Súlya nagyobb mint a kuhn nak valamennyivel. a tárcsa után van csoroszlya és egyik oldalon van csak mélységhatároló kerék. Szabi te mivel akarod majd húzni?
Nekem optima hd van szotyit 8-9 körül kukit 10 km/h veti szépen(tőtávra gondolok)de 12 nél is kimegy a magmennyiség. Kemény réti talajba is vetettem direktbe amin állt a víz és szépen beletette. Az mf az csak kukira jó szotyira nem
Én nem ismerem a többit nagyon nemsok van felénk, de tényleg lehet egy Monosem-re szavaznék még mindig.
Tavasszal ha őszi normális alapmunkát csinálsz akkor nincs kötött főd, mert szétfagy meg alul nedves -normál esetben- szóval ha 8körül akarsz vetni teljesen kiváló a gép, az újak aztmondják jobbak is lettek erősebbek.
Kukoricázni meg direktvetni viszont csak az Mf/White gépet venném meg
Jól látod, meg is kell ülni azt a gépet ami 15-el megy, Nálunk elég laza talajok vannak mégis 12-13 felett már elég fárasztó még permetezővel is menni, pedig jó talajmunkát szoktunk csinálni. Amúgy nekem vederes ember mondta 40.000 eurot gondolom lista ár alkuképes... de a többi is az....22.000 ért elég sok gép van a piacon, és azokkal lehet gps nélkül is vetni...
Kuhn Maxima volt, eddig azt kell, hogy mondjam maximálisan elégedett vagyok/voltam veleépp ezért rendesen félek az újtól de még német technikában nem csalódtam és remélem ez így is lesz a későbbiekben is !
Válasz #1780. hozzászólásra
ahol már 12 soros gépet használnak mert akkora területek is vannak ott általában a 6 sorost is meg szokták tartani és azzal vetik a kisebb meg a szabálytalan parcellákat. Egy 5-8 éves 6 soros vetőgép piaci értéke 2-3 millió között lehet, ez egy nagy cégnél nem tétel, ha időben el tud vetni a kettővel akkor sokkal többet ér vele mint amennyit kapna érte.
amennyivel több műtrágya kimegy az semmi.
Plusz az nem vész el a talajból nem pénzkidobás az.
A vetőmag igen, pár zsákot elver az ember főleg ha nem figyel
Van itt egy hajdúnánási vadásznak kis földje.
Vetni voltam neki idén monosemmel műtrágyát szórva nagy partos ódalgós táblákon, sokat is kellett vonúlni, a meló meg valami 8hektár volt összvissz két alaktalan táblában.
Kérdezte mennyi? mondom 7ezer.
lehurrogott hogy náluk 5-ért vetnek.
Ja mondom spc-vel 50-es mtz-vel laposon jófődön műtrágya nélkül pontatlanúl...
az nemúgyvan....
jó a végén aztmondtam 6500 de többet semmitsem fogok dolgozni hozza el a gépét...
Szóval 4ezret spórolt a nagy vadászember akinek ez csak vadat húzni kellett vadfődnek... szerintem is megérte elverni korrektségét
Na ja, de ha 10 misi egy 12 soros gép, akkor a vételár 10%-áért rá lehet építeni a sorelzáró kuplungrendszert, amivel kezelhető a probléma, és nem is feltétlen a GPS-es megoldásra gondolok, egy egyszerű kézi elektromos elzárás is elegendő. Igaz ez a műkaki/vegyszer problémát még nem orvosolja, de a kettő együtt sem tesz ki annyit, mint a vetőmag.
Egyébként meg az a véleményem, hogy az elektromos vetőkocsi hajtás irányába mozdul el a világ, ott pedig ez a probléma automatikusan megoldódik.
Válasz #1776. hozzászólásra
azért nekem 4-5 liter között elfogy hekinként ha műtrágyát is kell vetni meg tankolásnál nem állítgatom meg a motort. A gabonavetőnél meg 8-10 között de ha süpped a vetőgép akkor még több is lehet.
Úgyhogy nem olyan kevés ez, meg a vonulás miatt a 2heki/üzemóra fölé nem nagyon lehet menni a szezon átlagában.
Ezek a nehéz függesztett gépek a gumit is eléggé igénybeveszik, aki sokat vet annak általában nem úgy kopnak el a hátsói hanem még jóval előtte szétrobbannak, főleg ha nem valami márkásabbak.
Válasz #1774. hozzászólásra
Batka! Még azon magyon el kell gondolkodni,hogy mekkora értékű kukorica vetőmagot,és mennyi műganét,tf-szert vetünk el feleslegesen a szegésekben,slég rávetésekben,föleg a 12 sor esetén,tagolt kis táblákon!
8275 hozzászólás
Súlya nagyobb mint a kuhn nak valamennyivel. a tárcsa után van csoroszlya és egyik oldalon van csak mélységhatároló kerék. Szabi te mivel akarod majd húzni?
A május késő mert akkor már énis húzni szeretném valameiket
Válasz #1822. hozzászólásra
Az ED-ben.
Válasz #1821. hozzászólásra

