió.
Válasz #56. hozzászólásra
Csak Megafolt használtam,Kendalt nem.
Válasz #65. hozzászólásra

És amikor az amalgerolt a levélre fújjuk?Ott hol a talajbaci??
Urak, a megafolnak meg az amalgerolnak semmi köze egymáshoz. A megafol növényi aminósav koncentrátum, amit stressz esetén kiadva, a növény sokal gyorsabban kiheverei ezeket a stressz helyzeteket, bla-bla-bla, az amalgerol meg egy olajos anyag, amit a talajbacik fogyasztanak, ezáltal hamarabb és nagyobb mennyiségben felszaporodnak, több N-t kötnek, segítik a talaj tápanyagtőkéjét feltárni, élénkítik a talajéletet, korábban melegszik a talaj, gyorsabban fejlődik a növény, stb.
Válasz #63. hozzászólásra
Igen.
Válasz #62. hozzászólásra
Solvitis-t 1 literrel a Kondisol-t meg 5 literrel nyomtad?? Előbb rosszul mondtam, szombaton fújtuk
3l/ha Megafol meg 5kg Epso Top.
Legalább lesz kontroll
Válasz #61. hozzászólásra
Ha már látszik,holnap megnézem az enyémet.Én pénteken fújtam.De véletlen kimaradt egy sor,mindkettőből.
Válasz #60. hozzászólásra
Majd holnap ha lesz időm kimegyek csinálok képeket.
A Megafol - Solvitis, Kondisol kísérletekkel hogy állsz?? Majd képeket tegyél már légyszíves, kíváncsi vagyok ezekre a Huminisz termékekre, jövőre lehet én is kipróbálom.
Egy későbbi vetésű tököt vasárnap szórtunk Megafollal. Ma voltam kint, már látszott hogy zöldebb a kezelt mint a kontoroll, de fényképet elfelejtettem csinálni
Válasz #59. hozzászólásra
Gondoltam,ha olcsóbb,keverve csökkenne a ha. költség.
Válasz #58. hozzászólásra
Kendal 4176+ÁFA 5 lityós kiszerelésben
Kendal+TE 5110+ÁFA 1 lityós
Megafol 2644+ÁFA 25 lityós
Válasz #57. hozzászólásra
Megafolhoz képest milyen árban van a kendál?
Válasz #56. hozzászólásra
Egymást egészítik ki...legalább is tavaly így tukmálták. Amúgy a kendálban NPK van.
Mi a különbség a megafol,és a kendal között?
Válasz #38. hozzászólásra

Szerintem az amelgerol többe kerül hektárja.Amalgerol 2050 ft+áfa x 5 liter/ha,az:13015 ft/ha.Megafol 2236 +áfa x 3 liter/ha,az:8520 ft/ha.
Ma volt nállam a tökös termeltető,és beszéltünk a megafolról.Véleménye szerint nagyon jó anyag,ő is használja,de van nálla olcsóbb.Ez:http://www.huminisz.hu
Válasz #24. hozzászólásra
71000 ft/25 liter megafol,BRUTTÓ!
Válasz #51. hozzászólásra
13:40:13+me Nutrigoldot.
Válasz #50. hozzászólásra
a nutriból melyiket?
Válasz #49. hozzászólásra

Sehogy, valahová siettem , egy litert számoltam plusz üzemanyag, de sem a Nutrigoldot, sem a plusz egy liter Megafolt nem számoltam hozzá,ezúton kérek elnézést a megtévesztésért, nem állt szándékomban senkit sem becsapni, ember vagyok én is tévedhetek.
Mea culpa, mea maxima culpa.
Válasz #48. hozzászólásra

és ez, hogy jött ki 3800-ból?
Válasz #47. hozzászólásra
Nem, 2 l Megafol és 4 kg Nutrigold/ha.
Válasz #46. hozzászólásra
pontosan 1-1 malagro és nutrigold?
Válasz #45. hozzászólásra
Keverék.
Válasz #44. hozzászólásra
és mi az a kombó?
Válasz #40. hozzászólásra

