Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Új földtörvény új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Massey Ferguson traktorok új
- Őszi búzavetés október 1-től? új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Pénzügyi szemlélet a modern gazdálkodásban – webinárium
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
238 hozzászólás
Axiáltól sztem tudsz venni tume adagolóhengert
Ez csak tipp, de ránézésre passzolna rá
Valaki?
Szia! Még esztergályosnál nem érdeklődtem eddig kintről meg nincs kapcsolatom a rendeléshez

NEm tudok így műtrágyát vetni és az azért baj
6lapú tengelyen van rajta és ilyen ferde fogazása van a fogaskeréknek ami adagolja a sót
Válasz #234. hozzászólásra
esztergálni azt ki marni nem lehet vagy rendelni kintről esetleg?
Üdv mindenkinek! Van egy német szemenként vetőgépem Hassia EXAKTAMAT a neve és azon van egy Hatzenbichler műtrágya adagoló. 6 szöglető tengelyen vannak a műanyag fogaskerekek csak nekem eltörött belőle 2db és az alatta található műanyag nyelv is. Kérdésem a következő: hol lehet ilyet venni hozzá? van pár kép h miről is van szó.

Válasz #230. hozzászólásra
jól oldódik és ott van közvetlenül a ygökér mellett és keléskor nagyon megnyomja a növényt
Jó éjszakát mindenkinek!
Válasz #228. hozzászólásra
úgy szóróm a műkakit, hogy:
1 felrakom a pótra
2 kihúzom a pótot és hazamegyek
3 kimegyek a műkakiszóróval a földre a gépbe a bringa
4 hazatekerek és kimegyek a púpossal, azon van a targoncatorony
haza igyanúgy
most az lesz az újjítás, hogy a púpos elejére rakom a tornyot és azzal húzom ki a pótkocsit
Én is úgy gondoltam, hogy bekultizni. Bocs! De ami nem nitrogén, sztem jobb szorni, mint sorba rakni, hogy ott töményen legye, máshol, meg semmi. (nem tom, hogy a power mennyire oszlik el a csapadéktól)
Válasz #227. hozzászólásra
Azt a búzára szord ki! A pówereseknek te diktálj! Ki fogják cserélni!
Válasz #220. hozzászólásra
Szar ügy! Nincs aki segíccsen neked?
Válasz #226. hozzászólásra
sajna van még ammoniumnitrátom is
Válasz #223. hozzászólásra
Emeld fel a N adagot,kultizd be,ezt az évet már igy viszed végig, adjanak helyette olyan anyagot,amit öszel vagy nyáron fel tudsz használni,azonos értékben! Ennek a pówernek az ára most 18000ft/g! Vagy adjanak helyette MAS-t amit ki tudsz szórni állományban szóróval!
Válasz #224. hozzászólásra
szerintem azt be kéne dolgozni
a nitrogén pótlásával nincs gond, mert az mozog a földben, a foszfor a gyökér mellé kéne és a kálium is fontos lenne
Válasz #223. hozzászólásra
Miért nem szórod ki sorközzé? A powert nem lehet?
Válasz #222. hozzászólásra
és a kukit elvetettem műkaki nélkül
elötte kiszórtam 150 kg karbamidot, a sor mellé akartam a 8-20-30-at 2q-át
van valami ötleted, hogy rakjam rendbe a kukit?
Válasz #221. hozzászólásra
Mutasd meg a műtrágyát a póweres cég képviselőjének ,vitesd vissza ,adjanak helyette másikat!
Válasz #219. hozzászólásra
ne is mondd!
20 ha kuki mellé emiatt nem tudtam rakni powert, most spekizhetek, hogy mit csináljak a kukival, meg a szar anyaggal
Válasz #218. hozzászólásra
igazad van! nekem egy külön procedúra, mikor jön a mütrágya
az utcán lepakolom a kamiont és utána behordom az udvarra, majd fel a pótkocsira, ki a földre, be a szóróba
Válasz #217. hozzászólásra
Számold ki mekkora veszteség, és milyen bosszantó amikor nem tudsz vetni a mszar keksz miatt!
Válasz #213. hozzászólásra
Nincs rakodóm,valószinű nem is lesz!Othon nem tárolok mütrágyát,20km-s körzeten belül 3 helyrölkiszolgálnak az előre megvásárolt letárol műtrágyával!
Válasz #216. hozzászólásra
nekem most az egyik adag zsákos power-em volt szar nem is tudtam belerakni az optimába
Válasz #211. hozzászólásra
Kettő traktorral megoldom a szórást átakasztás,sokszor kiszállás nélkül gyorsan,balesetmentesen!
Rosz minőségű műtrágya esetén nem hozom el a darabos vizes műtrágyát,szívtam a pénzemért eleget! Van olyan amikor big zsákból szolgálnak ki,előfordult hohy vizes szar volt a keksz, viszaküldtem az árút,be sem engedtem a kocsiba!