Melyikben is ??
Válasz #1820. hozzászólásra
csak mert pont most nézegetem a prosiját. Mi tetszett meg benne?
Válasz #1819. hozzászólásra

Bye-bye
Válasz #1818. hozzászólásra
mi lett a kuhnnal? How much?
Válasz #1817. hozzászólásra
, mivel semmilyen vg-m nincs

Muszály volt
Válasz #1816. hozzászólásra
Vettél, baszki? Mennyi volt?
Válasz #1815. hozzászólásra

Májusban megmondom............
Tapasztalatok Amzone ED szemenkénti vetőgépekröl +;-
Válasz #1813. hozzászólásra

Próbálom de a Tied még pont hiányzik a palettáról!!!!
Komolyan! meg volna vagy két kérdésem még csak tudnám a típusát!
Ferguson traktorokban írok folytassuk már ott ha van rám két perced esetle
Válasz #1811. hozzászólásra

szerintem tudod te azt minden mf-et számon tartasz ami az országba van
Válasz #1804. hozzászólásra

Ide figyelj!
Ezeket nem kell forgalomba helyezni,vastag parasztok huzzák a földjeiken,nem rendszámkötelesek!
Válasz #1810. hozzászólásra
Tudom de milyen MF?????
ez volna a lényeg
Válasz #1809. hozzászólásra
rába meg mf
Válasz #1808. hozzászólásra
Milyen nagytraktorod van Laci????
Nekem optima hd van szotyit 8-9 körül kukit 10 km/h veti szépen(tőtávra gondolok)de 12 nél is kimegy a magmennyiség. Kemény réti talajba is vetettem direktbe amin állt a víz és szépen beletette. Az mf az csak kukira jó szotyira nem
Válasz #1806. hozzászólásra
Én nem ismerem a többit nagyon nemsok van felénk, de tényleg lehet egy Monosem-re szavaznék még mindig.
Tavasszal ha őszi normális alapmunkát csinálsz akkor nincs kötött főd, mert szétfagy meg alul nedves -normál esetben- szóval ha 8körül akarsz vetni teljesen kiváló a gép, az újak aztmondják jobbak is lettek erősebbek.
Kukoricázni meg direktvetni viszont csak az Mf/White gépet venném meg
Válasz #1773. hozzászólásra
Jól látod, meg is kell ülni azt a gépet ami 15-el megy, Nálunk elég laza talajok vannak mégis 12-13 felett már elég fárasztó még permetezővel is menni, pedig jó talajmunkát szoktunk csinálni. Amúgy nekem vederes ember mondta 40.000 eurot gondolom lista ár alkuképes... de a többi is az....22.000 ért elég sok gép van a piacon, és azokkal lehet gps nélkül is vetni...
Válasz #1804. hozzászólásra
Idén demó volt jövőre élesben mennek.
Mióta vannak ezek forgalomba?
Válasz #1802. hozzászólásra
Ja , és most tavaszra már nem is tudnak adni belőle...
Amik lesznek nekik demo-k , már azok is elkeltek...
Válasz #1762. hozzászólásra
Műtrágya szóróval asszem 38000 , -10000 ha nem kell rá szóró .
A csukható JD 6 soros is majd annyi amin megint csak nincs szóró .
Tehát ha megnézed , hogy mennyi plusz van a Véderen , nem is olyan drága .(pl.:elektromos hajtás)
Más kérdés , hogy egy ismeretlen gép , valószínű lesz még vele gond , és hogy tényleg olyan pontos lesz e...
Válasz #1800. hozzászólásra
Asszem 1. szériás volt.
és az mennyi idős? mert ahogy a 2 es maximát nézegettem elég sokmindent újitottak rajta kis dolgok de jelentősek lehetnek
Válasz #1798. hozzászólásra

épp ezért rendesen félek az újtól de még német technikában nem csalódtam és remélem ez így is lesz a későbbiekben is !

