Válasz otis #6372. hozzászólásáraHa vissza emlékszünk jó pár évre rá jövünk hogy többünknek kellett volna legalább 2-3 félé vetőgép az évjárati sajátosságok miatt.
Válasz Pilátus #6371. hozzászólásáraÉn nem mondom egyikre sem hogy jó, sem azt, hogy nem jó. Sokan innét a fórumról sokféle vetőgépre esküsznek, amit én feltétel nélkül el is hiszek nekik, hogy náluk jó. De nekem is vannak elképzeléseim, amikhez ezek a késes rendszerek nem igazán passzolnak.
Válasz Mf-es? #6368. hozzászólására Egy noname nicknevekkel dolgozó fórumon vagy, ahol ismetlen hitelességű információkat oszt meg mindenki.
Privát elérhetőséget pedig szerintem soha nem osztottam meg az érintett ember engedélye nélkül. Majd elmondja, ha akarja a tapasztalatait, agroinformos ő is.
Válasz otis #6367. hozzászólására Azt hiszem a talajmegújítóba tettem fel számos képet a kelésekről, ahol még azt sem látni, hogy elment a rad, a nevemre kattintva a hozzászólásaim alatt megtalálhatod.
A rad kése nagyjából olyan keskeny, mint a cayena kése, a laposabb szög meg inkább felmetszi, mint megtúrja a földet. Persze minél lazább a talaj, illetve minél nagyobb a sebesség, annál nagyobbat dob mindegyik kultivátoros vetőgép.
A sok szármaradványhoz kell az elővágó tárcsa, ezt a cayena vásárlói is felteszik jó sok plusz összegért a vetőgépre.
A kevesebb szárnál kidobott csombékok azért nem okoznak gondot a következő műveleteknél, mert kukorica utáni gabonában nincs utána következő talajmunka, gyomfésűt meg nem használunk szármaradványban.
Nézd meg a képeket, jobban fogod látni, milyen felület marad vetés után.
Válasz Netparaszt #6366. hozzászólásáraÉn úgy vagyok ezzel,ami névtelenül hangzik el,az nem igaz.
Küldj az úri embernek egy privát elérhetőséget.
Gondolom ez is titkos.
Válasz Netparaszt #6363. hozzászólásáraNem a komplett vetőgépre utaltam, hanem a csoroszlyákra. Nem vagyok híve a márkanév megfizetésének én sem, elhiheted. De sokszor a fülembe cseng egy no-till-es gazdának az a mondata, hogy még nyomjelzőt sem használ, mert az is sokat bolygat. A Gege által feltöltött videókon látszik, hogy a Rad lényegesen szélesebb sávban mozgatja meg a talajt, mint az általam feltöltött Amazone csoroszlyái. Ugyanakkor továbbra sem tudom eldönteni, hogy késes, vagy tárcsás. Ami nem tetszik sem a RAD-nál, sem ennél a Cayena-nél hogy szármaradványos területen, legyen az takarónövény, vagy kukoricaszár, búza szalma helyenként összehúzza még a tökéletesen aprított szárat is, amit majd egyszerre lök ki, ezáltal olyan "csombékos" felszínt hagyva maga után, amin élvezet lesz a következő műveleteket elvégezni.
És ezt ne támadásnak vedd, csupán egy sokadjára feltett kérdést részemről.
Válasz Mf-es? #6364. hozzászólására Ez a fórum nem marketingre szolgál meg eladásra. Majd elmeséli, ha kedve van, én csak megemlítettem, hogy ilyen is van, ami vetőgép valaki szerint a legjobb, más szerint nem az. Ahány gazdaság, annyi féle igény.
Válasz 2266 #6356. hozzászólására Egy 6 méteres Köckerling Ultimát alakít át RAD rendszerre egy úriember mostanság. Azt mondja, két év munka és gondolkodás után rájött, mi az előnye az Ultimához képest. Ő döntése, biztos tudja mit csinál azon a 600 hektáron.
Válasz szanberg #6351. hozzászólásáraTényleg baj van a mélységtartással!! Ere Köckerling is rájött ezért a Triathlon mellé megalkották az Ultimát is ahol a kapa fölülről kapott egy munkahengert ami a kapát hivatott a beállított mélységben tartani... Ha kételkedsz továbbra is nézz meg egykét videót ahol persze nem azt fogod látni hogy a kapa fölfele emelkedik hanem azt hogy az erö hatására kitér hátrafele
Válasz Berente Antal #6315. hozzászólásárade azt tudod ugye, hogy ez totál baromság, mármint, hogy a mélységtartással baj van kapás gépnél...
