Fórum

Kínai műtojás? 

Létrehozta: BNC, 2009-10-27 21:41:36

Új hozzászólás Frissítés
  • Válasz » #14 antaljoco | 2009-10-29 00:49:51

    Ez van!
    Itt elveszik a kedved a termeléstől, mert már a szart is leltároztatják. Kintről, meg közben az ellenőrizetlen szart is be engedik hozni.

  • Válasz » #13 Paldoo. | 2009-10-28 21:21:19

    1 biztos.

    NAGY LÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ, ILL. ZSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ VAN A PÓRNÉP ZABÁLTATÁSÁBAN.

    Persze csak azokéban akiknél l-apu-l az eurrooooooo....

  • Válasz » #12 Június Cézár | 2009-10-28 21:16:13

    Válasz #11. hozzászólásra

    Sok biozöldség= sok-sok biogáz

  • Válasz » #11 Paldoo. | 2009-10-28 21:14:25

    Válasz #10. hozzászólásra

    Ződeket fogok beszéni, xarni, ..........

  • Válasz » #10 Június Cézár | 2009-10-28 21:13:07

    Válasz #9. hozzászólásra

    Tudod mi lesz ha sok zőcséget zabálsz?????

  • Válasz » #9 Paldoo. | 2009-10-28 21:11:52

    Válasz #8. hozzászólásra

    Zabálom rendesen megkell hagyni...
    De higítom pár mázsa bijooval évente...
    Bijoo zőccség...
    Bijoo gyümőcs...
    Bijoo libamáj...
    ....................
    Halál a műszarokra!!!!!!
    A bijoo semlegesíti! heheheeeheheeeeee

  • Válasz » #8 Június Cézár | 2009-10-28 21:07:25

  • Válasz » #7 Paldoo. | 2009-10-28 21:05:56

    Szokjátok már a sok MŰŰŰŰSZART vidéki pajtásaim????
    Mikorra fogunk rászokni teljesen?
    Hány év?????smile confusedsmile confusedsmile confused
    Vagy már rajta vunk??????smile scaredsmile scaredsmile scared

    (MŰSZAR = MŰKAJA csak a gy. kedvéért)

  • Válasz » #6 Hartmy | 2009-10-28 13:22:11

    Rokon volt kint fogathajtó bajnokságon Németországban.Hatalmas vacsorát rendeztek nekik, amiről kiderült hogy több mint felét porból állítják elő. Állítólag észre sem lehet venni a különbséget. Pedig ő tényleg az igazi házi ízeken nevelkedett paraszt ember és nem érezte az ételeken a különbséget. Minden instant volt, még a túró is, amiből a lepényt csinálták. Mondván, hogy az eredeti tejtermék annyira drága, hogy nem éri meg megvenni nekik.

  • Válasz » #5 Sz J | 2009-10-28 08:14:46

    Egyik ismerősöm árul házi tojást is egyebek mellett. Ökör városi víkendes vett tőle kolbászt sonkát.... ismerős kínálta neki a tojást is... erre a hadibarom azt mondta hogy ő nem szereti a házi tojást mert az tyúksegges, ő csak GYÁRI tojást vesz.

  • Válasz » #4 Drisa | 2009-10-28 00:00:02

    Válasz #3. hozzászólásra

    Mi esszük a világ szemetét, nem az afrikaiak akik a gyökereket rágják. Nem sorolnám azon boltok nevét ahol külterületi csomagoló üzemekben készült "magyar élelmiszer"-t árulnak. Természetesen csak csomagolnak, így bújtatják köntösbe a szemetet :(

  • Válasz » #3 BNC | 2009-10-27 23:12:48

    Válasz #2. hozzászólásra

    Írországban pedig arra panaszkodnak, hogy a krumpli Ciprusról jön. Pedig náluk (északabbra) csak a krumpli terem meg mint haszonnövény, még is importálják..
    Az árverseny nem minden...

    Mi piacon vesszük a házitojást, akkor is ha látunk egy szupermarket hirdetést, hogy náluk egy forintal olcsóbb.

  • Válasz » #2 Drisa | 2009-10-27 22:50:31

    Válasz #1. hozzászólásra

    Na ezért tartunk mi a telepen 30-40 tyúkot. Oda egy kínai sem tojik. :) A párizsit meg már 15 éve nem eszem pont az ilyen dolgok miatt. Csak a házi kolbász... :)

  • Válasz » #1 BNC | 2009-10-27 21:41:36

    Mai téma volt a Kossuth Rádióban:

    Külsőleg megtévesztésig hasonlít az a műtojás az igazira, amelyet tömegesen gyártanak Kínában – számolt be egy hongkongi újság. A műtojások egyelőre nem juthatnak el hazánkba. Ellentétben a szintén nagy tételben termelt szójával és a génkezelt változatával, ami az egyik leggyakoribb – káros anyagokat is tartalmazó - élelmiszer-alapanyag.





    A mechanikusan előállított kínai műtojások a megtévesztésig hasonlítanak az igazira. A hamis tojás 75 százalék vízből, 14 százalék fehérjéből és 11 százaléknyi zsírból áll. A hibája viszont, hogy nincsenek meg benne a tojásra jellemző ásványi anyagok és vitaminok, és nem rendelkezik az eredeti tojás szerkezetével sem. A kínai élelmiszerbiztonsági hatóságok már bezártak egy hamis tojást gyártó céget a tulajdonost pedig megbüntették. Noha ez az ország adja a világ tojástermelésének 40 százalékát, szakértők szerint egyelőre nem jut el hazánkba a műtojás – tudatta közrádió.

    Ellentétben a szójával - az élelmiszer-gyártás egyik, ám teljesen szükségtelen és felesleges alapanyagával -, ami hazánkban is igen elterjedt. Ángyán József, a Szent István Egyetem professzora, a MAGOSZ képviselője elmondta a közrádiónak, hogy az itthoni szója nem manipulált, ám a behozott, illetve a külföldi élelmiszerekkel együtt beérkező szója korántsem biztos, hogy nem génkezelt. A szakértő elmondásából kiderül, a hozzánk, vagyis az élelmiszereinkbe bekerülő - főként Dél-Amerikából érkező - alapanyag az, ami még a totális gyomirtó-szereket is kibírja. A professzor szerint ezek génmódosított fajták, a gyomirtót egyedül ez a fajta szója bírja ki. Nyilván ennek maradványai ott vannak a szójában, csak közömbösíteni tudja ezt maga a szója – vélte Ángyán. Így, a felhalmozódott növényirtószerek miatt az egészségre is káros lehet a növény.
    [Forrás: OrientPress Hírügynökség]




    Reméljük nem ez lesz a magyar élelmiszeripari termékek újabb silány minőségű versenytársa.

[bezárás x]