Válasz #3471. hozzászólásra
Pedig vszínű benevezek egy 3m-esre.Mondjuk azon teljesen más simító van,meg csak 2t.Talajlezárásra+bokrosításra használnám leginkább.A kapákat csak sekélyen engedném le,aztán ásóborona.
Válasz #3462. hozzászólásra
Pontos mint a halál,10km/h felett is.Pótkocsiról tankolunk egy surrantón keresztül.Kb 5 perc 2 embernek 8mázsát berakni vödrökkel.Mag ,műkaki+rovarral 1 tonna felett megy be anyag.Mtz 920 tavaly 5 mázsa frontsúly volt elől,de fullra rakva nemigen bírtam kanyarodni.(idén:7,5mázsa+felnisúly)Svéd tömbös joyos hidraulika van a gépen .,emeli mint a sz..t.30%Több hektárt vetünk el evvel egy nap mint a 6-os spc-vel.A digitrol nem számolja a magot pontosan.Amúgy minden ok vele.
Válasz #3449. hozzászólásra
Direkt rákérdeztem, azt mondta nincs hozzá, de nem is láttam rajta kialakítást hogy föl lehetne szerelni.Viszont a Azim-ra van opcióban.
Válasz #3450. hozzászólásra
nekem 6 évből csak egyszer volt benn a pro kerék, sok területünk annyira agyagos kötött hogy állandóan beragadt. Amúgy jó dolog lenne mert gyorsabban is lehetne menni vele, meg tényleg egyenletesebben kel utána.
Pont ez jutott eszembe. Szinte mindre lehet kérni. Kuhn, Gaspardo, Amazone és még az olcsóbb törökökre is lehet, de nem minden kereskedő szokta ajánlani.
Válasz #3435. hozzászólásra
Én csak arra a műtrágyára gondoltam ami a sor mellé megy.250kg szotyi tavalyi áron 33pénz ennyiért lehet venni 160-200kg között anyagot alá,vagy nem,vagy ti ettől is többet adtok a sorba?
Én ha vennék csak olyan vetőgépet vennék amin van Pro kerék. Ez pedig csak a Monosemen van. Sztem a 8 évesen nincs, én akkor viszont csak az új mellett döntenék, mert az csak nem kopott. Mert ahogy nézegetem az árakat azért egy sornyitó tárcsa se 2 fillér. Aztán pár ezer hektár vetés után csak cserélni kell, az újon max a csapágy megy ki ha Kínai van benne.
Válasz #3436. hozzászólásra
Szerintem aki elad egy 8-9 éves monosemet az már nagyon sokat használta valószinű hogy sok ezer hektár van benne ha ehez a típushoz alkatrész kell akkor mélyen a zsebedbe nyúlhatsz.
Az agrion ha nem is olyan minőség,de új,én inkább ezt választanám!
Ez az elméletem,te döntesz.
véleményt szeretnék kérni ki melyiket venné? agriont újjonnan vagy monosemet 8-9 évest? ár egyforma felszereltség szintén én nem ismerem őket eddig spc van de tárcsás kellene ezért szeretnék váltani
Mi azon agyaltunk, hogy lecserélnénk tárcsásra, mert ha nincs elég csapadék nem mosa be a műtrágyát a talajba és a fele ott fog elszáradni(mint pl az idei évben).Ha meg tárcsás lehet rakni a mag alá mellé, és h van minimális eső és eléri a gyökér hatalmasat ugrik. 30 cm külömbség volt napraforgóban a tárcsással vetett és a csúszó között az előbbi javára.Vetésben volt köztük 1 hét eltolódás.Termésben meg kb 250kg/ha.
Nem igaz, a környéken totálisan kiszóródtak akárcsak a case axialok. A class lexionok trónolnak az elsö hejen, majd a new holland és john deere kombájnok vannak. Más márkát úgy kel keresni hogy találj 1-et belölük.
A fejlestésre való euro támogatásról inkáb nem nyilatkozom, mert
Válasz #3428. hozzászólásra
Úgy halottam hogy Szlovákiába sok az Mf kombájn,tényleg így van?
Mulkor adtam el 3db fiaztatót Szlovákiába azt mondta a csávó hogy náluk rendesen megvannak kutyulva a támogatások és nem mindenki egyenrangú,hanem terület nagyság alapján történnek a dolgok!?
Válasz #3427. hozzászólásra
középkötött vájogos agyagtalajtól az ártéri kötöt réti fekete földig ami 20-60cm termöréteg kavicsfoltokkal keverve. Ide is azért kell a vas. A kavics szereti megfenni a vasakat. Halyileg nyugatszlovákia.
Válasz #3425. hozzászólásra
Elfelejtettem kérdezni milyen tipusú földek vannak felétek,és merre laksz,mennyi föld van?
Nállunk javában kötött fekete,úgy hogy kell az erős vas!
A duplatárcsás műtrágya csoroszlyákkal nekem annyi gondom lett, hogy 4 év alatt szarrá mentek a tárcsák tengelyei mert megfordult a csapágy. Úgy néz ki le lesz cserélve csúszósra. Ha tudsz normális magágyat csinálni a csúszós is beleteszi a műtrágyát.
8275 hozzászólás
Válasz #3474. hozzászólásra
Meg a bal alsóból indulóban is jónéhány.......
Válasz #3463. hozzászólásra

