Én is így gondolom.
Itt van egy csomó újabbfajta Kertitox is, a fehér gömbölyű tartályosak.
Azok is teljesen fain masínák, gond nélkül finoman üzemelnek, ahogy kell. Semmi extra, a menetarányos dózisszabályzás, vegyszerbemosó, 3-as fúvókák, hidrós billentésű keret és ennyi.
Az a baj, hogy ezek is már Hardy árban vannak, pár éve még sokkal jobb árfekvésben voltak
Válasz szanberg #231. hozzászólásáraSzerintem meg jó.. Van egy 2 éves de nem nagyon van rá panasz. Nem attól lesz erős valami h 150 es zártszelvényből van a rúdja.. Kisebb malőrök voltak a szakaszolójával de nem életbevágó. Annyi h a hidraulikus keretbillentést mindenképp kérd rá, főleg h ott lejtők is vannak.
Másutt is ráugrottak a katasztrófavédelmisek a permetezős gazdákra?
Már több helyen hallottam Bács-Kiskunban, hogy mindenféle okkal büntetik a permetezős gazdákat!
- csöpög a tartály
- bekevert permetlével közlekedett
ha a keretszélességből és szakaszolásból adódóan is, ugy jön ki az utolsó művelési szélesség,(már leszakaszolva is), hogy ráfed a vegyszer ,a már előző, kezelt sorokra ,az mekkora gáz ,mondjuk Jumbo turbónál, ez a dupla adag?
Mikor végig mentem és fordulok vissza akkor a szélső fúvóka a kukorica táblában oda forduljak vele vissza ahol jöttem vele lefelé vagy egy közzel odébb mehet visszafelé menetkor?
Ha a szomszéd vetésére nem veszélyes anyaggal mész, akkor is célszerű úgy menni, hogy a szélső fúvóka az 1. és a 2. sor között legyen, úgyis oldalra terítenek a fúvókák. De ha pl. kukoricát gyomirtasz, a szomszédnak meg napraforgó van vetve, akkor a széltől függően 1-2 vagy több sorral beljebb célszerű menni a veszekedés elkerülése végett. Meg kell nézni a munka kezdetén, hogy merre- és mennyire sodródik a permetszer.
Hali!
Köszi a segitséget! Még annyit hogy akkor a szélső szórófejjel a szomszéd felől például az utolsó soron kívül vagy belül kell menni? Meg fordulóknál amelyik közbe ment az utolsó szórófej úgyan abba kell kell vissza fordulni a szélsővel?
A fúvókákat általánosan 50cm-es osztásban kell rakni, függetlenül a kezelendő növénytől. Így lesz egyenletes a permetlé eloszlás a teljes munkaszélességben.
Hali!
Vegyszerezőnél a szórófejek a kukorica sorra vagy a két sor közti részre vannak állítva? Most szeretnék csinálni egy keretet! Szórófejek osztása hány centiméter?
Aha megvan, azt írja szó szerint, hogy "kijelzi a megtett távolságot és a működési idejét a gépnek (Mach)(gondolom a permetezőnek), a traktornak (Trac) és az (Oper) talán a permetezési idő lehet, mert ezt az "operator for the order" kifejezést nemigen értem.
Ha eggyel továbblépsz, akkor pedig az aktuális területteljesítményt írja ki, utána az átlagos területteljesítményt és a kardánfordulatot. (feltéve, hogy van rajta szenzor?!)
86,5 ha a felső sorban azt írja, hogy hány liter löttyöt rakott ki erre a területre.
A másik képen a megtett távolság van a felső sorban (66km), alatta az időfelhasználást jelöli órában, de hogy mit jelent a "mach" track" "open" az egy jó kérdés?
jobboldali ki-be a monitor kapcsolója,a baloldali ki-be a permetezést indítod és állítod le,a mellete lévővel pedig az autómatikus (sebességarányos)mennyiség szabályzást kapcsolod ki-be
Van rajta egy elektromos főelzáró szelep, amit a középső kapcsoló aktívál, a kardán folyamatosan megy, de csak akkor permetez a gép, ha a főelzárót kinyitod.