Kérlek egy megfelelő kapás gépet leeresztessz a beállított mélységre és az ott van. Az létezik, hogy bakhátas hullámos talajnál egy nagyobb fesztávú gép az egyenget ez nyílván így van, a púpokat szétgereblyézi a gödrökön húz be, egy a lényeg, hogy a végén a mag teljesen szépen egyenletesen fog talajba kerülni felszínalakítástól függetlenül(nyílván nem a 30 centi mély barázdára értem ezt és nem a térgyig érő bakhátra)
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólásáraTeljesen más egy Accord adagoló hidd el!
APV-vel 250kg-ot nagy tempónál nemtudom mennyire lehet kijuttatni, de hogy 2mázsa feletti zabot hektáronként nem az borítékolható.
plussz marhára kicsi a tartálya míg egy accord adagolót felrakhatod akármire, nekem a CO-ban 30mázsa búza mag fér...
Válasz Mf-es? #6340. hozzászólásáraViszont ha a kapád 4 cm széles és fújni fogod a magot alá akkor már mindjárt 18,75-2-2 azaz 14,75 lesz a sortávod ami már marha jó. Sőt jobb a térállásod is mint egy tárcsásnál ahol csak egy 1 cm sávba van a mag.
Válasz Berente Antal #6334. hozzászólásáraSzámol,de Ő 1200 ha évente.Nekem meg sokunknak 50-60 ha.
Amennyivel kevesebbet vetek,nem kapom annyival olcsóbban a szuper vetőgépet.
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólásáraNem rosszabb, csak a 8 vagy a 16 kivezetes keves.
Mi velemenyetek a gabona sortavolsagrol?
12,5cm vs 15cm vagy esetleg meg szelesebb sortav?
Válasz Berente Antal #6326. hozzászólásáraÉs a profi gép,mennyivel többe kerül?Ezt is számolták?Lehet nyert 10 mázsát,de a vetőgép árán meg bukott 15 mázsát.Így lett mínusz 5 mázsa/ha.
Válasz Berente Antal #6326. hozzászólásáraNekem nincs 3m és nem is lesz. 2-2,5m-nél nagyobb gépnél illene tagosítani, és talajkövetőnek lennie.
Szeretnék talajkövetést csoroszlyánként, de egyenlőre nem tudom megvalósítani.
Válasz Dave #6320. hozzászólásáraAz ért azt nem gondolom, hogy 3 v. 4 m-en +-1cm a talajegyenetlenség. Ezért gondolom jobbnak a soronkénti talajkövetést.
Korábban Feco elmondta a vetőgépes kísérlet eredményét: +10q a korszerű (profi) gép javára.
Legyen ez nálam v. nálad csak 5q. Akkor érdemes nyakatekerten vetni?
8275 hozzászólás
Válasz JOSEY #6374. hozzászólásáraJól hangzik.
és mi a helyzet egy olyan ötlettel, ha egyesitenénk a tárcsás vetőgép és a direkt csoroszlya tulajdonságait?
Válasz otis #6372. hozzászólásáraHa vissza emlékszünk jó pár évre rá jövünk hogy többünknek kellett volna legalább 2-3 félé vetőgép az évjárati sajátosságok miatt.
Válasz Pilátus #6371. hozzászólásáraÉn nem mondom egyikre sem hogy jó, sem azt, hogy nem jó. Sokan innét a fórumról sokféle vetőgépre esküsznek, amit én feltétel nélkül el is hiszek nekik, hogy náluk jó. De nekem is vannak elképzeléseim, amikhez ezek a késes rendszerek nem igazán passzolnak.
Válasz otis #6367. hozzászólásáraA co az miért nem jó?? Ennél olcsóbb, precízebb, gond mentesebb gép nincs
Válasz Mf-es? #6368. hozzászólására Egy noname nicknevekkel dolgozó fórumon vagy, ahol ismetlen hitelességű információkat oszt meg mindenki.
Privát elérhetőséget pedig szerintem soha nem osztottam meg az érintett ember engedélye nélkül. Majd elmondja, ha akarja a tapasztalatait, agroinformos ő is.
Válasz otis #6367. hozzászólására Azt hiszem a talajmegújítóba tettem fel számos képet a kelésekről, ahol még azt sem látni, hogy elment a rad, a nevemre kattintva a hozzászólásaim alatt megtalálhatod.
A rad kése nagyjából olyan keskeny, mint a cayena kése, a laposabb szög meg inkább felmetszi, mint megtúrja a földet. Persze minél lazább a talaj, illetve minél nagyobb a sebesség, annál nagyobbat dob mindegyik kultivátoros vetőgép.
A sok szármaradványhoz kell az elővágó tárcsa, ezt a cayena vásárlói is felteszik jó sok plusz összegért a vetőgépre.
A kevesebb szárnál kidobott csombékok azért nem okoznak gondot a következő műveleteknél, mert kukorica utáni gabonában nincs utána következő talajmunka, gyomfésűt meg nem használunk szármaradványban.
Nézd meg a képeket, jobban fogod látni, milyen felület marad vetés után.