Kuhn Maxima volt, eddig azt kell, hogy mondjam maximálisan elégedett vagyok/voltam vele
És miért-e mellet döntöttél? mivel tartod előnyösebbnek vetéjtársaitol?előtte milyened volt? érdekelne mert én is nézegetem
Válasz #1794. hozzászólásra

Nem is írtam, hogy nem az !!!!
Válasz #1794. hozzászólásra
Van még függesztett zöldben más is , de azokat nem hiszem hogy beengedné az udvarba
Válasz #1793. hozzászólásra
erre még nem gondoltam, nekem az utóbbinak tűnik,
Válasz #1788. hozzászólásra

Az SPC-is ZŐD!
Válasz #1792. hozzászólásra

Ez az a smile amit nem tudom, hogy okádik vagy a nyála folyik.........

Melyik az? Elektronikus sorelzárás soronként 80 ezer forintért? Azonnal kell, még kézi vezérléssel is.
Múltkor valami nagy 8méteres Rapid vagy Spirit-ről is szó volt vagy nem is veled kapcsolatban???
Válasz #1783. hozzászólásra

Micsodaaa!
Talán veszel új szeenként vetőgépet???
Válasz #1786. hozzászólásra
.............és függ.
Ződ
Válasz #1785. hozzászólásra

Megegyeztünk !!!!!
milyen színű lesz?

megyek hozzád megnézni,utánna főtt csülök Kisföktőn!
ahol már 12 soros gépet használnak mert akkora területek is vannak ott általában a 6 sorost is meg szokták tartani és azzal vetik a kisebb meg a szabálytalan parcellákat. Egy 5-8 éves 6 soros vetőgép piaci értéke 2-3 millió között lehet, ez egy nagy cégnél nem tétel, ha időben el tud vetni a kettővel akkor sokkal többet ér vele mint amennyit kapna érte.
Válasz #1778. hozzászólásra

Az újon ez miatt rajta lesz minden xar
amennyivel több műtrágya kimegy az semmi.
Plusz az nem vész el a talajból nem pénzkidobás az.
A vetőmag igen, pár zsákot elver az ember főleg ha nem figyel
Van itt egy hajdúnánási vadásznak kis földje.
Vetni voltam neki idén monosemmel műtrágyát szórva nagy partos ódalgós táblákon, sokat is kellett vonúlni, a meló meg valami 8hektár volt összvissz két alaktalan táblában.
Kérdezte mennyi? mondom 7ezer.
lehurrogott hogy náluk 5-ért vetnek.
Ja mondom spc-vel 50-es mtz-vel laposon jófődön műtrágya nélkül pontatlanúl...
az nemúgyvan....
jó a végén aztmondtam 6500 de többet semmitsem fogok dolgozni hozza el a gépét...
Szóval 4ezret spórolt a nagy vadászember akinek ez csak vadat húzni kellett vadfődnek... szerintem is megérte elverni korrektségét
Válasz #1778. hozzászólásra
Na ja, de ha 10 misi egy 12 soros gép, akkor a vételár 10%-áért rá lehet építeni a sorelzáró kuplungrendszert, amivel kezelhető a probléma, és nem is feltétlen a GPS-es megoldásra gondolok, egy egyszerű kézi elektromos elzárás is elegendő. Igaz ez a műkaki/vegyszer problémát még nem orvosolja, de a kettő együtt sem tesz ki annyit, mint a vetőmag.
Egyébként meg az a véleményem, hogy az elektromos vetőkocsi hajtás irányába mozdul el a világ, ott pedig ez a probléma automatikusan megoldódik.
Válasz #1776. hozzászólásra
azért nekem 4-5 liter között elfogy hekinként ha műtrágyát is kell vetni meg tankolásnál nem állítgatom meg a motort. A gabonavetőnél meg 8-10 között de ha süpped a vetőgép akkor még több is lehet.
Úgyhogy nem olyan kevés ez, meg a vonulás miatt a 2heki/üzemóra fölé nem nagyon lehet menni a szezon átlagában.
Ezek a nehéz függesztett gépek a gumit is eléggé igénybeveszik, aki sokat vet annak általában nem úgy kopnak el a hátsói hanem még jóval előtte szétrobbannak, főleg ha nem valami márkásabbak.
Válasz #1774. hozzászólásra

Batka! Még azon magyon el kell gondolkodni,hogy mekkora értékű kukorica vetőmagot,és mennyi műganét,tf-szert vetünk el feleslegesen a szegésekben,slég rávetésekben,föleg a 12 sor esetén,tagolt kis táblákon!
Válasz #1775. hozzászólásra
Nettó 7ezer/ha müganés vetéssel,300kg-ig ezt az árat lehet tartani!
Válasz #1775. hozzászólásra

Vetéseknél nem az ü.a. az ami igazán költség, hanem a kopás,javítás,fejlesztés...........