A jobb alsó saroktól fölfelé a 3-4-ik sornál látszik némi hiány...........
Válasz #3471. hozzászólásra
Pedig vszínű benevezek egy 3m-esre.Mondjuk azon teljesen más simító van,meg csak 2t.Talajlezárásra+bokrosításra használnám leginkább.A kapákat csak sekélyen engedném le,aztán ásóborona.
Válasz #3469. hozzászólásra

Válasz #3470. hozzászólásra
Demóba volt,de nem kellene.4,5 méter,a 32 mázsával,nagyon nehéz húzni.Egy jó ősziszántáson nagyon nehéz,a henger előtt gyűri a földet.
Válasz #3467. hozzászólásra
Tudsz vmit mondani a Güttler földmesterről?(minden érdekel)Ha jól láttam van neked olyasmi.
Válasz #3466. hozzászólásra
átlóban van fotód?
Válasz #3467. hozzászólásra

Ezzel a karral.
Válasz #3460. hozzászólásra
Műtrágya mennyiséget hogyan állítod?
még májusban én is tettem fel egy képet a vetésről. az is agrionnal készült. itt van mégegyszer:

Pontos mint a halál,10km/h felett is.Pótkocsiról tankolunk egy surrantón keresztül.Kb 5 perc 2 embernek 8mázsát berakni vödrökkel.Mag ,műkaki+rovarral 1 tonna felett megy be anyag.Mtz 920 tavaly 5 mázsa frontsúly volt elől,de fullra rakva nemigen bírtam kanyarodni.(idén:7,5mázsa+felnisúly)Svéd tömbös joyos hidraulika van a gépen .,emeli mint a sz..t.30%Több hektárt vetünk el evvel egy nap mint a 6-os spc-vel.A digitrol nem számolja a magot pontosan.Amúgy minden ok vele.

Pangi kolléga munkája az Agrionnal.
SPC után milyen a kelés az agrionnak?
Mesélj róla,tapasztalatok?Hogy boldogul az mtz vele,a nagy tartállyal??Lehet a földről tankolni,a műkakit?Nem magas a tartály?
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-02-13 12:34:21
Válasz #3451. hozzászólásra

Én,használok.
Válasz #3458. hozzászólásra
Akkor döntés született, csak az agrion-nál maradtál.
Válasz #3457. hozzászólásra
Az enyém folyamatba.Majd klubot alakítunk.
Válasz #3456. hozzászólásra
én is kacsingatok feléje
Gratula
Válasz #3455. hozzászólásra
Rendelve van
Válasz #3454. hozzászólásra
már van?
Válasz #3451. hozzászólásra

, Főleg ha jó is a tapasztalat

Ez engem is érdekelne, (meg szerintem MAN kollégát is)
Válasz #3449. hozzászólásra
Direkt rákérdeztem, azt mondta nincs hozzá, de nem is láttam rajta kialakítást hogy föl lehetne szerelni.Viszont a Azim-ra van opcióban.
Válasz #3450. hozzászólásra
nekem 6 évből csak egyszer volt benn a pro kerék, sok területünk annyira agyagos kötött hogy állandóan beragadt. Amúgy jó dolog lenne mert gyorsabban is lehetne menni vele, meg tényleg egyenletesebben kel utána.
valaki használ agriont? tapasztalat?
Válasz #3438. hozzászólásra
A mi Mono-k 10 éves, és azon van...
Mi viszont azzal vetjük a 80%-ot, szerintem igen jelentős a különbség...
Sokkal egyenletesebb a mélység, emiatt jobb a kelés, emiatt egyenletesebb az állomány! Csak ezzel venném, ha megint vennék!
Válasz #3448. hozzászólásra
Nekem úgy rémlett hogy be lehet hozzá szerezni azt is.
Válasz #3446. hozzászólásra
Agrionra nem lehet.
Válasz #3444. hozzászólásra
Azt hittem csak az enyém.
Válasz #3441. hozzászólásra
Pont ez jutott eszembe. Szinte mindre lehet kérni. Kuhn, Gaspardo, Amazone és még az olcsóbb törökökre is lehet, de nem minden kereskedő szokta ajánlani.
Válasz #3444. hozzászólásra
Ha meg úgy van nedvesség akkor bele is rohasztja a földbe.
Válasz #3443. hozzászólásra