Válasz Netparaszt #6366. hozzászólásáraÉn úgy vagyok ezzel,ami névtelenül hangzik el,az nem igaz.
Küldj az úri embernek egy privát elérhetőséget.
Gondolom ez is titkos.
Válasz Netparaszt #6363. hozzászólásáraNem a komplett vetőgépre utaltam, hanem a csoroszlyákra. Nem vagyok híve a márkanév megfizetésének én sem, elhiheted. De sokszor a fülembe cseng egy no-till-es gazdának az a mondata, hogy még nyomjelzőt sem használ, mert az is sokat bolygat. A Gege által feltöltött videókon látszik, hogy a Rad lényegesen szélesebb sávban mozgatja meg a talajt, mint az általam feltöltött Amazone csoroszlyái. Ugyanakkor továbbra sem tudom eldönteni, hogy késes, vagy tárcsás. Ami nem tetszik sem a RAD-nál, sem ennél a Cayena-nél hogy szármaradványos területen, legyen az takarónövény, vagy kukoricaszár, búza szalma helyenként összehúzza még a tökéletesen aprított szárat is, amit majd egyszerre lök ki, ezáltal olyan "csombékos" felszínt hagyva maga után, amin élvezet lesz a következő műveleteket elvégezni.
És ezt ne támadásnak vedd, csupán egy sokadjára feltett kérdést részemről.
Válasz Mf-es? #6364. hozzászólására Ez a fórum nem marketingre szolgál meg eladásra. Majd elmeséli, ha kedve van, én csak megemlítettem, hogy ilyen is van, ami vetőgép valaki szerint a legjobb, más szerint nem az. Ahány gazdaság, annyi féle igény.
Válasz Netparaszt #6362. hozzászólására
Válasz Netparaszt #6362. hozzászólásáraTe is leírhatnád mi az előnye,ha érdeked a vetőgép eladás.Amúgy ez az úri embertől vennék egy pár ultima kapát.
Válasz otis #6361. hozzászólására Ezt szerintem fillérekért megkapod. Ja nem, 13.000 Euro métere ennek a vetőgépnek.
Válasz 2266 #6356. hozzászólására Egy 6 méteres Köckerling Ultimát alakít át RAD rendszerre egy úriember mostanság. Azt mondja, két év munka és gondolkodás után rájött, mi az előnye az Ultimához képest. Ő döntése, biztos tudja mit csinál azon a 600 hektáron.
Amazonéknál sem bonyolították túl ezt a csoroszlya kérdést:

Válasz csoppika #6355. hozzászólásáraVesd szept.végén,és nem 3 szál lesz belőle.
Válasz 2266 #6356. hozzászólásáraBaj van a mélységtartással,mert megnőtt a vetési sebesség.
Normál tempónál nincs baj.
Válasz .Norbert #6353. hozzászólásáraEngem csak a "csoroszlyák" érdekelnének, a többit összehoznám magamnak, de persze elérhető áron.
Válasz .Norbert #6353. hozzászólásáraMilyen kapaosztású lesz? Milyen széles kapával?
Válasz szanberg #6351. hozzászólásáraTényleg baj van a mélységtartással!! Ere Köckerling is rájött ezért a Triathlon mellé megalkották az Ultimát is ahol a kapa fölülről kapott egy munkahengert ami a kapát hivatott a beállított mélységben tartani...

Ha kételkedsz továbbra is nézz meg egykét videót ahol persze nem azt fogod látni hogy a kapa fölfele emelkedik hanem azt hogy az erö hatására kitér hátrafele

Válasz Mf-es? #6349. hozzászólásáraOktóber vége...november végéig...ahogy sikerül... Mindig el vagyok késve
Válasz Mf-es? #6342. hozzászólásáraSzerinted?
Válasz Dave #6341. hozzászólásáraNaptáramba be van írva pontosan egy ilyen gép, függesztett kivitelben

A kérdés jut-e rá jövő évben idő és energia
Anti, Dave e-mailbe kérlek írjátok le milyen igényeitek lennétek egy ilyen géppel kapcsolatban
Válasz szanberg #6350. hozzászólásáraEgy talaj műveléssel együtt vetésnél,nem fogsz rohangászni.
Válasz Berente Antal #6315. hozzászólásárade azt tudod ugye, hogy ez totál baromság, mármint, hogy a mélységtartással baj van kapás gépnél...
Kérlek egy megfelelő kapás gépet leeresztessz a beállított mélységre és az ott van. Az létezik, hogy bakhátas hullámos talajnál egy nagyobb fesztávú gép az egyenget ez nyílván így van, a púpokat szétgereblyézi a gödrökön húz be, egy a lényeg, hogy a végén a mag teljesen szépen egyenletesen fog talajba kerülni felszínalakítástól függetlenül(nyílván nem a 30 centi mély barázdára értem ezt és nem a térgyig érő bakhátra)
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólásáraTeljesen más egy Accord adagoló hidd el!