Az automata/kézi pedig azt jelenti, hogy automata üzemmódban sebességarányosan adja a folyadékot, tehát tartja a lémennyiséget, bármilyen sebességgel mész, kézin nem állít utána a nyomásnak, ha változik a sebesség.
bal felsővel indítod a permetezést, mellette tudod autómatikusra vagy kézire állítanod , mellette a lémennyiséget állítod a másik szélső pedig a ki be kapcsoló,gondolom a permetezőhöz már be van kalibrálva,beüzemeléskor összerakod és egyszerűen tolod neki ,semmi különleges
Itt megtalálod a használati útmutatót:
http://www.mueller-elektronik.de/index.php?a=322
Keress valami nyelvtudóst a környezetedben, angol/német/holland/ruszki. Talán segít valamit!
Ezen a kijelzőn semmi nem jelenik meg de a kapcsolók működnek mert hallatszik hogy kattognak a szelepek ha
kapcsolgatom őket.Hibás lenne a kijelző vagy míg nincs nyomás nem mutat semmit?
Hardi monitornál is vannak állandó értékek,amit az első beállításnál benne van.Ha be lett állítva,akkor nem sok gondod van vele.A hardinál,pl.ha lemerül az elem,vagy a csere egy megadott időn túl van,akkor elveszti ezeket az állandó értékeket.
Nem voltam kint .Beválaltam hogy becsületes
Lessz a kereskedő.Idáig bejött nyillik csukódik
Esztétikailag rendbe van a szivattyút még nem
Próbáltam mert fagyáló van benne.2013 ban már
Vólt müszakin ideadták a vizsga lapot az alapján
Rendben van a szivatyú.10000€ ról indultuk és
7000€ ált meg.Az alkuhoz volt telefonos segítségem
Egy német ő alkudott le 3500€ és 500€ kért
A szállítás 750 euró volt,de ha
lett volna türelmem várni 450 ért
is elhozták volna.
Küldött hozzá a német 2 láda új alkatrészeket
fúvóka membránok javító készletek stb.
433 hozzászólás
Én is így gondolom.
Itt van egy csomó újabbfajta Kertitox is, a fehér gömbölyű tartályosak.
Azok is teljesen fain masínák, gond nélkül finoman üzemelnek, ahogy kell. Semmi extra, a menetarányos dózisszabályzás, vegyszerbemosó, 3-as fúvókák, hidrós billentésű keret és ennyi.
Az a baj, hogy ezek is már Hardy árban vannak, pár éve még sokkal jobb árfekvésben voltak
Válasz szanberg #231. hozzászólásáraSzerintem meg jó.. Van egy 2 éves de nem nagyon van rá panasz. Nem attól lesz erős valami h 150 es zártszelvényből van a rúdja.. Kisebb malőrök voltak a szakaszolójával de nem életbevágó. Annyi h a hidraulikus keretbillentést mindenképp kérd rá, főleg h ott lejtők is vannak.
No akkor Heccikém itt lehet vesézni...
Miért is nem jó a Hardy Ranger???
beszéljetek, de szerintem már eleve a megközelítés sem jó
Másutt is ráugrottak a katasztrófavédelmisek a permetezős gazdákra?
Már több helyen hallottam Bács-Kiskunban, hogy mindenféle okkal büntetik a permetezős gazdákat!
- csöpög a tartály
- bekevert permetlével közlekedett
Hali!
Vegyszerező 0.3mm fúvókák kék színű ki milyen sebesség fordulattal és nyommással megy Mtz-vel?
Válasz #227. hozzászólásra
ha a keretszélességből és szakaszolásból adódóan is, ugy jön ki az utolsó művelési szélesség,(már leszakaszolva is), hogy ráfed a vegyszer ,a már előző, kezelt sorokra ,az mekkora gáz ,mondjuk Jumbo turbónál, ez a dupla adag?
Válasz #226. hozzászólásra
Elvileg az lenne a legjobb, ha a csatlakozásnál is 50 cm-re kerülnének a fúvókák, mert akkor lenne ugyanolyan fedés, mint a keret többi részén.
