Üdv ! mindenkinek nézelődtem a "jutubon"szerintem nagyon állat főleg ilyen zenei aláfestéssel Tractor Dragracing (Драгрейсинг на тракторах) megyek lemosom a bokám mert össze kuláztam a röhögéstől
Az ilyen földeken nem 1 szerű az élet. Van felénk is bőven.
Ha már mindenki leírta mit csinálna , akkor én is...
Mivel mi se űrtechnológiával melózunk , én két sor szántóföldi kultivátort adtam volna neki vagy 2 sor könnyű tárcsát. Próbáltam volna hamar elvetni és lehengerezni.(mind1 milyen röges lett volna , később ez már nem látszik , pláne ilyen országos eső után)
A kombinátorokat én semmibe nem nézem mert kemény szántáson a munkájuk nulla , nem képesek mély magágyat csinálni . Azt meg hogy felpiszkálom a tetejét mutatósra , apróra a mag meg belekerül a betonkemény földbe , megint csak nem nézem semmibe.
nekünk kellet már ilyen xart csinálni bérbe, akkor henger+crossboard simítóval elpiszkáltuk a tetejét, hogy sima legyen a felület, direktbe belehúztuk a kukoricát, és ment rá a round up....
Válasz #3879. hozzászólásra
Én most az ilyen nagyon begazosodottal azt csinálom(nám, ha nem szakadt volna le az ég) hogy tárcsa, kicsit megszikkad hogy ne ragadjon , aztán kombi nagy lendülettel, de a vidin látható technikánál már tényleg nem sok kevésbé hatékony megoldás van.
Meg rohadtul semmit se csinál a berena mikor már el van tömődve.
Válasz #3869. hozzászólásra
A tárcsa a lágyban jó nagy szalonnákat csinált volna a lágykeményben,amiket a fogas esetleg átforgatott volna,aztán azok jól beszáradnak,és lehetett volna "kövek" közé vetni.
Úgy gondolom az volt a lényeg minél több gaz lekerüljön a területről, a tárcsa össze keverte volna aföldet a gazzal még annyit se birt volva le cibálni a fogassal.Persze ha ott lennénk akkor látnánk rá jobban.
Attól hogy "mgportálnak az ragadta meg a fatáziáját hogy fordulónként mennyi gazt szedle a boronáról nem biztos hogy mással nem próbálta, vagy hogy más eszköz nincs neki a portánn.
Válasz #3862. hozzászólásra
Szerintem jó döntés volt,úgy ahogy elsimult a talaj,bevettetik egy tárcsás vgéppel,aztán jöhet a glifozát,és még jó napra is lehet belőle.
Válasz #3863. hozzászólásra
Szerinted mivel lett volna jobb a kombinátor? Így hogy hullámosra maradt a talajfelszín sokkal jobban száradt, mert gondolom eddig is arra várt hogy rábirjon menni, nem jókedvében hagyta így elgazlani.
9085 hozzászólás
Válasz #3915. hozzászólásra
Érdekességnek jó, de szerintem nincs súlya a gépnek hacsak nem tömör a váza. A csukló pontja milyet feszeleghet? Nem szeretném látni kettőbe törve.
De érdekes! :)
csak gondoltam érdekesség !!
kis híján kampec
Válasz #3910. hozzászólásra

Nem semmi mindenlap külön csapágy,külön felfogatás...!
Ember ezek tudnak élni !!!!!!!!!!!

Egy ilyet azért elfogadnék:
Rövidtárcsa
Válasz #3907. hozzászólásra

Jó kis műsor egy ilyen fesztiválra én is elmennék
Válasz #3907. hozzászólásra

köszi
Válasz #3906. hozzászólásra
Üdv ! mindenkinek nézelődtem a "jutubon"szerintem nagyon állat főleg ilyen zenei aláfestéssel Tractor Dragracing (Драгрейсинг на тракторах) megyek lemosom a bokám mert össze kuláztam a röhögéstől
Egy kis vetés.
Válasz #3901. hozzászólásra

Ott meletted
Válasz #3899. hozzászólásra

De melyik vagy Te?
Na ezek is fain gyerekek

Aki sokat sziv, könnyen elrepülhet
hát ez kurvára jó
Válasz #3895. hozzászólásra

Kib....ot nagy!!!!
Válasz #3895. hozzászólásra

Traktor fesztivál Oromhegyes 2010.
Itt 1 videó összeálitás képekbe!!