Akkor csak a rend kedvéért.
"válasz erre >> | #4981. hozzászólás, Pintér Zoltán küldte be 2012-06-01 10:36:35-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Válasz #4980. hozzászólásra
Üdv, ez egy foszfor túlsúlyos anyag, akkor elmondom.
A földjeim jó része meszes öntésben van,melyek viszonylag hideg talajok, rossz foszfor szolgáltató képességgel,kezdődött a vörösödés/bíbor/ ráadásul hideg is volt, szerintem nem fejlődtek a kukoricák úgy ahogyan kellett volna, a területben előtte napra volt, a kukorica alá szántottunk.
Tehát a gátlás miatt kapott kombót.
A hektár ktg kb : 3800.-
A másik táblám egy fönti,száraz tábla kevés termőszikkel, de régen elhagyta növésben,fejlettségben, az viszont tavaly árpa után csak 1-1 liter Bactofilt és Bactocellt kapott, ja és most indításnak a kukoricák 65 kg nitrogént, s ez csak lazítva és tárcsázva volt, az enyhe szik miatt,ennyi röviden."
Ezt írtam.
Csak egy litert számoltam és kettőt írtam, bocs, örülök hogy valaki figyelmes.
Válasz #42. hozzászólásra

Akkor nyomjad lefelé gyorsan, amig vannak felhők !
Válasz #41. hozzászólásra

Nem hiszem, még nem kaszáltam le a lucernát..........
Na,Szabi,ma kapunk esőt,ha már tegnap elmardat?
Válasz #26. hozzászólásra

Már vártam..........
Valóban nem azt mondtad, hanem (ha emlékeim nem csalnak) akkor valahol azt írtad, hogy szórtál a megafolból 2 litert + még tettél hozzá lombtrágyát valamit is talán 3800-4000 írtál heki költségre összesen........már akkor is jeleztem, hogy ez jó szám-e, erre az a válasz jött, hogy kedvezményekkel ennyi..........ha lesz időm vissza keresem de gőzöm nincs melyik topickban írtad........
Válasz #35. hozzászólásra
Egészséges,egyöntetű,szépen fejlett,gyönyörű levélfelülettel és haragos zöld színnel(ezek egy része fajtajelleg is!)A talaj pedig puha,szép aprómorzsás.Magyarul:ezek alapján hiszek az Amalgerolban -nagyon is!
Válasz #29. hozzászólásra
Amalgerol 25 liter= 58000 bruttó,5 liter/ha=11.600
Megafol 10 liter= 33.000 bruttó,2 liter/ha 6.600.A Megafol tehát valamivel több,mint az amalgerol felébe került 1 hektárra.Majd a hatást meglátjuk.
Válasz #34. hozzászólásra
Igen kapott,13:40:13+me Nutrigoldot hektáronként 4 kg-t.
Válasz #27. hozzászólásra
Paprika technológia
Na és a paprikán látszik valami a mostani anyagoddal?
Válasz #33. hozzászólásra
önmagába szórtad vagy kapott mellé valamit?

Üdv, a hatásmechanizmusrólennyit.
A kukoricánál azt tapasztaltam hogy ahol kapott, az egy mély fekvésű meszes öntés talaj,hideg nehezen melegedő,de napok alatt elmúltak a hiánytünetek,elkezdett nőni,s fejlődni szinte napról-napra.
Válasz #31. hozzászólásra
A nettó a 2644.-Ft/l, de ez így olcsóbb huszonöt literesben, ha kisebb a kiszerelés akkor drágább.
Meg lejött a kedvezményem a -15%,így jött ki az ára.
De én egész évben elég sok anyagot veszek.
Válasz #30. hozzászólásra
ez netto?
Válasz #28. hozzászólásra
3 358 Ft/liter mínusz 15% = 2644.-
Moderálta: (575) 2012-06-10 20:31:12