Válasz #214. hozzászólásra
a gond akkor van, mikor darabos a műkaki a big-bac ba
még nem kaptál szar anyagot?
Válasz #213. hozzászólásra
Akkor megmi a gond,mi egyébkéntkint közvetlen engedjük a bb-ből a műtrágyaszóróba.
Válasz #212. hozzászólásra
ha van mivel a pótba engedni, akkor van mivel megemelni
a traktoron a rakodó, ami kihúzza a műkakis pótot
Válasz #211. hozzászólásra
ha van mivel megemelni...
Válasz #209. hozzászólásra
már akartam is kérdezni, hogy a big-bag zsákot nem lenne célszerűbb pótkocsival kivinni a földre és ott beleengedni közvetenül az amazonba?
Válasz #208. hozzászólásra
Igazad van, összetett a téma!Ha kivülről ezserünek is látszik!
Válasz #207. hozzászólásra
Lehetne,de akkor a vetőgép a kocsi mögött van takarásban és nem látsz semmit, oldalra pedig acsigával profin lehet tölteni,ha a kocsin kevés a mütrágya 30-40g akkor a dőlésszög nagyon magas kényelmetlen úgy dolgozni!Egyébkén a monos korszakban is megvolt a csiga, a függesztett szórót is ez szolgálja ki!
Válasz #204. hozzászólásra
Én azt mondom 10-10,5-ig el lehet vele menni, de abszolut talajfüggő a kérdés, ahol rossz a föld, ott amúgy is visszább kell venni. Nálam Busa FKM megy a vetőgép előtt, jó talajt csinál, de ehhez a szántásnak is olyannak kell lenni. Szóval vissza az elejéhez, mert amit ott elront az ember, azt utána nehéz helyrehozni.
Válasz #206. hozzászólásra
és miért csigázól duplán?
nem lehetne mindjárt a pótról a tartályba nyomni?
nekem töltéssel 1,5 ha/óra
Válasz #205. hozzászólásra
Az igazi áttörést a műtrágya szóró adapter hozta,megkimél bennünket a fizikai melótól!10g-s tartály folyamatosan 5 ha vetés,szolgáltatásban nagyon kellett!
Válasz #204. hozzászólásra
én se megyek többet 9-nél
Válasz #202. hozzászólásra
Az optima 1-1,5 km/h-val gyorsabban tudja azt mint a monosem! De nem 11-12km/ h val kell vetni!
Válasz #201. hozzászólásra
nem felemelt helyzetben tekertem, hanem 0 vetésmélységbe (a föld tetejébe) vetettem, csak próbának
Válasz #199. hozzászólásra
akkor maradhattál volna a monosemnél is
Válasz #200. hozzászólásra
Más amikor felemelt helyzetben tekered,vagy amikor a talajon húzod! A legjobb kontroll a kelés!
Válasz #199. hozzászólásra
letekertem a málységállító kereket és megnéztem hogy vet, nem hittem volna, hogy mennyire egyenletes
Válasz #196. hozzászólásra
Bevettem amit akereskedő mondott, a vetési sebbeségről,lobogtatta elöttem a német DLZ tesztet! Az egész egy nagy kamu! Vissza kellett veni a sebességet 9km/h-ra és minden jobb lett! Az a lényeg hogy a vetőkocsik amikor hátranézel a gépből,ne ugráljanak,hanem simán fussanak! Talajelőkészités!
Válasz #197. hozzászólásra
majd végigmegyek és kikapálom)))))
Válasz #194. hozzászólásra
Az ötös furatnál nagy vákumnál, apró mag esetén lesznek duplázásaid! Ami a napránál is igaz!
Válasz #195. hozzászólásra
én is sokat okultam
és te miket?
mit tettél tavaly rosszúl vagy mit idén jobban
engem pl. állandóan feltartottak az érdeklődők és egyszer töltés után nem toltam ki a vázat))))
majd csinálok teleszkópos vágóasztalt a kombányra
Válasz #193. hozzászólásra
Az első napra vetéseim kikeltek!A tavalyi évből okúlva összeségében egyenletesebb a tőszám,szebb a kelés!
Válasz #192. hozzászólásra
szerintem fordítva van
a kissebb furatnál nagyobb vákum kell, nehogy leejtse a magot
de viszont napránál az ALEGO az nagyon szép mag
Válasz #191. hozzászólásra
Lehet,hogy a nagyobb furat miatt kell meni a nagyobb vákummal!
Válasz #189. hozzászólásra
Én inkább 90 felett, de az F73 as tényleg kisebb, mint eddig szokott lenni. tegnap azt vetettem.
Válasz #189. hozzászólásra
80 körül
Válasz #188. hozzászólásra
a kukinál mennyi vákummal dolgozól?
idén nagyon apró volt az F73-as, kihívtam a képviselőt is