Traktor fesztivál 2010
Válasz #3888. hozzászólásra

Picit se látszik, hogy megjátsza magát a csávó...
"szeretném ha leadnátok, ha nem, fel fogok jelenteni mindenkit"
Megpróbálok finoman fogalmazni:ínszallagszakadás?!aki hazudik az egyéb aljasságra is képes!!!
Nagyon komoly az az ínszalagszakadás... hugom a múlthéten egy egyszerű húzódással járni alig bírt 

gázt nekik !!!
Nem tudom mutattam e már nektek egy kis hazait...http://www.youtube.com/watch?v=WomF_oMI9cQ&feature=player_embedded
Válasz #3884. hozzászólásra
és hol ott a magágy ? Kínlódhat a gyökere a kemény földbe...
Az ilyen földeken nem 1 szerű az élet. Van felénk is bőven.
Ha már mindenki leírta mit csinálna , akkor én is...
Mivel mi se űrtechnológiával melózunk , én két sor szántóföldi kultivátort adtam volna neki vagy 2 sor könnyű tárcsát. Próbáltam volna hamar elvetni és lehengerezni.(mind1 milyen röges lett volna , később ez már nem látszik , pláne ilyen országos eső után)
A kombinátorokat én semmibe nem nézem mert kemény szántáson a munkájuk nulla , nem képesek mély magágyat csinálni . Azt meg hogy felpiszkálom a tetejét mutatósra , apróra a mag meg belekerül a betonkemény földbe , megint csak nem nézem semmibe.
Válasz #3884. hozzászólásra
Ez 1xű megoldás, csak ha repedezésre hajlamos a talaj, akkor pont a magároknál fogja kezdeni.
nekünk kellet már ilyen xart csinálni bérbe, akkor henger+crossboard simítóval elpiszkáltuk a tetejét, hogy sima legyen a felület, direktbe belehúztuk a kukoricát, és ment rá a round up....
egész jó lett...
Válasz #3882. hozzászólásra

Akkor ezek szerint még Te se csináltál ilyen erősen tyúkhúros földet
Én inkább 2-3 sor kombit adtam volna neki mint tárcsát, és fű nem maradt volna

Hol van ott víz állás????
Ott van, ahol a szántások nincsenek elhúzva és már lassan méteres a gaz... és 2 hét mire bevethetem...
Válasz #3879. hozzászólásra
Én most az ilyen nagyon begazosodottal azt csinálom(nám, ha nem szakadt volna le az ég) hogy tárcsa, kicsit megszikkad hogy ne ragadjon , aztán kombi nagy lendülettel, de a vidin látható technikánál már tényleg nem sok kevésbé hatékony megoldás van.
Meg rohadtul semmit se csinál a berena mikor már el van tömődve.
Válasz #3878. hozzászólásra
Írtam:esetleg átforgatná,AZTÁN beszárad.
Válasz #3874. hozzászólásra
Írtam: rögtön fogas
Válasz #3876. hozzászólásra

Válasz #3875. hozzászólásra

Szarból várat nem lehet csinálni.
Válasz #3873. hozzászólásra
Olyan gazos betárcsázósat kellett már vetnem,mert a csúszó csoroszlyás monosem összedúrta a "kavarmányt".
A tárcsa a lágyban jó nagy szalonnákat csinált volna a lágykeményben,amiket a fogas esetleg átforgatott volna,aztán azok jól beszáradnak,és lehetett volna "kövek" közé vetni.
Válasz #3871. hozzászólásra
Nem biztos hogy elmegy benne a vetőgép, főleg az SPC.

Motorcsónakot nádarató géppel
Válasz #3870. hozzászólásra
És ha lekeveri az miért baj???
Úgy gondolom az volt a lényeg minél több gaz lekerüljön a területről, a tárcsa össze keverte volna aföldet a gazzal még annyit se birt volva le cibálni a fogassal.Persze ha ott lennénk akkor látnánk rá jobban.
Válasz #3868. hozzászólásra
Tárcsát neki aztán rögtön a fogast, de mondjuk akkor is dugult volna...
Válasz #3867. hozzászólásra
Attól hogy "mgportálnak az ragadta meg a fatáziáját hogy fordulónként mennyi gazt szedle a boronáról nem biztos hogy mással nem próbálta, vagy hogy más eszköz nincs neki a portánn.
Szerintem jó döntés volt,úgy ahogy elsimult a talaj,bevettetik egy tárcsás vgéppel,aztán jöhet a glifozát,és még jó napra is lehet belőle.
Válasz #3863. hozzászólásra
Szerinted mivel lett volna jobb a kombinátor? Így hogy hullámosra maradt a talajfelszín sokkal jobban száradt, mert gondolom eddig is arra várt hogy rábirjon menni, nem jókedvében hagyta így elgazlani.
Teljes mértékben igazad van!!!!