Válasz #225. hozzászólásra
Mikor végig mentem és fordulok vissza akkor a szélső fúvóka a kukorica táblában oda forduljak vele vissza ahol jöttem vele lefelé vagy egy közzel odébb mehet visszafelé menetkor?
Válasz #224. hozzászólásra
Ha a szomszéd vetésére nem veszélyes anyaggal mész, akkor is célszerű úgy menni, hogy a szélső fúvóka az 1. és a 2. sor között legyen, úgyis oldalra terítenek a fúvókák. De ha pl. kukoricát gyomirtasz, a szomszédnak meg napraforgó van vetve, akkor a széltől függően 1-2 vagy több sorral beljebb célszerű menni a veszekedés elkerülése végett. Meg kell nézni a munka kezdetén, hogy merre- és mennyire sodródik a permetszer.
Válasz #223. hozzászólásra
Hali!
Köszi a segitséget! Még annyit hogy akkor a szélső szórófejjel a szomszéd felől például az utolsó soron kívül vagy belül kell menni? Meg fordulóknál amelyik közbe ment az utolsó szórófej úgyan abba kell kell vissza fordulni a szélsővel?
Válasz #222. hozzászólásra
A fúvókákat általánosan 50cm-es osztásban kell rakni, függetlenül a kezelendő növénytől. Így lesz egyenletes a permetlé eloszlás a teljes munkaszélességben.
Hali!
Vegyszerezőnél a szórófejek a kukorica sorra vagy a két sor közti részre vannak állítva? Most szeretnék csinálni egy keretet! Szórófejek osztása hány centiméter?
Üvegszálas és müanyag permetező tartály, gabonasiló, kombájn adapter, stb. javítás, felújítás' hegesztés. Kiszállás bármikor bárhova! T: 06702510422

Válasz #218. hozzászólásra
Aha megvan, azt írja szó szerint, hogy "kijelzi a megtett távolságot és a működési idejét a gépnek (Mach)(gondolom a permetezőnek), a traktornak (Trac) és az (Oper) talán a permetezési idő lehet, mert ezt az "operator for the order" kifejezést nemigen értem.
Ha eggyel továbblépsz, akkor pedig az aktuális területteljesítményt írja ki, utána az átlagos területteljesítményt és a kardánfordulatot. (feltéve, hogy van rajta szenzor?!)
Válasz #217. hozzászólásra
86,5 ha a felső sorban azt írja, hogy hány liter löttyöt rakott ki erre a területre.
A másik képen a megtett távolság van a felső sorban (66km), alatta az időfelhasználást jelöli órában, de hogy mit jelent a "mach" track" "open" az egy jó kérdés?
És ez?
Szerintetek ez hány hektár?
Válasz #214. hozzászólásra
Köszi ez egy érthető kerek válasz volt.
És köszi mindenkinek aki segített.
Válasz #212. hozzászólásra
jobboldali ki-be a monitor kapcsolója,a baloldali ki-be a permetezést indítod és állítod le,a mellete lévővel pedig az autómatikus (sebességarányos)mennyiség szabályzást kapcsolod ki-be
Van rajta egy elektromos főelzáró szelep, amit a középső kapcsoló aktívál, a kardán folyamatosan megy, de csak akkor permetez a gép, ha a főelzárót kinyitod.
Az automata/kézi pedig azt jelenti, hogy automata üzemmódban sebességarányosan adja a folyadékot, tehát tartja a lémennyiséget, bármilyen sebességgel mész, kézin nem állít utána a nyomásnak, ha változik a sebesség.
igen.Kézinél,mint a hagyományos permetező.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-02-23 19:17:28
Válasz #210. hozzászólásra
Az hogy permetező ki be az azt jelenti hogy a kardán
forog és a kapcsolóval le tudom állítani a permetezést?
És a kézi vagy automata alatt mit értesz?