APV-vel 250kg-ot nagy tempónál nemtudom mennyire lehet kijuttatni, de hogy 2mázsa feletti zabot hektáronként nem az borítékolható.
plussz marhára kicsi a tartálya míg egy accord adagolót felrakhatod akármire, nekem a CO-ban 30mázsa búza mag fér...
Válasz csoppika #6347. hozzászólásáraMikor veted?Szept.végén?
Válasz Dave #6332. hozzászólásáraMennyivel van magasabban a magszekrény, mint a kapa? Mekkora lejtés kell a gégecsőnek?
Válasz Vinkó75 #6324. hozzászólásáraÉn 240-el vetem. Elég mélyre... Nem is bokrosodik. Max 3 szál/mag...
Válasz Dave #6332. hozzászólására
Pár kép még jöhet róla.
Válasz Dave #6341. hozzászólásáraIgen. Ez annyira nem bonyolult, hogy átgondolva otthon is összehozható.
Válasz Mf-es? #6340. hozzászólásáraÉn meglátásom, max 18. De ide már jól bokrosodó fajta kell.
Válasz Mf-es? #6340. hozzászólásáraViszont ha a kapád 4 cm széles és fújni fogod a magot alá akkor már mindjárt 18,75-2-2 azaz 14,75 lesz a sortávod ami már marha jó. Sőt jobb a térállásod is mint egy tárcsásnál ahol csak egy 1 cm sávba van a mag.
Válasz Dave #6332. hozzászólásáraMi pénzt kaptál,hogy erről koppintották a RAD-ot?
Válasz Berente Antal #6337. hozzászólásáraLehet Norbival kéne beszélni mennyiért csinálni pár ilyet.
Válasz Bigiboy77 #6333. hozzászólására16 az elég.3 méter a munkaszélesség.Ez 18,75 cm.
Előadáson,elhangzott,a direkt vetők,16-25 cm.-ig készülnek.
Válasz Berente Antal #6334. hozzászólásáraSzámol,de Ő 1200 ha évente.Nekem meg sokunknak 50-60 ha.
Amennyivel kevesebbet vetek,nem kapom annyival olcsóbban a szuper vetőgépet.
Válasz Pilátus #6317. hozzászólásáraEz!? lemaradt
https://mezohir.technikboerse.com/view/haszn-ltg-p/sorvet-g-p-kombin-ci-/4635449/horsch-pronto-sw-8000-sd.html?search_id=30785783&item_position=88¤t_page=5
Válasz Dave #6335. hozzászólásáraEz szimpatikus...

Válasz Dave #6335. hozzászólásáraDe valamiért ezt mégis 25cm osztásba teszik vagy többe. Vajon miért?
Válasz Berente Antal #6326. hozzászólásáraNekem egy ilyesmi csoroszlya előbb megérne 50-60k-t mint egy rad.
http://www.rvwpugh.co.uk/image.php?id=3641&width=800&height=533
Válasz Mf-es? #6330. hozzászólásáraÚgy ismered mint aki nem számol? Lehet többet bármelyikünknél..
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólásáraNem rosszabb, csak a 8 vagy a 16 kivezetes keves.
Mi velemenyetek a gabona sortavolsagrol?
12,5cm vs 15cm vagy esetleg meg szelesebb sortav?
Válasz Vinkó75 #6331. hozzászólására
Válasz Dave #6323. hozzászólásáraMilyen vetőgéped van ? Már nem emlékszem rá.
Válasz Berente Antal #6326. hozzászólásáraÉs a profi gép,mennyivel többe kerül?Ezt is számolták?Lehet nyert 10 mázsát,de a vetőgép árán meg bukott 15 mázsát.Így lett mínusz 5 mázsa/ha.
Válasz Berente Antal #6326. hozzászólásáraNekem nincs 3m és nem is lesz. 2-2,5m-nél nagyobb gépnél illene tagosítani, és talajkövetőnek lennie.
Szeretnék talajkövetést csoroszlyánként, de egyenlőre nem tudom megvalósítani.
Válasz Berente Antal #6322. hozzászólásáraKizárólag kifagyót vetünk.
Amúgy,bármilyen akár tárcsás csoroszlya is építhető.
Válasz Dave #6323. hozzászólására
Válasz Dave #6320. hozzászólásáraAz ért azt nem gondolom, hogy 3 v. 4 m-en +-1cm a talajegyenetlenség. Ezért gondolom jobbnak a soronkénti talajkövetést.
Korábban Feco elmondta a vetőgépes kísérlet eredményét: +10q a korszerű (profi) gép javára.
Legyen ez nálam v. nálad csak 5q. Akkor érdemes nyakatekerten vetni?