én már láttam különbséget
a prokerék összehúzta a magokat
A prokereket évente 1 napot használom.Elméletileg jó,de ritkán vannak elméleti talajállapotok.Sose láttam még különbséget a kelésben.
valaki linkeljen nekem egy dughagyma vetogepet,surgos volna,kicsibe csinalom nem vagyonba kerulo gepekre gondoltam:(
Tévedsz, mert nem csak a monosemen van, hanem a kuhnra is lehet kérni, de szerintem a gaspardo vagy amazonera is.
Válasz #3435. hozzászólásra
Én csak arra a műtrágyára gondoltam ami a sor mellé megy.250kg szotyi tavalyi áron 33pénz ennyiért lehet venni 160-200kg között anyagot alá,vagy nem,vagy ti ettől is többet adtok a sorba?
A miénken sincs pro kerék, de semilyen hátrányát nem látom,hogy nincs.
Én ha vennék csak olyan vetőgépet vennék amin van Pro kerék. Ez pedig csak a Monosemen van. Sztem a 8 évesen nincs, én akkor viszont csak az új mellett döntenék, mert az csak nem kopott. Mert ahogy nézegetem az árakat azért egy sornyitó tárcsa se 2 fillér. Aztán pár ezer hektár vetés után csak cserélni kell, az újon max a csapágy megy ki ha Kínai van benne.

Szerintem aki elad egy 8-9 éves monosemet az már nagyon sokat használta valószinű hogy sok ezer hektár van benne ha ehez a típushoz alkatrész kell akkor mélyen a zsebedbe nyúlhatsz.
Az agrion ha nem is olyan minőség,de új,én inkább ezt választanám!
Ez az elméletem,te döntesz.
véleményt szeretnék kérni ki melyiket venné? agriont újjonnan vagy monosemet 8-9 évest? ár egyforma felszereltség szintén én nem ismerem őket eddig spc van de tárcsás kellene ezért szeretnék váltani
Válasz #3434. hozzászólásra
Azért 250 kg szotyi nem hozza még be a műtrágya árát.
Válasz #3433. hozzászólásra
Ez a termésbeli külömbség kb fedezte is a műtrágya árát!Vagy rosszul gondolom?
Válasz #3426. hozzászólásra
Mi azon agyaltunk, hogy lecserélnénk tárcsásra, mert ha nincs elég csapadék nem mosa be a műtrágyát a talajba és a fele ott fog elszáradni(mint pl az idei évben).Ha meg tárcsás lehet rakni a mag alá mellé, és h van minimális eső és eléri a gyökér hatalmasat ugrik. 30 cm külömbség volt napraforgóban a tárcsással vetett és a csúszó között az előbbi javára.Vetésben volt köztük 1 hét eltolódás.Termésben meg kb 250kg/ha.
Válasz #3431. hozzászólásra
Ok értettem,akkor nem minden igaz amit hall az ember.
Válasz #3430. hozzászólásra

Nem igaz, a környéken totálisan kiszóródtak akárcsak a case axialok. A class lexionok trónolnak az elsö hejen, majd a new holland és john deere kombájnok vannak. Más márkát úgy kel keresni hogy találj 1-et belölük.
A fejlestésre való euro támogatásról inkáb nem nyilatkozom, mert
Válasz #3428. hozzászólásra
Úgy halottam hogy Szlovákiába sok az Mf kombájn,tényleg így van?
Mulkor adtam el 3db fiaztatót Szlovákiába azt mondta a csávó hogy náluk rendesen megvannak kutyulva a támogatások és nem mindenki egyenrangú,hanem terület nagyság alapján történnek a dolgok!?
Válasz #3422. hozzászólásra
Ára? szórós?
Válasz #3427. hozzászólásra
középkötött vájogos agyagtalajtól az ártéri kötöt réti fekete földig ami 20-60cm termöréteg kavicsfoltokkal keverve. Ide is azért kell a vas. A kavics szereti megfenni a vasakat. Halyileg nyugatszlovákia.
Válasz #3425. hozzászólásra
Elfelejtettem kérdezni milyen tipusú földek vannak felétek,és merre laksz,mennyi föld van?
Nállunk javában kötött fekete,úgy hogy kell az erős vas!
Válasz #3423. hozzászólásra
A duplatárcsás műtrágya csoroszlyákkal nekem annyi gondom lett, hogy 4 év alatt szarrá mentek a tárcsák tengelyei mert megfordult a csapágy. Úgy néz ki le lesz cserélve csúszósra. Ha tudsz normális magágyat csinálni a csúszós is beleteszi a műtrágyát.