Válasz #206. hozzászólásra
bal felsővel indítod a permetezést, mellette tudod autómatikusra vagy kézire állítanod , mellette a lémennyiséget állítod a másik szélső pedig a ki be kapcsoló,gondolom a permetezőhöz már be van kalibrálva,beüzemeléskor összerakod és egyszerűen tolod neki ,semmi különleges
Felső kapcsolók:baloldali permetezés ki-be 2.kézi,vagy autómata mód 3.nyomás +,vagy -,4. főkapcsoló.Hardi monitor alapján következtetek.Alsó sor,6 felé szakaszol.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-02-23 19:08:26
Itt megtalálod a használati útmutatót:
http://www.mueller-elektronik.de/index.php?a=322
Keress valami nyelvtudóst a környezetedben, angol/német/holland/ruszki. Talán segít valamit!
Válasz #205. hozzászólásra
Itt menet közbe méri a pillanatnyi liter/ha,és a km/h.
Válasz #204. hozzászólásra
Szerintem 300 liter/ha van állítva.
Ezen a kijelzőn semmi nem jelenik meg de a kapcsolók működnek mert hallatszik hogy kattognak a szelepek ha
kapcsolgatom őket.Hibás lenne a kijelző vagy míg nincs nyomás nem mutat semmit?
Válasz #201. hozzászólásra

.
.
Válasz #198. hozzászólásra
Kapcsold be a monitort,és álló helyzetbe fényképezd,lehető legközelebről.Több mindent fogunk látni.
Hardi monitornál is vannak állandó értékek,amit az első beállításnál benne van.Ha be lett állítva,akkor nem sok gondod van vele.A hardinál,pl.ha lemerül az elem,vagy a csere egy megadott időn túl van,akkor elveszti ezeket az állandó értékeket.
Nekem csak egy prospektus van,azon a sebesség meg a liter/ha látszik meg oldalt a menü...
Válasz #196. hozzászólásra
Az alsó része egyértelmű de a felsővel állítod
a litert azon kell be kalibrálni hogy menet arányos
Legyen a lé kijuttatás ott méri a hektárt is
Válasz #195. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #179. hozzászólásra
Ez az originál Amazone,ez is Müller.A képen látni,hogy mi micsoda...
Válasz #194. hozzászólásra

Gratula! Bátraké a szerencse! Sokezer hektár gondmentes munkát!
Válasz #193. hozzászólásra
Nem voltam kint .Beválaltam hogy becsületes
Lessz a kereskedő.Idáig bejött nyillik csukódik
Esztétikailag rendbe van a szivattyút még nem
Próbáltam mert fagyáló van benne.2013 ban már
Vólt müszakin ideadták a vizsga lapot az alapján
Rendben van a szivatyú.10000€ ról indultuk és
7000€ ált meg.Az alkuhoz volt telefonos segítségem
Egy német ő alkudott le 3500€ és 500€ kért
Válasz #186. hozzászólásra
Ezt úgy érted, hogy neten meg telefonon intéztél mindent itthonról? És nem is voltál kint személyesen?
Válasz #191. hozzászólásra
Én 4-500-ra gondoltam. Ez nagyon baráti.
Válasz #189. hozzászólásra
A szállítás 750 euró volt,de ha
lett volna türelmem várni 450 ért
is elhozták volna.
Küldött hozzá a német 2 láda új alkatrészeket
fúvóka membránok javító készletek stb.
Válasz #188. hozzászólásra
A fuvar mennyibe jön ki?
Válasz #188. hozzászólásra
7000 eur házhozszállítva,mindennel?
Válasz #187. hozzászólásra
Én intézek mindent eddig csak
saját felhasználásra hoztam be gépet.
Ez a gép 7000 euró 2000 evj.
Válasz #186. hozzászólásra
Csak rendelésre hoz be vagy van neki itt is? Hová valósi?
Ezt a permetezőt mennyiért adta? Hány éves?
Válasz #185. hozzászólásra
Nekem ez a második kintről hozott gépem
de eddig bejött.És egy métert se mentem.
Válasz #184. hozzászólásra
Kintröl érdemes gépeket behozni?????????
Válasz #183. hozzászólásra
Örülök neki!!